Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρήκα στο υπόγειο μια παλιά καφετιέρα/εσπρεσιέρα krups και από ότι ξέρω οι γονείς μου δεν την είχαν χρησιμοποιήσει πολύ, πίνουν μόνο ελληνικό καφέ. Έβαλα νερό να βράσει αρκετές φορές και είχε μία "μεταλλική" μυρωδιά, δεν ξέρω πως αλλιώς να την περιγράψω.

Ξέρετε πως μπορώ να την καθαρίσω από μέσα, με κανένα διάλυμα ίσως ?

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον θα το δοκιμάσω.

Εδώ διάβασα για ξύδι, κανένας χημικός να μας πει αν πρέπει να τα δοκιμάσω μαζί ή χώρια ?

Δημοσ.

και το ξύδι είναι μάνα στις μυρωδιές.

βέβαια δεν ξέρω τι κακό μπορεί να κάνει σε μια καφετιέρα

Δημοσ.

ρίξε λευκό ξύδι σκέτο και αν δεν έχεις το κανονικό το ξύδι κάνει μια χαρά.

ριξε μπόλικο σαν να βάζεις ποσότητα για 4-5 κούπες. Κάντο 2 φορές και μετά μια τρίτη με σκέτο νερό να το ξεπλύνει.

κάνει θαύματα (το κάνω κάθε χειμώνα στη δικιά μου καφετέρια που είναι παροπλισμένη λόγω καλοκαιριού)

• Like 1
Δημοσ.

Βρήκα στο υπόγειο μια παλιά καφετιέρα/εσπρεσιέρα krups και από ότι ξέρω οι γονείς μου δεν την είχαν χρησιμοποιήσει πολύ, πίνουν μόνο ελληνικό καφέ. Έβαλα νερό να βράσει αρκετές φορές και είχε μία "μεταλλική" μυρωδιά, δεν ξέρω πως αλλιώς να την περιγράψω.

Ξέρετε πως μπορώ να την καθαρίσω από μέσα, με κανένα διάλυμα ίσως ?

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα διάλυμα νερού με ξύδι.

Όχι ξύδι με σόδα γιατί Οξύ + Ανθρακικό Άλας =  ... + CO2  (που δεν κάνει για την περίπτωσή σου) (αντίδραση εξουδετέρωσης)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δοκίμασε και το "ξινό". Προσωπικά είδα αποτελέσματα.Επίσης όταν την βάλεις σε λειτουργία (με το ξινό), τράβηξέ την από την πρίζα γιατί έτσι μένουν ανοιχτά τα σωληνάκια.Άφησε το περίπου μία ώρα και μετά ξαναβάλ' την.

Υπολόγισε ένα φακελάκι "ξινό" από το σούπερ μάρκετ, για 1,5 λίτρο περίπου.

Δημοσ.

ξινό=κιτρικό οξύ.

Στο σουπερμαρκετ παραδόξως το πουλάνε ακριβά. Μπορεί να το βρει και σε φαρμακείο (με το κιλό όμως!) πιο φθηνά ή στο ιντερνετ.

Το διαλύεις σε ζεστό νερό και το βάζεις στην καφετιέρα. Την βάζεις να δουλέψει για να περάσει μέσα από τον μηχανισμό. Έπειτα κάνεις ακόμη 2-3 περάσματα με σκέτο νερό για να φύγει τελείως το διάλυμα.

Δεν είναι επικίνδυνο. Πρόσεχε μόνο τις αναθυμιάσεις να μην μπούν στα μάτια σου και να προκαλέσουν ερεθισμό.

Την ίδια δουλειά θα κάνει και το διάλυμα νερό+ξύδι που σου πρότειναν οι σύντροφοι πιο πάνω..

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, κατέβασα από το ράφι την καφετιέρα μου (φίλτρου) και μέσα εκεί που μπαίνει το νερό, πέρα από άλατα (που το περίμενα) έχει και άλλες βρωμίτσες. Φοβάμαι ότι είναι από την υγρασία όταν μαγειρεύει η μαμά μου (γιατί δεν ανοίγει ποτέ τον απορροφητήρα -_- ). 
Το έκανα με ξύδι και νερό αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Δεν φτάνει το χέρι μου μέσα για να το κάνω με σφουγγάρι. Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει 10 νερά....

Τι άλλο να κάνω; :/ 

Είναι κρίμα γιατί δεν κλείσαμε 2 χρόνια παρεούλα :( πάμε για καινούρια ή γίνεται τίποτα; 

Δημοσ.

Τα άλατα δεν έφυγαν; Αν όχι βάλε ξύδι(σκέτο) και ζέστανέ το να είναι ζεστό για να λειτουργήσει καλύτερα. Κούνα το γύρω γύρω να πηγαίνει παντού όπου υπάρχουν άλατα μέχρι να καθαρίσει. Θα πάρει λίγα λεπτά το κούνημα

Δημοσ.

αν τρυπήσω ένα σφουγγάρι (χωρίς σαπούνι) με ένα πιρούνι για να φτάνει να καθαρίσει αυτές τις βρωμίτσες, παίζει να μετακινήσω τίποτα που δεν πρέπει; 

Τα άλατα έφυγαν μερικά, (αρκετά) αλλά έχει βρωμίτσες. Σα λάδια :/ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...