makfil Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Νομίζω ότι δεν αξίζει να συνεχίζουμε το off topic. Παραθέτω, απλά, την τελευταία παρ. του κειμένου του τρωκτικού. Η μείωση της φορολογικής αποδοτικότητας του ΦΠΑ οφείλεται αφενός στη στροφή της καταναλωτικής δαπάνης προς αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (που συνήθως επιβαρύνονται με χαμηλότερο ΦΠΑ) και αφετέρου στην αύξηση της φοροδιαφυγής (εξαιτίας πιστωτικών και χρηματοδοτικών περιορισμών).
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Φοροδιαφυγή αγαπητέ είναι να μην κόβονται αποδείξεις, να μη βεβαιώνεται φπα δηλαδή. Όχι να μην αποδίδεται. Παρακαλώ συνεχίστε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ερώτηση μιας και βλέπω πως έχουμε μέλη που γνωρίζουν: Ο 3943/11 (φορολογικός νόμος) δεν περιλαμβάνει και τη μη απόδοση ΦΠΑ στη φοροδιαφυγή;
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Φυσικά Ερώτηση μιας και βλέπω πως έχουμε μέλη που γνωρίζουν: Ο 3943/11 (φορολογικός νόμος) δεν περιλαμβάνει και τη μη απόδοση ΦΠΑ στη φοροδιαφυγή; Θα με βάλεις να κάνω συνεχόμενα quote του νόμου ρε άτιμε; Αν τον διαβάσεις λοιπόν πχ στο άρθρο 3 Άρθρο 3Μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγήςστην άμεση και έμμεση φορολογία.Τροποποίηση διατάξεων των νόμων 1882/1990,2523/1997, 2960/20011. α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 25 του ν. 1882/1990αντικαθίσταται ως εξής:«1. Όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στις δημόσι−ες οικονομικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα τελωνεία χρέηπρος το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερουδημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο τωντεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.... δ) Η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου18 του ν. 2523/1997 αντικαθίσταται ως εξής:«1. Όποιος, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμήτου φόρου προστιθέμενης αξίας, του φόρου κύκλουεργασιών και των παρακρατούμενων και επιρριπτόμε−νων φόρων, τελών ή εισφορών, δεν απoδίδει ή αποδί−δει ανακριβώς ή συμψηφίζει αυτούς, καθώς και όποιοςπαραπλανά τη φορολογική αρχή με την παράστασηψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη πα−ρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων και λαμ−βάνει επιστροφή, καθώς και όποιος διακρατεί τέτοιουςφόρους, τέλη ή εισφορές, τιμωρείται:». φυσικά και είναι αδίκημα να παρακρατάς τον ΦΠΑ, είναι και αυτό φοροδιαφυγή (πως αλλιώς να το ονομάσεις ?? ) αλλά κατά κανόνα, φοροδιαφυγή είναι η απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Δηλαδή: Δεν κόβω, εμφανίζω έξοδα, παραπλανώ, συμψηφίζω, μοιράζω στα κέυμαν (σε μούφα εταιρία). Έχει νόημα να συνεχίσουμε; Θα βγάλουμε άκρη; Κατανοήσαμε το πνεύμα των άρθρων που παρέθεσε ο makfil? Βεβαιώνεται ο φπα; αποδίδεται ο φπα; σε όλα η απάντηση είναι όχι.
oallosmoueautos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Αν καταλαβα καλα θα στειλω μόνο ενα Ε1 μονο με 0,00 στο εισοδημα, τον αριθμο παροχης ρευματος και 750,00 στις αποδειξεις στα αντιστοιχα κουτακια... Σωστα? Ο λογιστης που χρειαζεται δεν καταλαβα.. Εδω εχω κοψει το ρεύμα στο σπίτι, όχι να πληρωνω και λογιστη για μηδενικη δήλωση.. Ελεος! Την προηγουμενη βδομαδα εντωμεταξυ πηγα στην εφορία και τους ζητησα κλειδαριθμο και μου λενε να κανω αιτηση μεσω του ταξις νετ για να μου τον στειλουν σπιτι με συστημενη επιστολη... Αυτος ειναι ο μονος τροπος να τον παρω μου λενε.. Ελα ομως που ο κωδικος μου ειχε λήξει και δεν με αναγνωριζε το συστημα καν σαν χρηστη.. Εντελως τυχαια εκανα αιτηση να αλλαξω τον κωδικο μου απο την επιλογη που ειχε.. ξαναπαω στην εφορία.. και ω του θαυματος χωρις να πω πολλα μου δινουν τον κλειδαριθμο!!! Με αναγνωρισε το συστημα.. Αλαλουμ - αλαλουμ..
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Εαυτέ; πότε γεννήθηκες; (έτος) Διότι δε βλέπω να το γλυτώνεις το 250άρι φόρο. Πιο πίσω διάβασα ότι Ε2 υποβάλεις μόνο όταν εισπράττεις ενοίκια. Στο άλλο thread γίνεται το σώσε.
makfil Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Αν καταλαβα καλα θα στειλω μόνο ενα Ε1 μονο με 0,00 στο εισοδημα, τον αριθμο παροχης ρευματος και 750,00 στις αποδειξεις στα αντιστοιχα κουτακια... Σωστα? Ο λογιστης που χρειαζεται δεν καταλαβα.. Εδω εχω κοψει το ρεύμα στο σπίτι, όχι να πληρωνω και λογιστη για μηδενικη δήλωση.. Ελεος! Η πρόταση για λογιστή αφορούσε στην επεξεργασία όλων των στοιχείων σου, εάν έχεις και άλλα, εκτός από αυτά που ανέφερες εδώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ας βάλει στον πίνακα 5 το σπίτι που έχει με γονική παροχή, ας βάλει και 700 ευρώ αποδείξεις όπως λέει, και θα τους κεράσει από 50 έως 250 ευρώ φόρο. Μετά, το ανταποδοτικό μας κράτος θα μας τα επιστρέψει σε παροχές. Τι αγχώνεσαι;
oallosmoueautos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ας βάλει στον πίνακα 5 το σπίτι που έχει με γονική παροχή, ας βάλει και 700 ευρώ αποδείξεις όπως λέει, και θα τους κεράσει από 50 έως 250 ευρώ φόρο. Μετά, το ανταποδοτικό μας κράτος θα μας τα επιστρέψει σε παροχές. Τι αγχώνεσαι Για το Ε2 και Ε9.. http://www.forologikanea.gr/news/odigos-gia-akinita--ti-isxuei-gia-e9e2/ Ωραια.. πως πρεπει να τα γραψω λοιπον για να μην κινδυνευω να πληρωσω φόρο? Να βαλω οτι ειμαι μονιμος κατοικου εξωτερικου? (χα α χα) .. Αφου ειμαι σαν να μην υπάρχω σε αυτη τη χωρα.. Δεν παιρνω ουτε επιδομα ανεργιας.. ουτε καν στον ΟΑΕΔ εχω γραφτει.. Αντι να τρωω απο τα σκουπίδια τρωω απο τη συνταξη του πατερα μου..
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Πότε γεννήθηκες, πόσα τ.μ. είναι το σπίτι.
oallosmoueautos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Πότε γεννήθηκες, πόσα τ.μ. είναι το σπίτι. 14-11-1977 Το σπίτι ειναι 95 τμ.
pinwkolwnies Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ρε συ Φίζυξ,γιατί ρε δεν μου κάνει εκκαθάριση ενώ δέχτηκε τη δήλωση; Μου την έχουνε στημένη οι μπαγλαμάδες; lol
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 14-11-1977 Το σπίτι ειναι 95 τμ. Ζεις σε ένα δικό σου σπίτι 95τ.μ. χωρίς εισόδημα και είσαι γεννημένος το 77. Με αυτά τα δεδομένα τα 330 ευρώ φόρο δεν τα γλυτώνεις και μισό μύριο αποδείξεις να βάλεις, εκτός αν... Η δήλωση όμως είναι ένα απλό πράγμα, θα συμπληρώσεις μόνος σου δυο κουτάκια και θα τη στείλεις. Ρε συ Φίζυξ,γιατί ρε δεν μου κάνει εκκαθάριση ενώ δέχτηκε τη δήλωση; Μου την έχουνε στημένη οι μπαγλαμάδες; lol Μην ανησυχείς, έτσι είναι φέτο
oallosmoueautos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ζεις σε ένα δικό σου σπίτι 95τ.μ. χωρίς εισόδημα και είσαι γεννημένος το 77. Με αυτά τα δεδομένα τα 330 ευρώ φόρο δεν τα γλυτώνεις και μισό μύριο αποδείξεις να βάλεις, εκτός αν... Η δήλωση όμως είναι ένα απλό πράγμα, θα συμπληρώσεις μόνος σου δυο κουτάκια και θα τη στείλεις. Ρε φιλε πες κατευθειαν οτι δεν θες να βοηθησεις ή τουλαχιστον μην γραφεις βλακωδη μηνυματα.. αλλο να μην εχεις δουλεια και να το παλευεις και αλλο να εχεις δουλεια και να μην την παλευεις.. δικιο εχεις και συ αλλα με την χαιρεκακια δεν θα γινεις πλουσιοτερος.. πα πα.. ουτε σε φορουμ γραφειων τελετων δεν τα βρισκεις αυτα.. ανατριχιασα.. χα χαχ α
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα