Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χμμμ

Στο πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, στη σύνοψη της σελ.4 γράφει:

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

(.........)

• Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης πρόσκλησης. 

Και σε άλλα σημεία αναφέρει και το εξάμηνο που γράψατε παραπάνω αλλά και το έξτρα επίδομα του κεκ στην περίπτωση πρόσληψης. Αλλά αυτή την "άλλη πρόσκληση" δεν τη βρίσκω πουθενά.

Ίσως εκεί γράφει για τη μετατροπή της πρακτικής σε σύμβαση.

Δημοσ.

Εαν εννοεις για μετα την πρακτικη δεν ισχυει..

Μετα την πρακτικη εχει δικαιωμα να σε κρατησει ο εργοδοτης και να σου πληρωνει μονο το ποσο που θα παιρνεις εσυ ασφαλιστρα ενσημα κλπ το  πληρωνει το κρατος..απο εκει και περα για το ποσο ειναι συμφωνια μεταξυ εσενα και εκεινου.. με τον οριο τον κατωτατο μισθο.

Ναι συμφωνώ αυτό είπα κ εγώ. Οτί ασφάλιστρα κλτ πληρώνει το κράτος, και μισθό ο εργοδότης πλέον. Οπότε αν πρόκειται για κανονική 8ωρη εργασία, θα είναι τουλάχιστον όσο ο κατώτατος ο μισθός σου.

έχει δίκιο ο Miracle Worker..μπορεί να σε κρατήσει για τουλάχιστον 6 μήνες 6ωρο με 400€..

Αν ισχύει αυτό που λέτε, δε το ξέρω κ με πιάνετε αδιάβαστο. Δλδ μετά την πρακτική, που κάνεις «σύμβαση εργασίας» είναι πάλι 6ωρο βρε παιδιά?? πολύ περίεργο μου φαίνεται, και συγνώμη αν το έλεγα λάθος τόσες μέρες. 

Είναι πολύ σημαντική λεπτομέρια αν ισχύει αυτό.

Δημοσ.

Και τελικά αυτή η διατύπωση (που απαντάται συχνά στην πρόσκληση):

Μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε σύμβαση εργασίας

μήπως θέλει να μας πει κάτι;

(Δεν θέλω να μας τρομοκρατώ βέβαια)

mixalis1989 Δώσε κανα λίνκ αν έχεις με παραπάνω πληροφορίες ή πες πως το έμαθες αυτό που λες για το 6/400

Δημοσ.

Εαν εννοεις για μετα την πρακτικη δεν ισχυει..

Μετα την πρακτικη εχει δικαιωμα να σε κρατησει ο εργοδοτης και να σου πληρωνει μονο το ποσο που θα παιρνεις εσυ ασφαλιστρα ενσημα κλπ το  πληρωνει το κρατος..απο εκει και περα για το ποσο ειναι συμφωνια μεταξυ εσενα και εκεινου.. με τον οριο τον κατωτατο μισθο.

ας παρει καποιος ενα τηλεφωνο να ρωτησει..

Δημοσ.

και τώρα 6ωρο είμαστε με 400€ το μήνα..απλά μετά θα μας πληρώνει ο εργοδότης..αυτό  αλλάζει..τώρα αν θέλει να σε βάζει 8ωρο και να σου δίνει πιο πολλά δεν το ξέρω..

Δημοσ.

Ναι απλώς αυτό που το έμαθες;

Στο είπαν στα κεκ, στην επιχείρηση που κάνεις πρακτική;

Πήρες τηλέφωνο στο helpdesk, το διάβασες στο δίκτυο; 

ή είναι η δική σου εκτίμηση;

Υπάρχει κάπου εγγράφως για να το δούμε κι εμείς;

Δημοσ.

Το νόημα της δράσης ήταν να μάθουμε κάποια θεωρητικά πράγματα, και μετά να κάνουμε πρακτική πάνω στο αντικείμενο σε μία επιχείρηση (άσχετα αν μάθαμε μπούρδες στα θεωρητικά). Με το πέρας της πρακτικής είσαι έτοιμος εργαζόμενος, έχεις κάνει "εισαγωγή στην αγορά εργασίας" και πλέον είσαι ανταγωνιστικός (υποτίθεται), πάντως σίγουρα αποδοτικός γιατί με 500 ώρες θα έχεις μάθει τη δουλειά.

Τι θέλω να πω? οτί μετά να κρατάς πάλι 6ωρο, που είναι καθεστός «πρακτικής» δεν έχει κανένα νόημα. Γιαυτό και λέγεται μετά «σύμβαση εργασίας».

Ναι να πάρουμε τηλέφωνο αν ξέρουν απο Δευτέρα, αλλά εγώ εκτιμώ πως 6ωρο πάλι αποκλείεται. (οπότε αν είναι 8ωρο θα ισχύουν αυτά για τους μισθούς που λέγαμε)

Δημοσ.

καλα εδω ετσι οπως παει το πραγμα θα εχουν τελειωσει την πρακτικη μερικοι και δεν θα εχουν παρει ουτε φραγκο...πες οτι σε κραταει ο εργοδοτης τι να πας να κανεις αμα δεν εχεις πληρωθει σιγα μην εμπιστευτεις το προγραμμα οταν δεν σου εχει δωσει ουτε τα 400 μικτα της θεωριας :fear:

Δημοσ.

Το νόημα της δράσης ήταν να μάθουμε κάποια θεωρητικά πράγματα, και μετά να κάνουμε πρακτική πάνω στο αντικείμενο σε μία επιχείρηση (άσχετα αν μάθαμε μπούρδες στα θεωρητικά). Με το πέρας της πρακτικής είσαι έτοιμος εργαζόμενος, έχεις κάνει "εισαγωγή στην αγορά εργασίας" και πλέον είσαι ανταγωνιστικός (υποτίθεται), πάντως σίγουρα αποδοτικός γιατί με 500 ώρες θα έχεις μάθει τη δουλειά.

Τι θέλω να πω? οτί μετά να κρατάς πάλι 6ωρο, που είναι καθεστός «πρακτικής» δεν έχει κανένα νόημα. Γιαυτό και λέγεται μετά «σύμβαση εργασίας».

Ναι να πάρουμε τηλέφωνο αν ξέρουν απο Δευτέρα, αλλά εγώ εκτιμώ πως 6ωρο πάλι αποκλείεται. (οπότε αν είναι 8ωρο θα ισχύουν αυτά για τους μισθούς που λέγαμε)

Aμφιβαλω για το ποσοι εκαναν πραγματικα αυτο που λες

Οι θεσεις ειναι πραγματικα για γελια, στην πλειοψηφια τελειως ΑΣΧΕΤΕΣ με το αντικειμενο σπουδων. Δεν μπορει αποφοιτος οικονομικων να πηγαινει γραμματεας σε φροντιστηριο και να θεωρειται "εισαγωγη στην αγορα εργασιας", ουτε μηχανικος χαμαλης σε κατασκευαστικη διχως να αποκταει καμια ουσιαστικη γνωση.

Και για τα σεμιναρια το ιδιο.. Για γελια το ολο ζητημα

Μαλλον δεν αξιζει καν, καλυτερα να πας καπου τελικα χωρις μισθο αλλα να μαθεις παρα το ξεφτιλικι αυτο

Δημοσ.

Aμφιβαλω για το ποσοι εκαναν πραγματικα αυτο που λες

Οι θεσεις ειναι πραγματικα για γελια, στην πλειοψηφια τελειως ΑΣΧΕΤΕΣ με το αντικειμενο σπουδων. Δεν μπορει αποφοιτος οικονομικων να πηγαινει γραμματεας σε φροντιστηριο και να θεωρειται "εισαγωγη στην αγορα εργασιας", ουτε μηχανικος χαμαλης σε κατασκευαστικη διχως να αποκταει καμια ουσιαστικη γνωση.

Και για τα σεμιναρια το ιδιο.. Για γελια το ολο ζητημα

Μαλλον δεν αξιζει καν, καλυτερα να πας καπου τελικα χωρις μισθο αλλα να μαθεις παρα το ξεφτιλικι αυτο

Αναλογα. τι ζητας εσυ..εγω πιεσα για τεχνικο κομματι.. ενω ειχα περασει 5 συνεντευξης για οτι να ναι.!!

στο τελος επιασα σε γνωστη αλυσιδα ιντερνετ καφε δουλεια σαν τεχνικος υπολογιστων. 5ωρο 8-1 αρχισα 27 αυγουστου και τελειωνω 27 ιανουαριου..

και εχω στην πλατη μου γυρω στα 120 pc που ειμαι μονο εγω ο τεχνικος.. και αλλο 1 παλικαρι πολυ αξιολογο αλλα δεν ερχεται ολες της μερες σαν εμενα.!!!

εμενα μου εκατσε κουτι γιατι το απαιτησα.

Δημοσ.

Κι εγώ εν τέλει υπέγραψα την τριμερή σύμβαση με φορέα που με ενδιαφέρει πολύ και προσέφερε αξιόλογη και πιο σημαντικά σχετική με το αντικείμενό μου θέση.

Βέβαια έπρεπε πρώτα να απορρίψω άλλες άσχετες θέσεις που μου προτείνονταν από κάποια κεκ κι όχι χωρίς ανησυχία για το αν θα προλάβω να ενεργοποιήσω την επιταγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...