Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια σημερα πηρα ενα SSD μεταχειρισμενο και τν περασα μεσα στο pc....ως εδω δεν εχω θεμα κανει γρηγορα boot και shut down..και εβαλα για τα προγραμματα τον παλιο μου σκληρο που ειχα...για να βαλω εκει τα προγραμματα μιας και ο ssd που πηρα ειναι μονο 40 gb...τωρα βλεπω οτι ο αλλος σκληρος ο παλιος σαν να κρασαρη λιγο...και να κολλαει λιγακι....και ο ssd εβγαλα μια φωτο απο το crystaldiskinfo αυτα πρεπει να βγαζει ? ευχαριστω πολυ !

* o ssd Ειναι ssd 40gb intel x25-v

post-235174-0-96725900-1370992675_thumb.png

post-235174-0-41708600-1370992783_thumb.png

Δημοσ.

Κωστα,διοτι καταλαβα πολυ λιγα ετσι οπως τα περιεγραψες,ας τα παρουμε λιγο με την σειρα,και ερωτω.

Ειπες εβαλες εναν ssd 40γιγα,σε αυτον εχεις το λειτουργικο,σωστα;

Για τα προγραμματα εβαλες τον παλιο σου σκληρο,σωστα;

Ο ssd δουλευει καλα οπως λες,και δεν εχεις κανενα προβλημα,σωστα;

Το προβλημα εγκειται στον μηχανικο παλιο σου δισκο;

Οταν λες οτι ο μηχανικος κρασαρει,κολλαει,τι εννοεις;

Tρεξε ενα διαγνωστικο για τον σκληρο δισκο,οπως το hard disk sentinel,και ανεβασε φωτο.

Ποσο ειναι ο ελευθερος χωρος στον μηχανικο,και ποσο στον ssd;

Δημοσ.

Ειπες εβαλες εναν ssd 40γιγα,σε αυτον εχεις το λειτουργικο,ΣΩΣΤΑ

Για τα προγραμματα εβαλες τον παλιο σου σκληρο,ΣΩΣΤΑ

Ο ssd δουλευει καλα οπως λες,και δεν εχεις κανενα προβλημα,ΣΩΣΤΑ

Το προβλημα εγκειται στον μηχανικο παλιο σου δισκο; OXI

Οταν λες οτι ο μηχανικος κρασαρει,κολλαει,τι εννοεις: οταν αρχησα εχθες να περναω καποια πραγματα αργουσε να μου τα τρεξει για install,και οταν μπηκα σε ενα game κρασαρε και μετα απο 2-3 λεπτα ολα καλα...επαιζα λιγο και παλι τα ιδια..και λιγο κρασαρε οταν ειμουν στον μηχανικο μεσα και εβλεπα τους φακελους...σημερα ειναι καλυτερα τα πραγματα...αλλα λεω...μηπως φταει που ειναι ssd και μηχανικος μαζι ? Και κατι ακυρο γτ δν μ βγαζει θερμοκρασια απο ssd ?

Tρεξε ενα διαγνωστικο για τον σκληρο δισκο,οπως το hard disk sentinel,και ανεβασε φωτο.

Ποσο ειναι ο ελευθερος χωρος στον μηχανικο,και ποσο στον ssd;

ssd : 7 GB και δν ξερω γιατι ανεβαινει ενω δν εχω τιποτα μεσα και εκανα και τα τιπ που λεει στο αρθρο

μηχανικο: 128 GB

Ευχαριστω πολυ !

post-235174-0-97865700-1371051138_thumb.png

Δημοσ.

μηπως ο μηχανικος δισκος χρειαζεται τρομερη ανασυγκροτηση;

εφοσον δεν εχει bad sectors η καποιο αλλο προβλημα(οπου θα στο ελεγε το sentinel)νομιζω ειναι αυτο.

Σε επομενη περιπτωση μπορει να εχει θεμα το sata καλωδιο που παει απο τη μητρικη στον δισκο!

Δημοσ.

Κωστα,το health του δισκου σου ειναι απλα αριστο.

Δεν βρισκω κανενα λογο να ειναι απο τον μηχανικο.Μια ανασυγκροτηση παντως κανε του.

Τωρα,το προβλημα θεωρω οτι ειναι απο τον ssd,διοτι τα 7 γιγα στα 40 ΔΕΝ ειναι το 20% της χωριτηκοτητας.

Το 15-20% που πρεπει να εχει ελευθερο χωρο,τον εχεις και δεν τον εχεις.Νομιζω γονατιζει ο ssd.Γενικα τα windows εχουν πολλες λειτουργιες που τρεχουν στα background,και χρησιμοποιουνε ελευθερο χωρο.

Υπαρχει εδω στο forum,ενας οδηγος,τι να απενεργοποιησεις,ωστε να εξασφαλισεις χωρο,αλλα και ο ssd να αναπνευσει.

http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/

Ο ssd ειναι καινουριος,η' εχει τα χρονακια του;Mια ματια να ριξεις στο health του,δεν ειναι κακο.

http://ssd-life.com/

Χρησιμοποιησε αυτο που σου παρεθεσα,και πες μου στοιχεια.Αν,και οπως ειπες ο ιδιος,το προβλημα ηρθε μετα τον ssd.Ελεξγε τις συνδεσεις,για να μην ειναι τιποτε τετοιο αστειο,και θα δουμε.Παντως ssd,με hdd,εαν ο ssd ειναι αρκετα γρηγορος,σαφως καπου θα υπαρχει "διενεξη" των δυο.

Παραταυτα,κανε αυτο που σου ειπα με τον καθαρισμο,και τις διακοπες καποιων background ενεργειων των windows,ωστε να κερδισουμε ελευθερο χωρο,και συνεπως να δουμε πως αντιδρα γενικως το συστημα.

Εχεις 7αρια windows;

Δημοσ.

Καλησπερα εκανα χωρο στον ssd και τωρα εχω 14GB free

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβα :( πριν τον βαλω ολα ηταν πολυ καλα με τον δισκο τωρα μπενω σε καποιο παιχνιδι και εκει που παιζω κρασαρω...και μετα απο λιγο ολα καλα και επειδη εχω στο κουτι μ οθονη μου δειχνει οταν ο σκληρος δουλευει και σε εκεινο το σημειο που κρασαρει στν οθονη το λαμπακι δν σβηνει...ενω κανονικα τρεμοπαιζει....εκανα και ανασυγκροτηση και ελεγχο....αυτο που φοβαμαι ειναι αν το προβλημα ειναι οτι εχω και τους 2 μαζι....

post-235174-0-73520100-1371423223_thumb.png

post-235174-0-60997900-1371423234_thumb.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια δοκιμασα να αλλαξω και τα καλωδια sata αλλα τιποτα....και πηγα να κανω και μια ερωτηση στο πλαισιο για πλακα να δω τι θα μου πουν και λενε οτι αμα δεν το παω δεν εχουν εικονα και τους ειπα μηπως φταιει το τροφοδοτικο γιατι δεν ειναι μεγαλο νομιζω ειναι 500αρι και επειδη και το κουτι εχει 4 ανεμιστηρακια μηπως δεν τραβαει τι να πω...και μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω αυτο γιατι μπορει να φταιει!!! και καποιος αλλος στα public μου ειπε να κανω παλι φορματ μονο με τον ssd πανω και μετα να βαλω και τον σκληρο αφου τελειωσει η ολοκληρωση τον windows...ενω εγω οταν εκανα φορματ ειχα και τα 2 πανω...παιδες αν μπορειτε πειτε μου μια λυση αλλιος θα βγαλω τον ssd και θα εχω μονο τον σκληρο γιατι κολλαει παρα πολυ...και εχω τρελαθει μολις πηρα το pc και χωρις τον ssd πηγαινε πολυ καλα το συστημα που εχω ειναι :

4 gb ram

AMD 8320

Gigabyte 970A-UD3 

GTS 450

Δημοσ.

Κώστα δοκίμασε να αλλάξεις τους drivers του chipset για τους IDE ATA/ATAPI controllers...μου έχει τύχει με εναν vertexΙΙ και έναν πιο παλιό μηχανικό WD (SataI νομίζω), όταν έβαζα τους drivers της Intel, ο μηχανικός να σέρνεται, σε σημείο να μη μπορώ να δώ ούτε βιντεάκι αποθηκευμένο σ αυτόν (ο vertex δούλευε ρολόι)..Μόλις έβαζα τους drivers της Μιcrosoft (Standard AHCI 1.0 sata controller) έπαιζαν νεράκι και οι 2...

Δημοσ.

Βασικά αν το εχεις σε ΑHCI  στο bios βαλε το σε IDE η αν ειναι ηδη ΑHCI βαλε drivers γιατι αλλιώς θα εχει προβλήματα ενας απο τους 2 δίσκους , παρόμοιο πρόβλημα ειχα και εγω

Υ.Γ : Αυτο με το τροφοδοτικό που σου ειπαν στο πλαίσιο απλα LOL τι αλλο θα ακούσουμε :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...