RottenLungs Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Πάντως μου φαίνεται πολυ περίεργο να σκάνε και να παρκάρουν συνέχεια έξω απο την είσοδο του πάρκινγκ σου. Εγω που κυκλοφορώ σε απίστευτα πυκνοκατοικημένες περιοχές, αυτό δεν το έχω δει ποτέ (και δεν εννοώ φυσικά το κάθομαι για 5 λεπτά με τα αλάρμ αναμένα). Μήπως δεν φαίνεται;;; Ή μήπως είναι πάντα ο ίδιος που παρκάρει εκεί και σε έχει βρει θύμα και σε εκμεταλεύεται;;;
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 λες και αμα πληρωσεις δεν θα παρκαρουν.... Δεν γνωρίζω αν χρειάζεται να πληρώσεις στον δήμο που ανήκεις, έλεγξε το. Εγώ προσωπικά πάντως ποτέ δεν παρκάρω όπου έχει απαγορευτικό σήμα με αριθμό απόφασης πάνω, ξέρω πολύ καλά πως - άσχετα αν θελήσει ή όχι να μπει/βγει αυτός που πήρε την άδεια - θα πάρουν τηλέφωνο αστυνομία και θα με γράψουν. Όταν βλέπω παράνομο σήμα σαν το δικό σου, απλά το αγνοώ και παρκάρω ελεύθερα. Δεν θα σε έκλειναν απο καπου να βγεις έξω...άλλο 50 μέτρα άλλο 3 Για να σε γράψει η αστυνομία ή ο δήμος ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να έχεις παρκάρει παράνομα. Ε έτσι όπως τα λες, μπροστά στη δική σου αυλή δεν είναι παράνομο το παρκάρισμα. Ή μήπως είναι πάντα ο ίδιος που παρκάρει εκεί και σε έχει βρει θύμα και σε εκμεταλεύεται;;; Ε όχι και θύμα επειδή αγνοούν την παράνομη πινακίδα που έχει βάλει...
kirileman Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Έχεις πληρώσει την οικοδομική άδεια και το συμβολαιογράφο για θέση στάθμευσης που ο νόμος σε υποχρεώνει να κατασκευάσεις στο ακίνητό σου (μια ανά διαμέρισμα) και θα πληρώνεις και το δήμο για να μπορείς να βγαίνεις/μπαίνεις από/σε αυτήν; Πού τα είδατε γραμμένα αυτά; http://www.e-patras.gr/portal/web/common/395 Αυτή είναι άδεια τοποθέτησης πινακίδας (σε δημόσιο χώρο, προφανώς, εξού και η ανάγκη έκδοσης αδείας). 2
leftermann Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 ναι, πληρώνεις κιόλας για να πάρεις άδεια εισόδου-εξόδου. Εφάπαξ, όχι ετήσια χρέωση. Γιατί σε φαίνεται περίεργο; Όπως πχ έχεις πληρώσει δασμούς και φπα και μεταβίβαση για το αυτοκίνητό σου, αλλά πρέπει να πληρώσεις και τέλη κυκλοφορίας αν θες να το πας και βόλτα. 1
pinwkolwnies Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Έχεις πληρώσει την οικοδομική άδεια και το συμβολαιογράφο για θέση στάθμευσης που ο νόμος σε υποχρεώνει να κατασκευάσεις στο ακίνητό σου (μια ανά διαμέρισμα) και θα πληρώνεις και το δήμο για να μπορείς να βγαίνεις/μπαίνεις από/σε αυτήν; Πού τα είδατε γραμμένα αυτά; Υποθέτοντας ότι δεν καλύπτουν 100% την δεσμευμένη επιφάνεια,που τους επεδίκασε η πολεοδομία βάσει τοπογραφικού. Με λίγα λόγια,αν αυτό που αγοράζει κάποιος σαν parking είναι κλειστό και στεγασμένο και έχει ξεχωριστή είσοδο-έξοδο απ' την κυρίως είσοδο/έξοδο της πολυκατοικίας και δεν επαρκεί να του δοθεί ανεξάρτητη είσοδο,τότε ναι,θα επικαλεστεί απόφαση του δήμου.Που θα τη πληρώσει.Και πάλι βάσει ποσόσοστης. Έχουμε λαλήσει,καθώςτα μεγαθήρια οικήματα σε δρομάκια δεσμεύουν όλο το φάρδος του βοικήματος για είσοδο parking και καλά και τα αυτοκίνητά τους οι εκτός,τα βάζουν στο πάτο τους... Καλά έκανε η αστυνομία και δεν έκοψε κλήση,τη στιγμή που δεν θεσμοθετήθηκε (βάσει πολλών παραγόντων) η είδοδος/'εξοδος του οικήματος και δεν εμφαίνεται βάσει πινακίδας σήμανσης (Ρκάτι...)
leftermann Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 να τις κόψεις τις κολώνιες, σε χαλάνε. Δεν καταλαβαίνουμε μία από αυτά που λες. Ρηπήτ. 1
pournaras Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Έχεις πληρώσει την οικοδομική άδεια και το συμβολαιογράφο για θέση στάθμευσης που ο νόμος σε υποχρεώνει να κατασκευάσεις στο ακίνητό σου (μια ανά διαμέρισμα) και θα πληρώνεις και το δήμο για να μπορείς να βγαίνεις/μπαίνεις από/σε αυτήν; Πού τα είδατε γραμμένα αυτά; Αυτή είναι άδεια τοποθέτησης πινακίδας (σε δημόσιο χώρο, προφανώς, εξού και η ανάγκη έκδοσης αδείας). ΜΑ ο δρομος, τον οποιον εσυ θελεις να δεσμευσεις ωστε να μπαινεις-βγαινεις ειναι δημοσιος χωρος. Δεν καταλαβαινω που διαφωνουμε.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Έχεις πληρώσει την οικοδομική άδεια και το συμβολαιογράφο για θέση στάθμευσης που ο νόμος σε υποχρεώνει να κατασκευάσεις στο ακίνητό σου (μια ανά διαμέρισμα) και θα πληρώνεις και το δήμο για να μπορείς να βγαίνεις/μπαίνεις από/σε αυτήν; Πού τα είδατε γραμμένα αυτά; Εδώ: http://hellas.teipir.gr/thesis/pylaia/plhrofor/dielpezo.htm Εφάπαξ, όχι ετήσια χρέωση. Ο δήμος Πυλαίας πάντως τα θέλει κάθε χρόνο βάσει του link που παρέθεσα.
leftermann Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 'Οντως. Προφανώς δεν ισχύουν τα ίδια σε κάθε δήμο, εγώ μια φορά πλήρωσα 50 ευρώ για την έκδοση της άδειας και τέλος. Αναγράφει ότι "ισχύει μέχρι να ανακληθεί".
RottenLungs Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Ε όχι και θύμα επειδή αγνοούν την παράνομη πινακίδα που έχει βάλει... Ρε αδελφέ δηλαδή εσυ θα πας και θα κλείσεις ολόκληρο πάρκινγκ (που μπορεί να εξυπηρετεί 1002 άτομα) μόνο και μόνο επειδή το σήμα δεν έχει τον κωδικό της απόφασης. Ε αυτό είναι γαϊδουριά στο ελάχιστο. Ήθελα να ήξερα είσαι τόσο νομολάγνος σε όλα τα ζητήματα ή μόνο εκεί που σε συμφέρει (γιατι βαριέσαι να ψάξεις να βρεις να παρκάρεις). Εδω που μένω δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ πινακίδα πραγματικά. Με την λογική σου δεν θα έμπαινε κανείς σπίτι του. 3
pinwkolwnies Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 να τις κόψεις τις κολώνιες, σε χαλάνε. Δεν καταλαβαίνουμε μία από αυτά που λες. Ρηπήτ. Έτσι είναι οι κολώνιες ρε πατέρα,άλλους ανεβάζουν κι άλλους κατεβάζουν στα τάρταρα.... Λέω ότι η πολεοδομία σε κάθε οικοδομική γραμμή δίνει ένα α% ποσοστό εισόδου/εξόδου για οχήματα. Πας και βλέπεις λοιπόν όλη τη περίμετρο σπαρμένη με "νο πάρκινγκ",λες κι οι άλλοι στο οικοδομικό τετράγωνο θα βάλουν τ' αμάξια στο πάτο τους κι όχι στο δρόμο. Φερηνάφ ωρε;
leftermann Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Α. Δεν το ήξερα αυτό για την πολεοδομία. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι κάθε πολυκατοικία για τα κοινόχρηστα πάρκιν της (σε πυλωτή ή οικόπεδο) δικαιούται μια άδεια εισόδου-εξόδου. Εκτός αν είναι γωνιακή οπότε δικαιούται δύο. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, που καβατζώνουν όλη την πρόσοψη της οικοδομής, είναι παράνομο. Επιπλέον, δικές τους αυτόνομες εισόδους δικαιούνται οι ιδιωτικές χαρακτηρισμένες κλειστές θέσεις στάθμευσης, οι οποίες έχουν και τίτλους κτήσης και ποσοστό επί του οικοπέδου κλπ κλπ.
crupo Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Ας παρέμβω και εγώ με μια ερώτηση Αν έχεις αυλή, που βάζεις το αυτοκίνητό σου μέσα όπως είναι λογικό, επιτρέπεται ο άλλος να σου κλείσει την αυλή με το αυτοκίνητο? Λοιπον χωρις να ειμαι σιγουρος αν ισχυει εχω ακουσει αυτο. Καταρχην μιλαμε για parking το οποιο δεν ειναι νομιμο ή δεν εχεις νομιμοτητα εισοδου σε αυτο. Αν το οχημα σου ειναι παρκαρισμενο μεσα στο parking και ειναι σε εμφανες σημειο ειναι παρανομο ο αλλος να παρκαρει και να σε κλεισει ετσι ωστε να μην μπορεις να βγεις απο το parking. Αν το οχημα σου ΔΕΝ ειναι μεσα στο parking και ο αλλος σε εχει κλεισει με αποτελεσμα να μην μπορεις να μπεις στο parking ΔΕΝ ειναι παρανομος.
pinwkolwnies Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Α. Δεν το ήξερα αυτό για την πολεοδομία. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι κάθε πολυκατοικία για τα κοινόχρηστα πάρκιν της (σε πυλωτή ή οικόπεδο) δικαιούται μια άδεια εισόδου-εξόδου. Εκτός αν είναι γωνιακή οπότε δικαιούται δύο. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, που καβατζώνουν όλη την πρόσοψη της οικοδομής, είναι παράνομο. Επιπλέον, δικές τους αυτόνομες εισόδους δικαιούνται οι ιδιωτικές χαρακτηρισμένες κλειστές θέσεις στάθμευσης, οι οποίες έχουν και τίτλους κτήσης και ποσοστό επί του οικοπέδου κλπ κλπ. Το ίδιο λέμε,άσχετα αν κάνεις το χαζό. Ακόμα όμως και να είναι διάσπαρτη η είσοδος με "δωματιάκια" χαρακτηρισμένα σαν parking (κλειστά),δεν νομιμοποιούνται να καβατζάρουν είσοδο για το καθένα ξεχωριστά,τι το κάναμε;
leftermann Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 αν είναι νόμιμα κλειστά πάρκιν, με δικά του συμβόλαιο το καθένα, δικαιούνται το καθένα την δική του είσοδο, με ξεχωριστή άδεια το καθένα. Ο αριθμός άδειας στην ταμπέλα του καθενός θα είναι διαφορετικός. Αν είναι 10 κλειστές θέσεις στην σειρά με τον ίδιο αριθμό άδειας, είναι παράνομες (ήταν πυλωτή και απλά την κλείσανε).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα