Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι.παντοτε φρεσκο ψωμακι δεν υπαρχει συγκριση.

Φρεσκο ψωμι εχεις για τα σαντουιτς οχι τα τοστ, επισης πολυ ξεχνανε να παρουν φρεσκο οπως εγω αρα παιρνουν τελευταια  στιγμη ψωμι του τοστ.

Δημοσ.

Πότε έγινε "αγαθό πρώτης ανάγκης" το συσκευασμένο ψωμί κομμένο σε φέτες. Εδώ κολλάει "είχες και στο χωριό σου" ?

Ίσα ίσα που το προϊόν αυτό είναι προϊόν "πολυτελείας" που στην ανάγκη αντικαθιστάται πανεύκολα από το απλό ψωμί.

Αντίστοιχα και να περισσότερα προϊόντα του Κατσέλη .. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προίόντα ανάγκης είναι "εκλαπτισμένες" εκδοχές προϊόντων ανάγκης ... στα οποία επιστρέφουν όσοι δεν μπορούν να αγοράσουν του Κατσέλη.

Αν καταντησαμε να λέμε το ψωμί για τοστ, "αγαθό πολυτελείας", μην εκπλαγείς αν κάποια στιγμή έρθω και σου πω οτι δεν ειναι ανάγκη να έχεις συγκοινωνίες και δρομους για να πηγαίνεις στη δουλειά σου...έχεις τα πόδια σου.

Το ψωμί για τοστ, το κουλούρι, το κριτσίνι, ειναι αγαθά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Δεν ειναι home cinema, δεν ειναι playstation δεν ειναι αστακός, δεν ειναι χαβιάρι. Ειναι ψωμί για τοστ. Και ναι το ψωμί για τοστ μπορει να αντικατασταθεί εύκολα από το ψωμί, όπως και το ψωμί μπορει να αντικατασταθεί απο το παντεσπάνι.

Παρεμπιπτόντως δεν έγραψα πουθενά οτι το τοστ ειναι αγαθο πρωτης ανάγκης. Ειπα οτι το τρόφιμο ειναι.

Και γενικά οι εταιρίες τροφίμων με αγαθά που αγοράζει κάθε νοικοκυριό (πολλοι προτιμάνε να πάρουν 1 ψωμι για τοστ των 1.70 του Κατσέλη, απ ότι 1 κιλό χωριάτικο των 1.80 για πολλους και διάφορους λογους ), οταν πέφτουν έξω, κάτι δεν πάει καλά...

Ειδαμε παραπάνω τι δε πηγε καλά εδω ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τις πταιει..

• Like 7
Δημοσ.

Κατσέλης πρέπει να ηταν το ψωμί που είχα πάρει πριν κανα-δυο μήνες και ήταν μπαγιάτικο. Απογοήτευση.

Κατά τ'άλλα δεν καταλαβαίνω πως μια εταιρία που έχει τόσα χρόνια εδραιωθεί σε μια χώρα έρχεται μια μέρα και πτωχεύει. Πιθανώς τα μεγάλια κεφάλια την βαρέθηκαν και την κλείνουν αφήνοντας ίσως και καναν απλήρωτο την ίδια ώρα που στην Ελβετία ο λογαριασμός δεν κλείνει από το φούκωμα

• Like 1
Δημοσ.

Και άλλοι άνεργοι χωρίς προοπτική να βρουν εργασία, αυτό λέγεται ανάπτυξη και success story.

• Like 5
Δημοσ.

γαμώ.. το καλύτερο ψωμί. αυτό έπαιρνα. δεν πειράζει. τώρα καραμολέγκος.

Μέχρι να σταματήσουν να δινουν δανεικά και στον Καραμολέγκο και ξαφνικά να πτωχευσει και αυτος. Ασχετα αν ο Καραμολέγκος η ο κάθε Καραμολέγκος μπορει να ειναι υπόδειγμα δανειζόμενου και υπόδειγμα λειτουργιας επιχειρησης (υποθεση κάνω, δε ξέρω αν ειναι)

Υπάρχει ακόμα κοσμος στην Ελλάδα, που πιστευει οτι οι επιχειρησεις, λειτουργουν με απόθεμα, με τα κέρδη τους κτλ κτλ. Θεωρουν μάλιστα οτι αυτο που δεν έχει καταφέρει ΚΑΝΕΝΑ κράτος στον κόσμο (να λειτουργει δηλαδη αυτονομα, χωρις δανεικά, με δικά του καθαρά κέρδη και προιόντα), οτι θα το καταφέρει η Ελλάδα και πως αν δε το καταφέρει θα φταιει ο κάποιος εργαζόμενος ξέρω γω...

Τα πάντα τα βλεπουμε στην εφαρμογή τους.

• Like 2
Δημοσ.

Μέχρι να σταματήσουν να δινουν δανεικά και στον Καραμολέγκο και ξαφνικά να πτωχευσει και αυτος.

Συγκεκριμένα, η οικονομική κρίση εξαφάνισε από την αγορά 56.664 επιχειρήσεις στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για εταιρίες οι οποίες προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους μη μπορώντας ν' αντέξουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παντελής έλλειψη ρευστότητας από την αγορά.

Στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ κάνουν λόγο για πάνω από 100.000 επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει τη διετία 2011-2012, ενώ έχουν χαθεί περίπου 500.000 θέσεις απασχόλησης.

http://news247.gr/eidiseis/afieromata/poies_epixeirhseis_eipan_antio_sthn_ellada_to_2012.2059162.html

Λίγο ακόμα σφίξιμο το ζωνάρι θέλει Κοσούτιε, σε καμια τριαντακονταετία θα είμαστε κομπλέ και ραγδαία αναπτυσσόμενοι :P

Σοβαρά πάντως δυστυχώς δεν κλείνει πλέον ο κυρ-Παντελής και ο σουβλατζής στη γωνία μόνο, έχουν αποχωρήσει (ή έχουν μεταφέρει έδρα) από την Ελλάδα από το 2010 μεγαθήρια κι εταιρίες κολοσσοί (Puma/Saturn/Electroworld/Fnac/Michelin/Costa Coffee/ΦΑΓΕ/Carrefour κτλ). Εταιρίες που δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο restart.

Κρίμα για τους εργαζομένους αλλά και γιατί αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο η αγορά. Ο χαμένος δηλαδή δεν είναι δυστυχώς μόνο οι 500 οικογένειες.

• Like 1
Δημοσ.

Α ξεχασα να πω και για τα συσκευασμενα αλλαντικα φετες που κολυμπανε σε μια γλοιωδη κολλωδη ουσια :P

Έλεος με αυτή τη μαλακία....πλένω τη γαλοπούλα πριν τη βάλω στο τοστ

• Like 1
Δημοσ.

Το ψωμί για τοστ, το κουλούρι, το κριτσίνι, ειναι αγαθά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Εεε, όχι, βρίσκονται σε σπίτια που δεν κάνουν οικονομία.

Δεν υπάρχει νοικοκυρά που θα μετρά το ένα ευρώ και θα έχει στο σπίτι κριτσίνια και ψωμί για τοστ και κουλούρια.

Με την ευκαιρία, εδώ στο Βέλγιο κάθε σούπερ μάρκετ και αρτοπωλείο έχει μηχανή που κόβει το ψωμί σε φέτες. Αν δεν τους πεις τίποτα, δεν σε ρωτούν και στο κόβουν σε φέτες και στο δίνουν.

Ο μόνος από την γειτονιά που πάει στο σούπερ και πού και πού τιμά το συσκευασμένο ψωμί για τοστ πρέπει να είμαι εγώ. Από το 2005 που ζω εδώ, δεν έχω πετύχει ούτε μια φορά έναν βέλγο ν'αγοράζει ψωμί για τοστ συσκευασίας.

Καθαρά είδος πολυτελείας για τους βέλγους είναι.

• Like 5
Δημοσ.

Και εδώ αρκετοί φούρνοι κόβουν ψωμί του τοστ. Αλλα δεν ασχολείται πολυ κόσμος.

Άλλο αρκετοί, άλλο όλοι.

Όταν εγώ τους ζητώ να μην το κόψουν σε φέτες με στραβοκοιτούν απορώντας από ποιον πλανήτη κατέβηκα..

Και δεν κόβουν μόνο το ψωμί του τοστ, κάθε είδους ψωμιού θα στο κόψουν σε φέτες. Και το στρογγυλό, και το μπαστούνι, αν δεν τους πεις να μην το κάνουν.

Δημοσ.

Κατσέλης πρέπει να ηταν το ψωμί που είχα πάρει πριν κανα-δυο μήνες και ήταν μπαγιάτικο. Απογοήτευση.

Κατά τ'άλλα δεν καταλαβαίνω πως μια εταιρία που έχει τόσα χρόνια εδραιωθεί σε μια χώρα έρχεται μια μέρα και πτωχεύει. Πιθανώς τα μεγάλια κεφάλια την βαρέθηκαν και την κλείνουν αφήνοντας ίσως και καναν απλήρωτο την ίδια ώρα που στην Ελβετία ο λογαριασμός δεν κλείνει από το φούκωμα

Ελα ντε ειμαι 29 και απο 6-7 θυμαμε να περνουμε μονο κατσελης τωρα πως εβαλε λουκετο ουτε εγω ξερω.

Υ.Γ

Το επομενο μεγαλο μπαμ θα εισαι τα μακντοναλτς λεγετε οτι φευγουν απο ελλαδα και ασχετα αν τα τρωτε η οχι σημασια εχει οτι δουλευει εκει πολυ λαος και ειδικα νεοι.

Δημοσ.
Και γενικά οι εταιρίες τροφίμων με αγαθά που αγοράζει κάθε νοικοκυριό οταν πέφτουν έξω, κάτι δεν πάει καλά...

Ειδαμε παραπάνω τι δε πηγε καλά εδω ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τις πταιει..

Τι δεν πάει καλά; Εγώ δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Θα ήθελα την άποψη σου.

Για τα περί ανάπτυξης: Που ακούσατε εσείς ότι υπάρχει ανάπτυξη και το διαψεύδετε ειρωνικά; Ισχυρίζεται κάποιος ότι υπάρχει ανάπτυξη; Άλλο το αν ΘΑ υπάρξει, αυτή στη στιγμή δεν υπάρχει όμως και είναι λογικό μετά από μια πτώχευση κράτους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...