Paladin25 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) Του τροφοδοτικού το ανάγνωσμα. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το τροφοδοτικό μου το οποίο ούτε και θυμάμαι ποιο είναι, αλλά από αποδείξεις παλιές βρήκα ότι μάλλον είναι ένα Silverstone 650 18 χρόνων! Επίσης ανακάλυψα κάπως αργά ότι την βοή που ακούγεται και σε idle στο pc μου τη βγάζει το τροφοδοτικό. Ε φυσικό θα μου πείτε, 18 χρόνια τροφοδοτικό... Λοιπόν, το σύστημά μου είναι: Ryzen 5 7600, Ati 6600 και μερικοί σκληροί. Για να στέκεται και στο μέλλον λέω να πάω σε 850άρι. Έριξα κάμποση μελέτη και διαπίστωσα τα εξής: Τώρα τελευταία βλέπω ότι κάμποσοι κατασκευαστές βάζουν όλο και φθηνότερα εξαρτήματα, και κάποιοι βλέπε ThermalTake, το Tough Power GF A3 τα τελευταία κομμάτια είναι made in Vietnam με διαφορετικό oem μοντέλο, με κατώτερη ποιότητα γενικότερα και περισσότερο θόρυβο και χωρίς αλλαγή του ονόματος του μοντέλου. Σκάνδαλον! Πολλά Corsair έχουν coil whine λέει. Αλλά όχι μόνο Corsair. To τελευταίο Seasonic Focus GX-850 V4 2024 που είναι και ATX 3.1 επίσης δεν είναι αντάξιο των προηγούμενων Seasonic 850, λόγω σχεδιαστικών αστοχιών και με περισσότερο θόρυβο λόγω κακής κούρβας θερμοκρασίας. Η οπoία δεν νομίζω να αλλάζει κιόλας. Gigabyte κάποια λέει παίρνουν φωτιά. Το MSI MPG A850GF φαίνεται καλή περίπτωση από reviews, αλλά η MSI είναι καινούργια στο χώρο των τροφοδοτικών και δεν ξέρω. Το oem που χρησιμοποιούν το φτιάχνει η Seasonic. Η Be Quiet που είναι επίσης καλή περίπτωση βάση reviews στα gold μοντέλα της είναι γερμανική και μετά τις αστοχίες της VW και τη γενικότερη πτώση των γερμανικών προϊόντων σε ποιότητα έλεγα να μην ξαναπάρω γερμανικό (κολλήματα). Μήπως να το ξανασκεφτώ; Σκεφτόμουν επίσης μήπως πήγαινα στο Seasonic 850 gold το προηγούμενο αλλά δεν ξέρω αν θα στέκεται στο μέλλον χωρίς υποστήριξη για το καινούργιο 12v καλώδιο. Κάτι Seasonic GM GC απλά τα προσπερνάω σαν Tier C. Εν ολίγης θέλω ένα καλό tier B+ τροφοδοτικό 850άρι, αθόρυβο, χωρίς coil whine και όσο απροβλημάτιστο γίνεται. Προτάσεις; Υ.Γ Ξέχασα να αναφέρω ότι διάβασα ότι τα modular έχουν απώλειες σε σχέση με τα wired. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Θα έπαιρνα wired αλλά είναι συνήθως στα κατώτερα tier και γενικά πιο δυσεύρετα πλέον. Επεξ/σία 25 Απριλίου από Paladin25
Chris2756 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Στις 25/4/2025 στις 6:55 ΠΜ, LLLEFTERIS είπε Ξεφεύγει πολύ στην τιμή. Σωστα ειναι ακριβο και κορυφαιο. Αλλα οταν δινεις 400Ε για cpu και 1300Ε για gpu, στα 250Ε του τρφοδοτικου θα κολησεις? Υπαρχει βεβαια και η λυση του turboX.
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Σωστα ειναι ακριβο και κορυφαιο. Αλλα οταν δινεις 400Ε για cpu και 1300Ε για gpu, στα 250Ε του τρφοδοτικου θα κολησεις? Υπαρχει βεβαια και η λυση του turboX. 250; γιατι το ειδα καπου στα 400 τι εβλεπα; Και αν δεν κανω λαθος ειναι ATX 3.0 θελω 3.1 Ερωτηση τα lian li τι λενε γιατι βρηκα 1000w Platinum με 200 ευρω. Να το κανω σετ με το O11 Air που εχω.
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου https://seasonic.com/wattage-calculator-results/ Εδω μου λεει οτι και με το 750 που εχω ειμαι οκ τοσο λαθος να κανει;
Chris2756 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 9 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε 250; γιατι το ειδα καπου στα 400 τι εβλεπα; Και αν δεν κανω λαθος ειναι ATX 3.0 θελω 3.1 Ερωτηση τα lian li τι λενε γιατι βρηκα 1000w Platinum με 200 ευρω. Να το κανω σετ με το O11 Air που εχω. Seasonic Vertex GX 1000W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold από 219,86 € Eγω για 4070 ti και 14700kf, συν 2 NVMe, 1 ssd sata, 1 καρτα ηχου, 6 ανεμιστηρες, το 650w με υπερκαλυπτει Μόλις τώρα, Chris2756 είπε Seasonic Vertex GX 1000W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold από 219,86 € Eγω για 4070 ti και 14700kf, συν 2 NVMe, 1 ssd sata, 1 καρτα ηχου, 6 ανεμιστηρες, το 850w με υπερκαλυπτει Μόλις τώρα, Chris2756 είπε Seasonic Vertex GX 1000W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold από 219,86 €
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Υπάρχει το Lian li edge 1000w platinum στα 190 ευρώ και ταιριάζει στο lian li O11 air mini Είμαι σε σκέψη να το παρω.
Westbaum Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Εγώ με Seasonic Vertex GX-1000W εδώ και 2 χρόνια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Κανένα πρόβλημα με σταθερότητα ακόμα και με το Galax (666W) 4090 bios και κανένα θέμα με coil whine,που μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει σε review όπως στο Hardware Busters.Αυτό που πρόσεξα είναι πως το Ripple Suppression είναι χαμηλότερο(καλύτερο)όσο μεγαλύτερο PSU αγοράσεις. https://www.techpowerup.com/review/seasonic-vertex-gx-850-w/ https://www.guru3d.com/review/seasonic-vertex-gx-1000-100w-atx30-psu-review/ https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/seasonic-vertex-gx-1200-psu-review/
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Πηρα αυτο τελικα η μαλλον το παραγγειλα. https://www.e-shop.gr/be-quiet-psu-straight-power-12-platinum-1200w-modular-135mm-fan-10yw-p-PER.222782
LPFATHER Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Καλημέρα. Σε υπολογιστή με intel 11400 θα μπει κάρτα γραφικών 4060. Έχω ένα τροφοδοτικό Corsair tx 550. Θα με καλύψει ή χρειάζομαι μεγαλύτερο;
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 3:51 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε Πηρα αυτο τελικα η μαλλον το παραγγειλα. https://www.e-shop.gr/be-quiet-psu-straight-power-12-platinum-1200w-modular-135mm-fan-10yw-p-PER.222782 Παραγγελια 2 του μηνα εστειλα μηνυμα στο τελος της προηγουμενης εβδομαδας μου ειπαν το περιμενουν στα μεσα αυτης της εβδομαδας, τους εστειλα σημερα το περιμενουν στα μεσα της αλλη εβδομαδας. Στην ουσια μου εστειλαν ακριβως το ιδιο μηνυμα. ΕΛΕΟΣ παλι τις μ@λ@κιες αρχισε το κιτρινομαγαζο; Φυσικα ακυρωσα!
Sheogorath Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στις 12/5/2025 στις 9:08 ΠΜ, LPFATHER είπε Καλημέρα. Σε υπολογιστή με intel 11400 θα μπει κάρτα γραφικών 4060. Έχω ένα τροφοδοτικό Corsair tx 550. Θα με καλύψει ή χρειάζομαι μεγαλύτερο; Άνετα είσαι. Φαντάσου και με 400άρι θα έκανες δουλειά.
Inler Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) Λοιπόν σε υπολογιστή με 5700x3d και 5080 έχω ένα παλιό EVGA 750W G2 που βαστάει ακόμα γερά. Το θέμα είναι ότι δεν κλείνει εύκολα το πλαϊνό καπάκι του Lian Li Dynamic O11 με αποτέλεσμα να πιέζεται το καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας. Έψαξα για κάτι τέτοιο που ταιριάζει με το τροφοδοτικό αλλά βγαίνει 50€. https://eustore.cablemod.com/product/cablemod-e-series-pro-modflex-sleeved-12vhpwr-90-degree-stealthsense-pci-e-cable-for-evga-g-g-p-p-t/ Οπότε σκέφτομαι τη λύση της αλλαγής του τροφοδοτικού με κάποιο 750-850αρι που θα έχει δικό του καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας.Νομίζω δεν χρειάζεται παραπάνω όταν η κάρτα με undervolt θα τραβάει 250-280W Επεξ/σία 16 Μαϊου από Inler
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Inler είπε Λοιπόν σε υπολογιστή με 5700x3d και 5080 έχω ένα παλιό EVGA 750W G2 που βαστάει ακόμα γερά. Το θέμα είναι ότι δεν κλείνει εύκολα το πλαϊνό καπάκι του Lian Li Dynamic O11 με αποτέλεσμα να πιέζεται το καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας. Έψαξα για κάτι τέτοιο που ταιριάζει με το τροφοδοτικό αλλά βγαίνει 50€. https://eustore.cablemod.com/product/cablemod-e-series-pro-modflex-sleeved-12vhpwr-90-degree-stealthsense-pci-e-cable-for-evga-g-g-p-p-t/ Οπότε σκέφτομαι τη λύση της αλλαγής του τροφοδοτικού με κάποιο 750-850αρι που θα έχει δικό του καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας.Νομίζω δεν χρειάζεται παραπάνω όταν η κάρτα με undervolt θα τραβάει 250-280W Εμενα με 14700k 5080 μου ειπαν να παω σε 1000w και εγω ενα RM750x 2021 edition ειχα. Περιεργο αυτο με το κουτι γιατι εγω με το Lian Li O11 Air Mini δεν ειχα προβλημα με το καλωδιο εκτος αν εχεις καμια ποιο μεγαλη καρτα σε μεγεθος απο την 5080 Shadow που εχω. Στο EVGA εχεις βαλει το ανταπτορακι που δινει η καρτα; Γιατι το ειχα το τροφοδοτικο και δεν εχει καλωδιο για τις καινουριες καρτες. Εγω στο Corsair ειχα αγορασει καλωδιο sleeved τησ Corsair Επεξ/σία 16 Μαϊου από LLLEFTERIS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα