pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δε ξέρω ρε παιδιά είχα κάνει γερμανικά μέχρι Β2 (το έφτασα στα 3 χρόνια αλλά δεν έδωσα καν πιστοποίηση γιατί δεν ήμουν έτοιμος - ήθελε αρκετή δουλίτσα) και μπορώ να πω πως ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ. Εϊχα πρόβλημα με τα άρθρα, είχα πρόβλημα με την προφορά και γενικά με τα πάντα. Θυμάμαι κάτι βιβλία που είχαν και ειδικές ασκήσεις μπας και μάθεις να προφέρεις σωστά κάποια φωνήματα... Τέλοσπάντων απλά είναι της μόδας σαν γλώσσα. Για κάποιον που θέλει να ενισχύσει το βιογραφικό του ΠΟΛΥ αξίζει ίσως τον κόπο. Αλλά η συντήρηση τους δεν είναι ευκόλη. Δεν είναι αγγλικά για να τα ακούς παντού. Οπότε πολύς κόπος με κίνδυνο να ξεχαστούς. Εγώ θυμάμαι ελάχιστα. Παρόλα αυτά ψήνομαι να τα ξαναπιάσω σε ιδιαίτερο να κάτσω έναν χρόνο να πάρω το Β2 έτσι να υπάρχει. Άλλωστε και ιταλικά να πήγαινε έναν χρόνο τον ήθελα για Β2 (χωρίς όμως υπόβαθρο εκεί). Αλλά ΟΚ νομίζω ότι ένα Β2 στα γερμανικά θα χτυπάει καλύτερα από ένα C2 στα ισπανικά (δυστυχώς...)
Finn Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δε ξέρω ρε παιδιά είχα κάνει γερμανικά μέχρι Β2 (το έφτασα στα 3 χρόνια αλλά δεν έδωσα καν πιστοποίηση γιατί δεν ήμουν έτοιμος - ήθελε αρκετή δουλίτσα) και μπορώ να πω πως ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ. Εϊχα πρόβλημα με τα άρθρα, είχα πρόβλημα με την προφορά και γενικά με τα πάντα. Θυμάμαι κάτι βιβλία που είχαν και ειδικές ασκήσεις μπας και μάθεις να προφέρεις σωστά κάποια φωνήματα... Τέλοσπάντων απλά είναι της μόδας σαν γλώσσα. Για κάποιον που θέλει να ενισχύσει το βιογραφικό του ΠΟΛΥ αξίζει ίσως τον κόπο. Αλλά η συντήρηση τους δεν είναι ευκόλη. Δεν είναι αγγλικά για να τα ακούς παντού. Οπότε πολύς κόπος με κίνδυνο να ξεχαστούς. Εγώ θυμάμαι ελάχιστα. Παρόλα αυτά ψήνομαι να τα ξαναπιάσω σε ιδιαίτερο να κάτσω έναν χρόνο να πάρω το Β2 έτσι να υπάρχει. Άλλωστε και ιταλικά να πήγαινε έναν χρόνο τον ήθελα για Β2 (χωρίς όμως υπόβαθρο εκεί). Αλλά ΟΚ νομίζω ότι ένα Β2 στα γερμανικά θα χτυπάει καλύτερα από ένα C2 στα ισπανικά (δυστυχώς...) Σ εμάς τους Έλληνες τα παχιά Σ και ΤΣ είναι κάτι το ασυνήθιστο. Φαντάσου στα Σέρβικα έχει 3 διαφορετικά ΤΣ! Είμαι μεγάλες λέξεις πάντως με λίγη προσπάθεια σπάνε σε μικρότερες και η προφορά τους δεν είναι τόσο δύσκολη!
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Θεωρητικά και με τα τρέχοντα δεδομένα είναι μια γλώσσα που έχει απήχηση στην αγορά εργασίας πιο πολύ από ότι ιταλικά/ισπανικά/γαλλικά...
Alxnks Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 αυτο το θεμα μου θύμισε οτι πρεπει να συνεχισω τα ιταλικα μου... κι εμενα οτι πρεπει να συνεχισω τα γερμανικα μου... 1
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 κι εμενα οτι πρεπει να συνεχισω τα γερμανικα μου... Εμένα σχεδόν με έπεισε Μόλις τελειώσω με το Γ2 στα αγγλικά κατά τον Νοέμβρη νομίζω θα πάω να τα συνεχίσω. Μέχρι το Β2 με παίρνει. Μετά νομίζω δυσκολεύουν πολύ γαμώτο...
deathmetalprincess Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εγώ γνωρίζω και από τις δυο γλώσσες. Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για εσένα, να σου πω. (Ηλικία, τι σπουδάζεις ή τι δουλειά κάνεις, ποιες άλλες γλώσσες γνωρίζεις και σε τι βαθμό, γενικά πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις και όρεξη για διάβασμα, κτλ) 20,δεν σπουδαζω, και εχω ενοικιαζομενα δωματια...δουλευω με σερβους,σκοπιανους,εχω ορεξη για διαβασμα
deesnider Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Γνωρίζω 10 γλώσσες και τις 7* μιλάω και γράφω πολύ καλά, με τις άλλες τρεις σε καλό επίπεδο. *Αγγλικά (που ζω), Γαλλικά, Ισπανικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά. Μη μου πεις ότι, εκτός απ' όλες αυτές, μιλάς και ...ισπανικά;
Finn Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εμένα σχεδόν με έπεισε Μόλις τελειώσω με το Γ2 στα αγγλικά κατά τον Νοέμβρη νομίζω θα πάω να τα συνεχίσω. Μέχρι το Β2 με παίρνει. Μετά νομίζω δυσκολεύουν πολύ γαμώτο... Απ το Β2 και μετά είναι απλά λεξιλόγιο!
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Απ το Β2 και μετά είναι απλά λεξιλόγιο! Μη το λες εγώ στο Γ1 στα αγγλικά έχω ξεσκιστεί στην γραμματική (ίσως δεν την έμαθα καλά στο Β2). Στο Γ2 είναι που όντως είναι μόνο λέξεις και κείμενα... Αλλά αυτά ισχύουν για τα αγγλικά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στα γερμανικά. Πάντως καλώς ή κακώς αν τα πιάσω θα τα πιάσω με ιδιαίτερα καθώς έχω καλομάθει στην ευελιξία των ωρών και έχω γενικά άστατο πρόγραμμα...
Finn Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μη το λες εγώ στο Γ1 στα αγγλικά έχω ξεσκιστεί στην γραμματική (ίσως δεν την έμαθα καλά στο Β2). Στο Γ2 είναι που όντως είναι μόνο λέξεις και κείμενα... Αλλά αυτά ισχύουν για τα αγγλικά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στα γερμανικά. Πάντως καλώς ή κακώς αν τα πιάσω θα τα πιάσω με ιδιαίτερα καθώς έχω καλομάθει στην ευελιξία των ωρών και έχω γενικά άστατο πρόγραμμα... Ε δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις γλώσσες! Για Γερμανικά μιλάω! Εγώ ξεκινάω πάλι σε 10 μέρες, 3 φορές τη βδομάδα ιδιαίτερα. Μέχρι Σεπτέμβριο να έχω βγάλει το Β2
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 αλήθεια πόσο πάει το ιδιαίτερο; λίγο πολλέςδεν είναι 3 φορές / βδομάδα;
Finn Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 15 την ώρα. Ειλικρινά το βλέπω σαν επένδυση. 500 ευρώ το καλοκαίρι θα φύγουν σε μαθήματα.
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 15 την ώρα. Ειλικρινά το βλέπω σαν επένδυση. 500 ευρώ το καλοκαίρι θα φύγουν σε μαθήματα. Σίγουρα είναι επένδυση απλά τόσο ταχύρυθμο εγώ δε θα το άντεχα. Τώρα το καλοκαίρι θα κάνω 2-3 φορές την εβδομάδα αγγλικά για να δώσω Σεπτέμβρη Γ2 μιας που έχω μερικά κενά και θέλω ενίσχυση σε αρκετά θέματα. Μετά που θα φύγει αυτό το έξοδο θα δίνω τα ίδια χρήματα για άλλη γλώσσα. Άλλωστε δε λέει να μην κάνεις και τίποτα για να εξελιχθείς. Άντε να ξεκουραστώ κανένα εξάμηνο μετά το Γ2 μετά Γερμανικά και το χω απορία είχα φτάσει μέχρι το μισό Β2 πριν από 9 χρόνια!!! θα θυμηθώ έστω και 10%;;;
gigisoni Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 20,δεν σπουδαζω, και εχω ενοικιαζομενα δωματια...δουλευω με σερβους,σκοπιανους,εχω ορεξη για διαβασμα Κάνε γερμανικά τότε αν νομίζεις ότι θα σου είναι χρήσιμα στο μέλλον. Από την άλλη αν απλά θέλεις να κάνεις το κέφι σου μαθαίνοντας μια γλώσσα, διάλεξε τα ιταλικά που είναι πιο όμορφη γλώσσα και θα σε φέρουν πιο κοντά σε άλλες λατινογενείς γλώσσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα