Προς το περιεχόμενο

Project DIY: Glide mount οθόνης


Orion_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα insomnia! Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Λόγω μιας αλλαγής που πρόκειται να γίνει σπίτι μου (ψηλό κρεβάτι για εξοικονόμηση χώρου) και λόγω έλλειψης γραφείου, θα χρειαστεί να καρφωθεί μια οθόνη στον τοίχο.

 

Το μείζον πρόβλημα όμως είναι "και πώς θα βλέπω ταινίες ενώ είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι; "

Εδώ καλείσαι να απαντήσεις αγαπητέ αναγνώστη του insomnia, με τις ιδέες σου.

 

Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια κατασκευή η οποία θα επιτρέπει στην οθόνη μας να κουνιέται στον κατακόρυφο άξονα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε θέλουμε να "βιδώνει" σε μια θέση στον κατακόρυφο άξονα! Θέλουμε κάπως να "κλειδώνει" και με μια εύκολη κίνηση να μπορεί να αλλάξει θέση.

 

Παράδειγμα: 

 

Μετά από αρκετό ψάξιμο σε skroutz και google δε βρήκα κάτι που να με καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό. Το πιο κοντινό που βρήκα σε αυτό που περιγράφω είναι mounts τέτοιου τύπου + πατέντα.

 

Τι εννοώ πατέντα; Έστω ότι η οθόνη θέλω να έχει ως χαμηλότερο σημείο περίπου 1 μέτρο από το πάτωμα και ως ψηλότερο τα 2.5 μέτρα. Μπορώ να βάλω ένα ράφι στα 13 εκατοστά από το πάτωμα (αφού το mount έχει ως ελάχιστο ύψος τα 87 εκατοστά) να γυρίσω ανάποδα το mount (το οποίο κανονικά καρφώνεται στο ταβάνι) και να το καρφώσω στο "ράφι". Τα 2 προβλήματα όμως είναι ότι αυτό θα φτάνει μόνο μέχρι το 1.63 m (από το πάτωμα) και επίσης δε ξέρω κατά πόσο εύκολη θα είναι η αναπροσαρμογή της οθόνης - το "ανεβοκατέβασμα"

 

Κάθε ιδέα δεκτή, κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη για συζήτηση!

 

Εμπειρία σε κατασκευές: Καμία!

Διάθεση: Αρκετή

Budget: 40-50 ευρώ

 

Θερμή παράκληση: Άμα η απάντησή σας είναι τύπου "ΠΑΡΕ (insert random εξάρτημα) ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ" παρακαλώ να προτείνετε και μέρη από τα οποία μπορώ να προμηθευτώ αυτό που λέτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει τηλεόραση. Η έσχατη λύση θα είναι η αγορά μιας δεύτερης οθόνης γι' αυτό ακριβώς που περιγράφεις, αλλά θα προτιμούσα κάποια πιο οικονομική λύση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως σε αυτα τα λεφτα συμφερει να παρεις μια δευτερη μεταχειρισμενη ?

 

Εγω παντως , ειδικα αν δεν με απασχολουσε ιδιαιτερα το αισθητικο κομματι παρα μονο το κοστος, θα εφτιαχνα σε ενα σιδερα (η μονος μου και με πηχακια αφου το βαρος ειναι μικρο ) μια ''βαση''  Τ  που θα ''ετρεχε'' σε  ενα  σωληνα /ξυλο .Ο σωληνας θα ειχε τρυπες σε διαφορα υψη οπως και η βαση και θα ''κλειδωνε'' στην θεση που θελω με ενα πειρο.

 

θα μπορουσε (σε μεταχειρισμενα ) να κοιταξεις και για καποιο actuator /positioner για δορυφορικα πιατα, αλλα  θα ξεπερασεις ελαφρως το budget σου ακομα και σε μεταχειρισμενα και δεν ξερω αν δινουν υψος 1.5 ..(και ο θορυβος κατα το ανεβοκατεβασμα)

Κατι τετοιο δηλαδη

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...