Tilemaxx Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μου το χορήγησε ο δερματολόγος για την μέτρια κυστική ακμή που είχα, μαζί με Antibacter σαπούνι, και λοσιόν Dalacin. Εδώ και μιάμιση βδομάδα έχει μειωθεί ο αριθμός των σπυριών που βγαίνουν, ενώ τα "μαυράδια" έρχονται στην επιφάνεια και βγαίνουν πολύ εύκολα. Πλέον το δέρμα δείχνει λείο και πιο υγειές, αν και έχουμε δρόμο ακόμα (6-8 βδομάδες θεραπεία). Το μόνο πρόβλημα είναι οτι υπάρχει μια σχετικά ενοχλητική ξηρότητα και ερυθρότητα στο δέρμα, αλλά λογικά αυτό θα φύγει μετά τον πρώτο μήνα.Εμπειρίες απ' το συγκεκριμένο φάρμακο κανείς; Με τον ήλιο και τη θάλασσα τι παίζει; Δεν έχω πάει ακόμα για μπάνιο, και το gel το βάζω μόνο νύχτα.
michael92 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Καλύτερα να κάνεις θεραπεία με τα χάπια ισοτρετινοίνης. Τα gel της ισοτρετινοίνης είναι για πολύ ήπια ακμή ή για άμα επανέλθει η ακμή πιο ελαφρυά από πριν μετά από θεραπεία. Το πρόβλημα σου είναι μεγάλο ή μικρό;
Tilemaxx Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Η ακμή μου ήταν κυστική αλλά ήπια, δεν φαινόταν πολύ σοβαρό πρόβλημα δηλαδή. Σιγά μην πάρω Accutan, να μεταβολίσει τερατογενές φάρμακο το συκώτι μου και να έχω ποιός ξέρει ποιά άλλα side-effects. Μια χαρά είμαι και με την κρέμα, σε μιάμιση εβδομάδα έχω δεί σημαντική βελτίωση. Προτιμώ να ξαναγυρίσει κάποια στιγμή ακόμα πιο ήπια και να ξαναβάλω gel, παρά αυτά τα κωλοχάπια.
Τοξοβόλος__UK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ισοτρετινοίνη...ακόμα ακούω το όνομα κ φρίτω.Οι εμπειρίες μου χείριστες.Οξεία μορφή κυστικής ακμής ράχης στα 22-23.Επί 3 μήνες έπερνα τη μαλακία κ με είχει διαλύσει κυριολεκτικά.Φωτοφοβία εντονότατη,ξηροδερμία,πονοκέφαλοι αφόρητοι,όλοι οι βλενογόνοι μου είχαν καταξεραθεί.Χαμογελούσα λίγο κ στα καπάκια αιμοραγία από τα χείλη,ακατάσχετη.Εβαζα δάκρυα κάθε μισή ώρα.Στο uni σερνόμουν,ρόμπα είχα γίνει.Ήμουν το ράκος το ίδιο λέμε.Έχασα 3 μήνες από τη ζωή μου.Ισχυρότατες παρενέργειες και κάθε 2 βδομάδες ο dermatologist ήθελε δείκτες συκωτιού.Το θετικό?ΚΑΡΑΚΑΤΑΤΣΑΚΙΣΕ την ακμή ράχης.Χριστός δεν έμεινε για δείγμα.Χριστός όμως.Την καθάρισε όλη κ δια βίου.Αναφέρομαι στη φαρμακευτική αγωγή/δραστική ουσία,για το τζελ δε ξέρω.Ήμουν απάλευτη περίπτωση ήθελα μόνο ισχυρή αγωγή.Τζελ κ παπαρίτσες χριστό δε μου έκαναν
pantelis21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 έπαιρνα τα χάπια και εγώ. 7 ΜΉΝΕΣ. χάλια θεραπεία. συχνές εξετάσεις αίματος σκασμενα χείλη κ ενίοτε άνοιγε κ η μύτη μου. γενικά εγώ δε θα έπαιρνα isotretinoin καλοκαίρι. και αν έπαιρνα θα έβαζα αντιηλιακό κ καπέλο. με θάλασσα δε ξέρω τι παίζει. εγώ αν γύρναγα πίσω στο χρόνο ούτε για αστείο χάπια. βιταμίνη ε - β καροτίνη - καλό καθάρισμα συν καθοριστική λοσιον και ΊΣΩΣ και ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου. το τζελ τώρα για χειμώνα καλό είναι. καλοκαίρι με τίποτα κάνει φωτόευαισθησία εγώ θα φοβόμουν για παναδεσ καφέ σημάδια καψημο κτλ δεν κάνει πολλά πολλά το τζελ ότι κάνει τον πρώτο μήνα μετά έπεφτε η δράση του. οπότε είχε έξαρση η ακμή μου (παρά τους 7 ΜΉΝΕΣ χάπια ) έβαζα την dalacin lotion πρωί κ το τζελ βράδυ για λιγότερο από μήνα. πλέον όμωσ εχω βρει άκρη με avene clearance gel και προσοχή σε γλυκά ζάχαρη γιατί το θέλετε η όχι εγώ τουλάχιστον αν το παράκανω με γλυκά η λιπαρά βγάζω. βέβαια είμαι πλέον 22.5 αλλά και πάλι πιστεύω είναι βασικό κομμάτι η διατροφή. γνώμη μου, κόψε το τζελ, παιρνε αν θεσ τή λοσιον βράδυ και ένα καλό καθοριστικό για την ακμή. ΚΑΝΕΊΣ λίγο balance στη διατροφή σου και χτύπα κ καψουλες βιταμίνης ε. φοβερή δράση τισ έπαιρνα το χειμώνα και μάλιστα τισ eviol που έχουν 3.5ευρώ Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
Τοξοβόλος__UK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Βασικά θυμήθηκα κάτι σαν μπίλιες τεράστιες με υγρό ήταν η αγωγή.Ο ντοκ είχε πει η πιο ισχυρή δραστική ουσία του εμπορίου.Πιο πάνω πέφτεις στα βαριά λολ Πάντως το καλό της επιθετικής θεραπείας είναι πως ξέρεις θα λιώσεις ένα τρίμηνο αλλά μετά δια βίου τέλος.Απο τα 22 μου μέχρι σήμερα δεν είχα το παραμικρό.Μάλιστα ο ντοκ ήταν apprehensive κ με έψηνε να κάνω θεραπεία με τοπική αγωγή κατί που δεν έπαιζε μια στο μύριο.Η αφόρητη ωραιοπάθεια κ ναρκισισμός μου δε μου επέτρεπαν καν να διασκεδάσω καλοκαιρινές διακοπές ελλαδιστάν χωρίς να παίξει παραλία το Τοξοκορμί.Είχα πολύ ξαφνικό ονσετ.Βασικά μέσα σε μια βδομάδα μου εμφανίστηκε εντελώς στο ξαφνικό κ αμέσως την ψυλιάστικα πως ήθελε δόγμα επίθεση κατά μέτωπο.Είχα δράσει άμεσα λέμε.
Tilemaxx Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Εσύ Τοξοβόλε θα είχες σοβαρό πρόβλημα και σου έδωσε Accutane, αυτό δημιουργεί τέτοιες παρενέργειες.Παντελή, δεν μου είπε κάτι για το gel και το καλοκαίρι ο δερματολόγος. Για τα χάπια μόνο μου είπε οτι δεν πρέπει να τα παίρνεις καλοκαίρι που σου δημιουργεί φωτοευεσθησία και κάψιμο. Βασικά και η Stiefotrex βγάζει κοκκινίλα και ξεφλούδισμα στο δέρμα, αλλά είναι φυσιολογικό και σταδιακά υποχωρεί (η ποσότητα ισοτρετινοϊνης είναι πολύ μικρή). Έτσι και αλλιώς το gel το βάζω μόνο βράδυ. Και στον ήλιο καλοκαίρι έτσι και αλλιώς δεν βγαίνω πολύ, και όταν βγώ θα βγώ απ' το σπίτι για κάνα μπάνιο, πάντα θα βγώ μετά τις 4.Λοσιόν Dalacin C μου έδωσε και εμένα. Μόνο που μου είπε να την παίρνω 7 μέρες ναι, 7 όχι, για να μην αποκτήσει ανοσία το βακτήριο της ακμής (έχει αυτή την ιδιότητα). Πάντως μετά απο 2 εβδομάδες έχω δεί σημαντική βελτίωση, και στην όψη και στην υφή του δέρματος.
aris1986 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ισοτρετινοίνη...ακόμα ακούω το όνομα κ φρίτω. Έχασα 3 μήνες από τη ζωή μου.Ισχυρότατες παρενέργειες και κάθε 2 βδομάδες ο dermatologist ήθελε δείκτες συκωτιού.Το θετικό?ΚΑΡΑΚΑΤΑΤΣΑΚΙΣΕ την ακμή ράχης.Χριστός δεν έμεινε για δείγμα.Χριστός όμως.Την καθάρισε όλη κ δια βίου. Σοβιετικού τυπου φαρμακα ετσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα