Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτι αναγνωρίζεται, αναγνωρίζεται, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Τουλαχιστον απο τυπικη αποψη. Βεβαια, δεν ξερω αν πας το βιογραφικο σου καπου, πως θα το αντιμετωπιζουν (φιλολογια εχει η Οξδορδη, φιλολογια και η Καλαματα, ιδια πτυχια τυπικα, αλλα στην πραγματικοτητα αντιμετωπιζονται τελειως διαφορετικα).

Log@an σε ποιο φρο πηγαινες; Θεσσαλονικη;

Δημοσ.

Αυτό με το GMAT και τις υποτροφίες το ξέρω αλλά για να πιάσεις καλό score θέλει άπειρη εξάσκηση και σίγουρα πολύ καλά αγγλικά.

Τώρα το πως θα πάρεις υποτροφία δεν το ξέρω. Αλλά πόσο πλήρης να είναι και αυτή η υποτροφία πια; 

Και το ΕΑΠ έχει κάτι σαν υποτροφίες αν ένα έτος βγάλεις πάνω από 8.5 τότε το επόμενο έτος είναι δωρεάν. Έτσι ουσιαστικά αν πάρεις τον πρώτο χρόνο 2 θεματικές (1400 ευρώ) και βγάλεις γενικό πάνω από 8.5 τότε θα γλυτώσεις τα 1400 του επόμενου που αν και εκεί έχεις πάνω απο 8.5 τότε γλυτώνεις τον τρίτο χρόνο (που είναι μόνο η πτυχιακή η οποία όμως είναι 700 ευρώ)...

Δηλαδή αν δυνητικά βγαίνει (δεν ξέρω το επίπεδο δυσκολίας) το 8.5 τότε μπορεί και το μεταπτυχιακό να βγει 1400€...

Όσο για ανανγώριση άτυπη τότε με αυτή την λογική και το Μακεδονία δε μου λέει κάτι από την στιγμή που οι μισοί μόλις τους έλεγα πληροφορική μου λέγαν "ααα στο απθ" και μετά "τιιιι έχει και το μακεδονία πληροφορική" ή το χειρότερο "τι είναι το μακεδονία;;;"...

Όχι ότι γνωρίζουν περισσότερο το ΕΑΠ...Χειρότερα μπορώ να πω...

Πάντως αν όντως δεις ότι σκίζεις στο GMAT που πάει να πει ότι και τα αγγλικά σου είναι super τότε ίσως όντως αξίζει να ψαχθείς για κάποια υποτροφία.

Αν και γενικά μη κολλάμε στα ονόματα των χαρτιών. Το θέμα είναι να μάθεις κάτι σωστά. Γιατί αν ο άλλος θέλει να προσλάβει κάτοχο ΜΒΑ και δει ότι δεν έχει ιδέα ούτε στα στοιχειώδη γιατί έκανε κάτι τελείως θεωρητικό (πχ ΜΒΑ τοθ ΑΠΘ) τότε άντε γεια. ΕΚτός αν είναι προκήρυξη για καμία θέση σε ΚΕΠ/ΟΑΕΔ...

Τουλάχιστον το syllabus του ΕΑΠ είναι ΟΚ και του Μακεδονία σε ανεκτά επίπεδα...

500 ευρώ προετοιμασία GMAT για όσες φορές θέλεις εννοείς όσα τεστ θέλεις ή εννοείς να δώσεις πραγματικές εξετάσεις όσες φορές θέλεις;;;

Δημοσ.

Αθηνα μενω, πηγαινα σε εναν τυπο απεναντι απο την Νομικη. Αυτος ζητουσε 500 στην αρχη και σου ελεγε οτι πας για μαθημα, ερωτησεις, simulated tests, οσες φορες ηθελες για οσο καιρο ηθελες. Επισης εδινε και cd με τεστακια για εξασκηση στο σπιτι.

Τα εξεταστρα του επισημου τεστ δε συμπεριλαμβανοταν στα παραπανω χρηματα.

Με καλο σκορ παιρνεις και πληρη υποτροφια για το mba, εξαρταται και το ιδρυμα. Επισης οι υποτροφιες που προσφερονται εξω ειναι σαφως καλυτερες. Στην ασοεε που το εκανα εγω, με την υποτροφια γλιτωσα το 1/3 των διδακτρων.

Δημοσ.

Πείτε με ανώμαλο αλλά δε θέλω να φύγω έξω. Ούτε για σπουδές ούτε για δουλειά. 

Βέβαια για το 2ο (δουλειά) ίσως κάποτε είναι μονόδρομος.

Παρόλα αυτά αν παίζει υποτροφία με καλό score στο GMAT θα το κοιτάξω. 

Βέβαια εδώ Ελλάδα όντως δύσκολα. Μακεδονία δεν ξέρω τι προσφέρει, στο ΑΠΘ είναι δωρεάν μεν αλλά με μόνο 15 θέσεις πρέπει να σκίσεις στο GMAT άρα ουσιαστικά με καλό GMAT είναι σα να παίρνεις πλήρη υποτροφία :-)

ΕΑΠ δε θέλει καν GMAT. Και τα κολλέγια νομίζω σκοτίστικαν αν έχεις καλό GMAT...

Το καλό είναι ότι τα αποτελέσματα από ότι ξέρω κρατάνε 5 χρόνια. Αν πιάσεις δηλαδή καλό score μπορείς να αφιερώσεις κανα χρόνο να κάνεις αιτήσεις για υποτροφίες σε διαφορε ιδρύματα

Δημοσ.

Το τεστ είναι ίδιο για όλους. Απλά σου λέω πως συνήθως το ζητάνε σχολές διοίκησης όπου η σχολή διοίκησης πιθανόν να έχει μαθήματα οικονομικά-λογιστικά σε προχωρημένο επίπεδο.

Το GMAT σαν GMAT είναι τεστ που βγάζει ένα score απλά. Ερωτήσεις κατανόησης κειμένων, μαθηματικών, και έκθεση.

Δε το χω δώσει αλλά θα πρέπει να το δώσω γιατί θέλω να κάνω ΜΒΑ του χρόνου. Απλά θέλω πρώτα να τελειώσω με την ύλη του proficiency να το πάρω και μετά να μπω στη λογική του GMAT.

Απλά από πολλά μεταπτυχιακά έβλεπα να το ζητάνε μόνο στα ΜΒΑ...

Και να μην το πάρεις το proficiency δεν έγινε και τίποτα.. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η μανία. Αν εσύ διαβάζεις και νιώθεις ότι τη γνωρίζεις τν ύλη οκ..

Ξεκινάω κι εγώ για gmat και toefl. έχεις δίκιο.. ΜΒΑ και γενικά σχολές οικονομικων και διοικησης το ζητανε πολλες φορες.. Κάποιες σου δίνουν επιλογή είτε gmat είτε toefl με συγκεκριμένο score.

Δημοσ.

Προτιμώ μακράν να δώσω Toefl παρά GMAT και σαν κόστος και σαν δυσκολία.

Το proficiency ναι είναι μόδα. Απλά τώρα που τα έχω φρέσκα και κάνω μαθήματα μισό course book μου έμεινε και θα κάνω και 5-6 τεστάκια και θα δίνω. Τον οκτώβρη λέω να δώσω έτσι να υπάρχει...

Η αλήθεια παρόλα αυτά είναι ότι τα αγγλικά μου θέλουν εξάσκηση γιατί τα έκανα όλα πολύ ταχύρυθμα και ίσως είχα κακή αφομείωση...

Το χαρτί χαρτί αλλά η γνώση πάσχει...

Εγώ να φανταστείς ένας λόγος που κλείνω προς ΕΑΠ είναι ότι δε θέλει GMAT.

Ειλικρινά δε μπορώ να μπω στη λογική να κάνω τόση προετοιμασία για ένα κωλόχαρτο που θα πάει απλά στην σχολή και έξω μου είναι άχρηστο...

Από ότι είδα το τεστ κρατά περίπου 4 ώρες...Αν είναι κάθε φορά που θα κάνω simulated test να τρώω 4 ώρες από την ζωή μου προτιμώ να μη το κάνω ποτέ το ΜΒΑ...

Και πολλές σχολές το μετράνε και κατά 50% στα κριτήρια εισόδου ένα χαζόχαρτο που δε θα μου μάθει τίποτα πέρα από το πως να πιέζω τον εαυτό μου στα άκρα για να προλάβει τον χρόνο για να απαντήσει σε γελοίες ερωτήσεις...

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα μπάζει από παντού. Πάντα έμπαζε.

Όταν πρέπει να επιλέξω ΑΠΘ, Μακεδονία και ΕΑΠ και τα πρώτα 2 θέλουν GMAT ενώ το άλλο τύχη (για να κληρωθείς αν και πλέον οι θέσεις είναι αρκετές...) προτιμώ ΕΑΠ και πτυχίο με όλα στα αγγλικά (μαθήματα, βιβλία, πτυχιακή, εργασίες, εξετάσεις).

Εκεί θα μου βγει η πίστη μεν αλλά θα μάθω τέλεια αγγλικά και σίγουρα το λεξιλόγειο της επιστήμης μου...

*Είχαμε κάνει παλιά στη σχολή ένα test προσωμείωσεις τύπου GMAT ίδιο φορμάτ δηλαδή και είχα πιάσει πολύ καλό score (δε θυμάμαι πόσο απλά μου είχε πει η υπεύθυνη εκεί ότι ήταν από τα καλά score) αλλά ειλικρινά το να κάθεσαι 3-4 ώρες σε έναν υπολογιστή μες στο άγχος προσπαθώντας να απαντήσεις ένα σωρό ερωτήσεις δεν είναι ένα από τα όνειρα μου

Υ. Γ. για κάποιο περίεργο λόγο είχα καταφέρει να αγχωθώ παρότι ήταν απλά προσωμείωση για εξοικείωση.

Που να έχω δώσει και 220€ εξέταστρα...

Δημοσ.

Το πρώτο με μπέρδεψε και εμένα αλλά δεν ισχύει στις κανονικές αιτήσεις (Νοέμβρη κάθε χρόνο). Ισχύει για την δεύτερη προκύρηξη που τρέχουν αργότερα για τις θέσεις που περίσεψαν!!!!!!!!!!!

Που σημαίνει; Οτι οι αιτήσεις δεν καλύπτουν καν τις διαθέσιμες θέσεις.

Ο μόνος ενδιασμός που έχω είναι η αναγνώριση. Όχι Ελλάδα που ξέρω ότι ανανγωρίζεται παντού και μάλιστα εξίσου και στον ιδιωτικό σε τράπεζες επιχειρήσεις παντού, αλλά πως αναγνωρίζεται έξω.

Θα έχει διαφορά αν πάω αγγλία με ΜΒΑ του Μακεδονία και του ΕΑΠ;

Και σκέψου ότι αυτό θα το ρωτήσω στο γραφείο διασύνδεσης του Μακεδονία. Δε θα έχουν λόγω να μου πουν ότι "πω φίλε φυσικά αναγνωρίζεται παντού και είναι και απο τα καλύτερα".

Νομίζω θα πάρω μια αντικειμενική άποψη από άτομα που ξέρουν.

είναι καθαρά θέμα brand name, MBA έχουν πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ελλάδα. όσο για το  ΕΑΠ να ξες ότι δεν είναι ελληνική πατέντα - πρωτοτυπία. Ανοιχτά πανεπ. υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου όπως καναδας αγγλία κύπρος. Άρα μια χαρά το αναγνωρίζουν.

Δημοσ.

Το ξέρω ότι έχουν πολλές χώρες ανοιχτά πανεπιστήμια μόνο που δεν ξέρω οι ίδιες οι χώρες τι γνώμη έχουν για αυτά.

Πχ ελλάδα το ΕΑΠ πιστεύω το έχουμε λίγο στο φτύσιμο.

Αγγλία έχει ανοιχτό πανεπιστήμιο και αυτή αλλά τι γνώμη έχουν εκεί; Γιατί αν πχ θεωρούν το δικό τους ανοιχτό πανεπιστήμιο για τον #@# φαντάσου τι θα πουν για το δικό μας.

Αλλά επειδή στην τελική όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν γίνει για πέταμα (γιατί κάποτε ήταν της προκοπής πχ το ΠΑΜΑΚ όταν ήταν βιομηχανική σχολή πραγματικά άξιζε τον κόπο) και το ΑΠΘ κάποτε στις δόξες του.

Τώρα ουσιαστικά αυτό που σημαίνει το ΜΒΑ εντός ελλάδος για το δημόσιο είναι ισότιμο όπως και του ΠΑΜΑΚ-ΑΠΘ. Για τον εργασιακό χώρο για όσες θέσεις ζητάνε mba δεν είδα ποτέ να λένε πχ mba μόνο από πανεπιστήμιο πρώτης κλάσης...

ΟΚ, ίσως στο βιογραφικό χτυπάει καλύτερα ένα πανεπιστήμιο της αγγλίας από ότι ένα ταπεινό ΕΑΠ αλλά το ΜΒΑ ΜΒΑ. Πήγες το έβγαλες και οφείλουν να στο αναγνωρίσουν.

Και ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως στην τελική του ΕΑΠ σε βοηθήσει πιο πολύ εφόσον διδάσκεται στα αγγλικά. Μιλάμε για διοίκηση επιχειρήσεων την εποχή της παγκοσμιοποίησης και εμείς θα κάνουμε ΜΒΑ στα ελληνικά;

Πάντως πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο πιο δύσκολο θα είναι να παρακολουθήσει κάποιος λόγο γλώσσας. Να γράφει πχ εργασία εξαμήνου στα αγγλικά... Φρίκη...

Αλλά από την άλλη να βρεθείς σε χώρο εργασίας στο μέλλον και να μη μπορείς να πεις ούτε αυτά που ξέρεις στα αγγλικά;;;

Καλύτερα το ζόρι τώρα παρά στο μέλλον να έχεις θέμα γιατί τα έμαθες στα ελληνικά, δεν έμαθες ορολογία κτλ κτλ...

Δημοσ.

pantelis21 να σε διορθώσω λέγοντας σου ότι δεν είναι εργασία εξαμήνου στο ΕΑΠ. μη μπερδεύεσαι. είναι στο έτος και ανά ενότητα (όχι μάθημα) 4 εργασίες απο τις οποίες υποχρεούσε να κάνεις τις 3 και αν σε αυτές έχεις αρθροιστική βαθμολογία 20 δεν κάνεις την 4η.

Δημοσ.

Το ξέρω ότι έχουν πολλές χώρες ανοιχτά πανεπιστήμια μόνο που δεν ξέρω οι ίδιες οι χώρες τι γνώμη έχουν για αυτά.

Πχ ελλάδα το ΕΑΠ πιστεύω το έχουμε λίγο στο φτύσιμο.

Αγγλία έχει ανοιχτό πανεπιστήμιο και αυτή αλλά τι γνώμη έχουν εκεί; Γιατί αν πχ θεωρούν το δικό τους ανοιχτό πανεπιστήμιο για τον #@# φαντάσου τι θα πουν για το δικό μας.

Αλλά επειδή στην τελική όλα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν γίνει για πέταμα (γιατί κάποτε ήταν της προκοπής πχ το ΠΑΜΑΚ όταν ήταν βιομηχανική σχολή πραγματικά άξιζε τον κόπο) και το ΑΠΘ κάποτε στις δόξες του.

Τώρα ουσιαστικά αυτό που σημαίνει το ΜΒΑ εντός ελλάδος για το δημόσιο είναι ισότιμο όπως και του ΠΑΜΑΚ-ΑΠΘ. Για τον εργασιακό χώρο για όσες θέσεις ζητάνε mba δεν είδα ποτέ να λένε πχ mba μόνο από πανεπιστήμιο πρώτης κλάσης...

ΟΚ, ίσως στο βιογραφικό χτυπάει καλύτερα ένα πανεπιστήμιο της αγγλίας από ότι ένα ταπεινό ΕΑΠ αλλά το ΜΒΑ ΜΒΑ. Πήγες το έβγαλες και οφείλουν να στο αναγνωρίσουν.

Και ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως στην τελική του ΕΑΠ σε βοηθήσει πιο πολύ εφόσον διδάσκεται στα αγγλικά. Μιλάμε για διοίκηση επιχειρήσεων την εποχή της παγκοσμιοποίησης και εμείς θα κάνουμε ΜΒΑ στα ελληνικά;

Πάντως πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο πιο δύσκολο θα είναι να παρακολουθήσει κάποιος λόγο γλώσσας. Να γράφει πχ εργασία εξαμήνου στα αγγλικά... Φρίκη...

Αλλά από την άλλη να βρεθείς σε χώρο εργασίας στο μέλλον και να μη μπορείς να πεις ούτε αυτά που ξέρεις στα αγγλικά;;;

Καλύτερα το ζόρι τώρα παρά στο μέλλον να έχεις θέμα γιατί τα έμαθες στα ελληνικά, δεν έμαθες ορολογία κτλ κτλ...

pantelis21 να σε διορθώσω λέγοντας σου ότι δεν είναι εργασία εξαμήνου στο ΕΑΠ. μη μπερδεύεσαι. είναι στο έτος και ανά ενότητα (όχι μάθημα) 4 εργασίες απο τις οποίες υποχρεούσε να κάνεις τις 3 και αν σε αυτές έχεις αρθροιστική βαθμολογία 20 δεν κάνεις την 4η.

να προσθεσω στο απο πανω οτι παιζει και plagiarism software... Σε απλα ελληνικα, αντεγραψες = κοπηκες, δεν εβαλες σωστα την βιβλιογραφια = παλι κοπηκες...

Επισης

τα distance learning εχουν μεγαλυτερο dropout rate απο τα brick and mortar institutions, globally...

Δημοσ.

να προσθεσω στο απο πανω οτι παιζει και plagiarism software... Σε απλα ελληνικα, αντεγραψες = κοπηκες, δεν εβαλες σωστα την βιβλιογραφια = παλι κοπηκες...

Επισης

τα distance learning εχουν μεγαλυτερο dropout rate απο τα brick and mortar institutions, globally...

Που οι εποχές του προπτυχιακού που βιβλιογραφία με πρότυπα harvard μάθαμε στο 7ο εξάμηνο ...

Όλα τα προηγούμενα χύμα στο κύμα...

"" brick and mortar institutions"" τι είναι αυτό;

Δημοσ.

"" brick and mortar institutions"" τι είναι αυτό;

Είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τα κλάσσικα Πανεπιστήμια σε αντίθεση με τα distance learning προγράμματα.

πχ

Το ΕΜΠ είναι Brick and mortar institution με την έννοια ότι πηγαίνεις σε ένα φυσικό χώρο (στο κτίριο του πανεπιστημίου) για μάθημα εξετάσεις κλπ

Το ΕΑΠ δεν είναι ξαθώς η όλη παρακολούθηση δεν απαιτεί να πας σε μαθήματα κλπ.

Χρησιμοποιείται κάπως υποτιμητικά (όπως το καταλαβαίνω εγώ) από νέα "πανεπιστήμια" (τύπου Kaplan, Walden κλπ)

Δημοσ.

Τελικά το ΕΑΠ αξίζει τον κόπο για κάποιον που θέλει να κάνει μεταπτυχιακό τύπου ΜΒΑ στην Ελλάδα και μάλιστα Θεσ/νίκη;

Τι επιλογές έχω άλλωστε;

ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΕΑΠ-Κολλέγια (με τα κολλέγια να φεύγουν δυστυχώς λόγο κόστους...)...

Αλλά και το ΕΑΠ αν δεν αξίζει μια τότε ίσως δεν αξίζει κάν τον κόπο να αιτηθεί κάποιος...

Δημοσ.

Η πρωτη σχολη ειναι φιλοσοφικη και ψαχνω για μεταπτυχιακα. Ενα απο αυτα που μου τραβηξαν το ενδιαφερον ειναι το ΜΒΑ του ΠΑΜΑΚ(αφορα και διοικηση σχολικων μοναδων), το οποιο ειναι αρκετα θεωρητικο. Αυτο ειναι μια πρωτη σκεψη βεβαια, δεν εχω κατασταλαξει γιατι δεν ξερω καν αν θα μπορεσω να τα καταφερω. Το θεμα ειναι οτι μια απο τις προυποθεσεις ειναι το Gmat, το οποιο εχει πανακριβα διδακτρα και γιαυτο μπηκα στη διαδικασια να ρωτησω, ωστε να ξερω τι με περιμενει, αν τυχον αποφασισω να στοχευσω σε αυτο το ΜΒΑ

mba, για να γινεις διευθυντής σχολείου; seriously; 

Δημοσ.

mba, για να γινεις διευθυντής σχολείου; seriously; 

Πάντως πέρα από την πλάκα ότι για να γίνει κάποιος διευθυντής χρειάζεται να δουλέψει ως καθηγητής για χρόνια (ή να έχει γερό βύσμα...δεν ξέρω...). Το μεταπτυχιακό σίγουρα δίνει κάποια μόρια αλλά το πόσο θα στο  μετρήσουν...άλλο θέμα...

Πάντως εγώ έτσι όπως το βλέπω το πρόγραμμα κάποιος/α που έβγαλε θεωρητική σχολή (πχ φιλοσοφική) που σημαίνει ότι κάποτε ήταν και θεωρητική κατεύθυνση και ακόμα και αν καταλάβαινε τα στοιχειώδη μαθηματικά λυκείου αλλά παρόλαυτα διάλλεξε μια τελείως θεωρητική σχολή και κατεύθυνση νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα στο ΜΒΑ.

Από τα λίγα λογιστικά κ οικονομικά που είχαμε στη σχολή μου (πληροφορική ΑΕΙ κιόλας) είχα συναντήσει άτομα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα οικονομικά Α εξαμήνου!!!

Και μιλάμε για άτομα τεχνολογικής που έβγαλαν 15000+ μόρια...

Πριν δώσεις καν τα χρήματα του GMAT (πόσο μάλλον τα 6000€ σε αυτούς) και επειδή τα πρώτα 2 εξάμηνα είναι κοινά και θα φας και οικονομικά-λογιστικά μαθήματα πήγαινε ρίξε μια ματιά σε παλιά θέματα εξετάσεων ή έστω 2-3 βιβλία του μεταπτυχιακού (θα τα βρεις στην βιβλιοθήκη του ΠΑΜΑΚ) ή απλά μίλα με το γραφείο διασύνδεσης (ημιόροφος) ώστε να πάρεις μια ιδέα για το αν θα ανταπεξέλθεις.

Εγώ με 5 λογιστικά, 4-5 οικονομικά  μαθήματα, χρηματοοικονομική, 2 οικονομετρίες και πάλι αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο θα το έχουν κάνει στο πΑΜΑΚ γιατί γενικά το πανεπιστήμιο αυτό έχει τον τρόπο του να τσιμπάει τα προγράμματα σπουδών στα άκρα.

Το ΜΒΑ του ΑΠΘ είναι πολύ πιο εύκολο βάση μαθημάτων που κοίταξα και πιο σύντομο και δωρεαν αλλά με 15 θέσεις μόνο πρέπει να σκίσεις στο GMAT.

Επένδυσε τα λεφτά σου λοιπόν σε προετοιμασία ΓΜΑΤ και μπες στο δωρεάν.

Εγώ δυστυχώς μετά από 3.5 χρόνια ταχύρυθμα αγγλικά δεν αντέχω άλλες εξετάσεις ούτε για αστείο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...