shine Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 απλά για σιγουριά.. πληρώνω τους λογαριασμούς (ΔΕΗ) μέσω ebank της εθνικής. (παλαιότερα πλήρωνα μέσω eurobank.) η απόδειξη που δίνει η εθνική είναι μια απλή που αναφέρει ημερομηνία, αριθμό λογαριασμού και κωδικό πληρωμής. επειδή πολλά γίνονται εδώ που ζούμε θέλω να σιγουρευτώ ότι δε θα έχω κανένα πρόβλημα αργότερα και μου πούνε ότι δεν έχω πληρώσει κάτι. έστω ότι εγώ χάνω το χαρτί, τα στοιχεία πληρωμής κρατιούνται στην εθνική; και αν ναι για πόσο. στο site βλέπω ότι εμφανίζονται συναλλαγές μέχρι 3 μήνες πριν. επίσης τον λογαριασμό τηλεφωνίας τον πληρώνω με χρήση χρεωστικής. απο τον τελευταίο λόγο λάθους έχασα το αποδεικτικό. δε πιστεύω να έχω πρόβλημα;
kosmasgr Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Εγώ πληρώνω χρόνια με το ebanking της εμπορικής και απλούς λογαριασμούς και δημόσιο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Απλά αποθηκευε τα αποδεικτικά. Εμένα αναγράφει ημερομηνία , εταιρία , κωδικό πληρωμής και ποσό.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Οταν πληρώνεις πρεπει να κάνεις αρχειο την απόδειξη και να την τυπώνεις-καρφιτσώνεις πισω απο τον καθε λογαριασμό. Εγω χρόνια τωρα τα πληρώνω ολα με ebanking, κανενα πρόβλημα
status Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Οταν πληρώνεις πρεπει να κάνεις αρχειο την απόδειξη και να την τυπώνεις-καρφιτσώνεις πισω απο τον καθε λογαριασμό. Εγω χρόνια τωρα τα πληρώνω ολα με ebanking, κανενα πρόβλημα Έχει καμιά επιπλέον κράτηση η πληρωμή λογαριασμού μέσω ebanking?
shine Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 τα κρατάω και στον υπολογιστή αλλά τα τυπώνω κιόλας πολλά απο αυτά και τα έχω αρχείο με τους λογαριασμούς. απλά αναρωτιεμαι σε περίπτωση που γίνει καμία στραβή μπορεί να αποδειχτεί από τα αρχεία της τράπεζας; Έχει καμιά επιπλέον κράτηση η πληρωμή λογαριασμού μέσω ebanking? ανάλογα την τράπεζα και ανάλογα τον λογαριασμό που πληρώνεις δεν είναι σε όλους το ίδιο
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 τα κρατάω και στον υπολογιστή αλλά τα τυπώνω κιόλας πολλά απο αυτά και τα έχω αρχείο με τους λογαριασμούς. απλά αναρωτιεμαι σε περίπτωση που γίνει καμία στραβή μπορεί να αποδειχτεί από τα αρχεία της τράπεζας; ανάλογα την τράπεζα και ανάλογα τον λογαριασμό που πληρώνεις δεν είναι σε όλους το ίδιο Μα αυτο που τυπωνεις ειναι το αρχειο της τραπεζας, εχει επανω id συναλλαγης
frenzy Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Εγώ τόσα χρόνια δεν έχω σώσει ποτέ αρχείο, δεν έχω τυπώσει ούτε μια σελίδα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
leftermann Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 ο καρντάσης πριν καναδυό χρόναι είχε ένα θέμα με τον ΟΤΕ: πλήρωνε με η-μπάνκι της κύπρου, δεν κράταγε δεν έσωζε δεν τύπωνε τίποτα, και όταν έκοψε τον οτε για να πάει σε άλλον πάροχο του βγάλαν έναν αξόφλητο λογαριασμό και καλά. Επικοινώνησε με την τράπεζα και βγάλανε άκρη αυτοί χωρίς προβλήματα. Εγώ απλά αποθηκεύω το αποδεικτικό της συναλλαγής, για παν ενδεχόμενο, δεν είναι και κόπος, και ποτέ δεν ξες τι θα σου βγάλουν οι μαλακοκένταυροι.
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Έχω ρυθμίσει, από πολλά χρόνια, με μια από τις τράπεζες που συνεργάζομαι, να πληρώνονται, με πάγια εντολή, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, χωρίς, βέβαια, καμία επιβάρυνση του λογαριασμού μου. Ελέγχω, βέβαια, το λογαριασμό που στέλνει κάθε ΔΕΚΟ για τυχόν λάθη. Αποδείξεις δεν κρατάω αφού κάθε μήνα, αλλά και κάθε μέρα, μπορώ να ελέγχω το λογαριασμό μου, μέσω ebanking, και να βλέπω τους λογαριασμούς που πληρώθηκαν. Άλλωστε, στην απίθανη περίπτωση που δεν θα πληρωνόταν, με υπαιτιότητα της τράπεζας, ένας λογαριασμός, αυτό θα φαινόταν στον επόμενο. Πληρώνω τους λογαριασμούς τηλεφωνίας και των πιστωτικών καρτών, μέσω ebanking, και έχω παρατηρήσει μερικές (σπάνιες) φορές ότι έχω ξεχάσει να πληρώσω κάποιον λογαριασμό, οπότε αυτό φαίνεται στον επόμενο. Γενικά, πιστεύω ότι οι πληρωμές είτε μέσω ebanking είτε μέσω πάγιας εντολής δεν έχουν κανένα πρόβλημα εκ μέρους των τραπεζών και, για το λόγο αυτό, δεν κρατάω αντίγραφα των πληρωμών.
DrLo Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Οι τράπεζες ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ δεδομένα. Αν περάσουν οι 3 μήνες μπορείς πάντα να πας σε κατάστημα και να ζητήσεις μια εκτύπωση. Μου έχει τύχει όταν ξέχασα μια πληρωμή που είχα κάνει με Prepaid (Κύπρου) και πήγα μετά από πολλούς μήνες και μου τυπώσαν 5-6 μήνες που δεν φαίνοταν στο webbanking τους. 1
parsifal Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Σώζω όλες τις αποδείξεις πληρωμής σε ένα subfolder του Dropbox folder μου και ανεβαίνουν αυτόματα και στο cloud. Τα αρχεία PDF είναι μικρά σε μέγεθος (70-90ΚΒ το κάθε PDF, συνολικό μέγεθος 9MB από το 2007 που το άρχισα), οπότε προβλέπω ο χώρος του Dropbox να μου φτάνει για χρόοονια ακόμα!
kfyros Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 κράτα τον τελευταίο λογαριασμό πάντα. αυτός εμφανίζει το υπόλοιπο σου. οπότε μετά δεν μπορούν να σου πουν "χρωστάς κι αυτά κλπ." αν έχεις το λογαριασμό που σου έχουν στείλει αυτοί. μέχρι να έρθει ο επόμενος λογαριασμός, αν προκύψει διαφορά μπορείς να μπεις στο ebanking και να τυπώσεις την τελευταία συναλλαγή (δεν θα έχει περάσει τρίμηνο). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα