Προς το περιεχόμενο

Προβλημα σε δικτυο στο σπιτι


TRILOBYTER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια, εχω προβλημα με το ιντερνετ απο το πρωι και δεν ξερω τι να κανω.

 

Εχω ιντερνετ της Wind το οποιο παιρνω με wifi απο τον ξαδελφο μου που μενει ακριβως απο πανο. Στο σπιτι εχω ενα λαπτοπ και εναν σταθερο. Το λαπτοπ συνδεεται με wifi και ο σταθερος με wifi επισης αλλα με ενα access point της TP-Link που εχω. Το προβλημα ειναι οτι το ιντερνετ παει και ερχετε καθε λιγα δευτερολεπτα. Στο λαπτοπ λεει limited access αλλα που και που εχει, οταν κανεις Disconnect  και μετα Connect παντα εχει ιντερνετ για λιγα δευτερολεπτα. Στον σταθερο διχνει κατω οτι και καλα εχω ιντερνετ αλλα και εκει μια εχει και μια δεν εχει, βλεπω τα sent/received packets πανε πολυ αργα.  Τι γινετε, ειναι προβλημα της wind η κατι παιζει με το δικτυο? Το δικτυο που εχω βαλει σε ολους τους υπολογιστες και πανω και στον δικο μας οροφο ειναι Public, και δεν ειχα ποτε προβληματα.. το εχω ετσι πανω απο 1 χρονο.

 

Ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω "απλα" να μην πιανει, γιατι η αποσταση απο το ρουτερ του πανω οροφου μεχρι το σπιτι μου ειναι 3-4 μετρα. Εχω 60 signal στο TP-Link το οποιο ειναι πανω κατω το full signal και στο λαπτοπ επισης full signal εχω. Αν οντως δεν πιανει οπως ειπες, τοτε κατι μπορει να παιζει με το channel? Εχει αλλο ενα δικτυο στην περιοχη σε channel 1,λες να εμποδιζει καπως το δικο μας δικτυο το οποιο ειναι επισης σε channel 1? Κατι αλλο, λετε να εχει αλλαξει κατι ι wind και να μην μας αφηνει να εχουμε πανω απο 1 mac address συνδεδεμενη στο ρουτερ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Wind η οπιοδηποτε παροχος δεν φταιει για το προβλημα που περιγραφης, και MAC Filter για μονο μια IP οπως κανουν oi Cable Companies του εξωτερικου να ειχει παλι μπορουσες να το κανεις αλλα στην ελλαδα δεν γινοντε αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα WiFi Links θελουν οπτικη επαφη για να δουλευουν καλα κατι που δεν πρεπει να εχεις. Δεν νομιζω να περιμενης να δουλευει μεσα απο την πλακα που χωριζει 2 οροφους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε οπως εξηγησα το εχουμε ετσι το δικτυο πανω απο 1 χρονο, παιζω Aion και αλλα online games με καλο ping και κατεβαζω με full speed, η συνδεση ειναι μια χαρα, το προβλημα αρχισε το πρωι κατι τις 12 δηλαδη 13 ωρες πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και που το είχατε έτσι για 1 χρόνο δεν πάει να πει πως είναι και σωστό.

Σε σπίτια χωρίς δομημένη καλωδίωση για link από όροφο σε όροφο βάζεις ethernet από βεράντα σε βεράντα ( αμα δεν υπαρχει Service Shaft ) είτε Access Point έξω στο μπαλκόνι με τα Access Points να έχουν οπτική επαφή.

 

O ξαδερφος σου εχει προβλημα στο  internet ? προφανος οχι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ξαδερφος μου σπουδαζει στις Σερρες, του το εχω πει ειδη. Ειπε οτι θα κατεβει αυριο-μεθαυριο αν συνεχιστει το προβλημα.

 

Παντως οπως σου ειπα, για 1+ χρονο ετσι το εχουμε, ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι το "signal", κατι αλλο ειναι, αλλα δεν ξερω τι.

 

Σκεφτομαι ισως ειναι το channel η απλα να θελει ενα ρεσετ το ρουτερ, γιατι δεν το εχουμε κανει ρεσετ εδω και κανα 6μηνο η μπορει να ειναι κατι αλλο, για αυτο εκανα και το τοπικ ωστε να με βοηθησετε. Αλλα τωρα να μου λες οτι ειναι το signal ειναι απλα γελοιο, συγνωμη κιολας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γέλοιο η όχι έτσι όπως το έχετε το δίκτυο δεν είναι σωστό είναι απλός το πιο εύκολο setup που σας βολεύει.

και ακόμα πoiο γέλοιο είναι πως δεν μπαίνεις στο webgui του modem να το κανεις reboot από εκεί, να του αλλάξεις κανάλι στο WiFi η να δεις τα Logs για to status του internet.

Ακόμα θα μπορούσες να έβαζες όταν ερθει ο ξάδερφος και ένα timer στην πρίζα να κλεινει το modem για 5 λεπτά στις 4ης το πρωί ας πούμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ητανε λαθως τοτε δεν θα δουλευε, το οτι δουλευει εδω και πανω απο ενα χρονο μας λεει οτι ειναι μια χαρα σωστο. Δεν μπορω να παω πανω γιατι δεν εχω κλειδι, δεν ειναι δικο μου το σπιτΙ.

 

Παλια ειχαμε ενα καλωδιο 25 μετρα απο τον οροφο μας ως την ταρατσα και ειχαμε βαλει το tp-link σε ενα ταπερ της βιταμ για να μην μπαινει νερο και πιαναμε ιντερνετ απο Οpen networks απο εκει,μια χαρα δουλευε και τοτε με σημα 6-10db και μου λες οτι φταιει το σημα τωρα που το ρουτερ ειναι 4 μετρα πιο πανω με 68db σημα.

 

Και στην τελικη δεν ειμαι ειδικος σε δικτυα για αυτο και ζηταω βοηθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα WiFi Links μετράμε την απόσταση με οπτική στα 4 - 5μετρα που λες εσύ δεν έχεις οπτική αλλα ΝΤΟΥΒΑΡΙ άρα η απόσταση δεν είναι μετρήσιμη.

Ξανά λέω πως το δίκτυο χωρίς οπτική είναι λάθος θέλει είτε ethernet σε πλαστικό σωλήνα η Access Points σε Στεγανό IP65 ηλεκτρολογικό κουί.

Για να μπεις στο Webgui και να αλλάξεις οποιες ρύθμισης και να κανεις και restart μπορείς να το κανεις από την ευκολία του browser σου δεν χρειάζεται η φυσική σου παρουσία στο δωμάτιο που είναι το modem, αρα κλειδια δεν χρειαζοντε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα ητανε οτι δεν ηξερα το ΙΑ του ρουτερ πανω γιατι ο ξαρερφος το αλλαξε και εγω ειμουνα στο εξωτερικο και απο τοτε που ηρθα δεν τον ειχα δει και δεν μου ειχε χρειαστει βασικα, αλλα μολις μπηκα στο ρουτερ και του εκανα ενα ρεσετ, μεχρι στιγμης no problems. Τελικα ενα ρεσετ ηθελε? Παραξενο, παντως ευχαριστω για την ιδεα, στην αρχη εκανα ping -r 1 www.in.gr αλλα δεν ειχα ιντερνετ οποτε δεν πηρα απαντηση το πρωι, αλλα τωρα εκατσα και δοκιμασα μεχρι που μου εδωσε απαντηση, και μπηκα στο ρουτερ μια χαρα. Ευτυχως δεν ειχε αλλαξει τον κωδικο γιατι 3 το πρωι δεν θα τον επερνα τηλ για τον κωδικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...