Swimmer21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Λοιπον, αρχιζω..Σημερα ανοιξα το thread για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με ολη την καλη διαθεση βρηκα οτι πληροφοριες μπορουσα να βρω (με τις πηγες μου παντα) και παρακολουθουσα το θεμα και εγραφα που και που "παιδια σας παρακαλω να κανουμε μια καλη συζητηση να μην κλειδωθει", κλπ.. επισης ανανεωνα συνεχως το θεμα καθως η εξελιξεις τρεχανε συνεχως ωστε να μην μπορει ο καθενας να πει οτι του καπνισει (πχ οτι θα πληρωνουμε το τελος της ΕΡΤ και μετα το κλεισιμο της).Υπηρξαν καποιες διαφωνιες με επιχειρηματα και ποτε δεν αναφερθηκαμε σε καποιο κομμα, αλλα ουτε και βρισαμε.. ξαφνικα το θεμα κλειδωθηκε.. χωρις καποιο σχολιο απο καποιον Admin..Σαν μην εφτανε αυτο, ο χρηστης LogokrisiaGR καταφερε και εκανε ποστ 10 λεπτα ΑΦΟΥ το θεμα κλειδωθηκε.. πως το καταφερε αυτο? Απαντηση ακομα απο καποιον Moderator δεν εχω λαβει..Ειμαι μελος στο Insomnia 6 χρονια, ειμαι 21 χρονων και μου αρεσει η τεχνολογια αλλα και ολο το κλιμα που υπαρχει εδω.. ολοι μου οι φιλοι εχουν μαθει γι αυτο το forum απο μενα.. Επισης βοηθαω οσο μπορω τα αλλα μελη σε θεματα που γνωριζω και εχω βοηθηθει απειρες φορες και εγω..Ξερω οτι το forum ειναι τεχνολογικο, και το σεβομαι.. ξερω ομως οτι η τεχνολογια ειναι μερος της ζωης μας και την διευκολυνει, δεν ειναι 2 ξεχωριστα πραγματα.. Δεν μπορει δηλαδη η ζωη μας να ειναι χαλια και εδω μεσα να ειμαστε μεσα στην τρελη χαρα.. Ολοι οι τομεις της ζωης μας επηρεαζονται απο το κλιμα που επικρατει στον κοσμο, και αν δεν υπηρχαν ασχημες στιγμες, πολεμοι, ανταγωνισμος, κοντρες.. δεν θα υπηρχαν και πολλες εφευρεσεις και τεχνολογικα επιτευγματα!Θελω να ζητησω απο τους Admin και τους Moderators να ειναι λιγο πιο ελαστικοι σε τετοια θεματα (και στην παρουσα περιπτωση δεν νομιζω οτι περασαμε τα ορια στο thread που κλειδωθηκε) και να μας αφηνουν να κανουμε μια σωστη συζητηση γιατι πολλους μας ενδιαφερουν και θεματα που δεν περιοριζονται μονο στον τομεα της τεχνολογιας, αλλωστε στο Μπλα Μπλα ειμαστε..Σεβομαι και καταλαβαινω πως το Insomnia ειναι τεχνολογικο forum αλλα τα μελη του (και οι Admin φυσικα) το φτασανε εδω που ειναι τωρα.. το μεγαλυτερο Forum στην Ελλαδα.. δεν θελω να παω να τα πω σε ενα forum ποικιλης υλης, δεν με ενδιαφερει καν να ψαξω.. θελω να μιλησω εδω με τα ατομα που ξερω, και μιλαω καθημερινα για πραγματα που επηρεαζουν την ζωη μας!Δεν γινεται λοιπον να μιλαμε 20 ατομα μια χαρα για ενα θεμα που μας ενδιαφερει και λογω 1-2 που εχουν ορεξη να τρολλαρουν, ξαφνικα να κλειδωνεται το θεμα.. ας τους κανουν ban! Και το κλειδωμα ΜΟΝΟ του θεματος ισως να ειναι η ΑΙΤΙΑ που καποια ατομα τρολλαρουν και λενε in before the lock κλπ.. γιατι ξερουν οτι δεν θα φανε ban, απλα το θεμα θα κλειδωθει και θα την βγαλουν καθαρη.. Αυτα ηθελα να πω.. δεν εχω καμια ορεξη να τσακωθω με κανεναν.. ο καθενας ας εχει την αποψη του, απλα θεωρω οτι σε τετοιους δυσκολους καιρους (για καποιους περισσοτερο για καποιους λιγοτερο), καλο ειναι να καταλαβαινουμε ο ενας τον αλλον.. περα απο τον χαβαλε, τις ομαδες, τα κομματα, τις κοντρες iphone vs android, τα τρολλ, κλπ ειμαστε μια παρεα, εστω διαδικτυακη, ας κανουμε μια προσπαθεια να συζητησουμε σοβαρα για τα μη τεχνολογικα θεματα που ομως κρινουν την ζωη μας περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο θεμα.. ας βοηθησουμε και εμεις τους admin και θα μας βοηθησουν και αυτοι με την σειρα τους..Δεν θελω να φαω καποιο ban, απλα την γνωμη μου λεω.. απλα δεν μπορω να υποκρινομαι αλλο σε ολα τα θεματα, λες και δεν συμβαινει τιποτα στην πραγματικη ζωη.. (και το κλεισιμο της ΕΡΤ ηταν απλα μια αφορμη.. δεν κρινω αν ειναι σωστο η λαθος)Φιλικα, Νίκος Παραθετω και ενα αποσπασμα απο συνεντευξη του Hal9000 το 2010: - Δημοσιογραφος: Υπήρξαν περίοδοι συνεχούς έντασης στο φόρουμ, με φασαρίες, διαφωνίες, βρισιές και άλλα παρατράγουδα; Υπήρξε δηλαδή περίοδος που ξυπνούσες το πρωί και έλεγες... ""Τι θα δω πάλι σήμερα"; - Hal9000: Μπα όχι τόσο. Σίγουρα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ήρεμα χωρίς εντάσεις. Βέβαια και εμείς άνθρωποι είμαστε με όρια αλλά μετά από λίγο καιρό συνηθίζεις τις ακραίες αντιδράσεις και συνεχίζεις να εκπλήσσεσαι με το ευγενικό επίπεδο αρκετών χρηστών που επικοινωνούν μαζί σου για κάποιο παράπονο. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2013 από Swimmer21 24
LRoi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Εδώ έπρεπε να το γράψεις όμως http://www.insomnia.gr/forum/19-insomnia-site-forum/ 1
gatokoritso Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 ο τυπος δεν εκανε ποστ αλλα νεο θεμα και το εβαλαν μετα απο λιγο μαζι με το κλειδωμενο.στα υπολοιπα εισαι σωστος. 1
gigisoni Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Αυτό με το τελευταίο ποστάρισμα του logokrisia να το επιβεβαιώσω κι εγώ... Ετοίμασα απάντηση η οποία δεν ποσταρίστηκε γιατί στο μεταξύ είχε κλειδωθεί το θέμα. Και είχε αλλάξει και η σελίδα.. Οπότε απλά διάβασα τις νέες απαντήσεις και αποχώρησα. Μετά από κανά τέταρτο, είδα ότι έχει ποσταριστεί νέα απάντηση, επιστρέφω να την διαβάσω και βλέπω ότι το θέμα παρέμενε κλειδωμένο αλλά ως διά μαγείας ένας χρήστης κατάφερε να ποστάρει σε κλειδωμένο θέμα. 3
Strategos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Εγω τωρα πριν παω για υπνο πηρα το iPhone να γράψω για αυτη ακριβως την κατάσταση. Είδα το θεμα σου που κλειδώθηκε χωρίς λογο άπο κάποιον mod. Ενω ολα τα sites/blogs ασχολοντουσαν με το θεμα της ΕΡΤ. Χωρίς ο ίδιος να εκφέρω γνώμη για το συμβάν ηθελα να δω τις απόψεις στο φόρουμ. Δυστυχώς ειμαι και εγω 8 χρονια στο insomnia το καλύτερο φόρουμ στην Ελλάδα με άμεσες απαντήσεις σε ολα τα θέματα και τεχνολογικά μπροστα, βλέπω στο θεμα του Μπλα Μπλα σεριφιδες mods που κλείνουν οποίο σοβαρό θεμα για συζήτηση υπάρχει και καλα λογο μην γίνονται φασαρίες και αφήνουν και προωθούν θέματα του τύπου ποια σοκολάτα σας αρέσει , με χώρισε τι να κανω; Και τι να βάζω πανω στα Σπυράκια μου που ειναι μπλε. <br><br> Sent from my iPhone using Insomnia 10
Swimmer21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 ο τυπος δεν εκανε ποστ αλλα νεο θεμα και το εβαλαν μετα απο λιγο μαζι με το κλειδωμενο.στα υπολοιπα εισαι σωστος. Αν ειναι ετσι ζητω συγνωμη.. και μαλλον εχεις δικιο.. απλα ηταν σκετη φωτο το ποστ του, δεν ελεγε κατι που θα μου εδειχνε οτι ειναι νεο θεμα..
gavros10 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μιας και το ξεκινησες, βαλε ενα τοπικ στις προτασεις του site να αρθει ο ορος που απαγορευει τις πολιτικες συζητησεις. Δεν γινετε σε αυτη την Ελλαδα να υπαρχει τετοιος ορος. Τουλαχιστον αν το site θελει να παραμεινει δημοκρατικο
Strategos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 <p>Μιας και το ξεκινησες, βαλε ενα τοπικ στις προτασεις του site να αρθει ο ορος που απαγορευει τις πολιτικες συζητησεις. Δεν γινετε σε αυτη την Ελλαδα να υπαρχει τετοιος ορος. Τουλαχιστον αν το site θελει να παραμεινει δημοκρατικο</p> Καλα στο 10 λεπτο που θα γράψεις σοβαρό θεμα στο Μπλα Μπλα εχει φάει τρολλαρισμα και κλείδωμα. Sent from my iPhone using Insomnia
Swimmer21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Καλα στο 10 λεπτο που θα γράψεις σοβαρό θεμα στο Μπλα Μπλα εχει φάει τρολλαρισμα και κλείδωμα. Sent from my iPhone using Insomnia Δεν ειναι ετσι.. μην το παμε κατα του Insomnia.. σαφως και ειναι καπως "επικινδυνα" για την πορεια της συζητησης αυτα τα θεματα που κλειδωνονται.. απλα αντι να κλειδωνεται το θεμα ας τιμωρουνται αυτοι που οδηγουν το thread στο κλειδωμα..
caution Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Κάνετε ένα ΜΕΓΑΛΟ λάθος: το site ΔΕΝ είναι δημοκρατικό. Και δεν το λέω καν σαν κατηγορία αυτό, αφού δεν σχεδιάστηκε ως τέτοιο.Έχει αυθαίρετα ορισμένη Δ.Ο. και όρους χρήσης εκτός "διαβουλεύσεων".*Μην μπερδεύετε τα μπούτια σας και κρατήστε τα δημοκρατικά σας αντανακλαστικά σε εγρήγορση, για εκεί που παίζουν κάποιον ρόλο *απλά έχει ένα χώρο για προτάσεις εδώ. 6
Coddoc Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Ρε παίδες σε τι θα ωφελήσει μια πολιτική κουβέντα σε ένα τεχνολογικό φόρουμ,για να μην πω σε ένα οποιοδήποτε φόρουμ.Αντεγκλήσεις επι αντεγκλήσεων να τροφοδοτούν ενα φαύλο κύκλο.Αφήστε που νομίζω οτι οι περιορισμοί αφορούν στην αναφορά πολιτικών προσώπων και κομμάτων.
Strategos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Συμφωνώ απόλυτα με swimmer21 και gavro10. To insomnia δεν ειναι απλα τεχνολογικό φόρουμ εχει κατηγορίες για ολους τους τομείς στο Μπλα Μπλα επικρατεί ενα junk trash talk και αυθαίρετα κλειδωματα σε topic που υπήρχανε χρονια και βοηθούσανε πόλους.<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia<br><br> Edit<br> βέβαια για να ειναι σωστός στους mods μπορει να θεωρώ οτι η λογική του instalock γτ μπορει να οδηγήσει σε πολιτική συζήτηση ειναι λαθος και θα επρεπε οι mods να σβήνουν πόστς και ban σε όσους ξεφεύγουν, αλλα με αυτα που διαβαζω στο αλλο θεμα για την ERT δεν μας βλέπω για κόσμια συζήτηση...
Swimmer21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Ρε παίδες σε τι θα ωφελήσει μια πολιτική κουβέντα σε ένα τεχνολογικό φόρουμ,για να μην πω σε ένα οποιοδήποτε φόρουμ.Αντεγκλήσεις επι αντεγκλήσεων να τροφοδοτούν ενα φαύλο κύκλο.Αφήστε που νομίζω οτι οι περιορισμοί αφορούν στην αναφορά πολιτικών προσώπων και κομμάτων. Εγω δεν ειδα ομως να κλειδωνονται αμεσως πχ τα θεματα του Andreas2 πχ που απο την αρχη εχει ορεξη να τρολλαρει, ουτε εκανα παραπονα για ban που ενδεχομενως καλως να τα εφαγα οταν ημουν μικροτερος.. στα περισσοτερα θεματα που κλειδωνονται συζητουν σοβαρα πανω απο το 80% των μελων που συμμετεχουν.. Και το κλειδωμα ΜΟΝΟ ενος θεματος ισως να ειναι η ΑΙΤΙΑ που καποια ατομα τρολλαρουν και λενε in before the lock κλπ.. γιατι ξερουν οτι δεν θα φανε ban, απλα το θεμα θα κλειδωθει και τελος..
salonika91 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 +1 στον TS. Οκ καλο και το τρολλ (στο μπλαμπλα ειμαστε) αλλα καποια θεματα ειναι σοβαρα...
Gtr34 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δεν μου αρέσει αυτός ο περιορισμός που έχει το Insomnia άλλα κρίνοντας από την τροπή που έχουν πάρει πολλά θέματα πολύ ποιο άπλα και ανάλαφρα τον καταλαβαινω
Προτεινόμενες αναρτήσεις