Cossutius. Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Σε κολλητό, ήρθε τέτοια ειδοποίηση κολλημένη στο κουδούνι του απ την ΕΥΔΑΠ Ο αριθμός που δείχνει για την ωρα ο μετρητής του, ειναι x3 από αυτόν της τελευταία μέτρησης. (Ηταν κάπου στα 20 η μέτρηση, τωρα ειναι στα 59) Το ρολόι συνεχίζει να γυρίζει σιγά σιγά, πράγμα που σημαίνει οτι μιλάμε για μικρή διαρροή η οποία ομως δεν ειναι απ το σπίτι του. Η διαρροή λοιπόν ειναι κάπου απ τον σωλήνα στον κοινόχρηστο χωρο της πολυκατοικίας, οπότε φέξε μου και γλίστρησα. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Αν αποφασίσει να βάλει νέες σωληνώσεις, αυτές θα γινουν 1. Με έγκριση των υπολοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας? Θα πρέπει δηλαδή να τους ρωτησει κιολας, λαμβάνοντας υπόψη οτι ο σωλήνας θα ειναι αναγκαστικά εξωτερικός (θα ξεκινάει απ το ρολόι που ειναι στο δημοσιο πεζοδρόμιο και θα ανεβαίνει απο τοίχους κτλ μέχρι να φθάσει στον 4ο οροφο ξέρω γω) 2. Η ΕΥΔΑΠ έχει κάποια σχέση με το θέμα? Εννοώ οτι θα μπορουσαν να στειλουν αυτοι τεχνικό να το φτιάξει? 3. Τα έξοδα βαραίνουν εξ ολοκληρου τον ιδιοκτήτη του ρολογιού ή όλη τη πολυκατοικία μια που ειναι σε κοινόχρηστο χώρο?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
makfil Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Η ΕΥΔΑΠ είναι υπεύθυνη για το δίκτυο μέχρι το ρολόι. Από το ρολόι μέχρι το χώρο κάθε διαμερίσματος η ευθύνη ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Η σωλήνωση μπορεί να περνάει από κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας αλλά οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σ' αυτήν βαρύνουν τον ιδιοκτήτη. Εάν η ζημιά δεν μπορεί να εντοπιστεί και αποφασιστεί η διέλευση νέας γραμμής και μάλιστα εξωτερικής, πρέπει να συζητηθεί με τους συνιδιοκτήτες, επειδή μάλλον το απαγορεύει ο Κανονισμός της πολυκατοικίες. 1
Cossutius. Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Εάν η ζημιά δεν μπορεί να εντοπιστεί και αποφασιστεί η διέλευση νέας γραμμής και μάλιστα εξωτερικής, πρέπει να συζητηθεί με τους συνιδιοκτήτες, επειδή μάλλον το απαγορεύει ο Κανονισμός της πολυκατοικίες. Εαν η διαρροή ειναι μεγάλη και η συνέλευση αργει να οριστει, δε μπορει φαντάζομαι να το κάνει ερήμην των ιδιοκτητών έτσι?
makfil Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Εάν ο Κανονισμός απαγορεύει τις επεμβάσεις που αλλοιώνουν τις προσόψεις της οικοδομής, και δεν υπάρχει άλλη λύση, νομίζω ότι μπορείς να συζητήσεις, ακόμη και εκτός ΓΣ, με τους συνιδιοκτήτες, για να πάρεις τη συγκατάθεσή τους στην εργασία που θα κάνεις. 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 λαμβάνοντας υπόψη οτι ο σωλήνας θα ειναι αναγκαστικά εξωτερικός (θα ξεκινάει απ το ρολόι που ειναι στο δημοσιο πεζοδρόμιο και θα ανεβαίνει απο τοίχους κτλ μέχρι να φθάσει στον 4ο οροφο ξέρω γω) Είναι αρχαία η πολυκατοικία? Αν όχι, τότε η κεντρική παροχή από το ρολόι ως το διαμέρισμα είναι πλαστικός σωλήνας μέσα σε μακαρόνι και αλλάζεται εύκολα. Όπως και να έχει πάντως, καλεί τον ιδιοκτήτη, και αυτός θα κάνει ότι χρειαστεί.
Cossutius. Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Είναι αρχαία η πολυκατοικία? Αν όχι, τότε η κεντρική παροχή από το ρολόι ως το διαμέρισμα είναι πλαστικός σωλήνας μέσα σε μακαρόνι και αλλάζεται εύκολα. Όπως και να έχει πάντως, καλεί τον ιδιοκτήτη, και αυτός θα κάνει ότι χρειαστεί. Ειναι υπόγεια πράγμα που σημαίνει οτι χρειάζεται σπάσιμο το δάπεδο του κοινόχρηστου χωρου με κίνδυνο να σπάσεις και άλλες σωληνώσεις...μιλάμε για 50 μέτρα υπογεια σωληνωση. Αναγκαστικά θα απενεργοποιηθει αυτος ο σωλήνας και θα πάει για άλλο εξωτερικό...ακριβο απ οτι αντιλαμβάνομαι (χαλκοσωληνες δε βάζουν τωρα?)
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ειναι υπόγεια πράγμα που σημαίνει οτι χρειάζεται σπάσιμο το δάπεδο του κοινόχρηστου χωρου με κίνδυνο να σπάσεις και άλλες σωληνώσεις...μιλάμε για 50 μέτρα υπογεια σωληνωση. Αναγκαστικά θα απενεργοποιηθει αυτος ο σωλήνας και θα πάει για άλλο εξωτερικό...ακριβο απ οτι αντιλαμβάνομαι (χαλκοσωληνες δε βάζουν τωρα?) Εδώ και πολλά χρόνια βάζουν πλαστικούς σωλήνες, πιο παλιά έβαζαν σωλήνες χαλκού, και ακόμα παλιότερα σιδερένιους. Το ότι είναι υπόγεια δεν λέει πολλά. Όπως και να έχει πάντως είναι θέμα του ιδιοκτήτη.
pinwkolwnies Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Χαλκοσωλήνα να βάλετε,με κάποιο "κάλυμα",εφ' όσον είναι εξωτερική η σωλήνωση. Έγκριση δεν χρειάζεστε απ' τους υπόλοιπους ενοίκους,εκτός αν αυτοί θέλον να επωμιστεί όλη η πολυκατοικία τη σύνδεσή σας.Απλά τους ενημερώνετε. Φυσικά μόνο εσείς θα πληρώσετε.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Χαλκοσωλήνα να βάλετε,με κάποιο "κάλυμα",εφ' όσον είναι εξωτερική η σωλήνωση. Έγκριση δεν χρειάζεστε απ' τους υπόλοιπους ενοίκους,εκτός αν αυτοί θέλον να επωμιστεί όλη η πολυκατοικία τη σύνδεσή σας.Απλά τους ενημερώνετε. Φυσικά μόνο εσείς θα πληρώσετε. Χαλκοσωλήνες δεν χρησιμοποιούνται πλέον για οικιακή ύδρευση, εχουν οξείδια.
Gtr34 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Κάντε και μια ερώτηση στην ευδαπ σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως κάνουν μείωση στο πόσο πληρωμής σε γνωστό μου είχαν στείλει δικό τους υδραυλικό να δει την βλάβη και την επισκευή και του αφαίρεσαν ένα σεβαστό ποσό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα