Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά το ΕΑΠ αξίζει τον κόπο για κάποιον που θέλει να κάνει μεταπτυχιακό τύπου ΜΒΑ στην Ελλάδα και μάλιστα Θεσ/νίκη;

Τι επιλογές έχω άλλωστε;

ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΕΑΠ-Κολλέγια (με τα κολλέγια να φεύγουν δυστυχώς λόγο κόστους...)...

Αλλά και το ΕΑΠ αν δεν αξίζει μια τότε ίσως δεν αξίζει κάν τον κόπο να αιτηθεί κάποιος...

αν νομίζεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του εαπ (το οικονομικό θα το κρίνεις εσύ) τότε αξίζει. επίσης μη ξεχνας πως η διαρκεια σπουδων στο εαπ ειναι 3 έτη.

Δημοσ.

Θα πρέπει να βρω κάποιον που να το έβγαλε εκεί.

Ναι αυτά τα 3 χρόνια δεν παλεύονται.

Στο ΑΠΘ είναι 1 χρόνο στο ΠΑΜΑΚ 1.5-2 το πολύ.

Αλλά 3 χρόνια ρε παιδί μου...

Και για κάποιο λόγο αρχίζει να φαίνεται πιο δύσκολο από του ΠΑΜΑΚ αλλά και αυτό το γαμημένο το ΓΜΑΤ και τα 6000 που ζητάει το ΠΑΜΑΚ πάλι δεν παλεύονται...

Δημοσ.

Που οι εποχές του προπτυχιακού που βιβλιογραφία με πρότυπα harvard μάθαμε στο 7ο εξάμηνο ...

Όλα τα προηγούμενα χύμα στο κύμα...

"" brick and mortar institutions"" τι είναι αυτό;

στο ΕΑΠ το μαθαινεις απο την πρωτη συναντηση

Είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τα κλάσσικα Πανεπιστήμια σε αντίθεση με τα distance learning προγράμματα.

πχ

Το ΕΜΠ είναι Brick and mortar institution με την έννοια ότι πηγαίνεις σε ένα φυσικό χώρο (στο κτίριο του πανεπιστημίου) για μάθημα εξετάσεις κλπ

Το ΕΑΠ δεν είναι ξαθώς η όλη παρακολούθηση δεν απαιτεί να πας σε μαθήματα κλπ.

Χρησιμοποιείται κάπως υποτιμητικά (όπως το καταλαβαίνω εγώ) από νέα "πανεπιστήμια" (τύπου Kaplan, Walden κλπ)

τσου

Ειναι απλως ορος [ebusiness terminology]

Τελικά το ΕΑΠ αξίζει τον κόπο για κάποιον που θέλει να κάνει μεταπτυχιακό τύπου ΜΒΑ στην Ελλάδα και μάλιστα Θεσ/νίκη;

Τι επιλογές έχω άλλωστε;

ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΕΑΠ-Κολλέγια (με τα κολλέγια να φεύγουν δυστυχώς λόγο κόστους...)...

Αλλά και το ΕΑΠ αν δεν αξίζει μια τότε ίσως δεν αξίζει κάν τον κόπο να αιτηθεί κάποιος...

οτι mba και να κανεις θα πρεπει να ξερεις οτι: θα πρεπει να το κανεις στα αγγλικα (αλλιως ποιος ο λογος) και οτι δεν θα βρεις δουλεια

Πάντως πέρα από την πλάκα ότι για να γίνει κάποιος διευθυντής χρειάζεται να δουλέψει ως καθηγητής για χρόνια (ή να έχει γερό βύσμα...δεν ξέρω...). Το μεταπτυχιακό σίγουρα δίνει κάποια μόρια αλλά το πόσο θα στο  μετρήσουν...άλλο θέμα...

Πάντως εγώ έτσι όπως το βλέπω το πρόγραμμα κάποιος/α που έβγαλε θεωρητική σχολή (πχ φιλοσοφική) που σημαίνει ότι κάποτε ήταν και θεωρητική κατεύθυνση και ακόμα και αν καταλάβαινε τα στοιχειώδη μαθηματικά λυκείου αλλά παρόλαυτα διάλλεξε μια τελείως θεωρητική σχολή και κατεύθυνση νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα στο ΜΒΑ.

Από τα λίγα λογιστικά κ οικονομικά που είχαμε στη σχολή μου (πληροφορική ΑΕΙ κιόλας) είχα συναντήσει άτομα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα οικονομικά Α εξαμήνου!!!

Και μιλάμε για άτομα τεχνολογικής που έβγαλαν 15000+ μόρια...

Πριν δώσεις καν τα χρήματα του GMAT (πόσο μάλλον τα 6000€ σε αυτούς) και επειδή τα πρώτα 2 εξάμηνα είναι κοινά και θα φας και οικονομικά-λογιστικά μαθήματα πήγαινε ρίξε μια ματιά σε παλιά θέματα εξετάσεων ή έστω 2-3 βιβλία του μεταπτυχιακού (θα τα βρεις στην βιβλιοθήκη του ΠΑΜΑΚ) ή απλά μίλα με το γραφείο διασύνδεσης (ημιόροφος) ώστε να πάρεις μια ιδέα για το αν θα ανταπεξέλθεις.

Εγώ με 5 λογιστικά, 4-5 οικονομικά  μαθήματα, χρηματοοικονομική, 2 οικονομετρίες και πάλι αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο θα το έχουν κάνει στο πΑΜΑΚ γιατί γενικά το πανεπιστήμιο αυτό έχει τον τρόπο του να τσιμπάει τα προγράμματα σπουδών στα άκρα.

Το ΜΒΑ του ΑΠΘ είναι πολύ πιο εύκολο βάση μαθημάτων που κοίταξα και πιο σύντομο και δωρεαν αλλά με 15 θέσεις μόνο πρέπει να σκίσεις στο GMAT.

Επένδυσε τα λεφτά σου λοιπόν σε προετοιμασία ΓΜΑΤ και μπες στο δωρεάν.

Εγώ δυστυχώς μετά από 3.5 χρόνια ταχύρυθμα αγγλικά δεν αντέχω άλλες εξετάσεις ούτε για αστείο...

τα αγγλικα με τα ακαδημαικα αγγλικα εχουν μια, μεγαλη, αποσταση

αν νομίζεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του εαπ (το οικονομικό θα το κρίνεις εσύ) τότε αξίζει. επίσης μη ξεχνας πως η διαρκεια σπουδων στο εαπ ειναι 3 έτη.

το ΕΑΠ, οπως και ολα τα distnce learning, ειναι αρκετα δυσκολο. Επισης, το ΕΑΠ θελει να γινει το harvard της Ευρωπης [it's true]...

Θα πρέπει να βρω κάποιον που να το έβγαλε εκεί.

Ναι αυτά τα 3 χρόνια δεν παλεύονται.

Στο ΑΠΘ είναι 1 χρόνο στο ΠΑΜΑΚ 1.5-2 το πολύ.

Αλλά 3 χρόνια ρε παιδί μου...

Και για κάποιο λόγο αρχίζει να φαίνεται πιο δύσκολο από του ΠΑΜΑΚ αλλά και αυτό το γαμημένο το ΓΜΑΤ και τα 6000 που ζητάει το ΠΑΜΑΚ πάλι δεν παλεύονται...

τα 3 χρονια ειναι πιο χαλαρα απο το 1.5 χρονο σε αγγλικο μεταπτυχιακο (εξω)...

οπως προειπα: βρείτε τορρεντ με gmat υλικο...

Δημοσ.

Που οι εποχές του προπτυχιακού που βιβλιογραφία με πρότυπα harvard μάθαμε στο 7ο εξάμηνο ...

wtf is βιβλιογραφία με πρότυπα harvard;

Πάντως πέρα από την πλάκα ότι για να γίνει κάποιος διευθυντής χρειάζεται να δουλέψει ως καθηγητής για χρόνια (ή να έχει γερό βύσμα...δεν ξέρω...). Το μεταπτυχιακό σίγουρα δίνει κάποια μόρια αλλά το πόσο θα στο  μετρήσουν...άλλο θέμα...

δεν ξέρω σε τι ακριβώς θα τον βοηθήσει, αλλα μου φαίνεται τελείως άκυρο να κάνει κάποιος mba για να διοικήσει σχολειό, εκτος αν είναι από τα mba στο όνομα αλλα όχι στην ουσία

Δημοσ.

το ΕΑΠ, οπως και ολα τα distnce learning, ειναι αρκετα δυσκολο. Επισης, το ΕΑΠ θελει να γινει το harvard της Ευρωπης [it's true]...

Όχι ότι έχω σε καμία ιδιέταιρη εκτίμηση το Harvard (στη τελική έκανε μάθημα ο ΓΑΠ εκεί ... αυτό λέει πολλά) ...

αλλά όχι και ΕΑΠ

και εξηγούμαι ...

όλα τα πανεπιστήμια είναι "potentially" ίδια (πάνω κάτω) ... τη διαφορά την κάνουν οι φοιτητές, το επίπεδό τους και το που μπρούν να φτάσουν.

Έτσι όσο καλώς ή κακώς ο "αφρός" θα προτιμά το κάθε Harvard ... αυτό θα είναι καλύτερο από κάθε ΕΑΠ.

Δημοσ.

Όχι ότι έχω σε καμία ιδιέταιρη εκτίμηση το Harvard (στη τελική έκανε μάθημα ο ΓΑΠ εκεί ... αυτό λέει πολλά) ...

αλλά όχι και ΕΑΠ

και εξηγούμαι ...

όλα τα πανεπιστήμια είναι "potentially" ίδια (πάνω κάτω) ... τη διαφορά την κάνουν οι φοιτητές, το επίπεδό τους και το που μπρούν να φτάσουν.

Έτσι όσο καλώς ή κακώς ο "αφρός" θα προτιμά το κάθε Harvard ... αυτό θα είναι καλύτερο από κάθε ΕΑΠ.

λαθος λογικη

Δημοσ.

Πάντως θα συμφωνήσω ότι αν είναι ΝΑ κανείς mba καλύτερα στα αγγλικά.

εδώ μετανιώνω (όχι πωσ είχα και επιλογή) που έκανα το προπτυχιακό στα ελληνικα.

καλώς η καλώς τα αγγλικά είναι παγκόσμια γλώσσα που σημαίνει ότι το περισσότερο υλικό/βιβλιογραφία είναι και στα αγγλικά αλλά σαφώς όχι στα ελληνικα. σε εργασία που έκανα και θέλαμε paper πανεπιστημίων μόνο ελληνικό για το τότε θέμα είχαμε βρει μόνο 1. στα αγγλικά όμωσ ατελείωτα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

μπράβο στο εαπ που είναι το μόνο ελληνικό που ξέρω Ωσ τώρα που γίνεται στα αγγλικά.

δε φοβάμαι μη τα παρατηςω αλλά ΜΉΠΩΣ δεν μπόρεσω να ακολουθήσω ΚΑΘΏΣ δεν τα παω καλά με τα αγγλικά.

αλήθεια τι γίνεται αν μείνω σε κάποια ενότητα? την ξανάδίνω οπότε θέλω? πληρώνω ξανά? και ρε παιδιά ισχύει κανένα ν + 2 να με αποτελείσει?

μεγάλο plus αυτό με ΤΟ εαπ που κάνει στα αγγλικά. μόνο κ μόνο για αυτό παίρνει πόντους για μένα.

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Πάντως θα συμφωνήσω ότι αν είναι ΝΑ κανείς mba καλύτερα στα αγγλικά.

εδώ μετανιώνω (όχι πωσ είχα και επιλογή) που έκανα το προπτυχιακό στα ελληνικα.

καλώς η καλώς τα αγγλικά είναι παγκόσμια γλώσσα που σημαίνει ότι το περισσότερο υλικό/βιβλιογραφία είναι και στα αγγλικά αλλά σαφώς όχι στα ελληνικα. σε εργασία που έκανα και θέλαμε paper πανεπιστημίων μόνο ελληνικό για το τότε θέμα είχαμε βρει μόνο 1. στα αγγλικά όμωσ ατελείωτα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

μπράβο στο εαπ που είναι το μόνο ελληνικό που ξέρω Ωσ τώρα που γίνεται στα αγγλικά.

δε φοβάμαι μη τα παρατηςω αλλά ΜΉΠΩΣ δεν μπόρεσω να ακολουθήσω ΚΑΘΏΣ δεν τα παω καλά με τα αγγλικά.

αλήθεια τι γίνεται αν μείνω σε κάποια ενότητα? την ξανάδίνω οπότε θέλω? πληρώνω ξανά? και ρε παιδιά ισχύει κανένα ν + 2 να με αποτελείσει?

μεγάλο plus αυτό με ΤΟ εαπ που κάνει στα αγγλικά. μόνο κ μόνο για αυτό παίρνει πόντους για μένα.

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

αν εχεις κανει τις εργασιες, εχεις τον απαραιτητο Μ.Ο.  και μεινεις στις εξετασεις + επαναληπτικες τοτε θα ξαναδωσεις το 1/3 των χρηματων.

Αν δεν πιασεις τον μεσο ορο τον εργασιων τοτε ξαναδινεις ολο το ποσο (της ενοτητας)

Δημοσ.

Το MBA δεν το θελω για να διοικησω σχολειο, αυτα ειναι μακρινα ονειρα και απαιτει πρωτα διορισμο. Απλα το εθεσα ως παραμετρο γιατι υπαρχει σαν "ειδικευση" οποτε μαλλον το ΜΒΑ δεν ειναι τοσο αδιανοητα δυσκολο, μιας και απευθυνεται και σε εκπαιδευτικους. 

Αληθεια εχει παρακολουθησει καποιος το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακο στο ΠΑΜΑΚ:

Δημοσ.

το ότι υπάρχει σαν παραμετρος εμενα μου προκαλεί αμφιβολίες για το κατα πόσο ειναι πραγματικό mba ή ενα προγραμμα σπουδών που το ονομασαν έτσι για να τσιμπήσουν τα δίδακτρα.

σχετικό άρθρο απο τον Βαρουφάκη: http://www.lifo.gr/mag/columns/5403

Δημοσ.

το ότι υπάρχει σαν παραμετρος εμενα μου προκαλεί αμφιβολίες για το κατα πόσο ειναι πραγματικό mba ή ενα προγραμμα σπουδών που το ονομασαν έτσι για να τσιμπήσουν τα δίδακτρα.

σχετικό άρθρο απο τον Βαρουφάκη: http://www.lifo.gr/mag/columns/5403

Παρόλη την ειδίκευση τα πρώτα 2 εξάμηνα είναι κοινά και έχουν μαθήματα σχετικά.

Παρόλαυτα όντως το ΜΒΑ του ΕΑΠ έχει πολύ δύσκολα μαθήματα και μεγάλη ύλη και στα αγγλικά αλλά είναι ΜΒΑ κανονικό γενικό χωρίς πολλά πολλά.

Ειδικότητες ΜΒΑ φυσιολογικά δεν υπήρχαν εκτός αν κάνω λάθος.

Πχ Master in Human Resources υπήρχε

τώρα ΜΒΑ με ειδίκευση στο human resources μάλλον θα κατατάσεται στην πρώτη κατηγορία και θα ξεφύγει λίγο.

Αλλά ΜΒΑ με κατεύθυνση την διοίκηση σχολικών μονάδων αναρωτιέμαι γενικά όλες αυτές οι ειδικότητες που πρωτοείδα στο Μακεδονία τι πτυχίο θα δώσουν; ΜΒΑ; ΜΒΑ με ειδίκευση; Και αν πάρεις ειδίκευση τότε για κάποια θέση που ζητάει Master στην διοίκηση θα περνάς;

Όταν κάτι το παρέχει ένα πανεπιστήμιο μόνο ενώ τα περισσότερα ακόμα και κολλέγια προσφέρουν 1 ΜΒΑ γενικό εγώ δε θα εμπιστευόμουν. 

Και αυτό παρότι και εγώ γουστάρω Human resources αλλά προτιμώ ένα γενικό που να περιέχει και ανρθώπινους πόρους μέσα...

Πάντως συγκρινόμενο το ΕΑΠ με το ΠΑΜΑΚ/ΑΠΘ ειλικρινά το syllabus είναι βαρύ. Είδα και περιεχόμενα των βιβλίων του ΜΒΑ τους και είναι βαρβάτη ύλη...

Πάντως γενικά το Μακεδονία πάντα έκανε αυτό τον χαμό.

Πληροφορική με διοίκηση, μάρκετινγκ, οικονομικά, λογιστική και λίγο από όλα...

ΜΒΑ με 8 κατευθύνσεις...;;;

Δε λέω σαν αντικείμενα που δημιουργεί είναι πολύ ωραία και χρήσιμα και ενδιαφέροντα αλλά το τι παίζει με την αναγνώριση δε το ξέρω μετά...

Κατα τη γνώμη μου όταν σε ενδιαφέρει ένα μεταπτυχιακό πας και μιλάς με το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα με το γραφείο διασύνδεσης που τουλάχιστον στο ΠΑΜΑΚ κάνει πολύ καλή δουλειά και γνωρίζει τα περί αποκατάστασης, δικαιωμάτων κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...