pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Παιδιά σκέφτομαι να κάνω ένα από αυτά τα προγράμματα εξειδίκευσης (executive diploma) που κάνει το mediterranean college. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν αξίζει τον κόπο. Το κόστος είναι σχετικά χαμηλό (3000€) πάντα σε σχέση με το Μακεδονία που χρεώνει 6.000€ (βέβαια εκεί είναι master) ή το ΕΑΠ (8000€) Αλλά με μπερδεύει ο τίτλος executive diploma. Δε λέω καλά ακούγεται. Οκ σίγουρα το δημόσιο δε στο αναγνωρίζει με τίποτα. Άραγε όμως αξίζει τον κόπο/θα με βοηθήσει αργότερα ψάχνοντας δουλειά;
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Θέλω απλά να πάρω κάτι από αγγλικό πανεπιστήμιο/φορέα παρά κάτι ελληνικό πάλι. Γιαυτό λέω αν πχ πάω έξω προτιμώ να έχω και ένα χαρτί αγγλικό παρά ένα ελληνικό πτυχίο από ένα πανεπιστήμιο που ούτε στην Ελλάδα δε το ξέρουν πχ ΕΑΠ. Απλά δεν ξέρω τι θεωρείται το executive diploma. Αυτοί το μεταφράζουν μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης. Είναι αυτό σωστό; Αν είχα τα χρήματα θα έκανα και ΜΒΑ σε κολλέγιο αλλά για την ώρα προσπαθώ να βρω κάτι ποιοτικό και έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη σε ελληνικά ΑΕΙ (μετά από 5 χρόνια εκεί μέσα...)
viper2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Παιδιά σκέφτομαι να κάνω ένα από αυτά τα προγράμματα εξειδίκευσης (executive diploma) που κάνει το mediterranean college. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν αξίζει τον κόπο. Το κόστος είναι σχετικά χαμηλό (3000€) πάντα σε σχέση με το Μακεδονία που χρεώνει 6.000€ (βέβαια εκεί είναι master) ή το ΕΑΠ (8000€) Αλλά με μπερδεύει ο τίτλος executive diploma. Δε λέω καλά ακούγεται. Οκ σίγουρα το δημόσιο δε στο αναγνωρίζει με τίποτα. Άραγε όμως αξίζει τον κόπο/θα με βοηθήσει αργότερα ψάχνοντας δουλειά; εφαγα σκαλωμα και ξαναμπηκα. Γιατι 8000 το μαστερ του ΕΑΠ? Αφου 4+1 θεματικες ενοτητες ειναι... Θέλω απλά να πάρω κάτι από αγγλικό πανεπιστήμιο/φορέα παρά κάτι ελληνικό πάλι. Γιαυτό λέω αν πχ πάω έξω προτιμώ να έχω και ένα χαρτί αγγλικό παρά ένα ελληνικό πτυχίο από ένα πανεπιστήμιο που ούτε στην Ελλάδα δε το ξέρουν πχ ΕΑΠ. Απλά δεν ξέρω τι θεωρείται το executive diploma. Αυτοί το μεταφράζουν μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης. Είναι αυτό σωστό; Αν είχα τα χρήματα θα έκανα και ΜΒΑ σε κολλέγιο αλλά για την ώρα προσπαθώ να βρω κάτι ποιοτικό και έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη σε ελληνικά ΑΕΙ (μετά από 5 χρόνια εκεί μέσα...) το ΕΑΠ δεν το ξερουν. Το hellenic open university το ξερουν. Επισης το μαστερ του ΕΑΠ ειναι 'in ingles' στην κυπρο παντως το μεταπτυχιακο διπλωμα ειναι postgraduate diploma τωρα το ειδα στην αμερικη το executive diploma ειναι αναμεσα στο bachelor και στο mba... Verdict: waste of money
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 εφαγα σκαλωμα και ξαναμπηκα. Γιατι 8000 το μαστερ του ΕΑΠ? Αφου 4+1 θεματικες ενοτητες ειναι... το ΕΑΠ δεν το ξερουν. Το hellenic open university το ξερουν. Επισης το μαστερ του ΕΑΠ ειναι 'in ingles' στην κυπρο παντως το μεταπτυχιακο διπλωμα ειναι postgraduate diploma τωρα το ειδα στην αμερικη το executive diploma ειναι αναμεσα στο bachelor και στο mba... Verdict: waste of money Στο ΕΑΠ είχα ρωτήσει παλιά και τόσο μου είχαν πει. Γιατί waste of money; Αν θεωρείτε μεταπτυχιακό (postgraduate). Το ΜΒΑ αν το κάνεις να μάθεις και κάτι και σε ελληνικό πανεπιστήμιο δύσκολα. Πιο πολλά θα μάθω με executive diploma αγγλικό παρά με ελληνικό ΜΒΑ. Το καλό με το ΕΑΠ είναι ότι το κάνεις στο δικό σου ρυθμό από όσο ξέρω ανα ενότητα και πληρώνεις για κάθε ενότητα που ανοίγεις. Δε με χαλάει και το ΕΑΠ. 4+1 ενότητες αλλά οι ενότητες του Master χρεώνονται παραπάνω από τις ενότητες του Bachelor...
viper2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Στο ΕΑΠ είχα ρωτήσει παλιά και τόσο μου είχαν πει. Γιατί waste of money; Αν θεωρείτε μεταπτυχιακό (postgraduate). Το ΜΒΑ αν το κάνεις να μάθεις και κάτι και σε ελληνικό πανεπιστήμιο δύσκολα. Πιο πολλά θα μάθω με executive diploma αγγλικό παρά με ελληνικό ΜΒΑ. Το καλό με το ΕΑΠ είναι ότι το κάνεις στο δικό σου ρυθμό από όσο ξέρω ανα ενότητα και πληρώνεις για κάθε ενότητα που ανοίγεις. Δε με χαλάει και το ΕΑΠ. 4+1 ενότητες αλλά οι ενότητες του Master χρεώνονται παραπάνω από τις ενότητες του Bachelor... 'πως γινεται ο καθε ελληνας που ειναι στην απεξω να ξερει περισσοτερα απο τον αλλον ελληνα που ειναι ηδη μεσα' φιλοσοφικη κουβεντα οφφ (4+1)*700 = ? το executive diploma δεν ειναι postgraduate dipolma στας εξωτερικας το εαπ ειναι το μισο ελληνικο και το αλλο μισο της ευρωπαικης ενωσης. Εχει και προγραμματα που ελεγχουν για αντιγραφες [π.χ. turnitin] δεν κανεις ελληνικο mba οτι κανεις, το κανεις στα αγγλικα
DrLo Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Για τί ακριβώς αντικείμενο ενδιαφέρεσαι ? Υπάρχει στο αντικείμενο αυτό κάποια αξιόλογη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ πιστοποίηση ?
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 στα απαραίτητα που πρέπει να πληρείς για να κάνεις αίτηση για ΜΒΑ εκεί έχει και το: Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία. Και αυτό γενικά συμβαίνει με το ΜΒΑ το κάνουν άτομα 30+ (το mediterranean έδινε Μ. Ο. σπουδαστών τα 34+ με 8-9 χρόνια δουλειάς) Άρα αναγκαστικά πάμε σε executive diploma για την ώρα. Και από την στιγμή που είναι μεταπτυχιακό ε δεν είναι και τελείως πεταμένα λεφτά...
viper2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 στα απαραίτητα που πρέπει να πληρείς για να κάνεις αίτηση για ΜΒΑ εκεί έχει και το: Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία. Και αυτό γενικά συμβαίνει με το ΜΒΑ το κάνουν άτομα 30+ (το mediterranean έδινε Μ. Ο. σπουδαστών τα 34+ με 8-9 χρόνια δουλειάς) Άρα αναγκαστικά πάμε σε executive diploma για την ώρα. Και από την στιγμή που είναι μεταπτυχιακό ε δεν είναι και τελείως πεταμένα λεφτά... αμα το mba θελει 10 χρονια τοτε το executive mba ποσα χρονια θελει???????? και ξαναλεμε οτι δεν ειναι μεταπτυχιακο...
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 'πως γινεται ο καθε ελληνας που ειναι στην απεξω να ξερει περισσοτερα απο τον αλλον ελληνα που ειναι ηδη μεσα' φιλοσοφικη κουβεντα οφφ (4+1)*700 = ? το executive diploma δεν ειναι postgraduate dipolma στας εξωτερικας το εαπ ειναι το μισο ελληνικο και το αλλο μισο της ευρωπαικης ενωσης. Εχει και προγραμματα που ελεγχουν για αντιγραφες [π.χ. turnitin] δεν κανεις ελληνικο mba οτι κανεις, το κανεις στα αγγλικα Αυτό ρωτάω να μάθω και δε βρίσκω, τι είναι έξω; Πχ αν πάω αγγλία με αυτό ως τι θα θεωρείτε; Αφου το εκδίδει ίδρυμα/οργανισμός δικός τους... Ελπίζω πάντως να μην είναι πιο κάτω και από το πρώτο μου πτυχίο. Για τί ακριβώς αντικείμενο ενδιαφέρεσαι ? Υπάρχει στο αντικείμενο αυτό κάποια αξιόλογη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ πιστοποίηση ? Απλά τελειώνοντας την σχολή μου και βλέποντας για μεταπτυχιακά μου άρεσαν τα μεταπτυχιακά στην διοίκηση (ΜΒΑ). Μόνο που τα ΜΒΑ αφενός κοστίζουν και αφετέρου τα περισσότερα θέλουν εργασιακή εμπειρία αρκετά χρόνια. Και έτσι φτάσαμε στο αγαπητό κολλέγιο με τα executive diplomas που είναι οικονομικά σχετικά και 1 χρόνο αλλά δεν ξέρω πως δηλώνονται έξω. Αν το ΕΑΠ είναι 3.500€ το ΜΒΑ και στα αγγλικά τότε όντως αξίζει τον κόπο αλλά με κόβουν μάλλον λόγω μηδενικής εργασιακής εμπειρίας...
DrLo Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 στα απαραίτητα που πρέπει να πληρείς για να κάνεις αίτηση για ΜΒΑ εκεί έχει και το: Δε παίζει με τίποτα. Ίσως διετή. Αν κάποιος έχει γράψει τέτοια μαλακία απλά μην ασχοληθείς μαζί του ... τι να μάθει το ΜΒΑ σε κάποιον με 10 εμπειρία ? Αυτό ρωτάω να μάθω και δε βρίσκω, τι είναι έξω; Πχ αν πάω αγγλία με αυτό ως τι θα θεωρείτε; Αφου το εκδίδει ίδρυμα/οργανισμός δικός τους... Ελπίζω πάντως να μην είναι πιο κάτω και από το πρώτο μου πτυχίο. Απλά τελειώνοντας την σχολή μου και βλέποντας για μεταπτυχιακά μου άρεσαν τα μεταπτυχιακά στην διοίκηση (ΜΒΑ). Μόνο που τα ΜΒΑ αφενός κοστίζουν και αφετέρου τα περισσότερα θέλουν εργασιακή εμπειρία αρκετά χρόνια. Και έτσι φτάσαμε στο αγαπητό κολλέγιο με τα executive diplomas που είναι οικονομικά σχετικά και 1 χρόνο αλλά δεν ξέρω πως δηλώνονται έξω. Αν το ΕΑΠ είναι 3.500€ το ΜΒΑ και στα αγγλικά τότε όντως αξίζει τον κόπο αλλά με κόβουν μάλλον λόγω μηδενικής εργασιακής εμπειρίας... Έχοντας κάνει και ΜΒΑ και όντας στην μέση σε επαγγελματικές πιστοποιήσεις ... μερικές συμβουλές. Ξέχνα τα ΜΒΑ σε κολλέγια ... δεν είναι τίποτα. Τι θα λάμβανα υπόψη μου ... 1) Θέλω να μείνω Ελλάδα ή θέλω να πάω κάποια στιγμή έξω ? 2) Έχω κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αντικείμενο υπόψη ? (καλό το ΜΒΑ αλλά πολύ φλου) 3) πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω ? Αν δεν μπορώ να διαθέσω αρκετά χτήματα ώστε να κάνω MSc έξω επιλέγω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αντικείμενο και κοιτάω για επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Αν πχ θες να κάνεις accounting δεν υπάρχει καμία αξία σε ένα ΜΒΑ σε κολέγιο όταν με μικρότερο κόστος μπορείς να κάνεις ACCA (ποιό "Αγγλικό χαρτί" πεθαίνεις). Αντίστοιχες πιστοποιήσεις υπάρχουν σε πολλά αντικείμενα. Αν δεν έχεις δουλειά την οποία δε θες να διακόψεις δεν υπάρχει καμία αξία να δώσεις 8 και 10.000 για κολλέγιο στην Ελλάδα όταν με πολύ μικρότερο κόστος κάνεις MSc έξω. ΥΓ: Μπορείς να μου πει κάποιος γιατί να κάνει 3 χρόνια και να δώσει 3.500 για να κάνει ΜΒΑ στο ΕΑΠ όταν μπορεί στο ίδιο χρονικό διάστημα με μικρότερο κόστος να κάνει πχ CFA ? (και μην ακούσω γιατί το ΜΒΑ στο ΕΑΠ έχει πιο γενικό περιέχόμενο ... που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσότερο ....) ΥΓ2: Ποιό τμήμα έχεις τελειώσει και τι θες να κάνεις ?
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δε παίζει με τίποτα. Ίσως διετή. Αν κάποιος έχει γράψει τέτοια μαλακία απλά μην ασχοληθείς μαζί του ... τι να μάθει το ΜΒΑ σε κάποιον με 10 εμπειρία ? Λάθος μου. Αυτό είναι για κάποιες θέσεις που προκυρήχθηκαν έξτρα. Εκεί το ζήταγε. Στις κανονικές αιτήσεις δε το ζητά. Έστειλα μέιλ έτσι από περιέργεια να ρωτήσω το κόστος. Είδα και αυτό: http://grad-econ.web.auth.gr/mba/ που είναι δωρεάν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι ΜΒΑ, μεταπτυχιακό, ή κάτι ακόμα χειρότερο
DrLo Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Λάθος μου. Αυτό είναι για κάποιες θέσεις που προκυρήχθηκαν έξτρα. Εκεί το ζήταγε. Στις κανονικές αιτήσεις δε το ζητά. Έστειλα μέιλ έτσι από περιέργεια να ρωτήσω το κόστος. Είδα και αυτό: http://grad-econ.web.auth.gr/mba/ που είναι δωρεάν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι ΜΒΑ, μεταπτυχιακό, ή κάτι ακόμα χειρότερο Γιατί έχεις στο μυαλό σου το ΜΒΑ σαν κάτι "πάνω" από μεταπτυχιακό ? - Σε ποιά πόλη μένεις? - Δουλέυεις? - Έχεις κάποα επαγγελματική εμπειρία?
viper2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Αυτό ρωτάω να μάθω και δε βρίσκω, τι είναι έξω; Πχ αν πάω αγγλία με αυτό ως τι θα θεωρείτε; Αφου το εκδίδει ίδρυμα/οργανισμός δικός τους... Ελπίζω πάντως να μην είναι πιο κάτω και από το πρώτο μου πτυχίο. ΙΕΚ Απλά τελειώνοντας την σχολή μου και βλέποντας για μεταπτυχιακά μου άρεσαν τα μεταπτυχιακά στην διοίκηση (ΜΒΑ). Μόνο που τα ΜΒΑ αφενός κοστίζουν και αφετέρου τα περισσότερα θέλουν εργασιακή εμπειρία αρκετά χρόνια. Και έτσι φτάσαμε στο αγαπητό κολλέγιο με τα executive diplomas που είναι οικονομικά σχετικά και 1 χρόνο αλλά δεν ξέρω πως δηλώνονται έξω. Αν το ΕΑΠ είναι 3.500€ το ΜΒΑ και στα αγγλικά τότε όντως αξίζει τον κόπο αλλά με κόβουν μάλλον λόγω μηδενικής εργασιακής εμπειρίας... good luck getting in
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Γιατί έχεις στο μυαλό σου το ΜΒΑ σαν κάτι "πάνω" από μεταπτυχιακό ? - Σε ποιά πόλη μένεις? - Δουλέυεις? - Έχεις κάποα επαγγελματική εμπειρία? Δεν ξέρω απλά βλέπω να υπάρχει και Mc στο Management και MBA και το δεύτερο να χρεώνεται πολύ περισσότερο. Θεσσαλονίκη είμαι και δεν δουλεύω και όχι δεν έχω εργασιακή εμπειρία. Καλά αν είναι επίπεδο ΙΕΚ δεν ξέρω καθώς τα ΙΕΚ είναι μεταλυκιακά ένω αυτά είναι μεταπτυχιακά. Αλλά σίγουρα δεν είναι και πολύ σόι. Έκανα μια ερωτησούλα στο ΕΑΠ σχετικά με το κόστος αλλά κυρίως και με τις παρακολουθήσεις/εξετάσεις μιας που είμαι θεσσαλονίκη πόσες φορές θα πρέπει να την κάνω για εκεί και άντε να είναι αυθημερόν ΟΚ την παλεύεις κάπως (χωρίς ύπνο) αν είναι να πρέπει να πληρώνω και ξενοδοχεία βράστα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα