Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The bird ολοι, και επαναπροσληψεις με ΑΣΕΠ χωρις βαρυτητες κλπ παραθυρα, ας παρει την δουλεια ο καλυτερος, με τους νομους της αγορας εργασιας.

To μισο δημοσιο έχει μπει με ΑΣΕΠ τα τελευταια 15 χρόνια. Με εξετάσεις ή με τον ΑΣΕΠ ως κυριο οργανο επιλογής των εργαζομένων.

Πάμε παρακατω.

Αν διωξεις ολο το κόσμος, διωχνεις και όσους μπηκαν δικαια.

Οι τεμπέληδες ειναι στα τελευταία τους. Δυσκολα θα βρεις πλεον δ.υ. που δεν δουλευει. Δεν γινεται να μη δουλεύουν οταν το 1/4 έχει πάρει συνταξη τα τελευταία 6 χρόνια. Και όσοι δε δουλευουν, έχουν θέσεις που δε πατάνε και τέτοια, μπορουν να τους βρουν πολύ εύκολα.

Δε χρειάζεται ομαδικη απολυση για να κάνεις το αυτονόητο.

• Like 2
Δημοσ.

Ετσι γινεται η δουλεια. Κηφηναριο ηταν η ερτ. Δηλαδη ημαρτον, απο τους 10 οι 9 ερζομενοι ελεγαν "τωρα που πετανε εμενα και την γυναικα/ανδρα μου απο την ΕΡΤ, τι θα κανουμε;", ποσες πια ειναι οι πιθανοτητες ενα ζευγαρι να εργαζεται στην ιδια εταιρεια...

Αυτο που εγινε στην ερτ πρεπει να γινει και σε ΟΛΟ το δημοσιο. The bird ολοι, και επαναπροσληψεις με ΑΣΕΠ χωρις βαρυτητες κλπ παραθυρα, ας παρει την δουλεια ο καλυτερος, με τους νομους της αγορας εργασιας.

Όσους έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ τι θα τους έκανες; Και το κράτος, για όσο διάστημα κρατούσε η εξέταση και η πρόσληψη 600.000 ανθρώπων και πολλαπλάσιων υποψηφίων, πώς θα λειτουργούσε χωρίς προσωπικό; Τα έχεις σκεφτεί όλα!

Δημοσ.

Θα πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό για τους δημοσίους υπαλλήλους σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες;

Το θέμα για 'σένα, είναι το αν θα ισχύσει κάτι διαφορετικό για τους Δ.Υ., ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση τής τελεσιδικίας; Όχι για τίποτε άλλο, αλλά το καθεστώς στο οποίο υπάγονται, τα θεσμικά κατοχυρωμένα προνόμιά τους (αλλά κι αυτά που παίρνουν από τη σημαία) είναι στο σύνολο τους διαφορετικά (προς το πλεονεκτικότερο προφανώς) από οποιουδήποτε εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα. Βλέπω εδώ μέσα θεωρίες επί θεωριών και αναλύσεις επί αναλύσεων, αλλά μπροστά στην απτή πραγματικότητα...την πάπια:

Στα καταστήματα που εργαζόμουν φίλε μου - όπως και σε κάθε άλλο σοβαρό κατάστημα - αν ο πωλητής τολμούσε να αντιμετωπίσει πελάτη, με τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τους περισσότερους από εμάς κάποιοι Δ.Υ. (δες το παράδειγμα που έδωσα απαντώντας νωρίτερα στον liopyr), απολυόταν την ίδια στιγμή.

Αυτοί οι κάφροι που αναφέρω στην ιστορία μου, ασχέτως αν εγώ αμέσως μετά το συμβάν, όχι μόνο διαμαρτυρήθηκα στον προϊστάμενό τους (ξέρω...γελάσαμε και σήμερα!), αλλά έφτασα μέχρι και σε καταγγελία στο αρμόδιο υπουργείο, δεν κουνήθηκαν καν από τη θέση τους. Δυο χρόνια είχα το μαγαζί μου και, όποτε πήγαινα στη Δ.Ο.Υ. για κάποια δουλειά μου, τους έβλεπα στη θέση τους με τα ίδια μου τα μάτια. Βλέπεις εγώ τους θυμόμουν και τους αναγνώριζα, εν αντιθέσει μ' εκείνους, για τους οποίους ήμουν απλώς ένας ακόμα μαλάκας πολίτης, που είχε το θράσος να τους διακόψει το μασούλημα τού πασατέμπου, οπότε σιγά μη συγκρατούσαν τη φυσιογνωμία μου.

Τι είναι δηλαδή οι Δ.Υ. ώστε να πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά και γιατί πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης ειδικά στην εν λόγω περίπτωση; Πιο μάγκικα @@ τους έσπειραν, ή από ...οριζόντιο αιδοίο βγήκαν; 

• Like 7
Δημοσ.

Ετσι γινεται η δουλεια. Κηφηναριο ηταν η ερτ. Δηλαδη ημαρτον, απο τους 10 οι 9 ερζομενοι ελεγαν "τωρα που πετανε εμενα και την γυναικα/ανδρα μου απο την ΕΡΤ, τι θα κανουμε;", ποσες πια ειναι οι πιθανοτητες ενα ζευγαρι να εργαζεται στην ιδια εταιρεια...

Αυτο που εγινε στην ερτ πρεπει να γινει και σε ΟΛΟ το δημοσιο. The bird ολοι, και επαναπροσληψεις με ΑΣΕΠ χωρις βαρυτητες κλπ παραθυρα, ας παρει την δουλεια ο καλυτερος, με τους νομους της αγορας εργασιας.

Ου , παρα πολλες.. πολλες φορες οταν εκλειναν τα εργοστασια παλιοτερα λεγανε στις απεργιες που γινοταν οτι πολλοι εργαζομενοι ηταν ζευγαρια και δουλευαν στο ιδιο εργοστασιο αρα μεναν και οι 2 χωρις δουλεια. Βασικα πολλες φορες γνωριζονται εκει..

Δημοσ.

To μισο δημοσιο έχει μπει με ΑΣΕΠ τα τελευταια 15 χρόνια. Με εξετάσεις ή με τον ΑΣΕΠ ως κυριο οργανο επιλογής των εργαζομένων.

Πάμε παρακατω.

Αν διωξεις ολο το κόσμος, διωχνεις και όσους μπηκαν δικαια.

Οι τεμπέληδες ειναι στα τελευταία τους. Δυσκολα θα βρεις πλεον δ.υ. που δεν δουλευει. Δεν γινεται να μη δουλεύουν οταν το 1/4 έχει πάρει συνταξη τα τελευταία 6 χρόνια. Και όσοι δε δουλευουν, έχουν θέσεις που δε πατάνε και τέτοια, μπορουν να τους βρουν πολύ εύκολα.

Δεν πειραζει, ας φυγουν και αυτοι που μπηκαν δικαια. Αν εχουν τα @@ ας ξαναδωσουν ΑΣΕΠ. Τα σημερινα δεδομενα ειναι οτι εχουμε ενα δυσλειτουργικο δημοσιο και μια αγορα εργασιας με παρα πολλα μυαλα που θελουν να δουλεψουν και να τα δωσουν ολα. Ειναι τεραστια ευκαιρια αυτα τα μυαλα να μπουν σε αυτο το δυσλειτουργικο δημοσιο.

Μη μπεις στην διαδικασια να μου απαντησεις με το αν ειναι αδικο να απολυθει καποιος που το 00' 02'... 13' μπηκε "δικαια". Ξερεις πολυ καλα οτι η αποψη μου ειναι αυτος που εργαζεται, αμοιβεται, αυτος που δεν εργαζεται, σπιτι του κι ας εχει ενα MIT στη πλατη του.

• Like 3
Δημοσ.

Ου , παρα πολλες.. πολλες φορες οταν εκλειναν τα εργοστασια παλιοτερα λεγανε στις απεργιες που γινοταν οτι πολλοι εργαζομενοι ηταν ζευγαρια και δουλευαν στο ιδιο εργοστασιο αρα μεναν και οι 2 χωρις δουλεια. Βασικα πολλες φορες γνωριζονται εκει..

Στην εταιρία που δουλευω εγω, πολυ ειναι αραβωνιασμένοι και παντρεμένοι μεταξυ τους...βυσματα και τεμπέληδες παιδί μου :P

Δεν πειραζει, ας φυγουν και αυτοι που μπηκαν δικαια. Αν εχουν τα @@ ας ξαναδωσουν ΑΣΕΠ.

Α μπα??? Θα πληρωσεις εσυ για τις θυσίες που έκανε κάποιος για να περάσει ΑΣΕΠ? Για τα φροντηστηρια και τις στερήσεις??

Κοροιδευεις τωρα βρε παπί?

Τα σημερινα δεδομενα ειναι οτι εχουμε ενα δυσλειτουργικο δημοσιο και μια αγορα εργασιας με παρα πολλα μυαλα που θελουν να δουλεψουν και να τα δωσουν ολα

Τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν καμια σχέση με τα δεδομένα του 2008. Οι μεγάλοι που δε μπορουσαν να παράγουν έχουν φυγει, οι περισσότεροι έχουν χεστει επάνω τους, οι δ.υ. έχουν ελλατωθει δραστικά ειδικά σε υπηρεσίες με μεγάλες ανάγκες και θα έχουμε συνέχεια με τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση για τα επομενα 2 χρόνια.

Η όποια δυσλειτουργία πλέον έχει να κάνει με τη κακη οργάνωση, με τη μη ολοκληρωση της μηχανοργάνωσης (διοτι έδιωξαν τους συμβασιουχους που εργαζόντουσαν πάνω σε αυτό) και με τους παντελως ακυρους γραφειοκρατικους νόμους που ο σκοπος τους ειναι η ταλαιπωρία του κοινου.

Ας επισπευσουν τις διαδικασίες να σου πω εγω για πότε φτιαχνονται τα πάντα.

Παρεμπιπτόντος αν θέλεις οπωσδηποτε να κάνεις απολυσεις, ξεκίνα απο τους γιατρους του ΙΚΑ. Ξηλωσε όλους όσους έχουν δικο τους ιατρειο. Χαλαρά και ωραία. Μετά πηγαινε στους υπαλληλους της βουλης που δεν έχουν ενταχθει ακομα στο ενιαιο μισθολόγιο.

Α ναι...ΑΣΕΠ εχω δωσει και εγω το 2008. Επέτυχα και φυσικά δε διοριστικα ουτε δουλεψα ποτέ στο δημοσιο.

Απ όσο ξέρω υπάρχουν και άλλοι εδω μέσα. Μπορεις να τους ρωτησεις πως ειναι να δινεις σοβαρά για τον ΑΣΕΠ και αν ειναι η όχι απ τις δυσκολότερες εξετάσεις η αν ειναι η οχι αξιοκρατικές.

Δημοσ.

μπορουν να τους βρουν πολύ εύκολα.

Θεωρητικολογείς Κοσσούτιε! Ποιοι να τους βρουν; Οι ...προϊστάμενοί τους, ή ο αρμόδιος υπουργός; Αν είναι να το μεταφέρουμε στα ανέκδοτα το topic και να τελειώνουμε. Τι με νοιάζει εμένα το ότι μπορούν να τους βρουν, από τη στιγμή που εδώ και δεκαετίες έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι δε θέλουν να τους βρουν και μού επιβάλλουν να τούς πληρώνω κι από πάνω, προκειμένου να μου γ@μούν τη ζωή και τη δουλειά μου;

Οι σωστοί συνάδελφοί τους, εφόσον είναι όντως σωστοί, ναι να γίνουν ρουφιάνοι (λάθος όρος τυπικά: ρουφιάνος είναι αυτός που διαβάλλει αδίκως κάποιον άλλο...) και να υποστούν τον ψυχολογικό πόλεμο αν χρειάζεται. Εφόσον δεν το κάνουν, είναι κι εκείνοι υπόλογοι. Συγκάλυψη λέγεται αυτό, ξέρεις...

Ούτε εγώ είμαι θεωρητικώς υπέρ τού να απολυθούν όλοι αδιακρίτως. Δεν είμαι τρελός, ασχέτως αν έχω δώσει αυτή την εντύπωση. Να γίνει έλεγχος και να απολυθούν όμως - και μάλιστα ομαδικώς - όλοι οι άχρηστοι, οι πλεονάζοντες και αυτοί που δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Όταν όμως οι αρχισυνδικάλες ...απαγορεύουν(!) τον έλεγχο, λες κι η δημόσια υπηρεσία είναι το μαγαζί του μπαμπά τους και όλοι - ακόμα και οι σωστοί - το δέχονται αυτό για να μην τους πουν ρουφιάνους οι επίορκοι συνάδελφοί τους, τότε να πάνε στον αγύριστο όλοι τους, όχι μία, αλλά εκατό φορές...και ρωτώ κι εσένα: Με ποια λογική, ο Ι.Υ. που θα αδιαφορήσει, θα χλευάσει ή θα ταλαιπωρήσει σκοπίμως τον πελάτη τής εταιρίας που εργάζεται, απολύεται αμέσως, ενώ ο Δ.Υ. που θα κάνει το ίδιο προς τον πολίτη, είναι προστατευμένος από θεσμούς και συντάγματα; (Δε με νοιάζει το ποια ακριβώς είναι η λογική. Αν βρίσκεις την οποιαδήποτε λογική σ' αυτό, σταματάω εδώ την κουβέντα.)

(edit, τώρα που το θυμήθηκα: Στο post #157 σου έφερα ένα συγκεκριμένο παραδειγματάκι, σχετικά με το αν και κατά πόσο «μαθαίνει» ο βολεμένος να δουλεύει. Δεν είδα όμως να το σχολιάζεις...)

• Like 5
Δημοσ.

Σαφώς και ο αρμόδιος υπουργός ειναι ο άμεσα υπεύθυνος! Εδώ έκλεισαν την ΕΡΤ δε μπορούν να βρουν τον αραχτο και μπορεί με μια απλή εντολή! Δεκάδες θα βρεθούν να καταγγείλουν τον υπάλληλο που δε πατάει αν μάθουν ότι δόθηκε η εντολή! Ελα που τόσες καταγγελίες δεν είχαν εώς τώρα αποτέλεσμα! Αλλάζεις πρώτα τους μεγάλους και μετά τους μικρούς! Κόβεις τη ρίζα όχι το δέντρο! Οπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα! Αν ένας μεγάλο διευθυντής αποτύχει έφυγε! Δε φεύγουν και οι υπάλληλοι μαζί!

Το ποστ που αναφέρεις το έχασα μάλλον με τα πολλά! Θα σου απαντήσω το βράδυ!

• Like 2
Δημοσ.

Η κοκα κολα τις εριξε και καλα εκανε γιατι ειχε γινει φαρμακειο.

1,68 στο super market και 2,00 στα ψιλικατζιδικα.

μεχρι και γω που πινα μια ζωη κοκα κολα την εκοψα την πολυ και πηγα στην pepsi. Pepsi twist. την βαζανε και προσφορα στο βεροπουλο 1 ευρω το 1,5 λιτρο.

Ε τι; θα αγοράζουμε την mercedess των αναψυκτικών.

Λογικα θα καταλαβε την μειωση των πωλήσεων και θα τις εριξε, στα super market γιατι σε ψιλικατζιδικα η ιδια και απαραλλαχτη τιμή.

Εμφιαλώνεται και δω. και κοστιζει τοσο; Ουτε με πλοιο απο Αμερική δεν θα κοστιζε τοσο...

Ναι και εγω πεπσι στο 1 ευρω επαιρνα αλλα εδω και κανα μηνα εχει το σουπερ τι συσκευασια το 2χ1.5 λιτρο στα 2.25 ευρω οποτε περνω αυτη χωρις δευτερη σκεψη.

Ψιλικατσιδικο εχω παψει να ψωνιζω εδω και κανα 6μηνο πλεον μονο στο σουπερ ακομα και μια μονο σοκολατα

Σαφώς και ο αρμόδιος υπουργός ειναι ο άμεσα υπεύθυνος! Εδώ έκλεισαν κουζίνα ΕΡΤ δε μπορούν να βρουν τον αραχτο; Σαφώς και μπορεί με μια απλή εντολή! Δεκάδες θα βρεθούν να καταγγείλουν τον υπάλληλο που δε πατάει αν μάθουν ότι δόθηκε η εντολή! Ελα που τόσες καταγγελίες δεν είχαν εώς τώρα αποτέλεσμα! Αλλάζεις πρώτα τους μεγάλους και μετά τους μικρούς! Κόβεις τη ρίζα όχι το δέντρο! Οπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα! Αν ένας μεγάλο διευθυντής αποτύχει έφυγε! Δε φεύγουν και οι υπάλληλοι μαζί!

Το θεμα ειναι οτι μπορουν να βαλουν πλαφον μεγαλυτερος μισθος σε δημοσιο 1`800 ευρω και να απολυσουν οσους εχουν πανω απο ενα μελος της οικογενειας του στο δημοσιο, αυτο νομιζω ηταν το πιο δικαιο.

Δημοσ.

Θα πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό για τους δημοσίους υπαλλήλους σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες; Πόσα χρόνια κάνει να τελεσιδικήσει μια δίκη για φοροδιαφυγή; Πόσα χρόνια κάνει να τελεσιδικήσει μια υπόθεση μαύρης εργασίας;

Τώρα με το καθεστώς της μονιμότητας σε ισχύ βγαίνουν σε διαθεσιμότητα χωρίς να υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη. Ποια είναι, λοιπόν, η ασυλία που επικαλείσαι;

Εχεις λοιπον εναν υπαλληλο που του εχει σκηθει ποινικη διωξη ας πουμε επειδη εχει καταχραστει δημοσιο χρημα. Η λογικη σου ειναι να παραμεινει στη θεση του σαν να μη συμβαινει τιποτε, μεχρι να εκδικαστει τελικως η υποθεση του μετα απο καμποσα χρονια... και μου το συγκρινεις με τη φοροδιαφυγη, κατα την οποια η εφορια μεχρι να εκδικαστει η υποθεση, θα σου εχει παρει και τα σωβρακα, δε θα σου δινει φορολογικη ενημεροτητα, δε θα σου θεωρει βιβλια, δε θα σε αφηνει τελικως να ξαναδουλεψεις, ειτε εκδικαστει ειτε οχι η υποθεση σου... 

• Like 5
Δημοσ.

Σαφώς και ο αρμόδιος υπουργός ειναι ο άμεσα υπεύθυνος! Εδώ έκλεισαν κουζίνα ΕΡΤ δε μπορούν να βρουν τον αραχτο; Σαφώς και μπορεί με μια απλή εντολή! Δεκάδες θα βρεθούν να καταγγείλουν τον υπάλληλο που δε πατάει αν μάθουν ότι δόθηκε η εντολή! Ελα που τόσες καταγγελίες δεν είχαν εώς τώρα αποτέλεσμα! Αλλάζεις πρώτα τους μεγάλους και μετά τους μικρούς! Κόβεις τη ρίζα όχι το δέντρο! Οπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα! Αν ένας μεγάλο διευθυντής αποτύχει έφυγε! Δε φεύγουν και οι υπάλληλοι μαζί!

Αρχικά, βάλε και καμιά τελεία, διότι το μπούκωσες στα θαυμαστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εν συνεχεία...συγνώμη, διαβάζεις τι γράφω, ή απαντάς στον αέρα κι αν κάτσει έκατσε; Αυτό ακριβώς δε σου είπα; Ότι ο άμεσα υπεύθυνος - όποιος στην ευχή είναι τέλος πάντων - μπορεί, αλλά δε θέλει; Τι το λες και το ξαναλές το «μπορεί»; Ποια βαρύτητα έχει στην πράξη το ότι «μπορεί», από τη στιγμή που ούτε ποτέ ήθελε και συνεχίζει να μη θέλει να το κάνει;

Και...ξανά συγνώμη! Τι θα πει «έλα τώρα που τόσες καταγγελίες δεν είχαν ως τώρα αποτέλεσμα»; Ξέρεις όλες τις καταγγελίες που έγιναν και το αν είχαν αποτέλεσμα; Εγώ πάντως δεν τις ξέρω. Αυτό που ξέρω, είναι ότι σε όποια περίπτωση έκανα ο ίδιος καταγγελία κατά οποιουδήποτε «εργαζόμενου» σε δημόσια υπηρεσία, με αιτιολογικό τη μη εξυπηρέτησή μου, ή την εσφαλμένη ενημέρωσή μου για θέματα τής αρμοδιότητάς του από τα οποία εξαρτώταν η δουλειά μου, το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τ' @@ μου στο χέρι κι εκείνος να συνεχίσει να είναι στη θέση του για χρόνια μετά, σα να μην έτρεχε τίποτα.

Α! Σχετικά με το συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα: Αν αποτύχει π.χ. ο εμπορικός διευθυντής μιας εταιρείας, σε χειρισμό που άπτεται αποκλειστικά τής δικής του ευθύνης και θέσης, σαφώς και φεύγει αυτός και όχι οι κατώτεροι υπάλληλοι (δεν είναι ούτε στην αρμοδιότητα, ούτε στις ικανότητες και την εκπαίδευση των κατώτερων υπαλλήλων, το να κλειστεί π.χ. μια συμφέρουσα συμφωνία με κάποιο προμηθευτή). Αν όμως ο εμπορικός διευθυντής πετύχει το στόχο που έχει αναλάβει και στη συνέχεια τα σκατώσουν οι κατώτεροι υπάλληλοι στη δική τους πλέον δουλειά, είναι αυτοί που φεύγουν για το σπιτάκι τους, όχι ο εμπορικός διευθυντής. Τουλάχιστον στις πέντε συνολικά εταιρείες όπου εργάστηκα στην Ελλάδα, αυτό συνέβαινε...

Εγώ σου μίλησα για ανευθυνότητα και άρνηση εκτέλεσης καθήκοντός, κάποιων απλών υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτών την κάκιστη συμπεριφορά αντιμετώπισα, όχι του διοικητή τής υπηρεσίας. Αν ήταν γραψαρχιδιστής κι αυτός, με αποτέλεσμα να μην ελέγχει το αν κάνουν τη δουλειά τους οι υφιστάμενοί του, σαφώς και πρέπει να απολυθεί και ο ίδιος. Αν όμως ήταν εντάξει στις αρμοδιότητές του, γιατί να χάσει πρώτα αυτός τη θέση του για χάρη ενός, δύο ή κι εγώ δεν ξέρω πόσων ηλιθίων; Αυτοί να τη χάσουν πρώτα. Αυτός πρέπει απλά να τους κοινοποιήσει την απόλυσή τους.

Δεν είναι κανόνας το «αλλάζεις πρώτα τους μεγάλους και μετά τους μικρούς». Ο κανόνας είναι «αλλάζεις/απολύεις πρώτα τον άμεσο φταίχτη». Αν δηλαδή, στο παράδειγμα που δεν πρόλαβες να διαβάσεις, τού την έδινε τού μεταφορέα και πετούσε την τηλεόραση που πήγε στον πελάτη από το μπαλκόνι, έπρεπε να απολυθεί άμεσα ο προϊστάμενός του και μετά να εξεταστούν οι ευθύνες τού μεταφορέα;

• Like 3
Δημοσ.

Σορρυ αρχιροκά μου, αλλά γράφω απο κινητό, το οποιο με έχει γ@μ...στις αυτοματες διορθωσεις...δε το ξέρω ακομα, δωράκι ειναι :P

Σου απάντησα πάνω σε αυτο ως εξης, ισως δε το έθεσα σωστά.

Θεωρητικολογείς Κοσσούτιε! Ποιοι να τους βρουν; Οι ...προϊστάμενοί τους, ή ο αρμόδιος υπουργός; Αν είναι να το μεταφέρουμε στα ανέκδοτα το topic και να τελειώνουμε. Τι με νοιάζει εμένα το ότι μπορούν να τους βρουν, από τη στιγμή που εδώ και δεκαετίες έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι δε θέλουν να τους βρουν και μού επιβάλλουν να τούς πληρώνω κι από πάνω, προκειμένου να μου γ@μούν τη ζωή και τη δουλειά μου;

Σου εξηγησα δηλαδη οτι ο αρμοδιος ειναι αυτος που εσυ (και εγω) θεωρεις ανέκδοτο.

Φυσικά και ειναι ανέκδοτο, αλλά έλα που ομως κάποτε η χωρα πρέπει να δουλέψει χωρις να ειναι ανέκδοτο η δουλειά του αρμοδιου υπουργου ή του εκάστοτε μεγαλοπροιστάμενου. Το ξέρω οτι το κάνουν εδω και 10ετίες.

Σκοπός ειναι να μην απολυθεί αυτος που δε φταίει, για σφάλματα του εκάστοτε μεγάλου, διοτι για την ωρα εγω αυτό βλέπω.

Ακόμα και στη περιπτωση της ΕΡΤ, της οποιας ημουν υπερ της εξυγιανσης, δεν ειναι τωρα σοβαρά πράγματα να διωχνεις ακόμα και κόσμο που δουλευε χαρακτηριστικά καλά και που μπηκε δίκαια. Ηξεραν ποιοι ειναι αυτοι, αλλά δεν ασχοληθηκαν.

Και...ξανά συγνώμη! Τι θα πει «έλα τώρα που τόσες καταγγελίες δεν είχαν ως τώρα αποτέλεσμα»; Ξέρεις όλες τις καταγγελίες που έγιναν και το αν είχαν αποτέλεσμα;

Μα το ειπες και μονος σου. Οπως ακριβως πηρες εσυ τα @@ στο χέρι, την ιδια τυχη ειχαν και όσοι απευθηνονταν σε προισταμενους κάνοντας δουλειά άλλων. Προσωπικά γνωριζω τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και για περιπτωση παραίτησης γνωστου μου, απο τον τεράστιο ΟΤΕ ξέρω, επειδή ακριβως έκανε δουλειά 5 ατόμων με τους άλλους 4 να κάθονται. Τον ΟΤΕ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειναι ιδιωτικός πλέον!!!!

Υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες δημοσιευμένες. Μάλιστα έχω την εντυπωση οτι κάποια απο αυτές υπηρχε και στο βιβλίο του Πάγκαλου (χωρις να κοβω το κεφάλι μου)

Στη τριτη παράγραφο συμφωνω απολυτα.

Εφοσον ο προιστάμενος ειναι σωστός, συνήθως ακολουθούν και οι εργαζόμενοι. Δεν μπορουν διαφορετικά. Αλλωστε συνήθως στις εταιρίες που εργαζόμουν εγω, η επιβράβευση ή η απόλυση κάποιου μάνατζερ δεν ειχε να κάνει μονο με τη δικη του απόδοση αλλά και με την απόδοση του τμηματός του. Αυτος ειχε το ελευθερο να διωξει οποιον θέλει ομως (να ενημερωσει βασικά την Υ.Α.Δ. ωστε ειτε να τον διωξουν ειτε να του αλλάξουν τμημα)

Συμφωνω και στη 4η παράγραφο. Η κάθε περιπτωση ομως ειναι διαφορετική. Ολοι έχουμε αντιμετωπισει γραψοτέτοιους υπαλλήλους, έχουμε αντιμετωπίσει ομως και σωστους.

Η λογική του Παπί είναι να φυγουν όλοι. Εγω εκεί διαφωνω και ζητάω έλεγχο με οποιον τροπο μπορει να γινει αυτος.

(ελπιζω καλυτερα τωρα με το θέμα των παραγράφων κτλ...την κάνω θα σου απαντησω για τα υπολοιπα το βράδυ)

Δημοσ.

Θυμάμαι, πριν περίπου ένα χρόνο, να αναπτύσσεται παρόμοια κουβέντα στο "Μπλα Μπλα"... Το thread είχε τον τίτλο "Το παραμύθι της φοροδιαφυγής" για όσους δε θυμούνται. Βλέπω πως από τότε λίγα πράγματα έχουν αλλάξει.

Έτσι για την ιστορία, τότε είχα παραθέσει κάποια στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν πως τόσο κρατικοί παράγοντες όσο και δημοσιογράφοι παρουσιάζαν μια εξαιρετικά διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με τον αριθμό των Δ.Υ. στην Ελλάδα.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την ύπαρξη περιπτώσεων αργόμισθων, αγενών και γενικότερα άχρηστων Δ.Υ., όπως αυτές που αναφέρει π.χ. ο deesnider. Τον τελευταίο μήνα μόνο υπήρξα μάρτυρας αντίστοιχων περιστατικών σε τρεις διαφορετικές υπηρεσίες, σε δύο διαφορετικές πόλεις. Κοπρόσκυλα της χειρότερης ράτσας. 

Ωστόσο, παρότι αναγνωρίζω το πρόβλημα, εξακολουθώ να μη δέχομαι ως λύση την μαζική απόλυση εργαζομένων του Δημοσίου. Οι λόγοι έχουν αναφερθεί λίγο πολύ και από άλλους, συνοψίζω στους εξής βασικούς:

1. Περισσότεροι άνεργοι χωρίς δυνατότητα εύρεσης εργασίας = ένταση της οικονομικής ύφεσης.

2. Πολλοί μπήκαν δίκαια στο Δημόσιο και οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία αυτού.

3. Όσοι μπήκαν άδικα δεν πρόκειται να κουνηθούν από τις θέσεις τους γιατί απλούστατα θα συνεχίσουν να προστατεύονται απ' αυτούς που τους "βόλεψαν" στο Δημόσιο αρχικά.

Εάν το κράτος ήθελε να απομακρύνει ή έστω να τρομάξει τους κηφήνες θα μπορούσε να το κάνει. Τελεία και παύλα. Μια τέτοια κίνηση θα είχε όμως μεγαλύτερο πολιτικό κόστος, πιστεύω, από την καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού επίθεση σε συγεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Αναφερθήκατε κάποιοι στους εκπαιδευτικούς. Επειδή έχω -εμμέσως- επαφή με τον χώρο και έχοντας φυσικά υπάρξει μαθητής και αργότερα φοιτητής, θεωρώ πως ο τομέας της Παιδείας είναι από τα ελάχιστα πράγματα τα οποία "ψιλολειτουργούν" στην Ελλάδα. Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τουλάχιστον λειτουργούν, στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ το παιχνίδι χοντραίνει λόγω της μεγάλης εμπλοκής πολιτικών παρατάξεων τόσο με καθηγητές όσο και με φοιτητές.

Οι περισσότεροι καθηγητές σε σχολεία, δουλεύουν, έχουν ώρες στην τάξη. Πολλοί πλέον είναι νέοι άνθρωποι με λίγα μόλις χρόνια στο Δημόσιο. Το αρμόδιο Υπουργείο μπορεί να εντοπίσει ποιοί πραγματικά δεν διδάσκουν αλλά κατέχουν άλλου τύπου θέσεις και να τους απομακρύνει, εάν φυσικά εκτιμήσει πως είναι περιττοί. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Δεν θέλω να επεκταθώ αλλά πρέπει να αναφέρω επίσης πως, εάν γίνει στην πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια κάτι αντίστοιχο με τα πειράματα των τελευταίων κυβερνήσεων στην τριτοβάθμια, τότε το -ήδη χαμηλό- μορφωτικό επίπεδο των νεότερων γενεών θα πιάσει πάτο. Δεν θέλετε, κανείς μας δε θέλει, να πάψει να υφίστατει η δωρεάν -έστω και βασική- παιδεία όπως την ξέρουμε σήμερα. Μπορώ να αναπτύξω τον συλλογισμό μου αν κάποιος το επιθυμεί. Αναλογιστείτε πάντως πως αυτή τη στιγμή, οι "περικοπές" του κράτους, προκειμένου να μπαλώσει καθαρά πολιτικής φύσεως μαλακίες, έχουν οδηγήσει πολλές σχολές σε κατάσταση υπολειτουργίας.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως πολλοί σπούδασαν για να γίνουν εκπαιδευτικοί και δεν μπορούν, π.χ στα 45 τους και σε μια περίοδο με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας να κάνουν εύκολα κάτι άλλο. Όσοι πείτε κάτι σε φάση "ας πρόσεχαν", "ας μη σπούδαζαν", "το έκαναν για να μπουν στο Δημόσιο" σκεφτείτε λίγο παραπάνω.

Ας αρχίσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους να λειτουργούν, ας αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα από τους "απασχολούμενους" ως δημοτικοί κηπουροί και "φύλακες", ας ψάξουν λίγο τι παίζει με "δηλωμένους ανέργους" εκεί στον ΟΑΕΔ, ας κάνει κανά ντου το ΣΔΟΕ στους "στηλοβάτες" του τουρισμού μας στα νησιά κ.λ.π. Ισοπεδωτικές λογικές φάση "ντου και μαζικές απολύσεις" μόνο άγνοια και μιζέρια υποδηλώνουν...

• Like 2
Δημοσ.

έλα που ομως κάποτε η χωρα πρέπει να δουλέψει χωρις να ειναι ανέκδοτο η δουλειά του αρμοδιου υπουργου ή του εκάστοτε μεγαλοπροιστάμενου. Το ξέρω οτι το κάνουν εδω και 10ετίες.

Είπαμε: Στο τι πρέπει να γίνει, έχουμε καταλήξει (με γενικότητες και ευχολόγια τού τύπου «η χώρα πρέπει να δουλέψει...», αλλά τέλος πάντων, κατά βάση συμφωνούμε). Για το γεγονός ότι αυτό που πρέπει να γίνει, εδώ και ...σαράντα χρόνια εσκεμμένα δε γίνεται, διότι ο ένας καλύπτει τον άλλον (κατά το «κόρακας, κόρακα μάτι δε βγάζει») και όλοι μαζί προστατεύονται από ...θεσμούς, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση αντιμετώπισης; Ότι η χώρα ...πρέπει να δουλέψει χωρίς να είναι ανέκδοτο, το ξέρω. Το αν, το πως και το πότε θα γίνει αυτό, είναι που δε βλέπω...

Σκοπός ειναι να μην απολυθεί αυτος που δε φταίει, για σφάλματα του εκάστοτε μεγάλου, διοτι για την ωρα εγω αυτό βλέπω.

Ο σκοπός δεν είναι ειδικά και αποκλειστικά αυτός. Ο σκοπός είναι, αφενός να μην ξεσπάμε πάνω σ' αυτόν που δε φταίει, είτε είναι «μικρός», είτε είναι «μεγάλος», αφετέρου να αλλάζουμε τα φώτα σ' αυτόν που φταίει, επίσης είτε «μικρό», είτε «μεγάλο». Ο καθένας φταίει στον τομέα ευθύνης του. Δε γίνεται από τη μία να πλευροκοπούμε τους «μεγάλους» που τα κάνουν μπάχαλο στον τομέα τους και από την άλλη να αντιμετωπίζουμε με οίκτο, συμπάθεια, επιείκεια και κατανόηση τους «μικρούς»...

Ακόμα και στη περιπτωση της ΕΡΤ, της οποιας ημουν υπερ της εξυγιανσης, δεν ειναι τωρα σοβαρά πράγματα να διωχνεις ακόμα και κόσμο που δουλευε χαρακτηριστικά καλά και που μπηκε δίκαια. Ηξεραν ποιοι ειναι αυτοι, αλλά δεν ασχοληθηκαν.

Συμφωνώ, αν και το «μπήκε δίκαια» είναι σχετικό. Όταν το κράτος, προκειμένου να βολέψει όσους γουστάρει να βολέψει, δημιουργεί από το μηδέν 5000 θέσεις εργασίας - τυχαίο νούμερο - σ' ένα δημόσιο οργανισμό, τού οποίου η πλέον εύρυθμη λειτουργία απαιτεί μάξιμουμ 2000, το γεγονός ότι στη συνέχεια προκηρύσσει νόμιμο διαγωνισμό για τις προσλήψεις, δε σημαίνει ότι η πρόσληψη των επιπλέον των 2000 είναι δίκαιη. Άλλο το «δίκαιη» κι άλλο το «νομιμοφανής» (ή ακόμα και το «νόμιμη», δεδομένης της εντυπωσιακής ...ελαστικότητας με την οποία δημιουργούνται κάποιοι νόμοι στην Ελλάδα).

Ο προσληφθείς δικαιολογείται στο 100% να μη γνωρίζει το ποιες είναι οι ακριβείς ανάγκες σε προσωπικό, τής υπηρεσίας στην οποία θέλει να προσληφθεί. Όταν όμως προσληφθεί και βλέπει ότι η θέση του εκεί μέσα είναι μόνο...«εισπράκτωρ μισθού», χωρίς να κάνει τίποτα, το σοβαρό κράτος που θα έρθει - λέμε και καμιά μαλ... να περνάει η ώρα! - να αντικαταστήσει το διεφθαρμένο προηγούμενο, αν θέλει να διατηρήσει την υπηρεσία βιώσιμη, οφείλει να τον απολύσει. Σκληρό ακούγεται αλλά, καλώς ή κακώς, έτσι είναι.

Αγοράζω π.χ. εγώ ως ιδιώτης την επιχείρηση κάποιου άλλου ιδιώτη, διότι πιστεύω ότι είμαι ικανότερος και θα την καταστήσω κερδοφόρα και διαπιστώνω ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει στο μισθολόγιο ...100 υπαλλήλους, για να κάνουν δουλειά που βγαίνει άνετα και καθ' όλα νόμιμα με 30. Τι πρέπει να κάνω; Να κρατήσω τους επιπλέον 70, συνεχίζοντας να τους πληρώνω ενώ δε χρειάζονται, ή να επεκτείνω στο τριπλάσιο την επιχείρηση, ώστε να τους έχει ντε και καλά ανάγκη; Κοίτα να δεις που είμαι κακός και θα τους απολύσω...

Μα το ειπες και μονος σου. Οπως ακριβως πηρες εσυ τα @@ στο χέρι, την ιδια τυχη ειχαν και όσοι απευθηνονταν σε προισταμενους κάνοντας δουλειά άλλων.

...και η ουσία αυτού είναι; Που ακριβώς αλλάζει την πραγματικότητα;

Εφοσον ο προιστάμενος ειναι σωστός, συνήθως ακολουθούν και οι εργαζόμενοι. Δεν μπορουν διαφορετικά.

η λέξη-κλειδί εδώ, είναι το «συνήθως», το οποίο δε σημαίνει «πάντα». Μια χαρά μπορούν να μην είναι σωστοί, αν το έχουν στη νοοτροπία τους (το παραδειγματάκι που σου έδωσα και σου είπα να το δεις, είναι χαρακτηριστικό).

Όπως μια χαρά μπορούν και να σκίζονται φιλότιμα στη δουλειά, υπό τη διοίκηση του πιο άχρηστου προϊσταμένου.

Αλλωστε συνήθως στις εταιρίες που εργαζόμουν εγω, η επιβράβευση ή η απόλυση κάποιου μάνατζερ δεν ειχε να κάνει μονο με τη δικη του απόδοση αλλά και με την απόδοση του τμηματός του. Αυτος ειχε το ελευθερο να διωξει οποιον θέλει ομως

Βεβαίως! Η ουσία είναι, να φεύγει όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Το ποιος θα τον απολύσει, είναι αδιάφορο. Ας τον απολύσει και ο πρόεδρος τής Δημοκρατίας... 

Ολοι έχουμε αντιμετωπισει γραψοτέτοιους υπαλλήλους, έχουμε αντιμετωπίσει ομως και σωστους.

Δες την απάντηση που έδωσα στον liopyr, μερικές σελίδες πιο πίσω. Απαντώ ακριβώς σε αυτό που λες. Συνοπτικά: Το να χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς και σχολιασμού, το ότι εξυπηρετηθήκαμε σωστά σε μια δημόσια υπηρεσία, είναι τουλάχιστον αστείο. Αυτό πρέπει να είναι το δεδομένο και το καθολικά ισχύον.

Φαντάσου να παινεύω τον περιπτερά μου όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, επειδή κάθε φορά που του ζητάω τσιγάρα, μου δίνει όντως τσιγάρα και όχι ...καπότες!

ζητάω έλεγχο με οποιον τροπο μπορει να γινει αυτος.

Κι όταν ο τρόπος δεν υπάρχει, ή όταν υπάρχει, αλλά βρίσκει τοίχο κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να τον εφαρμόσει, τι κάνουμε; Αφήνουμε το καρκίνωμα να εξαπλώνεται; Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά εγώ λέω να το ξηλώσουμε...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...