lambroszekis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Όπως λεει κι ο τίτλος, ας συζητήσουμε, ποιες είναι οι απόψεις όταν σε ενα μαγάζι(ανεφερομαι σε καταστηματα εστιασης καφε-μπαρ-ταβερνες κοκ..) ανεβάζουν τις τίμες; Θα θεωρούσατε αποδεικτή στις μέρες μια αύξηση έστω και μικρή απο την μεριά των καταστηματαρχών; Θα τους ρίχνατε άκυρο και δεν θα ξαναπηγαλιατε απο εκεί; ή δεν θα δίνατε σημασία; Η αφορμή για αυτό το νήμα έρχεται απο τους Διοσκουρους στην Πλάκα, όπου το επισκεφτηκαμε για μπύρες τις προάλλες και μου έκανε εντύπωση δίοτι οι τίμες των μπυρών(500ml) ήταν ολές αυξημένες κι από 3.50€ πήγαν στα 4€ κι η Heiniken φτάνει τα 4.5€ κι όλα αυτά εν μέσω καλοκαιριού. Όπως μπορείται να δείτε η διαφορά είναι μολις 0,50€ αλλά προσωπικά δεν με αφήνει αδιάφορο. Ενώ τελός το θεωρούσα αξιόλογο μαγάζι και πλεον σημαντικό μαζευε κατα κύριο λόγο. 3
Pa0ki Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ανέβασμα τιμών την εποχή που όλοι τις ρίχνουν? Που ο κόσμος πλέον ψάχνει το φθηνότερο γιατί δεν βγαίνει? Άντε γεια που λέει και ο γνωστός gay μαϊντανός 2
haris_216 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 εννοείται πως θα έτρωγαν άκυρο αλλά ταυτόχρονα θα το επεσήμανα και στο μαγαζί (είτε εκείνη τη στιγμή στον υπεύθυνο ή αργότερα μέσω πχ mail). το να μην ξαναπάς σίγουρα περνάει ένα μήνυμα. απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι περνάει το σωστό μήνυμα καθώς αν απλά υπάρχει μείωση πελατείας χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο λόγος μπορεί ο καταστηματάρχης να πει "φτου γα...το, έπεσε η δουλειά. η κρίση φταίει"
Liverpool89 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ειναι υποθεση ακομα και τα 50 λεπτα. Εκει που θα επινες δυο μπυρες τωρα θα πιεις μια και θα κατσεις την ιδια ωρα... Θα δει οτι δεν τον συμφερει... Ουτε εγω θα ξαναπηγαινα, υπαρχουν αλλοι που μου προσφερουν το ιδιο προιον σε καλυτερη τιμη.. Σε αναγκαζει να κανεις και το αλλο εκει που θα πηγαινες δυο φορες την εβδομαδα θα πας μια.. Παλι χαμενος θα βγει.. Εκτος αν ημαστε τοσο προβατα που παμε μονο και μονο γιατι πανε πολλοι αλλοι..
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Τα μαγαζιά εκεί ποντάρουν ειδικά στους τουρίστες, δεν απευθύνονταν ποτέ π.χ. σε φοιτητόκοσμο (άσχετα αν όντως μαζεύουν). Οπότε εκεί ισχύει η κλασική ελληνική επιχειρηματική λογική της "αρπαχτής". Θα περάσει κάποιος για πρώτη και τελευταία φορά και θα του αρπάξω όσα μπορώ. Πάντως πιο πάνω στο Θησείο έχει 5€ σίγουρα η Heineken οπότε καλά είσαι 2
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Αν έχω εναλλακτική την ακολουθώ. Όταν όμως μιλάμε για μαγαζιά που πουλάνε όνομα, δυστυχώς είναι θέμα προσφοράς / ζήτησης. Αν ανεβάσει τις τιμές και δεν πηγαίνεις εσύ, αλλά πηγαίνει κάποιος άλλος που πριν δεν έβρισκε τραπεζάκι, ο καταστηματάρχης κερδισμένος θα βγει. Είναι το θέμα του πόσο είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για αυτό που σου δίνουν. ps Στο συγκεκριμένο μαγαζί νομίζω σου δίνουν μεγάλη μπύρα σε σχέση με άλλα.
panos2171 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Αν στη γύρω περιοχή κάποιος μου προσφέρει το ίδιο προιόν σε καλύτερη τιμή φυσικά και θα φάει άκυρο. Έχω ρίξει άκυρα σε γυράδικα με αύξηση 0.20€, γιατί να το προτιμήσω όταν ο άλλος μου το δίνει φθινότερα. Δεν είναι τόσο το πόσο όσο το γαμώτο της υπόθεσης. Βέβαια από τη μια μπορεί να βγαίνει αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα, δε θα πληρώσω εγώ τα σπασμένα.
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 εγω δε ριχνω ακυρα για 0.1 ευρω πχ σε μια κοκα κολα ή για 0.1 ευρω παραπανω για ενα πιτογυρο. τα παντα ειναι σχετικα παιδια και δε μπορουμε να ειμαστε τελειως απολυτοι οσο και αν μια αυξηση μπορει να καθεται ασχημα.Αν δω υπερβολες βεβαια εννοειται δεν ξαναπαταω. Αλλα στο σουβλατζιδικο της γειτονιας μου δηλαδη ακομα και μια μικρη αυξηση τελευταια τη δεχτηκα γιατι γνωριζω το καταστημα και το εμπιστευομαι.Το αντιθετο εριξα πχ ακυρο στον οπαπ οταν σε τοσο δυσκολους καιρους αποφασισε να φορολογησει τα χαμηλα κερδη και να μου αρπαζει απο τα 30 ευρω τα 3...Η φορολογηση αλλαξε γιατι καταλαβαν ποσο βλακεια ηταν αλλα εμενα με εχασαν απο πελατη οπως και πολυ ακομα κοσμο. Απο το γεναρη δεν ξαναμπηκα σε πρακτορειο.Εριξα επισης ακυρο σε γνωστη αλυσιδα κρητικων σουπερμαρκετ οταν πηγα να παρω αναμικτο χοιρινο και μοσχαρισιο κιμα και ειδα οτι με χρεωσε σχεδον 7ευρω/κιλο για το χοιρινο κιμα πιο ακριβα και απο το μοσχαρισιο γιατι αντι να μου αλεσει κωδικο σπαλας ή μπουτι μου χρεωσε κωδικο ''χοιρινο μπουκιτσες χωρις κοκκαλο...''παντως νευριαζω απιστευτα οταν πηγαινω στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας ή ακομα και σε περιφερειακα μικρα σουπερ μαρκετ και περνω προιοντα που εχουν την τυπωμενη ενδειξη οτι προερχοντουσαν απο πολυσυσκευασια με δωρο προιον την οποια ο μαγκας εσπασε και σου πουλαει κατι το οποιο επρεπε να επωφεληθει ο πελατης. Επισης ακομα πιο σπαστικο παλαιοτερα να σπαει πχ τη συσκευασια της κοκα κολας και να περνει το ποτηρι σπιτι και να σου πουλαει τα μπουκαλια ξεχωριστα χωρις το ποτηρι δωρο...Μαλιστα σαν φοιτητης ξερω μινι μαρκετ που κατα καιρους μοιραζε τα ποτηρια της κοκα κολας που ειχε αφεραισει σε συγγενεις και φιλους. Ειναι κατι τρομερα εκνευριστικο για το οποιο εχω ριξει ακυρα σε γειτονικα μου μινι μαρκετ. εχω ριξει εδω και πολυ πολυ καιρο ακυρο σε καφετεριες στο ηρακλειο οπου ο καπουτσινο στοιχιζει 3,5 ευρω...διαπαντως. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τιμη για τις μερες μας. ειπαμε τα παντα ειναι σχετικα καποιες τιμες τις δεχεσαι καποιες οχι. 1
Muchacho Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Εριξα επισης ακυρο σε γνωστη αλυσιδα κρητικων σουπερμαρκετ οταν πηγα να παρω αναμικτο χοιρινο και μοσχαρισιο κιμα και ειδα οτι με χρεωσε σχεδον 7ευρω/κιλο για το χοιρινο κιμα πιο ακριβα και απο το μοσχαρισιο γιατι αντι να μου αλεσει κωδικο σπαλας ή μπουτι μου χρεωσε κωδικο ''χοιρινο μπουκιτσες χωρις κοκκαλο...'' Χαλκιαδακης? 1
haris_216 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 ......................παντως νευριαζω απιστευτα οταν πηγαινω στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας ή ακομα και σε περιφερειακα μικρα σουπερ μαρκετ και περνω προιοντα που εχουν την τυπωμενη ενδειξη οτι προερχοντουσαν απο πολυσυσκευασια με δωρο προιον την οποια ο μαγκας εσπασε και σου πουλαει κατι το οποιο επρεπε να επωφεληθει ο πελατης.................. αυτό δεν συμβαίνει μόνο εκεί αλλά και σε περίπτερα, cafe, κλπ. αν θυμάμαι καλά η coca cola είχε ανακοινώσει ότι κάποια στιγμή είχαν φύγει από την γραμμή παραγωγής κουτάκια/μπουκαλάκια που ήταν κανονικά (πώληση ανά τεμάχιο) τα οποία όμως έγραφαν "κατά λάθος" ότι είναι από πολυσυσκευασία. ακόμα και αλήθεια να είναι αυτό νομίζω ότι θα καλύπτει όλα τα σημεία πώλησης για καμιά 10ετία για να ισχυρίζονται ότι είναι από εκείνη την παρτίδα. ίσως έτσι να βρέθηκε τρόπος να παρακαμφθεί η νομοθεσία περί προσφορών και ότι πρέπει να οφελούν τον καταναλωτή
gatokoritso Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 θα εριχνα ακυρο.σιγα λες και δεν υπαρχουν καφετεριες.παντως δεν νομιζω γενικα να νιωθει ο κοσμος απο τη δικη μας λογικη.καθε καινουργια καφετερια που θα ανοιξει εχει κοσμο.καθε σουβλαντζιδικο που θα ανοιξει εχει ουρα και οι τιμες μια απο τα ιδιακαι χειροτερα.σαν τα προβατα.θυμαμαι ειχα δει που ειχε ανοιξει πριν απο κανα μηνα ενα μικρο σουβλαντζιδικο στο κεντρο σε ωραιο σημειο με μαγαζια ειχε το σουβλακι(αν θυμαμαι καλα) 2,30 και τα τραπεζακια του ειχαν γεμισει απο κοσμο(οχι τουριστες ελληνες).τι να κατσεις και να πεις τωρα?ο καθενας ειναι αξιος της μοιρας του.
ikaruga24 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μονο σε εμενα φαινεται εξωφρενικα χαμηλη η τιμη της 500άρας μπυρας πριν το ανεβασμα και τωρα απλα φαινεται "νορμαλ" τη στιγμη δηλαδη που τα περισσοτερα μαγαζια εχουν τα μικρα μπουκαλια και κοστιζουν σχεδον το ιδιο? Κατα τα αλλα οπως ηδη αναφερθηκε εχει να κανει με τον νομο της προσφορας και της ζητησης. Αν το μεγαζι ειναι φισκα απο κοσμο ισως να θελει ο ανθρωπος να φερει και νεα προσωπα στο μαγαζι απο το γεγονος οτι σιγουρα καποιοι θα χαλαστουν και θα σταματησουν να πηγαινουν. Αν το μαγαζι μετα την αυξηση παραμενει γεματο τοτε κερδισμενος θα βγει αυτος. Αν παλι το μαγαζι αρχισει και εχει κενες θεσεις τοτε αργα ή γρηγορα θα ξαναριξει την τιμη. Η προσωπικη μου κινηση παντα εχει να κανει με το τι "κερδιζω" απο το εκαστοτε καταστημα. Αν παραδειγμα παω συνεχεια σε ενα μαγαζι και εχω κανα κερασμα αραια και που ή τελος παντων μια Χ καλυτερη μεταχειρηση τοτε ναι θα παραμεινω ακομα και μετα την αυξηση των τιμων αν ειναι σε λογικα πλαισια. Στο δε φαγητο δεν κοιταω τιμη να πω την αληθεια αν μιλαμε για κατι που γουσταρω τρελα και το στομαχι μου εχει καταλαβει την ποιοτητα που προσφερει (ευαισθητο σε μαλακιες το στομαχι μου). Μπορει να μην παω τοσο συχνα οσο παλιοτερα αλλα σιγουρα εκει θα τα ακουμπαω οποτε και αν θελω κατι.
kostas_dr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Αν παραδειγμα παω συνεχεια σε ενα μαγαζι και εχω κανα κερασμα αραια και που ή τελος παντων μια Χ καλυτερη μεταχειρηση τοτε ναι θα παραμεινω ακομα και μετα την αυξηση των τιμων αν ειναι σε λογικα πλαισια. Συμφωνώ. 1
haris_216 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 ...................Αν παραδειγμα παω συνεχεια σε ενα μαγαζι και εχω κανα κερασμα αραια και που ή τελος παντων μια Χ καλυτερη μεταχειρηση τοτε ναι θα παραμεινω ακομα και μετα την αυξηση των τιμων αν ειναι σε λογικα πλαισια.................... χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον συνφορουμίτη (σε τελευταία ανάλυση τη γνώμη του λέει ο καθένας μας) προσωπικά δεν θεωρώ καμία αύξηση λογική στην παρούσα φάση. πως δηλαδή τεκμηριώνεται κάποια αύξηση; λόγω αύξησης μισθών προσωπικού; λόγω αύξησης ενοικίου; (και τα δύο παραπάνω έχουν μειωθεί και μειώνονται συνέχεια μέσω "διαπραγματεύσεων") ακόμα και τα διάφορα "υλικά" (καφές, ζάχαρη, μπύρες, κλπ) έχουν σχετικά σταθερές τιμές τελευταία οι οποίες βαίνουν ελατούμενες μέσω των διαφόρων προσφορών. συνεπώς για μένα "με γεια του και χαρά του" όποιου αποδέχεται αυξήσεις επειδή γουστάρει την φάση, το μαγαζί ή την σερβιτόρα. μην το δικαιολογείτε όμως ως ότι ήταν σε "λογικά πλαίσια". εκτός πια αν είναι κάποια "λογική" που δεν την πιάνω. ίσως μπορεί να μου την εξηγήσει κάποιος 3
nomikarios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Καμία (σχεδόν) αύξηση δεν δικαιολογείται στις μέρες μας. Εκτός και αν μιλάμε για περιπτώσεις όπως έκτακτη αύξηση της τιμής της πρώτης ύλης. Ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί από πέρσι, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για την αύξηση τιμών φέτος. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν με τη λογική ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Γι' αυτό το λόγο, δε θα εμπιστευόμουν καθόλου το μαγαζάτορα που ανεβάζει τιμές σχεδόν εν κρυπτώ, εκμεταλλευόμενος μια συγκυριακή αύξηση της ζήτησης, π.χ. Αυτός δεν προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του, και αν έχει αυτό το σκοπό, το κάνει με εντελώς μπακάλικο και λανθασμένο τρόπο. Μείωση των τιμών=κίνητρο για αύξηση της ζήτησης=ρευστότητα στην αγορά. Ωστόσο, επειδή ο Έλληνας δεν έχει καταναλωτική συνείδηση, πολλές φορές δε θα καθήσει να ψαχτεί για το τι τον συμφέρει και τι όχι. Εξ ου και το μαγαζί που αναφέρεται στο πρώτο ποστ μπορεί και κάνει την αδικαιολόγητη αύξηση. Χώρια που ποντάρει στον τουρισμό τώρα το καλοκαίρι. Αλλά μια αύξηση 15 και 20% είναι για γέλια και για κλάματα μαζί! Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να μαζεύουμε σε αυτό το θέμα τα μαγαζιά που κάνουν αυξήσεις, μήπως και συμμορφωθεί κανένας εκεί μέσα και βάλει μυαλό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα