nomikarios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Οι εκπαιδευτικοι στην Ελλάδα μαζι με τους αναπληρωτες τη φετινη περίοδο, δεν ξεπέρασαν τους 130 χιλιάδες. Ο αριθμος που αναφέρεις δεν υπήρξε ποτέ. Ο μεγαλυτερος αριθμος μαζί με τους αναπληρωτές πάντα ηταν περιπου στις 160.000 και αυτο μετά την ένταξη της ειδικης αγωγης στα σχολεία (η οποια γινεται προσπάθεια να καταργηθει πλέον) οπου αναγκαστικά για έναν μαθητή, προσλαμβανονταν ακόμα και 6 εκπαιδευτικοι (λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτης, φιλολογος, μαθηματικός, πληροφορικάριος, κηπουρος ή μάγειρας). Νομιζω οτι δε χρειάζεται να εξηγησω γιατι ενα παιδι με αυτισμο χρειάζεται τοσους καθηγητές πάνω απ το κεφάλι του. Με τις συνταξιοδοτήσεις που έρχονται και φέτος και το κόψιμο των αναπληρωτων και των τμηματων ένταξης, οι εκπαιδευτικοι σε πρωτοβάθμια και Β βάθμια δε θα ξεπεράσουν τους 90.000, αριθμός απειροελάχιστος για τις ανάγκες Τέλος, ο μισθος ένος διορισμένου μόνιμου εκπαιδευτικου, δεν ξεπερνάει τα 800 ευρω μετά απο 6 χρονια προυπηρεσίας ενω σε ελάχιστες περιπτωσεις και ως διευθηντής, έχοντας ευθηνες και μεταπτυχιακά, θα πάει στο χιλιάρικο. Ο πρωτοδιορισμενος παιρνει 630 ευρω καθαρά. Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ θα παίρνουν 500 ευρω απο φέτος... Ενημερωθειτε πρωτα. Εντομεταξυ μολις ειδα οτι έγραψες για δικαστές.. Μια χαρά ειναι ο αριθμος των δικαστων και των σωφρονιστικών. Τελος ΓΙΑΤΡΟΥΣ δε προσλαμβάνουν όχι νοσηλευτές. Μπορει να έχεις 10 νοσηλευτές και κανέναν γιατρο σε διάφορα τμηματα, ειδικά σε κέντρα υγείας οπου πας και σε στέλνουν κατευθειαν σε νοσοκομειο, έλλειψη γιατρου να αναλάβει μια ευθύνη. 240.000 είχε αναφέρει ο Μόσιαλος (υπουργός επικρατείας) το 2011...Πιθανώς αναφερόταν σε σύνολο μισθοδοτούμενων από το υπουργείο παιδείας; Ακόμα και 160.000 είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός: με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αντιστοιχεί 1 εκπαιδευτικος ανά 12 μαθητές, ενώ στη Φινλανδία 1 ανά 18...Και ναι, θα επιμένουμε να αναφέρουμε αυτά τα στοιχεία για να δείξουμε την τραγωδία της ποιότητας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που λιγο-πολύ όλοι εδώ μέσα έχουμε βιώσει. Αφού ξέρεις και ζητάς να ενημερωθούμε και εμείς, μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ αν έχεις στοιχεία για το πόσοι από το σύνολο των εκπαιδευτικών διδάσκουν σε σχολεία; Επίσης, πόσες είναι οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή από τις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές; Ελπίζω να τα δινει αυτά τα στοιχεία η ΟΛΜΕ (...) Όσο για τους δικαστικούς, είναι μεγάλες οι ελλείψεις στα πρωτοβάθμια δικαστήρια, αλλά θα συμφωνήσω ότι εκεί πρόκειται για θέμα κατανομής περισσότερο...Εκεί έτσι κι αλλιώς δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις όμως! Οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι φυσιολογικοί για το επίπεδο διαβίωσης στην Ελλάδα, καθώς και για τις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες του ελληνικού Δημοσίου (το οποίο βασίζεται, σημειωτέον, στη φορολογία του ιδιωτικού τομέα)
agpr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Άλλους δημοσίους υπαλλήλους, π.χ. νοσηλευτές, σωφρονιστικούς, δικαστές, χρειαζόμαστε...Από εκπαιδευτικούς έχουμε τον συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης! Ο αριθμός των εκπαιδευτικών αγγίζει τις 240.000. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις έγιναν από το 2000 και μετά! http://www.tradingeconomics.com/greece/pupil-teacher-ratio-primary-wb-data.html Αλήθεια, πού το είδες αυτόν τον εξωφρενικό αριθμό. Περίπου 150.000 είναι το άθροισμα πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας.
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Άλλους δημοσίους υπαλλήλους, π.χ. νοσηλευτές, σωφρονιστικούς, δικαστές, χρειαζόμαστε...Από εκπαιδευτικούς έχουμε τον συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης! Ο αριθμός των εκπαιδευτικών αγγίζει τις 240.000. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις έγιναν από το 2000 και μετά! Κοιτα δεν εχουμε τον μεγαλυτερο αριθμο. Αλλα και να τον ειχα,ε εμεις δεν μπορουμε να συγκριθουμε με τις χωρες της ευρωζωνης γτ ειμαστε ειδικη περιπτωση . Ειμαστε φισκα σε μικρα , μικρα νησια και χωρια πανω στα βουνα οπου τα παιδια πρεπει να πανε σχολειο. Εχει δικαιωμα και ο γονιος απο το ταδε νησι να στειλει το παιδι του σχολειο .Και αυτο το λυκειο να εχει και τον καθηγητη των αγγλικων του και τον μουσικο του και τον μαθηματικο του. Θα μου πεις τωρα τι σε νοιαζει εσενα και γιατι να πληρωνεις τον καθηγητη ενος παιδιου σε ενα νησι που δεν ξερεις που ειναι στον χαρτη;Ε αν το παρεος ετσι και γιατι να πληρωσει αυτος για να γινει ο δρμος εξω απο το σπιτι σου που δεν θα πατησει ποτε.. Αρα αν θες να φτασεις στο επιπεδο των υπολοιπων πρεπει να κοψεις απο τα υπολοιπα δημοσια σχολεια..επομενως καταληγουμε με προβλημα..δεν μπορειτε σε θεματα οπως η παιδεια να κανετε συμψηφισμους ετσι μπακαλιστικα. Αλλες χωρες εχουν πιο λιγους καθηγητες κοψτε τον λαιμο σας.. 1
nomikarios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 http://www.tradingeconomics.com/greece/pupil-teacher-ratio-primary-wb-data.html Αλήθεια, πού το είδες αυτόν τον εξωφρενικό αριθμό. Περίπου 150.000 είναι το άθροισμα πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας. "Πριν από λίγο, μιλούσα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος προέρχεται από αυτό το χώρο, έχουμε 240.000 εκπαιδευτικούς και παρόλα αυτά φέτος παίρνουμε και έκτακτους." http://ekprosopos.gov.gr/?p=2206
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 240.000 είχε αναφέρει ο Μόσιαλος (υπουργός επικρατείας) το 2011...Πιθανώς αναφερόταν σε σύνολο μισθοδοτούμενων από το υπουργείο παιδείας; Εγω θυμάμαι πως ο ιδιος άνθρωπος ειχε πει το 2011 οτι χρειάζονται επιπλέον 24.000 . Εν πάση περιπτωση...δεν αμφισβητω την ειδηση αλλά ξερουμε πως ειναι ψέμα απο μέρους του συγκεκριμένου κυρίου. Εχω γράψει δεκάδες φορές και εχω παραθέσει άρθρα για τον αριθμο των εκπαιδευτικων στην Ελλάδα. Κάνε μια ψακτική και θα τα βρεις ολα. Τα ιδια πράγματα λέμε συνέχεια. Να έκανε και ο άλλος φιλος παράθεση με ακομα ένα λινκ που τους αριθμει κοντά στους 150.000. Απο φετος με την αυξηση ωραριου, αυξηση των τάξεων σε μαθητές, συγχωνευσεις, κατάργηση τμημάτων ένταξης, μειωση αναπληρωτων και συνταξιοδοτήσεις θα ειναι λίγο παραπάνω απ τους μισους. Να προστεθει οτι μέσα στους 150.000 συμπεριλαμβάνονταν και οι ωρομισθιοι και οι παράλληλης στιριξης ακόμα και υπάλληλοι του υπουργειου ή γράφειων που δεν ειναι εκπαιδευτικοι. Α ναι..χιλιάδες αναπληρωτές πληρονονται μέσω ΕΣΠΑ...Να μη το ξεχνάμε αυτο. Για να καταλάβεις το πως παρουσιάζει ο καθένας οπως τον βολευει μαλιστα δες αυτο. Ένας καθηγητής αντιστοιχεί ανά 8,4 μαθητές. Αυτά είναι στοιχεία που τείνουν να υποδείξουν ότι έχουμε συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ευρωζώνη. Κανονικά θα έπρεπε να αντιστοιχούσε ένας στους 15. Και όμως, έχουμε διπλάσιους. Μόνο στην ειδικη αγωγη χρειάζονται 5-6 ειδικοι εκπαιδευτικοι για καθε μαθητή, ειδικά σε βαριές περιπτωσεις που ειναι μπολικες στην Ελλάδα με την εξαρση του αυτισμου.
nomikarios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Κοιτα δεν εχουμε τον μεγαλυτερο αριθμο. Αλλα και να τον ειχα,ε εμεις δεν μπορουμε να συγκριθουμε με τις χωρες της ευρωζωνης γτ ειμαστε ειδικη περιπτωση . Ειμαστε φισκα σε μικρα , μικρα νησια και χωρια πανω στα βουνα οπου τα παιδια πρεπει να πανε σχολειο. Εχει δικαιωμα και ο γονιος απο το ταδε νησι να στειλει το παιδι του σχολειο .Και αυτο το λυκειο να εχει και τον καθηγητη των αγγλικων του και τον μουσικο του και τον μαθηματικο του. Θα μου πεις τωρα τι σε νοιαζει εσενα και γιατι να πληρωνεις τον καθηγητη ενος παιδιου σε ενα νησι που δεν ξερεις που ειναι στον χαρτη;Ε αν το παρεος ετσι και γιατι να πληρωσει αυτος για να γινει ο δρμος εξω απο το σπιτι σου που δεν θα πατησει ποτε.. Αρα αν θες να φτασεις στο επιπεδο των υπολοιπων πρεπει να κοψεις απο τα υπολοιπα δημοσια σχολεια..επομενως καταληγουμε με προβλημα..δεν μπορειτε σε θεματα οπως η παιδεια να κανετε συμψηφισμους ετσι μπακαλιστικα. Αλλες χωρες εχουν πιο λιγους καθηγητες κοψτε τον λαιμο σας.. Κλασικό επιχείρημα όσων πιστεύουν ότι είναι λίγοι οι εκπαδευτικοί στην Ελλάδα...Απλά λοιπόν, φέρτε πίσω τους αποσπασμένους που υπηρετούν, στα χαρτιά, στα Σφακιά ή στη Λέσβο (όχι και τόσο τυχαία παραδείγματα) και είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών.
agpr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Για σκέψου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και να κάνει τέτοιο τραγικό λάθος. Αν ήμουν καχύποπτος, θα έλεγα πως εσκεμμένα παραπληροφορεί. Για τη Φινλανδία δες εδώ. Θα επικαλεστώ την εμπειρία σου, όπως και όλων των αναγνωστών. Πιστεύεις πραγματικά πως ο μέσος όρος είναι 8 μαθητές ανά τάξη; Ειλικρινά το πιστεύεις; 1
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Να και προσφατο άρθρο απο το γνωστο σαιτ για την εκπαιδευση. http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Kαλε μου νομικαριε σας νομικος που εισαι θα ξερεις να αναγνωριζεις το σωστο επιχειρημα..αυτα που λες δεν ειναι επιχειρηματα , ουτε το ειδα χτες στον γαλατα εναν της αδεδυ που μου ειπε οτι ειναι 1 εκατομμυριο , ουτε αυτο με τους αποσπασμενους. Ειναι προσωπικη σου προβλεψη . Δεν βλεπω πουθενα πηγη . Καλουμαι να πιστεψω στις δυνατοτητες σου ως μεντιουμ.. που σε αυτην την περιπτωση προτιμω τις δικες μου γτ συνηθως ο,τι λεω βγαινει. Μονο ποτε θα πεθανω δεν εχω μαντεψει ακομη..
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Για τη Φινλανδία δες εδώ. Θα επικαλεστώ την εμπειρία σου, όπως και όλων των αναγνωστών. Πιστεύεις πραγματικά πως ο μέσος όρος είναι 8 μαθητές ανά τάξη; Ειλικρινά το πιστεύεις; Στα ΕΕΕΕΚ, στα τμηματα ένταξης και σε κάποια χωριά μπορει να ειναι και μικρότερος...αλλά ΤΟΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Υπάρχουν τάξεις που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν παραπάνω απο 2 μαθητές, διοτι απλά δεν γινεται. Υπάρχουν τάξεις με 2 εκπαιδευτικους πάνω σε ένα παιδί διοτι δε μπορουν να το κάνουν καλά (ειδικη αγωγη). Τα λένε αυτά πουθενά πιστευετε??? Η παραπληροφορηση και η προπαγάνδα σε ολο της το μεγαλείο. Οι ιδιοι άνθρωποι που κάποτε γκάριζαν πως η κάθε τάξη θα πρέπει να έχει λιγοτερους απο 20 μαθητές, ωστε να υπάρχει συμμετοχή απ όλους, φέτος επέβαλαν το γνωστο "27 μαθητές ανα τάξη το πολύ" το οποίο εφαρμόζεται σε "το λιγοτερο 27 μαθητές ανα τάξη". Οποιον διευθυντή σχολείου και να ρωτησεις το ιδιο πράγμα θα πει.. Επιστροφη στον παλιο καλο καιρό.
nomikarios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Για τη Φινλανδία δες εδώ. Θα επικαλεστώ την εμπειρία σου, όπως και όλων των αναγνωστών. Πιστεύεις πραγματικά πως ο μέσος όρος είναι 8 μαθητές ανά τάξη; Ειλικρινά το πιστεύεις; Άλλο κατάλαβες εσύ...Δεν είναι 1 εκπαιδευτικός ανά 8 (εγώ λέω 12) μαθητές στην τάξη, αλλά γενικά. Δεν καταλαβαίνεις ότι ένα ποσοστό μόνο των εκπαιδευτικών μπαίνει σε τάξη και οι υπόλοιποι κάνουν άλλες δουλειές, διοικητικής φύσεως ή κάθονται (ένεκα ψυχολογικών προβλημάτων π.χ.);
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Βρε Νομικάριε...πόσοι ειναι αυτοι οι άνθρωποι?? Και γιατι θα πρέπει να τη πληρωσουν οι χιλιάδες καλοι εκπαιδευτικοι επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ αράζουν και εκμεταλλευονται καταστάσεις??? Ας πάνε να τους βρουν ποιοι ειναι αυτοι. Δουλειά των ελεγκτικων οργανων ειναι αυτο. (Ηδη έχουν πιάσει πάντως κάποιους και ηδη υπάρχουν απολυσεις στον εκπαιδευτικο τομέα, πράγματα που δεν ανακοινωνουν φυσικά.. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63833136 http://www.tovima.gr/society/article/?aid=510791 Βρειτε τους, οπως βρηκαν τους παραπάνω και στειλτε τους... Οχι πονάει πόδι, κοψει κεφαλι, οπως συνηθως κάνουμε σε αυτη τη χωρα. Η μηπως απλά δε θέλουν για να έχουν μονο να λένε και να βρισκουν αφορμές για απολυσεις?
nomikarios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Kαλε μου νομικαριε σας νομικος που εισαι θα ξερεις να αναγνωριζεις το σωστο επιχειρημα..αυτα που λες δεν ειναι επιχειρηματα , ουτε το ειδα χτες στον γαλατα εναν της αδεδυ που μου ειπε οτι ειναι 1 εκατομμυριο , ουτε αυτο με τους αποσπασμενους. Ειναι προσωπικη σου προβλεψη . Δεν βλεπω πουθενα πηγη . Καλουμαι να πιστεψω στις δυνατοτητες σου ως μεντιουμ.. που σε αυτην την περιπτωση προτιμω τις δικες μου γτ συνηθως ο,τι λεω βγαινει. Μονο ποτε θα πεθανω δεν εχω μαντεψει ακομη.. Μπα, δεν υπάρχει λόγος...έχω κυριολεκτικά μεταπειστεί από τα ατράνταχτα επιχειρήματα εδώ μέσα...H ΟΛΜΕ και το alfavita.gr που παραθέτετε είναι εγγυημένα αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης! Ψάξτε πάντως λίγο στο google στον ΟΟΣΑ (oecd.org)...όσο για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, θα πρέπει να βρω έκθεση του Ρακιντζή (όχι του Μιχάλη) και κάποια ρεπορτάζ παλιότερα. Ας το κάνει και κάποιος άλλος, γιατί εμείς του ιδιωτικού τομέα πρέπει να δουλέψουμε και σήμερα!
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Oση ωρα αμπελοφιλοσουφουσες χρησιμοποιωντας εικασιες δεβ επρεπε να δουλεψεις ;Τωρα σου ηλθε η προκοπη; καλααααααααααααααααααα..τουλαχιστον οι αλλοι βαλαν μια πηγη. Οχι κρυφες πηγες απο την αδεδυ. Εχω τις πηγες μου που λενε και οι δημοσιογραφοι.. 1
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Ας το κάνει και κάποιος άλλος, γιατί εμείς του ιδιωτικού τομέα πρέπει να δουλέψουμε και σήμερα! Aν ησουν του πραγματικου ιδιωτικου τομέα, θα δουλευες και αυριο οπως κάνουμε εμεις απο εδω ας πουμε... Πριν πετάξεις το καρφι, καλο ειναι να ξέρεις και με τι άτομα μιλάς. (Υπερβολη το να δουλευεις Κυριακές δε λέω, δε το απαιτουν ολες οι ιδιωτικές εταιρίες... αλλά έλα που υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν και αυτο) (Ο προεδρος της ΟΛΜΕ προσφατα, έκανε ρομπα δημοσιογράφο και νυν υπουργο, σε οτι αφορά αυτο το θέμα. Αν επιτρεποταν η πολιτικη θα το έβαζα να γελάσατε...προσπαθουσαν απεγνωσμένα να βρουν στοιχεία τα οποια διέψευδε ο προεδρος της ΟΛΜΕ με αληθινα στοιχεια της στατιστικης υπηρεσίας...Γέλαγε ολος ο κόσμος και ο δημοσιογράφος στο τέλος, το πηγε σε διαφημίσεις...έχει πλάκα να τους βλέπεις να προσπαθουν να κοροιδεψουν τον κόσμο. Τον προεδρο που πολλοι εκπαιδευτικοι δε τον έχουν και σε τρομερη εκτιμηση....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα