Vairas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 @vairas με περσινά τιμολόγια, για χρήση 8 ωρων κάθε μέρα, με κατανάλωση 40watt και αν ήταν ο μόνος καταναλωτής ρεύματος στο σπίτι, θα πλήρωνες κάπου 8 ευρω τον τριμηνιαίο λογαριασμό (χωρίς δήμο, ερτ και χαράτσι βέβαια) Ελα φιλε μου Σε ευχαριστω πολυ! Δηλαδη τιποτα...Τι να κανω το Κλιμα καιει πολυ ρε παιδια..θα παρω ακομη εναν ανεμιστηρα και τελος.
bilakos10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Ελα φιλε μου Σε ευχαριστω πολυ! Δηλαδη τιποτα...Τι να κανω το Κλιμα καιει πολυ ρε παιδια..θα παρω ακομη εναν ανεμιστηρα και τελος. H αντίστοιχη χρέωση για το air condition για 8 ώρες λειτουργίας την ημέρα είναι ~50ευρώ για 3 μήνες. Εσύ υπολογίζεις αν σε συμφέρει ή όχι.
Vairas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 H αντίστοιχη χρέωση για το air condition για 8 ώρες λειτουργίας την ημέρα είναι ~50ευρώ για 3 μήνες. Εσύ υπολογίζεις αν σε συμφέρει ή όχι. Φιλε ειναι παραπανω σου λεω. ΠΕρυσι εδωσα για 2 μηνο +200 . Πολλα χρηματα αυτο τον καιρο. Το ρημαδι που μου πηραν καιει σαν τρελο. Ειναι μαρκα με εκαψες, PANAPLUS !! οτι να ναι !! Ρουφαει πολυ πραγμα.
status Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δωρο ηταν φιλε. Οποτε δεν ηξερα τι κλαση ηταν ! Με φίλους σαν και αυτούς..
Vairas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 χα χα πλακα εχετε...δεν μπορω να παρω αλλο τη δεδομενη στιγμη Ετοιμαζω βαφτιση. Λογικα με το νεο ετος αν ακομα παιρνουμε δωρα στη δουλεια θα χτυπησω ενα inverter !! Τωρα με αυτο το κλιμα τι κανω ;;; Πως μπορω να βρω ποσο ακριβως μου καιει ; ειναι 12αρι !
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Πάρε ένα μετρητή κατανάλωσης ρε man. Μπορείς να μετρήσεις στιγμιαία κατανάλωση, αλλά και συνολική σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο. Επίσης μπορείς να καταχωρήσεις την τιμή μιας KWh και να σου υπολογίζει και κόστος. Απλά η τιμή της κιλοβατώρας αλλάζει ανάλογα με τον όγκο κατανάλωσης, όπως και το νερό. Όσο για τους ανεμιστήρες, όταν θα αρχίσουν οι καλές οι ζέστες και το κυριότερο, όταν θα αυξηθούν οι μέσες ελάχιστες και τα κτήρια δε θα μπορούν να αποβάλλουν θερμότητα, τότε να τους δω τους ανεμιστήρες σου, δεν πα να 'χεις και δέκα γύρω σου να σε χτυπάνε όλοι μαζί. Προς το παρόν καλά είναι, το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έχει δροσούλα (20-24°C). Όταν θα αυξηθούν κατά 10°C τα λέμε.
SpirtouLisS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 με δικα μου οικονομικα δεδομενα αν χρησιμοποιεις τον ανεμιστηρα στο μισο της μεγιστης ισχυος για 8ωρες/μερα 8h X 0,025kw=0,2kwh/ημερα τιμη kwh=0,10ευρω Αρα ανα ημερα κοστος ανεμιστηρα=0,2 Χ 0,1 E= 0,02 ευρω/ημερα για τη καλοκαιρινη σεζον ας πουμε 100 μερες... κοστος ανεμιστηρα=0,02χ100=2 ευρω Αντιστοιχα με ενα AC 1500W για λειτουργια 8h/ημερα 8h X 1,2kW= 9.6kwh/ημερα κοστος AC=9,6 X 0,1 E= 0.96 ευρω/ημερα για την καλοκαιρινη σεζον κοστος AC=0,96 X 100= 96ευρω οι τιμες ειναι πολυ στο περιπου. πιο πολυ δειτε το σαν συγκριτικο καταναλωσης ac και ανεμιστηρα παρα σαν απολυτη μελετη καταναλωσης και ειδικα κοστους τους γιατι και το κοστος αλλαζει στα τιμολογια ανα καταναλωτη και ειδικα το AC αν εχει inverter δε θα δουλεψει και τις 8 ωρες στη μεγιστη ισχυ του. αν θελετε μπορω να παιξω να μοντελοποιησω τις παραπανω καταναλωσεις στο προγραμμα STELLA για να βρουμε με μεγιστη λεπτομερεια και μικρο σφαλμα το κοστος...αλλα τωρα βαριεμαι
Dannie Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 πετα το και παρε αλλο. Διαβαζω καποιες απαντησεις σε μερικα θεματα και απορω πλακα κανετε....?? Μερικοι ανθρωποι(η πλειοψηφια)αντιμετωπιζει δυσκολες οικονομικα στιγμες το να ειρωνευομαστε και να κανουμε πλακιτσες ειναι ξευτιλα.Αν μπορειτε βοηθηστε σε αυτο που ρωταει τωρα αν εσεις πετατε τα παλια κλιματιστικα και αγοραζετε inventer γιατι μπορειτε αλλοι δεν μπορουν....!
SpirtouLisS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Διαβαζω καποιες απαντησεις σε μερικα θεματα και απορω πλακα κανετε....?? Μερικοι ανθρωποι(η πλειοψηφια)αντιμετωπιζει δυσκολες οικονομικα στιγμες το να ειρωνευομαστε και να κανουμε πλακιτσες ειναι ξευτιλα.Αν μπορειτε βοηθηστε σε αυτο που ρωταει τωρα αν εσεις πετατε τα παλια κλιματιστικα και αγοραζετε inventer γιατι μπορειτε αλλοι δεν μπορουν....! ενω το ινβερτερ δε θα καιει ρευμα...θα καιει μαρουλια και επισης για ψαξτε το πιο διεξοδικα? Εγω δεν ειμαι ψυκτικος αλλα θα ηθελα να μας απαντησει ενας ψυκτικος οσον αφορα τα συγκεκριμενα ac. τι εχουν τα ερμα και ψοφανε στα 2-3 χρονια? οντως υπαρχει θεμα? ειναι τοσο ευαισθητα? βεβαια ειμαι offtopic...αλλα νομιζω ηδη το θεμα της καταναλωσης του ανεμιστηρα το καλυψαμε και με το παραπανω. Δεν καιει σχεδον καθολου.
Vairas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 ενω το ινβερτερ δε θα καιει ρευμα...θα καιει μαρουλια και επισης για ψαξτε το πιο διεξοδικα? Εγω δεν ειμαι ψυκτικος αλλα θα ηθελα να μας απαντησει ενας ψυκτικος οσον αφορα τα συγκεκριμενα ac. τι εχουν τα ερμα και ψοφανε στα 2-3 χρονια? οντως υπαρχει θεμα? ειναι τοσο ευαισθητα? βεβαια ειμαι offtopic...αλλα νομιζω ηδη το θεμα της καταναλωσης του ανεμιστηρα το καλυψαμε και με το παραπανω. Δεν καιει σχεδον καθολου. Ενταξει το καλυψαμε το θεμα του ανεμιστηρα παιδια. Επισης για ενα φιλο που εγραψε αν ανεβει η θερμοκρασια.. Λοιπον μενω ρετιρε και η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι μου αυτη τη στιγμη ειναι στους...33c οποτε... δεν με αγγιζει η ζεστη !! Απλα λιγο δροσια θελω.
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Για να έχεις τώρα 33°C, όταν θα ξεκινήσουν οι καλές οι ζέστες θα έχεις 43°C.
status Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 ενω το ινβερτερ δε θα καιει ρευμα...θα καιει μαρουλια και επισης για ψαξτε το πιο διεξοδικα? Εγω δεν ειμαι ψυκτικος αλλα θα ηθελα να μας απαντησει ενας ψυκτικος οσον αφορα τα συγκεκριμενα ac. τι εχουν τα ερμα και ψοφανε στα 2-3 χρονια? οντως υπαρχει θεμα? ειναι τοσο ευαισθητα? βεβαια ειμαι offtopic...αλλα νομιζω ηδη το θεμα της καταναλωσης του ανεμιστηρα το καλυψαμε και με το παραπανω. Δεν καιει σχεδον καθολου. Ο θερμοστάτης τα παίζει ή ο αισθητήρας. Συνήθη πράγματα, θα ανεβάσω τουτοριαλ για το 2ο, μιας και βρήκα το πρόβλημα και νιώθω 2 κιλά το κάθε ένα.;ρ
Vairas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Για να έχεις τώρα 33°C, όταν θα ξεκινήσουν οι καλές οι ζέστες θα έχεις 43°C. Σιγα βρε. Δεν παει πανω απο 36 ποτε !!! Ειπαμε... ΠΕριμενω να μου βαλουν μονωση πανω στην ταρατσα σε κανα 10ημερο . Οποτε μετα θα ειμαι σιγουρα κατω απο 30 !! *** Παιδια μια ερωτηση ακομα οποιος γνωριζει ας απαντηση. Με το νυχτερινο τιμολογιο της ΔΕΗ τι γινεται το καλοκαιρι ; Ισχυει ολη μερα ; Αν οχι ποιες ωρες ισχυει τους θερινους μηνες ; Εχω νυχτερινο και λεω να το εκμεταλευτω επιτελους !! Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2013 από Vairas
bilakos10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Σιγα βρε. Δεν παει πανω απο 36 ποτε !!! Ειπαμε... ΠΕριμενω να μου βαλουν μονωση πανω στην ταρατσα σε κανα 10ημερο . Οποτε μετα θα ειμαι σιγουρα κατω απο 30 !! *** Παιδια μια ερωτηση ακομα οποιος γνωριζει ας απαντηση. Με το νυχτερινο τιμολογιο της ΔΕΗ τι γινεται το καλοκαιρι ; Ισχυει ολη μερα ; Αν οχι ποιες ωρες ισχυει τους θερινους μηνες ; Εχω νυχτερινο και λεω να το εκμεταλευτω επιτελους !! Από τις 11 το βράδυ και μετά είναι το νυχτερινό. 33 βαθμούς μέσα στο σπίτι 0_ο; Πώς την παλεύεις ρε άνθρωπε; Φέτος δεν θα είναι έκπληξη αν πιάσουμε 43άρια, δεδομένου του θερμότατου φετινού χειμώνα που περάσαμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα