Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα έξοδα που θα έχεις θα ναι:

Το ΤΕΒΕ όπου είναι η ασφάλεια σου και το πληρώνεις ανά δίμηνο. Για αρχή είναι στα 451,42 ευρώ το δίμηνο.

Ο φ.π.α που αποδιδεις στο κράτος ανά τρίμηνο είτε απο παροχή υπηρεσιών είτε απο πώληση αγαθών.

Δημοσ.

Πολύ γενική ερώτηση...

Αν καποιος θελησει να ανοιξει μια επιχειρηση ας πουμε , ενα μαγαζι η ενα γραφειο καθε μηνα τα εξοδα του στο κρατος ποια θα ειναι? δεν βαζω μεσα τα εξοδα λειτουργιας.... πχ τι χρηματα θες για το εμπορευμα απο τους προμηθευτες κτλπ... καταλαβες η παλι ειναι γενικο?

Τα έξοδα που θα έχεις θα ναι:

Το ΤΕΒΕ όπου είναι η ασφάλεια σου και το πληρώνεις ανά δίμηνο. Για αρχή είναι στα 451,42 ευρώ το δίμηνο.

Ο φ.π.α που αποδιδεις στο κράτος ανά τρίμηνο είτε απο παροχή υπηρεσιών είτε απο πώληση αγαθών.

Μονο αυτα????

Δημοσ.

Αν καποιος θελησει να ανοιξει μια επιχειρηση ας πουμε , ενα μαγαζι η ενα γραφειο καθε μηνα τα εξοδα του στο κρατος ποια θα ειναι? δεν βαζω μεσα τα εξοδα λειτουργιας.... πχ τι χρηματα θες για το εμπορευμα απο τους προμηθευτες κτλπ... καταλαβες η παλι ειναι γενικο?

Το εμπόρευμα είναι ανάλογα το τζίρο που κάνεις, από μηδέν χωρίς ταβάνι. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλα μηνιαία έξοδα εκτός από το εμπόρευμα.

Δημοσ.

65€ τη μέρα,χωρίς να βάζουμε απόσβεση εμπορευμάταων (αν υπάρχουν εμπορεύματα) και χωρίς φιπιπάδες/φόροι επιτηδευμάτων.

Χοντρικά,με 500€ ενοίκιο.

Δημοσ.

Φορος επιτηδεύματος? καινουργιο ειναι αυτο? Εκτος απο το ΦΠΑ ε?

μαλλον πρεπει να πάω να ρωτησω στην εφορια αυριο πρωι πρωι.... ισως αυτο ειναι το καλυτερο απο ολα εκτος και αν κάποιος έχει κανει δικη του και ξέρει ολη την φορολογια. Ευχαριστω οσους απαντανε παντως.

Δημοσ.

Κοίτα,αόριστα ζήτησες από γενικών θεμάτων forum απαντήσεις,περίμενες κάποιο πασπαρτού;

Ούτε στην εφορία θα πάρεις απαντήσεις,ρώτα (και πλήρωσε) έναν λογιστή.

Δημοσ.

Φορος επιτηδεύματος? καινουργιο ειναι αυτο? Εκτος απο το ΦΠΑ ε?

Όχι παλιό είναι, είχε καταργηθεί κάποια στιγμή, αλλά το επανέφεραν πάλι.

μαλλον πρεπει να πάω να ρωτησω στην εφορια αυριο πρωι πρωι.... ισως αυτο ειναι το καλυτερο απο ολα εκτος και αν κάποιος έχει κανει δικη του και ξέρει ολη την φορολογια. Ευχαριστω οσους απαντανε παντως.

Έχω κάνει εγώ, αλλά απάντηση δεν πρόκειται να πάρεις από πουθενά εφόσον όχι μόνο δεν ρωτάς κάτι συγκεκριμένο, πόσο μάλλον όταν αυτό που ρωτάς δεν έχει λογική. Έγραψες πριν τι μηνιαία έξοδα έχει προς το κράτος μια επιχείρηση, και στο καπάκι έγινες πιο συγκεκριμένος λέγοντας πόσα θα χαλάει το μήνα για εμπορεύματα ένα γραφείο...

Δημοσ.

Όχι παλιό είναι, είχε καταργηθεί κάποια στιγμή, αλλά το επανέφεραν πάλι.

Έχω κάνει εγώ, αλλά απάντηση δεν πρόκειται να πάρεις από πουθενά εφόσον όχι μόνο δεν ρωτάς κάτι συγκεκριμένο, πόσο μάλλον όταν αυτό που ρωτάς δεν έχει λογική. Έγραψες πριν τι μηνιαία έξοδα έχει προς το κράτος μια επιχείρηση, και στο καπάκι έγινες πιο συγκεκριμένος λέγοντας πόσα θα χαλάει το μήνα για εμπορεύματα ένα γραφείο...

Οχι. Ειπα οτι ΔΕΝ βαζω μεσα τα εξοδα του εμπορευματος. Με ενδιαφερει να ρωτησω μονο για την φορολογια της. Ενταξει θα ρωτησω και καποιον λογιστη.

Δημοσ.

Οχι. Ειπα οτι ΔΕΝ βαζω μεσα τα εξοδα του εμπορευματος. Με ενδιαφερει να ρωτησω μονο για την φορολογια της. Ενταξει θα ρωτησω και καποιον λογιστη.

Μάλλον δεν το είχα καταλάβει καλά. Οπότε πάμε:

Απόδοση ΦΠΑ

Τέλος επιτηδεύματος

Φορολογία εισοδήματος

Περαίωση

Φόρο μισθωτών υπηρεσιών

ΙΚΑ

...

...

...

Και ένα κάρο ακόμα. Αν θέλεις μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ώστε να πάρεις πιο συγκεκριμένη απάντηση. Είτε από εδώ είτε από λογιστή.

Δημοσ.

Μάλλον δεν το είχα καταλάβει καλά. Οπότε πάμε:

Απόδοση ΦΠΑ

Τέλος επιτηδεύματος

Φορολογία εισοδήματος

Περαίωση

Φόρο μισθωτών υπηρεσιών

ΙΚΑ

...

...

...

Και ένα κάρο ακόμα. Αν θέλεις μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ώστε να πάρεις πιο συγκεκριμένη απάντηση. Είτε από εδώ είτε από λογιστή.

Kοιτα για να γινω συγκεκριμενος πρεπει να ξερω και εγω ειμαι τελειως ασχετος αφου δεν εχω ασχοληθει ξανα με κατι τετοιο. Για αυτο ρωταω γενικα και ελπιζω καποιος που ξερει να καταλαβει εμενα με ενδιαφερει αρχικα τι εξοδα θα εχω στο κρατος για να ειμαι νομιμος η επιχειρηση θα ειναι ατομικη και αλλος υπαλληλος περαν απο συγγενη πρωτου βαθμου δεν θα υπαρξει απο οσο λοιπον ξερω αυτοι δεν χρειαζονται ΙΚΑ και δηλωσεις κτλπ.

Τα αλλα με τα εμπορευματα και με τα αλλα εξοδα θα τα υπολογισω μονος μου μιας και αυτα θα τα γνωρίζω.

Επισης αρχικα σκεφτομαι για εδρα το σπιτι μου.

Δημοσ.

Ναι ρε παλικαρι μου , γίνε πιο συγκεκριμενος....

Τι μαγαζι θα ειναι αυτο

ποσους εργαζομενους θα εχεις μεσα

...........................................

Δημοσ.

...πέραν από συγγενή Α° βαθμού;

Τζάμπα θα σου δουλεύει;Αν ναι,θα τα πληρώσεις μεζεμένα κάποτε.Άλλο η οικογένεια,άλλο η δουλειά.

Εκτός αν είναι οικογενειακή η επιχείρηση,οπότε να υποθέσω ότι υπάρχει κοινό ταμείο,νύφες,εγγόνια,γαμπροί-oh wait,μπλέξαμε τώρα,βάλτους στο βασικό,πλήρω και το ένσημο (45% και για τους πρώτου βαθμού...) και καθάρισες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...