bluesattack Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Η αν εχουμε τρεχουμενο νερο http://www.ftiaxno.gr/2012/05/ram-pump.html 2
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Λοιπόν αυτό -εάν γίνει- θα είναι από τα πλέον μεγαλόπνοα σχέδιά μου. Τι θέλω να κάνω, θέλω να στείλω στον πρώτο όροφο σπιτιού νερό που βρίσκεται στο ισόγειο, χωρίς όμως τη δαπάνη ρεύματος η κάποιας ενέργειας! Υπάρχει καμιά πατέντα που να κάνει τέτοια πράγματα; Καλά όλα τα άλλα ... Το νερό στο υπόγειο πως πάει ? Από πηγάδι το βγάζεις ? Δεν είναι της ΕΥΔΑΠ ?
zoranb Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Απλοϊκά να σας εξηγήσω... υπάρχει στέρνα στο κάτω όροφο και θέλω να ποτίζω με το νερό της τον κήπο που είναι στο πάνω όροφο!
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 1. Αυτά που γράφεις δε γίνονται 2. Βάλε ένα δοχείο στον κήπο πάνω και μια μικρή αντλιούλα να το γεμίζει που και που Το ρεύμα και το όλο κόστος που θα καίει θα είναι ελάχιστο. Βγάλε το παντεντο-πάθος σου στον αυτοματισμό του γεμίσματος. (παροχή νερού δεν έχει το μέρος)
zoranb Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Γιατί δεν γίνονται; Η λύση του bluesattack δεν είναι εφικτή; Παροχή ναι, έχει το μέρος, γιατί;
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Γιατί δεν γίνονται; Η λύση του bluesattack δεν είναι εφικτή; Παροχή ναι, έχει το μέρος, γιατί; Δε μου ανοίγει το link Αν υπάρχει παροχή νερού γιατί δε χρησιμοποιείς αυτό το νερό. Μπορεί να είναι πιο οικονομικό από να κάνεις παέντες.
LOULATRANS Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 η αντλια που λεει ο μπλουζ πρεπει να ειναι χαμηλοτερα απο το υπογειο σου.
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Θα βάλεις μια μικρή αντλία και μια δεξαμενή και θα την γεμίζεις μια στα τόσα. Το ρεύμα που θα καίει είναι αμελητέο. Αλλιώς πάρε έναν κουβά και κάνε δρομολόγια. Τζαμπέ και από μόνα τους δεν γίνεται τίποτα 1
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δε μου ανοίγει το link Αν υπάρχει παροχή νερού γιατί δε χρησιμοποιείς αυτό το νερό. Μπορεί να είναι πιο οικονομικό από να κάνεις παέντες. Μου άνοιξε τελικά με tor-browser Το ότι κάτι μπορεί να λειτουργεί δε σημαίνει ότι είναι αυτό που θες. Εσύ έχεις μια γούρνα όχι κάποιο ποτάμι που περνά από το σπίτι σου + θέματα κλίμακας.
Apoll Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Απλοϊκά να σας εξηγήσω... υπάρχει στέρνα στο κάτω όροφο και θέλω να ποτίζω με το νερό της τον κήπο που είναι στο πάνω όροφο! Αντλία τότε. Διαφορετικά, κουβαδάκι και γυμναστική.
kfyros Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Αντλία τότε. Διαφορετικά, κουβαδάκι και γυμναστική. ακριβώς αυτό. (ή βαρούλκο) .
Gtr34 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Ασχετο αλλα ποσο σωστο ειναι να υπαρχει στερνα κοντα στα θεμελια του σπιτιου ?
UncleBens Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάτε για αρχή διατήρησης της ενέργειας nobel κτλαπλά πράματα θέλει να κάνει ο άνθρωπος δηλαδή τόσες χιλιάδες χρονια πως βγάζανε τα νερά από τις πηγες? τον μεσαίωνα η αργότερα πως είχανε νερό τα διώροφα σπίτια? Απλά νομίζω ρωτάει ποιος θα είναι ο φτηνότερος ευκολότερος στην κατασκευή και αποτελεσματικότερος τρόπος... αυτό είναι λίγο δύσκολο να το πει κανεις αν δεν έχει εμπειρία με αντλίες και τα συναφή.. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2013 από UncleBens
PCharon Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Όταν έχεις λιμνάζον νερό δε μπορείς να το ανεβάσεις τσάμπα, άρα θα βάλεις μια ηλεκτρική αντλία κι ίσως κάποιο αυτοματισμό να την ανοιγοκλείνει. ΟΜΩΣ, όταν έχεις ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ νερό, τότε ΜΠΟΡΕΙΣ να φτιάξεις κατασκευή που θα εκμεταλλεύεται την κινητική ενέργεια του νερού και θα το ανεβάζει όπου θες. Ούτε άλλη πηγή ενέργειας χρειάζεσαι, ούτε νόμους της φύσης παραβαίνεις, ούτε τίποτα τέτοιο. Το ίδιο το νερό ανεβάζει τον εαυτό του καθώς η κατασκευή μετατρέπει μέρος της κινητικής ξανά σε δυναμική ενέργεια. Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, κλασσικά γίνεται με νερόμυλους διαφόρων τύπων, αλλά ψάχνοντας θα βρείτε κι άλλες σύγχρονες επινοήσεις. Πάντως ακόμα και στέρνα (γούρνα, πώς το λένε) να έχεις, αν τοποθετήσεις μια κατασκευή χαμηλότερα, πάλι σιγούλια-σιγούλια το νερό μπορεί να ανεβάσει χωρίς εξωτερική βοήθεια μέρος της ποσότητάς του ψηλότερα. [edit] για να είμαι δίκαιος, τώρα μόλις είδα το ποστ του bluesattack όπου ήδη αναφέρθηκε σε ένα είδος τέτοιας αντλίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα