Προς το περιεχόμενο
  • 0
Συνδεθείτε  
Adrianiotis

Πρόβλημα με φόρμα Login- php

Ερώτηση

Καλησπέρα σας, 

έχω αυτή τη φόρμα για την είσοδο χρήστη 

<form name="form1" method="post" action="checklogin.php">
	Username <input name="username" type="text" id="username"/><br />
	Password <input name="password" type="text" id="password" /><br/>
	<input type="submit"  value="Login">
</form>

 και βάζω username  και password αλλά το μόνο που κάνει είναι να μου εμφανίζει στον browser τον κώδικα του checklogin.php δηλαδή

<?php
session_start();
$host="localhost";
$username="root";
$passowd="root";
$db="vasi";
$table="users";

//connect to server and select database
mysql_connect("$host","$username","$password")or die("cannot connect to database");
mysql_select_db("db")or die("cannot select to database");
$username=$_POST["username"];
$password=$_POST["password"];

// To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
$username = stripslashes($username);
$password = stripslashes($password);
$username = mysql_real_escape_string($username);
$password = mysql_real_escape_string($password);
$sql="SELECT username,password FROM $table WHERE username=$username and password=$password";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);
if($count==1){
	session_register("username");
	session_register("password"); 
	$_SESSION['username']=$username;
	$_SESSION['password']=$password;
	header("location:login_success.php");
}
else {
	echo "Wrong Username or Password";
}
?>

τι κάνω λάθος? 

Ευχαριστώ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Ναι την έχω φτιάξει. Αλλά και να μην την είχα φτιάξει θα έβγαζε λάθος ότι δεν γίνεται η σύνδεση, νομίζω. Το μόνο που κάνει είναι να με πηγαίνει στο checklogin.php και να μου εμφανίζει τον κώδικα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αρχικά ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Η φόρμα τρέχει μέσα σε ένα html αρχείο. Σαν server έχω τον xampp, ο οποίος δεν τρέχει και php?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

τη φόρμα την καλείς από τον browser ως  http://localhost/ ...ή http://127.0.0.1 και το php έχει κατάληξη .php (έτσι φαίνεται πάνω αλλά σιγούρεψέ το.)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

το php έχει κατάληξη .php. Για τη φόρμα δεν κατάλαβα τι εννοείς? Πώς να καλώ την φόρμα από τον browser? Εγώ απλά ανοίγω το html με διπλό κλικ. Μυρίζομαι ότι κάποια βλακεία κάνω...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

αυτό ακριβώς είναι το λάθος που κάνεις, πρέπει να το καλέσεις από τον web server που έχει το xampp, βάλε τα αρχεία σου στο φάκελο C:\xampp\www\<όνομα φακέλου>\<όνομα αρχείου> και γράψε στον browser http://localhost/<όνομα φακέλου>/<όνομα αρχείου>

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

C:\xampp\htdocs είναι ο φάκελος. Εκεί θα βάλεις το html και το php σε έναν νέο φάκελο, π.χ site1

C:\xampp\htdocs\site1\

 

Μετά θα κάνεις Start τον Apache και Mysql από XAMPP, και θα πας στο http://localhost/site1/ από τον browser σου.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.