vxristoforos Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Καλησπέρα στο team!Είμαι σε φάση που ψάχνω κλιματιστικό για το σαλόνι αλλά δν ξέρω τι με συμφέρει να επιλέξω.Σκέφτομαι να τοποθετηθεί στο σαλόνι (15τμ) αλλά κ να δροσίζει/θερμαίνει κ ένα υπνοδωμάτιο (8,5τμ) μέσω μια πόρτας σαλόνι /υπνοδωμάτιο.Το κλιματιστικό θα δουλεύει 4-5 ώρες τις καθημερινές κ κάτι παραπάνω τα σαββατοκυριακα. Τι μηχάνημα να επιλέξω? Θέλω οικονομία όσο γίνεται. Αξίζει το inverter για την "κατάσταση" μου?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
qsis Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 δεν ειμαι βεβαιος οτι αξιζουν τα λεφτα τους παντα αυτα, ας κανει τους υπολογισμους του
caution Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Αν εξαρτάσαι και για την θέρμανση από την μονάδα, και στην περιοχή σου τον χειμώνα παίζουν κρύα, τότε θα αναγκαστείς να πας σε inverter εκ των πραγμάτων - μιας και τα on/off τα κακαρώνουν πιο εύκολα στον παγετό
bilakos10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Για να κάνεις απόσβεση τα παραπάνω λεφτά που έδωσες για inverter θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια... Το θετικό των inverter είναι ότι αποδίδουν καλύτερα από τα κοινά κλιματιστικά στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 "Inverter με κλειστά μάτια για οικονομία!" "Αν θες οικονομία, τότε inverter." τα inverter είναι σαφώς πιο οικονομικά στη λειτουργία τους. αλλά.............. αν κάποιος μας χάριζε ένα inverter ή ένα on-off τότε ναι το inverter θα μας ερχόταν πιο οικονομικό σαν λειτουργία. αφού όμως θα το πληρώσουμε τότε υπάρχει ένα λάκος...στη φάβα. τα inverter είναι σημαντικά ακριβότερα στην αγορά τους από τα αντίστοιχα on-off. ανάλογα με το μέγεθος και την εταιρία μπορεί κάποιος να πληρώσει 150, 200, 300 ή ακόμα περισσότερα, επιπλέον. και έρχομαι να ρωτήσω, μήπως ξέρει κανείς πόσο πρέπει να δουλεύει αυτό το inverter για να αποσβέσει από την "οικονομία" του αυτά τα 300 ευρώ; αρκετά χρόνια και με αρκετή χρήση ετησίως. ίσως δε όταν φτάσεις να τα αποσβέσεις να χρειαστεί να αλλάξεις και κλιματιστικό. στην πράξη είναι κάτι αντίστοιχο με τις λάμπες "οικονομίας" (η πραγματικότητα είναι ότι είναι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας). ποιος νομίζει ότι έχει μείωση στα έξοδα αντικαθιστώντας μια λάμπα που κάνει 0,40 ευρώ με μια άλλη που κάνει 5,00 ευρώ; πότε πιστεύεις ότι θα πατσίσεις το όφελος που ουσιαστικά προπληρώνεις; για να μην βγω άλλο εκτός θέματος, inverter θα πάρει κανείς για τρεις λόγους. 1. πολύ καλύτερη απόδοση στο κρύο 2. σταθερότερη θερμοκρασία 3. μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση σε αυτό το τελευταίο πρακτικά ο χρήστης δεν θα γλυτώσει φράγκα (εκτός αν κρατήσει το κλιματιστικό για 10ετία+). απλά το όφελος θα είναι συλλογικό αφού όλος ο πλανήτης οφελείται όταν καταναλώνουμε λίγότερη ενέργεια. 1
LRoi Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Ο άνθρωπος λέει ότι το θέλει τόσο για ψύξη, όσο και για θέρμανση, γράφει ότι θα το δουλεύει 5 ώρες τουλάχιστον την ημέρα και κάποιες ώρες παραπάνω τα Σ/Κ και συζητάμε για 200 ή 300 ευρώ παραπάνω, τα οποία με αυτή την κατανάλωση και εκεί που έχει φτάσει η Kw της ΔΕΗ, θα τα πληρώσει μέσα σε ένα τετράμηνο αβάδιστα και αβίαστα?
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 .......................θα τα πληρώσει μέσα σε ένα τετράμηνο αβάδιστα και αβίαστα? το ότι θα το δουλεύει αρκετά φαντάζομαι ότι εννοεί ότι θα το κάνει τις μέρες που χρειάζεται. όχι ότι σώνει και καλά θα το ανάβει κάθε μέρα κάνα 5ωρο (common sense) και επίσης μπορεί να λέμε ότι το ηλεκτρικό είναι ακριβό (που είναι) αλλά η παραπάνω άποψή σου δεν βγαίνει με κομπιουτεράκι με τίποτα. εκτός αν το δικό μου θέλει άλλη μπαταρία ή δεν πρόσεξα σωστά την υποδιαστολή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα