Material_Defender_1032 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Στο macro έχει κάτι Fairline 9000/12000btu inverter σε καλές τιμές, αξίζουν ως αγορά?
recoba1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Παιδια επειδη πρεπει αμεσα να καταληξω πιο απαυτα να παρω? http://www.kolomvounis.gr/klimatismos-epochiaka/toichou-split-inverter/07-000-12-000/klimatistiko-inverter-samsung-maldives-ar09fsfpdgmnet.html http://www.kolomvounis.gr/klimatismos-epochiaka/toichou-split-inverter/07-000-12-000/klimatistiko-toichou-lg-libero-e-e09ek-inverter-12-atokes-doseis.html http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/098976-panasonic-ye9mke/mkx http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/116227-toyotomi-akira-a128gvrt3 Κανενα. Παρε κατι σε Hitachi ή Fujitsu. Δες http://e-xydas.gr/product.php?p=G3aYV62LMhKdzP4 ή http://e-xydas.gr/product.php?p=tm06RghFtDuA3At
Dare-Devil Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Γιαπωνέζο. Στο γραφείο έχουμε μίτσου, αφθαρτο, αλλά να μου πείς δε δουλεύει και πολύ. 10 χρόνια το εχουμε. Στο σπίτι δε, εχουμε Τοκαϊ-Ντελόνγκι απ'το καιρό που τα αιρκοντίσιον κόστιζαν ΠΟΛΛΑ λεφτά, και ειναι σκύλος μαύρος. Αν θυμάμα καλά απ'το 1995 το έχουμε, 24ρι. Ειδικά τα καλοκαίρια (πριν την μονωση) δούλευε 20 ώρες το 24ωρο. Εχουμε κάνα μηχανολόγο να μας πεί σε περίπτωση αγοράς νέου, τι χαρακτηριστικά κοιτάμε για να μην μας γδέρνει η ΔΕΗ; Κοιτάζουμε τους συντελεστές COP και EER COP για θέρμανση και EER για ψύξη. Παράδειγμα COP = 5 σημαίνει ότι για 1kw καταναλωση της μονάδας θα πάρουμε 5kw σε θέρμανση στο χώρο. Είναι μια αναλογια οι συντελεστές αυτοί του τί δίνεις στη μονάδα και του τί παίρνεις στην έξοδο . Θεωρητικοί σαφώς. Δεν δείχνουν ακριβώς τι καιει ένα κλιματιστικό απλώς προσδιορίζουν κατα πόσο οικονομικό είναι. Οι συντελεστές cop και eer είναι συντελεστές που μετριούνται υπο συνθήκες και παραδοχές του κατασκευαστή. Επηρεάζονται απο πολλούς παράγοντες.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Αυτα όσον αφορά την οικονομία ενός κλιματιστικού. Απο κει και πέρα καλό ειναι να κοιτάμε το εύρος λειτουργίας του (εξωτερική θερμοκρασία ) αν έχουμε σκοπό να το χρησιμοποιούμε στη θέρμανση σε βόρειες περιοχές στην Ελλάδα. Καλό είναι να έχει δυνατό ανεμιστήρα για γρηγορότερα αποτελέσματα και σίγουρα με 4 ταχύτητες. Πολυ σημαντικό αν προορίζεται για υπνοδωμάτιο (και έχει κάποιος σκοπό να κοιμάται με ανοιχτή τη μονάδα) να παράγει μικρό θόρυβο ο ανεμιστήρας. Κλιματιστικό με ελάχιστο θόρυβο 19-22 db είναι απο τα πολύ καλά τις αγοράς. Αν μένετε σε πολυκατοικία καλό είναι αν έχετε περίεργο γείτονα να πάρετε ένα κλιματιστικό που η εξωτερική μονάδα έχει "πολιτισμένη" λειτουργία (οι περισσότερες πλέον έχουν). Ειδικά αν ο γείτονας κοιμάται με ανοιχτά παράθυρα και στα 2-3 m έχετε την εξωτερική μονάδα μπορεί να ενοχλείται αν είναι περίεργος. Μην δίνεται τόση μεγάλη σημασία στα ΠΟΛΛΑ φίλτρα που έχουν κάποια κλιματιστικά. Ενα κλιματιστικό με φίλτρα απλά και φίλτρο ενεργου άνθρακα είναι μια χαρά. Αυτό το λέω γιατί κάτι μοντέλα με πολλά φιλτρα πρέπει να τα αλλάζεις κάθε χρόνο ή ακομα και κάθε μήνες και το κόστος είναι μεγάλο. Εκτός αν έχετε λεφτά για τέτοιες αλλαγές και βάζετε πάνω απ όλα την υγεία σας (αν και με ενα απλο φίλτρο και ενα ενεργού άνθρακα όπως είπα πιο πάνω είναι καλά)
recoba1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Καλησπερα στη παρεα! βρηκα μια πολυ καλη ευκαιρια , ειναι κλιματιστικο δαπεδου το οποιο ειναι σε χρωμα μπεζ-σοκολα και ειναι ιαπωνικης κατασκευης , τουλαχιστον το εσωτερικο 100%. Το μοντελο ειναι το HITACHI RAF/RAC-25FX8 (made in JAPAN)και μπορειτε να δειτε περισσοτερες πληροφοριες εδω : http://e-xydas.gr/product.php?p=XfZcqDEecx4IVzN
phanispal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Αυτα όσον αφορά την οικονομία ενός κλιματιστικού. Απο κει και πέρα καλό ειναι να κοιτάμε το εύρος λειτουργίας του (εξωτερική θερμοκρασία ) αν έχουμε σκοπό να το χρησιμοποιούμε στη θέρμανση σε βόρειες περιοχές στην Ελλάδα. Καλό είναι να έχει δυνατό ανεμιστήρα για γρηγορότερα αποτελέσματα και σίγουρα με 4 ταχύτητες. Πολυ σημαντικό αν προορίζεται για υπνοδωμάτιο (και έχει κάποιος σκοπό να κοιμάται με ανοιχτή τη μονάδα) να παράγει μικρό θόρυβο ο ανεμιστήρας. Κλιματιστικό με ελάχιστο θόρυβο 19-22 db είναι απο τα πολύ καλά τις αγοράς. Αν μένετε σε πολυκατοικία καλό είναι αν έχετε περίεργο γείτονα να πάρετε ένα κλιματιστικό που η εξωτερική μονάδα έχει "πολιτισμένη" λειτουργία (οι περισσότερες πλέον έχουν). Ειδικά αν ο γείτονας κοιμάται με ανοιχτά παράθυρα και στα 2-3 m έχετε την εξωτερική μονάδα μπορεί να ενοχλείται αν είναι περίεργος. Μην δίνεται τόση μεγάλη σημασία στα ΠΟΛΛΑ φίλτρα που έχουν κάποια κλιματιστικά. Ενα κλιματιστικό με φίλτρα απλά και φίλτρο ενεργου άνθρακα είναι μια χαρά. Αυτό το λέω γιατί κάτι μοντέλα με πολλά φιλτρα πρέπει να τα αλλάζεις κάθε χρόνο ή ακομα και κάθε μήνες και το κόστος είναι μεγάλο. Εκτός αν έχετε λεφτά για τέτοιες αλλαγές και βάζετε πάνω απ όλα την υγεία σας (αν και με ενα απλο φίλτρο και ενα ενεργού άνθρακα όπως είπα πιο πάνω είναι καλά) Δηλαδή ο κάτοχος του κλιματιστικού που δε θέλει να παράγει θόρυβο δεν είναι περίεργος. Ο γείτονας όμως είναι. Τι λε ρε παιδί μου...
Material_Defender_1032 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Στο newsletter του eshop έχει 2 ΤΟΥΟΤΟΜΙ inverter σε καλές (θαρρώ) τιμές, είναι καλά μοντέλα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 εγγύηση όμως? κλασικά το eshop θα τα έχει φέρει παραεισαγωγή... 2
Material_Defender_1032 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 oh crap είχα ξεχάσει για τις παραεισαγωγές του eshop...
Dannie Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Η αξιοπιστία είναι και λιγουλάκι σχετική. Σημαντική είναι η οικονομία. Πόσα κιλοβατ ψυξης ή θερμανσης σου εξασφαλιζει ενα κιλοβατ ρεύματος ψαξου για eer και cop. Μακρυά απο τα φτηνά των σουπερ μαρκετ (εννοω τα αγνωστα οχι αν ειναι επώνυμα σε καλες προσφορες). Χαλασ τα λεφτα σου στην ΔΕΗ. Βεβαια υπαρχουνε και επωνυμα που ειναι αδερφάκι μου, φαγάνες. Την πάτησα γιατί δεν ήξερα. Το ενεργιακή κλάση Α δεν αρκεί ως περιγραφή. Εγω νομιζα οτι η ενεργειακη κλαση παιζει μεγαλο ρολο......!!! Αγορασα ενα fujitsu D/C Inverter μπορει καποιος που ξερει να με ενημερωσει αν καιει πολυ...?? ειναι αυτο http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/FUJITSU-ASYG-12-LLCB-AC-01-012,99452,397574,533415.html?langId=-18
phanispal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Κοίτα, έχω το 9άρι (ASYG09LLCA), και το έχω μετρήσει γύρω στο 1KW σε Heat mode, ~700W σε Economy (πάλι Heat mode). Δεν έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή μετρητή κατανάλωσης για να το μετρήσω σε Cool mode, αλλά φαντάζομαι κάπου εκεί θα παίζει. Όπως είπε κάποιος εδώ μέσα όμως, σημασία έχει να αποδίδει ανάλογα με αυτά που καταναλώνει ώστε να μην πηγαίνουν στράφι αυτά που θα πληρώνεις στη ΔΕΗ.
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Εγω νομιζα οτι η ενεργειακη κλαση παιζει μεγαλο ρολο......!!! Αγορασα ενα fujitsu D/C Inverter μπορει καποιος που ξερει να με ενημερωσει αν καιει πολυ...?? ειναι αυτο http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/FUJITSU-ASYG-12-LLCB-AC-01-012,99452,397574,533415.html?langId=-18 Οι ενεργειακές κλάσεις είναι βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης ενός μηχανήματος πολύ γενικευμένες . Περα από την Α υπάρχουν οι A+ A++ A+++ Για πιο συγκεκριμένη ενεργειακή απόδοση του μηχανήματος κοιτάζουμε τους συντελεστές COP (θέρμανση) και EER (ψύξη) όπως και SCOP ή SEER που μετριούνται διαφορετικά To συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι αρκετά καλο σε οικονομία. Έχει COP 3.70 kai ΕΕR 3.35 Υπάρχουν και μοντέλα άλλων εταιρειών με μεγαλύτερους συντελεστές π.χ COP 4.6 EER 6.1. Λίγα λόγια για συντελεστές COP και EER http://www.01aeraaa.gr/el/site/nea/klimatismos_kai_energeiaki_klasi.html Λίγα λόγια για τους συντελεστές SCOP και SEER καθώς και για τις ενεργειακές κλάσεις. http://www.electronet.gr/User_Scenario/Contents/klima_changes.pdf και κάτι πιο εξειδικευμένο: The Energy Efficiency Ratio (EER) of a particular cooling device is the ratio of output cooling (in BTU/h) to input electrical power (in watts) at a given operating point. EER is generally calculated using a 95 °F outside temp and an inside (actually return air) temp of 80 °F and 50% relative humidity. The EER is a more realistic measurement of energy efficiency in warmer climates due to the high demand and higher cost of peak hour electricity. The EER is related to the coefficient of performance (COP) commonly used in thermodynamics, with the primary difference being that the COP of a cooling device is unit-less, because the numerator and denominator are expressed in the same units. The EER uses mixed units, so it is obtained by multiplying the COP by the conversion factor from BTU/h to Watts: EER = 3.41214 × COP (see British thermal unit). The Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) is also the COP expressed in BTU/W·hr, but instead of being evaluated at a single operating condition, it represents the expected overall performance for a typical year's weather in a given location. The SEER is thus calculated with the same indoor temperature, but over a range of outside temperatures from 65 °F (18 °C) to 104 °F (40 °C), with a certain specified percentage of time in each of 8 bins spanning 5 °F (2.8 °C). There is no allowance for different climates in this rating, which is intended to give an indication of how the EER is affected by a range of outside temperatures over the course of a cooling season. Typical EER for residential central cooling units = 0.875 × SEER. SEER is a higher value than EER for the same equipment.[1] A more detailed method for converting SEER to EER uses this formula: EER = -0.02 × SEER² + 1.12 × SEER[2] Note that this method is used for benchmark modeling only and is not appropriate for all climate conditions.[2] A SEER of 13 is approximately equivalent to an EER of 11, and a COP of 3.2, which means that 3.2 units of heat are removed from indoors per unit of energy used to run the air conditioner. Κοίτα, έχω το 9άρι (ASYG09LLCA), και το έχω μετρήσει γύρω στο 1KW σε Heat mode, ~700W σε Economy (πάλι Heat mode). Δεν έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή μετρητή κατανάλωσης για να το μετρήσω σε Cool mode, αλλά φαντάζομαι κάπου εκεί θα παίζει. Όπως είπε κάποιος εδώ μέσα όμως, σημασία έχει να αποδίδει ανάλογα με αυτά που καταναλώνει ώστε να μην πηγαίνουν στράφι αυτά που θα πληρώνεις στη ΔΕΗ. ΓΙα να δούμε τί καιει ένα κλιματιστικό πρέπει να το δουλέψουμε μια ώρα στη ψύξη ή στη θέρμανση με μετρητή πάνω στη γραμή που θα μετράει kwh . Η στιγμιαία ισχύς δεν λέει τίποτα. Εμένα το 9αρι βαράει και 1500 watt αρκετες φορές στιγμιαία ισχύς και είναι απο τα τοπ 3 σε αποδόσεις αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. Όμως σε μία ώρα στη θέρμανση με εξωτερική θερμοκρασία 14 βαθμούς περίπου και ρυθμιζόμενη εσωτερική στους 25 μου καψε μισή kwh . Στη πράξη όμως αυτό δε πάει να πει ότι καίει τόσο το μηχάνημα αλλά στο χώρο που τοποθετήθηκε έχει αυτή την κατανάλωση υπό αυτές τις τιμές εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας. Τί εννοώ; Σημαντικοί παράγοντες είναι η μονωση, οι θερμογέφυρες, τα κουφώματα το εμβαδό του χώρου ο προσανατολισμός του χώρου το υψόμετρο κ.α τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο τί θα κάψει το κλιματιστικό. Δηλαδή ο κάτοχος του κλιματιστικού που δε θέλει να παράγει θόρυβο δεν είναι περίεργος. Ο γείτονας όμως είναι. Τι λε ρε παιδί μου... Εσύ είσαι απο τους περίεργους γείτονες ή απο τους περίεργους κατόχους κλιματιστικών και θίχτηκες ; Πλάκα κάνω. Το περίεργος δε το πα με την κακή έννοια. Απλώς δεν ενοχλούνται όλοι οι άνθρωποι . 1
Tilemaxx Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Fujitsu 24άρι Inverter αγορασμένο το 2005. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις