NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Kοιτα για να γινω συγκεκριμενος πρεπει να ξερω και εγω ειμαι τελειως ασχετος αφου δεν εχω ασχοληθει ξανα με κατι τετοιο. Για αυτο ρωταω γενικα και ελπιζω καποιος που ξερει να καταλαβει εμενα με ενδιαφερει αρχικα τι εξοδα θα εχω στο κρατος για να ειμαι νομιμος η επιχειρηση θα ειναι ατομικη και αλλος υπαλληλος περαν απο συγγενη πρωτου βαθμου δεν θα υπαρξει απο οσο λοιπον ξερω αυτοι δεν χρειαζονται ΙΚΑ και δηλωσεις κτλπ. Τα αλλα με τα εμπορευματα και με τα αλλα εξοδα θα τα υπολογισω μονος μου μιας και αυτα θα τα γνωρίζω. Επισης αρχικα σκεφτομαι για εδρα το σπιτι μου. Μην το ψάχνεις, Ρώτα εναν λογιστή, αν το σκέφτεσαι σοβαρά αυτος ειναι που θα διαχειρίζεται ολα αυτα. να υπολογίσεις ενα μηνιάτικο και σε αυτόν συν αυτα που αναφέρθηκαν. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 συν αυτα που αναφέρθηκαν. τα οποία εκτός από αόριστα, είναι και ανακριβή.
Star_Light Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 ...πέραν από συγγενή Α° βαθμού; Τζάμπα θα σου δουλεύει;Αν ναι,θα τα πληρώσεις μεζεμένα κάποτε.Άλλο η οικογένεια,άλλο η δουλειά. Εκτός αν είναι οικογενειακή η επιχείρηση,οπότε να υποθέσω ότι υπάρχει κοινό ταμείο,νύφες,εγγόνια,γαμπροί-oh wait,μπλέξαμε τώρα,βάλτους στο βασικό,πλήρω και το ένσημο (45% και για τους πρώτου βαθμού...) και καθάρισες. Εγω και οι γονεις μου ρε παιδια! Για αρχη και βλεπουμε.... Καλα θα ρωτήσω εναν λογιστή. Ακομη δεν μπορω να τον προσλάβω ομως διοτι δεν έχω ανοιξει τιποτα χαχα ας μου χρεώσει επισκεψη.
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Kοιτα για να γινω συγκεκριμενος πρεπει να ξερω και εγω ειμαι τελειως ασχετος αφου δεν εχω ασχοληθει ξανα με κατι τετοιο. Για αυτο ρωταω γενικα και ελπιζω καποιος που ξερει να καταλαβει εμενα με ενδιαφερει αρχικα τι εξοδα θα εχω στο κρατος για να ειμαι νομιμος η επιχειρηση θα ειναι ατομικη και αλλος υπαλληλος περαν απο συγγενη πρωτου βαθμου δεν θα υπαρξει απο οσο λοιπον ξερω αυτοι δεν χρειαζονται ΙΚΑ και δηλωσεις κτλπ. Τα αλλα με τα εμπορευματα και με τα αλλα εξοδα θα τα υπολογισω μονος μου μιας και αυτα θα τα γνωρίζω. Επισης αρχικα σκεφτομαι για εδρα το σπιτι μου. Δηλαδή με λίγα λόγια δεν ξέρεις αν θέλεις να ανοίξεις χασάπικο ή βουλκανιζατέρ ή μεσιτικό γραφείο ή ασφαλιστικό γραφείο?(μια και έγραψες είτε για μαγαζί είτε για γραφείο). Δεν πληρώνουν όλες οι επιχειρήσεις τους ίδιους φόρους, αν θες να μάθεις συγκεκριμένα ρώτα συγκεκριμένα, πιο γενικά σου έχω απαντήσει ήδη. Και λογιστή να ρωτήσεις πάντως, δεν είναι μάγος για να ξέρει τι επιχείρηση θα ανοίξεις χωρίς να του το πεις ώστε να σου πει τι φόρους θα πληρώσεις... Το αν θα είναι ατομική επιχείρηση ή ΟΕ, ελάχιστη διαφορά έχει στο τι φόρους θα πληρώνεις. Οι υπάλληλοι έχουν κανονικά ΙΚΑ, άσχετα αν έχετε Ά βαθμό συγγένειας.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Εγω και οι γονεις μου ρε παιδια! Για αρχη και βλεπουμε.... Καλα θα ρωτήσω εναν λογιστή. Ακομη δεν μπορω να τον προσλάβω ομως διοτι δεν έχω ανοιξει τιποτα χαχα ας μου χρεώσει επισκεψη. Δεν χρειάζεται να έχεις ασφαλισμένους τους γονείς σου. Οι συγγενείς πρώτου βαθμού δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ασφαλισμένοι.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 τα οποία εκτός από αόριστα, είναι και ανακριβή. Δλδ αυτά είναι αόριστα και ανακριβή Πως αλλιώς να τα πούμε για να γίνουν κατανοητά? ΤΕΒΕ Απόδοση ΦΠΑ Τέλος επιτηδεύματος Φορολογία εισοδήματος Περαίωση Φόρο μισθωτών υπηρεσιών
Fotis13 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Ξέρει κανείς τα έξοδα ατομικης επιχειρησης στο κράτος? Φορολογιες κτλπ .... ευχαριστω Ναι, ειναι γεωμετρικως αυξανομενα οσο δεν απολυεται ουτε ενας απο τις ιερες αγελαδες. 1
black_widow Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Το φορολογικό μάλλον θα αλλάξει πάλι και το πάνε για ακόμα πιο ληστρικές προκαταβολές φόρου...Καλό κουράγιο ! Εγω και οι γονεις μου ρε παιδια! Για αρχη και βλεπουμε.... Καλα θα ρωτήσω εναν λογιστή. Ακομη δεν μπορω να τον προσλάβω ομως διοτι δεν έχω ανοιξει τιποτα χαχα ας μου χρεώσει επισκεψη. Μα δε θα τον προσλάβεις ως μισθωτό , όταν ανοίξεις με το καλό θα κανονίσετε με συμφωνητικό πόσα θα του δίνεις κάθε μήνα ( δεν είναι fix οι τιμές, ανάλογα με το τζίρο, την κατηγορία βιβλίων κ.λ.π. ). Μην τσιγκουνευτείς ως προς αυτό το θέμα...
crupo Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Ενταξει ρε παιδια κατανοητος εγινε σε αυτο που ζηταει ο φιλος. Μην τον κραζετε. Ζηταει να μαθει ποια ειναι τα εξοδα που θα πανε στο κρατος. Και ειναι αυτα που αναφερθηκαν. ΤΕΒΕ Απόδοση ΦΠΑΤέλος επιτηδεύματοςΦορολογία εισοδήματοςΠεραίωση Φόρο μισθωτών υπηρεσιών Περαιωση φυσικα δεν ειναι στανταρ εξοδο. Αν θες πληρωνεις για να μην δεχτεις ελεγχο. Με το φορο μισθωτων υπηρεσιων τι εννοειται? Το ΙΚΑ για τυχον υπαλληλους που θα εχει?
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Με το φορο μισθωτων υπηρεσιων τι εννοειται? Είναι ένα ποσό που παρακρατείται από τον φόρο εισοδήματος της επόμενης χρονιάς, και τον πληρώνουν μόνο ορισμένοι επαγγελματίες. Αν δεν μας πει τι ακριβώς επάγγελμα θέλει να κάνει πως μπορούμε να του πούμε τι ακριβώς φόρους θα πληρώνει? Επίσης από τότε λέγεται κράξιμο το να ζητάς διευκρινίσεις από αυτόν που σου ζητάει βοήθεια?
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Ενταξει ρε παιδια κατανοητος εγινε σε αυτο που ζηταει ο φιλος. Μην τον κραζετε. Ζηταει να μαθει ποια ειναι τα εξοδα που θα πανε στο κρατος. Και ειναι αυτα που αναφερθηκαν. ΤΕΒΕ Απόδοση ΦΠΑ Τέλος επιτηδεύματος Φορολογία εισοδήματος Περαίωση Φόρο μισθωτών υπηρεσιών Περαιωση φυσικα δεν ειναι στανταρ εξοδο. Αν θες πληρωνεις για να μην δεχτεις ελεγχο. Με το φορο μισθωτων υπηρεσιων τι εννοειται? Το ΙΚΑ για τυχον υπαλληλους που θα εχει? Εσυ εισαι εμπορος, εχεις πει ποτε οχι στην περαιωση, καλο ειναι να μας πεις για να δουμε τι κανουν και οι υπολοιποι εμποροι
crupo Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εσυ εισαι εμπορος, εχεις πει ποτε οχι στην περαιωση, καλο ειναι να μας πεις για να δουμε τι κανουν και οι υπολοιποι εμποροι Οχι δεν ειμαι αλλα εχω αρκετους γνωστους που εχουν πει οχι. Οι πιο πολλοι την πληρωνουν την περαιωση ok, απλα εκανα την διευκρινιση για να καταλαβει καλυτερα ο φιλος. Δεν ειναι στανταρ εξοδο αλλα πιθανο...
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Οχι δεν ειμαι αλλα εχω αρκετους γνωστους που εχουν πει οχι. Οι πιο πολλοι την πληρωνουν την περαιωση ok, απλα εκανα την διευκρινιση για να καταλαβει καλυτερα ο φιλος. Δεν ειναι στανταρ εξοδο αλλα πιθανο... α μαλιστα
pournaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εσυ εισαι εμπορος, εχεις πει ποτε οχι στην περαιωση, καλο ειναι να μας πεις για να δουμε τι κανουν και οι υπολοιποι εμποροι Εγω παντως εχω πει οχι. Μου ζητησαν για μια χρονια αν θυμαμαι 700 και για την επομενη που κρατησα την επιχειρηση μονο μεχρι φεβρουαριο και μετα εκλεισα βιβλια, αλλα αλλα 600. Πληρωσα μονο της πρωτης χρονιας και για τη δευτερα ας ερθουν να με βρουνε. Αν μου ζηταγαν αναλογικα (ας πουμε 100 ευρω), θα τα πληρωνα, αλλα 700 για 12 μηνες και 600 για 2, και να ηθελα, δεν ειχα
marlapotis73 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Έχω την εντύπωση ότι αυτοπεραίωση μπορείς να κάνεις και "αδαπάνως".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα