Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκειμένου να μην εξαναγκάσουμε τους moderators να το κλειδώσουν, παρακαλώ όσους συμμετέχουν να  μείνει η κουβέντα μακριά από κόμματα αλλά να είναι πολιτική με την επιστημονική έννοια του όρου. Δηλαδή να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε αυτά που συμβαίνουν χωρίς να βάνουμε μέσα την προτίμησή μας.

Υπάρχουν οι εξής ενδείξεις και πρόσφατα γεγονότα που συνηγορούν στο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται γι' αυτό που λέμε "ηρωική έξοδο":

• Η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη, το ίδιο και η ανεργία
  • Το πρόγραμμα δεν βγαίνει...
  • Το ΔΝΤ μίλησε για λάθος, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί σύντομα κούρεμα
  • Κούρεμα φαντάζει ανέφικτο μέχρι ακόμα και μετά τις εκλογές στη Γερμανία
  • Έρχονται οικονομικά προβλήματα σε μια σειρά από δυνατές χώρες του ευρωπυρήνα
  • Ζήτημα αποτυχίας με ΔΕΠΑ και επεισόδιο "ΕΡΤ" ως επικίνδυνα επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια
  • Τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μίλησαν για επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα πριν το ψελλίσει κανείς εδώ ακόμα

Επίσης λόγω επαγγελματικής ιδιότητας γνωρίζω ότι κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος έχουν μιλήσει σοβαρά για το σενάριο διπλού νομίσματος στη χώρα μας εντός του 2013, το πολύ αρχές του 2014. [edit: δεν είναι επιβεβαιωμένο, προφανώς, αλλά το άκουσα από 2 διαφορετικές πηγές].

Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός μπορεί να σκέφτεται όπως σκέφτηκε το 2009 ο προκάτοχός του, δηλαδή οδηγούμεθα σε εκλογές προκειμένου να μη χρεωθεί την επερχόμενη οικονομική καταστροφή.

Θυμίζω αυτό που έγραψα σε άλλο post, ένα σχόλιο στους Financial Times ότι πάνω που, κατ' αυτούς, η Ελλάδα πήγαινε καλά, ξαφνικά όλα ανατρέπονται τόσο στην οικονομία όσο και στο πολιτικό σκηνικό.

Γράψτε λοιπόν, τι έχετε ακούσει από τους κύκλους σας, τι έχετε διαβάσει, τι εκτιμάτε ότι θα γίνει. Πάμε για εκλογές, ναι, όχι γιατί;

Δημοσ.

Παρακαλω ολους μας...ξέρω οτι διαφωνουμε αλλά ας κρατησουμε τους τόνους να μεινει ανοιχτο το τοπικ.

Η σημερινη ομιλσα του πρωθυπουργού, περισσότερο σαν προεκλογικη μου φάνηκε παρα σαν διάγγελμα..Αυτο συζητούσα τωρα με φιλους.

Δημοσ.

Πολιτική με επιστημονική έννοια του όρου και χωρίς να ?βάνουμε? την προτίμηση μας, δεν υπάρχει..Γιαυτό το κείμενο σου, δικαιολογείσαι μόνο αν η επαγγελματική σου ιδιότητα έχει να κάνει με το βουλευτιλίκι..

Δημοσ.

ωραια και παμε σε εκλογες, ποιος θα -ξανα- βγει?

ο κοσμος ειναι τοσο απογοητευμενος απο τα κόμματα πια που ακομα και το πρωτο βλεπεις δεν πιανει πανω απο 25-27% οποτε παλι θα υπαρξει μια "ενωση" κομμάτων

προς το παρον μονο οι ηδη τρεις φαινεται να συγκλίνουν καπως οι αποψεις τους, αμα βγει καποιο κομμα που δεν μπορει να κανει μια συνεργασια με καποιο αλλο θα κανουμε συνεχεια εκλογες μεχρι να καταλήξουμε στα ιδια παλι

• Like 3
Δημοσ.

Πολιτική με επιστημονική έννοια του όρου και χωρίς να ?βάνουμε? την προτίμηση μας, δεν υπάρχει..Γιαυτό το κείμενο σου, δικαιολογείσαι μόνο αν η επαγγελματική σου ιδιότητα έχει να κάνει με το βουλευτιλίκι..

Ίσως να μου άρεσε να είμαι βουλευτής, αλλά καλώς ή κακώς δεν είμαι, χαχα.

Βεβαίως και υπάρχει πολιτική χωρίς προτίμηση. Ευτυχώς δηλαδή, αλλιώς δεν θα υπήρχε ίχνος αντικειμενικότητας σε κανένα γραπτό κείμενο και σε καμία κουβέντα. Επιστημονική, όπως κάνει πολιτική ανάλυση ένας αναλυτής, ιστορικός κλπ. χωρίς να εκφράζει την προτίμησή του σε κάποιο κόμμα ή πολιτική κατεύθυνση. 

Αν πιστεύει κάποιος ότι δεν μπορεί να μιλήσει για την πολιτική χωρίς να εκφράσει την προτίμησή του, καλύτερα να μη συμμετάσχει στο τόπικ και μας το χαλάσει.

Για να τεκμηριώσω και την άποψή μου, το Reuters χθες έθιξε το θέμα: http://www.reuters.com/article/2013/06/15/greece-ert-idUSL5N0ER09M20130615

Δημοσ.

Αν γίνουν εκλογές πάντως, θεωρω σιγουρο οτι θα δουμε απίστευτες συμμαχίες.

Τα 3 κομματα που στηριζουν τη κυβέρνηση θεωρω δεδομενο οτι θα χαλάσουν τη συμμαχία τους. Αλλωστε αν εν τελη γινουν εκλογές, θα ειναι λογω της διαφωνίας τους σε διάφορα ζητήματα με βασικό αυτο της ΕΡΤ.

Δημοσ.

Εκλογές. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα οι χαμένοι των προηγούμενων εκλογών οδύρονται για νέες.

Η πλάκα τώρα είναι ότι για να γίνουν αυτές, θα πρέπει η τρόικα να συμφωνήσει για το κόστος αυτών. Που φυσικά θα επέλθει νέο χαράτσι για να καλυφθεί το κόστος.

Σε καλό δρόμο είστε.

Δημοσ.

απιστευτες συμμαχιες με ποιους, αφου ο ενας βριζει τον αλλον

ο ενας λεει θα σας σκισουμε ολους, ο αλλος οτι οι θεσεις του αλλου ειναι παραλλογες, ο αλλος οτι ολοι ειναι αχρηστοι μονο εμεις η ελπιδα?

Δημοσ.

Xμ...δε νομίζω οτι η απαίτηση ενός αντιπολιτευτικου κομματος, ειναι η αιτία για τη προεκλογικη ομιλια του Πρωθυπουργου. Μάλλον οι 2 δε τον στηρίζουν πλεον. Και χωρις αυτους τους 2 ακόμα και η Τρόικα δε μπορει να κάνει διαφορετικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...