MovingShadow Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Σε ενοχλουσε ο μπαφος ενω καπνιζεις? oh the irony! Ποτε είπα εγώ ότι καπνίζω μπαφο ρε Τούφα???????
Pa0ki Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Στη δικιά μου μύτη ο καπνός του τσιγάρου φαντάζει ποτ πουρί μπροστά στη βρώμα του μπάφου Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2013 από Pa0ki
gnsX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Σε ενοχλουσε ο μπαφος ενω καπνιζεις? oh the irony! Ρουκέτα εδάφους-εδάφους,ρε φίλες τα θες και τα λες ή έτσι να μωρέ;
Toufas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Στη δικιά μου μύτη ο καπνός του τσιγάρου φαντάζει ποτ πουτί μπροστά στη βρώμα του μπάφου Δεν καπνιζω τιποτα απο τα 2, και θεωρω πολυ πιο ανεκτο τον καπνο του μπαφου. Ισως ειναι τα αλλα strains που θα υπαρχουν εκει και εδω. for the record, εχω δοκιμασει τα τελευταια 8 χρονια συνολικα 4 φορες
headbanger Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 ΤΣ έδωσες μια περιγραφή του τι συμβαίνει στους περισσότερους μετανάστες της γενιάς μας. Θα προσθέσω μια πρόταση από την συνέντευξη της Site: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_mel3_1_16/06/2013_504226">Ελένης Στρούλια στην καθημερινή Η πιο όμορφη Ελλάδα βρίσκεται στις κουβέντες της πρώτης γενιάς των ξενιτεμένων όταν εκείνοι σχεδιάζουν πότε θα ξαναγυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα, σε αυτές αποτυπωμένη, είναι λαμπερή και μπλε, μυρίζει δαφνόφυλλα και κρασί! ΥΓ όταν το είδα επιφανειακά το 1ο ποστ δεν συνειδητοποίησα ότι παιζότανε τρολιά. Δεν σβήνω το αρχικό μου ποστ όμως.
Pa0ki Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δεν καπνιζω τιποτα απο τα 2, και θεωρω πολυ πιο ανεκτο τον καπνο του μπαφου. Ισως ειναι τα αλλα strains που θα υπαρχουν εκει και εδω. for the record, εχω δοκιμασει τα τελευταια 8 χρονια συνολικα 4 φορες Και γω τίποτε από τα 2...ίσως φταίει ότι το τσιγάρο κυκλοφορεί παντού και το έχω συνηθίσει Πάω στο γήπεδο π.χ. και ούτε καν περνάει από το μυαλό μου "μυρίζει τσιγάρο" ενώ με το που σκάσει ο μπάφος 5 μέτρα μακριά βρωμοκοπάει ο τόπος Αν είναι και κάνα αλβανικό πριονίδι...
Apoll Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Η πιο όμορφη Ελλάδα βρίσκεται στις κουβέντες της πρώτης γενιάς των ξενιτεμένων όταν εκείνοι σχεδιάζουν πότε θα ξαναγυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα, σε αυτές αποτυπωμένη, είναι λαμπερή και μπλε, μυρίζει δαφνόφυλλα και κρασί! Που; Ακόμα και στην επαρχία, μυρίζει τα υπόλοιπα της καύσης των ασυντήριτων αυτοκινήτων 30 ετών. Ή των λεβητών των σπιτών. (Πόλεις ακόμα χειρότερα). Ενώ ο background ήχος στον οποίο ο μέσος Έλληνας κυκλοφορεί, είναι το συνεχές άκουσμα των λέξεων "μλκς, πστς, μν, γμ τ <what ever>" και η χωρίς σιγαστήρα εξάτμηση του κάθε μλκ. Μπα, μακράν καλύτερη η επαρχιακή Αγγλία. Ακούω το νεράκι που τρέχει δίπλα στο σπίτι, τα πουλάκια που τιτιβίζουν, μεσα στον καθαρό αέρα. Που μυρίζει βρεγμένο χώμα και γρασίδι. (ή ότι άλλο έχει φυτέψει ο γεωργός στα χωράφια από πίσω).
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Και τις μικροσκοπικές μπουρμπουλήθρες που αφήνει η μασέλα μέσα στο ποτήρι. 3
pinwkolwnies Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Ποιά μασέλα,τη κλέψανε οι Αλβανοί για τα χρυσά δόντια που είχε πάνω. 1
alex_000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Η γενιά μας. Τι έχετε να πείτε; Πως νιώσατε διαβάζοντάς τις παραπάνω σειρες; οπως ακριβως τα λενε + οτι βγάλαμε και καλά φράγκα καλα τα λεει γενικά δεν καταλαβαινω γιατι κράζετε. Η ζωη έξω είναι όντως γεμάτο αεροπλάνα για λιγοήμερα στην ελλάδα, skype με γονείς και φίλους και meeting στην δουλειά .. Τωρα αν το κείμενο είναι αντιπροσωπευτικό της γενιάς μας... αρχίδια είναι. Αντιπροσωπεύει πολύ όμως όσους σπουδάσανε εξω και μείναν εξω η όσους φύγαν έξω με πτυχίο + μαστερ και βρήκαν καλή δουλειά. Με μια μικρή παρατήρηση. "Πως νιώσατε.." Φίλε είμαι 33 χρονών. Πλέον πρέπει να πεθάνει κάποιος μπροστά μου για να σηκώσω κάνα φρύδι.. όχι και να "νιώσουμε" κάτι διαβάζοντας 5 γραμμές σε ένα φορουμ... 2
hewey Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 οπως ακριβως τα λενε + οτι βγάλαμε και καλά φράγκα καλα τα λεει γενικά δεν καταλαβαινω γιατι κράζετε. Η ζωη έξω είναι όντως γεμάτο αεροπλάνα για λιγοήμερα στην ελλάδα, skype με γονείς και φίλους και meeting στην δουλειά .. Τωρα αν το κείμενο είναι αντιπροσωπευτικό της γενιάς μας... αρχίδια είναι. Ακριβώς γι' αυτό κράζουμε, γιατί το κείμενο δεν είναι αντιπροσωπευτικό γενικώς. Δεν είχαν όλοι όσοι έφυγαν έξω για μάστερ/δουλειά τόσο ροδαλή ζωή και τα αεροπλάνα και τα skype δεν ήταν για όλους τόσο νοσταλγικά. Από τις φακές μέχρι το μίτινγκ το κείμενο ουσιαστικά εξωραΐζει τη μετανάστευση γιατί τελικώς το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο/η συντάκτης του ήταν ότι δεν άκουγε τη σκούπα της μάνας. Το "δράμα" που πλασάρει είναι βασικά μια καλολογία μπροστά σ' αυτά που τράβηξαν εκατοντάδες άλλοι που μετανάστευσαν και μη. Να το θέσω αλλιώς, δεν μπορείς να γράψεις λογοτεχνία μιλώντας για την ξενιτιά ή τον ξεριζωμό χωρίς να αγγίζεις την ουσία της, δηλαδή τη μοναξιά, την ανθρώπινη απώλεια, την ανέχεια, την ξενότητα. ........ Άκου "1η φορά φακές". Εδώ μ χει κάτσει....
christiana78 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 δεν υπερασπίζομαι το κείμενο αλλά δεν λέει οτι έφαγε πρωτη φορα φακές που έχετε κολλήσει όλοι, λέει οτι τις έφτιαξε πρώτη φορά. Και μην μου πείτε οτι όσο μένατε με τους γονείς σας μαγειρεύατε φακές και φασολάκια να γουστάρετε.. το πολύ πολύ να φτιάχνατε κανα σάντουιτς όταν είχε στο σπίτι φακές και φασολάκια... εξαιρώ βέβαια τους ανθρώπους που παρόλο που έχουν μεγαλώσει μένουν ακόμα στο πατρικό λόγω οικονομικών και φυσικά θα κάνουν και μαγείρεμα και όποια δουλειά άλλη χρειαστεί για βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα