Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα πάντως η πρακτική μου είναι 9:00-16:00(+) οπότε δε μπορώ να πάρω τηλ που λέγαμε στο τμήμα «Προγράμματα Κατάρτισης & Απασχόλησης» του Υπ. Εργασίας = 800 11 44444   :unsure: 

αν κάποιος έχει όρεξη ας πάρει αύριο, κι ας ρωτήσει ότι τον ενδιαφέρει.

Εμείς εδώ ως τώρα έχουμε αναπάντητα τα εξής:

α) πόσες είναι οι «νόμιμες κρατήσεις» στα συνολικά ποσά 2400 ή 2700.

β) πότε θα μπουν τα χρήματα (περίπου) και σε τί είδους δόσεις (όλα μαζί? σε κομμάτια θεωρία-πρακτική? κάθε μήνα?)

γ) αν σε κρατήσει ο εργοδότης = «σύμβαση εργασίας», υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το πόσες ώρες θα είναι, (ή στανταρ μισθό που λέγαν κάποιοι)?

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχε κανείς πρόβλημα με τη τον έλεγχο της φορολογικής δήλωσης; 

Εγώ πριν ακόμα ξεκινήσω τη θεωρητική είχα ελέγξει με το κεκ τα χαρτιά μου κι έτσι προχώρησα αλλά γνωρίζω για περιπτώσεις οπού (χωρίς να διασαφηνίζεται στην αρχική πρόσκληση ποιο νοείται ετήσιο φορολογικό εισόδημα) στην αίτηση τον Μάιο κατατέθηκε η δήλωση υπολογίζοντας το δηλωθέν κι όχι το τεκμαρτό εισόδημα (οπότε κι έγινε η αντίστοιχη μοριοδότηση) με αποτέλεσμα στα κεκ να μην μπορούν να εγγράψουν επιλεγμένο στο μητρώο δικαιούχων και να κινδυνεύει να μείνει εκτός προγράμματος.

Τι γίνεται σ΄ αυτή την περίπτωση ή μάλλον τι μπορεί να γίνει για να διατηρήσει το δικαίωμα συμμετοχής;

Δημοσ.

Δηλαδή τελικά ελέγχουν όλους τους φακέλους έναν-έναν; Νόμιζα ότι τους φακέλους τους είχαν τα ΚΕΚ και απλά θα έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Πάντως το ενθαρρυντικό είναι ότι τα λεφτά είναι ήδη στο υπουργείο, οπότε τα περί μειώσεων δεν ισχύουν.

Είχε κανείς πρόβλημα με τη τον έλεγχο της φορολογικής δήλωσης; 

Εγώ πριν ακόμα ξεκινήσω τη θεωρητική είχα ελέγξει με το κεκ τα χαρτιά μου κι έτσι προχώρησα αλλά γνωρίζω για περιπτώσεις οπού (χωρίς να διασαφηνίζεται στην αρχική πρόσκληση ποιο νοείται ετήσιο φορολογικό εισόδημα) στην αίτηση τον Μάιο κατατέθηκε η δήλωση υπολογίζοντας το δηλωθέν κι όχι το τεκμαρτό εισόδημα (οπότε κι έγινε η αντίστοιχη μοριοδότηση) με αποτέλεσμα στα κεκ να μην μπορούν να εγγράψουν επιλεγμένο στο μητρώο δικαιούχων και να κινδυνεύει να μείνει εκτός προγράμματος.

Τι γίνεται σ΄ αυτή την περίπτωση ή μάλλον τι μπορεί να γίνει για να διατηρήσει το δικαίωμα συμμετοχής;

Με το τεκμαρτό είχε διαφορετική μοριοδότηση; Ήταν και πάλι στους δικαιούχους;

Δυστυχώς, μάλλον ακυρώνεται. Δε θυμάμαι τι παίζει με τεκμαρτό/ δηλωθέν, αλλά τα στοιχεία της αίτησης μου φαίνεται πολύ δύσκολο να αλλάξουν και δίκιο να έχει ο φίλος σου.

Δημοσ.

Λέω για δικαιούχο που είχε αιτηθεί και μοριοδοτηθεί με βάση το ατομικό του φορολογητέο εισόδημα. Επιλέχθηκε και προχώρησε τη διαδικασία με το κεκ και την αναζήτηση θέσης. Βρήκε επιχείρηση και ξεκίνησε τη θεωρητική κατάρτιση.

Αργότερα (κι ενώ τελείωνε τη θεωρητική), ενημερώθηκε από το κεκ πως όφειλε να δηλώσει το τεκμαρτό του εισόδημα στην αρχική του αίτηση κι άρα αδυνατεί το ίδιο να δεσμευτεί για καταχώρηση διαφορετικών στοιχείων ωφελούμενου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωσή του ενώ δεν διευκρινιζόταν στην εγκύκλιο της επιταγής η ανάγκη συμπλήρωσης του τεκμαρτού εισοδήματος;;

(σημειωνόταν στις "συχνές ερωτήσεις" του voucher.gov αλλά δεν γνωρίζω πότε αναρτήθηκαν αυτές, αν υπήρχαν εξαρχής ή αν θεωρούνταν δεδομένο κάποιος υποψήφιος να τις έχει διαβάσει πριν αιτηθεί)

Δηλαδή η φορολογική του είναι αυτή που είχε δηλώσει από την αρχή αλλά δεν είχε υπολογίσει (ούτε του είχε ζητηθεί να υπολογίσει) το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα αλλά το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα.

Εν τω μεταξύ επειδή εγώ είμαι του μηδενικού εισοδήματος με κανένα περιουσιακό, δεν μπορώ ακριβώς να καταλάβω τι πήγε στραβά αλλά και το τι μπορεί να γίνει ώστε να μην διαγραφεί από το πρόγραμμα...

Δημοσ.

Και εγώ μηδενικού εισοδήματος είμαι  Arabbal, ούτε εγώ τα ξέρω, αλλά θυμάμαι που γινόνταν κουβέντα για αυτό το θέμα. Πρέπει να την είχαν πατήσει και άλλοι έτσι. (αν είναι θέμα τέλος πάντων)

Όντως είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Αν έχει ξεκινήσει θεωρητική, το ΚΕΚ θα έπρεπε να τον έχει καταχωρήσει ήδη όπου μας καταχωρεί. Κάποια βλακεία θα κάναν αυτοί στο ΚΕΚ μάλλον.

Δημοσ.

Και με το τεκμαρτό θα ήταν στους δικαιούχους (έτσι είπε το κεκ τουλάχιστον) χαμηλότερης όμως μοριοδότησης.

Ναι θα ήταν κι αδύνατο κι άδικο να αλλάξουν τα στοιχεία της αίτησης.

Απλώς σκέφτομαι μήπως είναι κόλλημα του κεκ αυτό, απ' τη στιγμή που στην εγκύκλιο δεν διασαφηνίζει ποιο τελικά εισόδημα συμπλήρωνες.

Από την άλλη επειδή οι αιτήσεις ήταν ηλεκτρονικά και εκ των πραγμάτων αδύνατο να ελεγχθούν τα στοιχεία, δεν θα μπορούσε να διαγραφεί εξ'αρχής. Ίσως και να έχουν κάνει πατάτα από τα κεκ που τον τοποθέτησαν στη θεωρητική χωρίς (προφανώς) να τσεκάρουν τπτ.

Δημοσ.

αμα κανεις απουσιες κατα την διαρκεια της πρακτικης η της θεωρητικης παιρνεις λιγοτερα λεφτα στο τελος;

όχι δεν παίρνεις λιγότερα αλλά διαγράφεσαι αν ξεπεράσεις το όριο των απουσιών

Υπάρχει κανείς να γνωρίζει την υπόθεση με το τεκμαρτό εισόδημα (όπως έχει συζητηθεί παραπάνω) ή έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Δημοσ.

αμα κανεις απουσιες κατα την διαρκεια της πρακτικης η της θεωρητικης παιρνεις λιγοτερα λεφτα στο τελος;

παιρνεις λιγότερα αφού δεν έχεις εργαστεί αυτές τις ώρες

Δημοσ.

Δες το παράδειγμα της τριμερούς που δίνει το voucher.gov. Γράφει και για το όριο απουσιών. Οπού δεν γράφει για μείωση της πληρωμής αλλά διαγραφή.

Θα το βρεις εδώ:

http://voucher.gov.gr/upload/project_6/internship_contract.pdf

Επιπλέον γίνονται διάφορες αναφορές στο ίδιο θέμα σε site διάφορων κεκ (συνήθως στο "συχνές ερωτήσεις")

Δημοσ.

Δες το παράδειγμα της τριμερούς που δίνει το voucher.gov. Γράφει και για το όριο απουσιών. Οπού δεν γράφει για μείωση της πληρωμής αλλά διαγραφή.

Θα το βρεις εδώ:

http://voucher.gov.gr/upload/project_6/internship_contract.pdf

Επιπλέον γίνονται διάφορες αναφορές στο ίδιο θέμα σε site διάφορων κεκ (συνήθως στο "συχνές ερωτήδεν

δεν είναι λογικό να είναι έτσι...θα σε πληρώσουν σύμφωνα με το παρουσιολόγιο..αν έχεις απουσίες σιγά μην στα πληρώσουν..είχα ρωτήσει και τα κεκ μου και είπαν πως δεν πληρωνόμαστε τις απουσίες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...