Fotis13 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 <p>Επιτέλους με την καραμέλα του ιδιωτικού τομέα.</p> <p> </p> <p>Στην Ελλάδα το συντριπτικό ποσοστό των επιχειρήσεων είναι μικρές, οπότε εκ των πραγμάτων είναι μάλλον αδύνατο να στηθεί κάποιου είδους διαμαρτυρία για το κάθε μαγαζάκι που κλείνει ξεχωριστά.</p> <p>Όταν γίνονται διαδηλώσεις για τις πολιτικές που αναγκάζουν αυτά τα μαγαζάκια να κλείσουν, βρίσκετε ανάμεσα τους τα γνωστά σας "κομματόσκυλα" και τους "εργατοπατέρες", οπότε σας ξινίζουν, προκαλούν κίνηση στους δρόμους, μειώνουν την κίνηση στα μαγαζιά (που κατά τ'άλλα θα έκαναν χρυσές δουλειές λολ), χαλάνε το πρόσωπο της χώρας και πώς να έρθουν οι τουρίστες μετά κλπ.</p> <p> </p> <p>Δεν σας πιάνει κανείς πουθενά ε.</p> <p> </p> <p>Σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπου υπήρξε οργάνωση έχουν γίνει σοβαρότατες κινητοποιήσεις, μετρόπολις, ΒΙΟΜΕ, Χαλυβουργία, Μεβγάλ,Φάγε, απλά δεν τις είδατε στην τηλεόραση.</p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> Πες μας και τι εγινε και στην αλλη μεγαλη επιχειρηση της τυποεκδοτικης κσι πως οι πολιτικες της εργοδοσιας "ηπιαν το αιμα " των εργαζομενων.Πες και τι εγινε στην χαλυβουργια ποιος κερδισε και ποιος εχασε τελικα.ΑΠο αΕρολογιες της κακιας ωρας ειμαστε φουλ καμια προταση δεν βλεπουμε ,οχι σε ολα και θα βρεξει λεφτα απο τον ουρανο. Sent from my ipad4 using Insomnia 3
kostas_dr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Απ' την μια λυπάμαι που κόσμος χάνει την δουλειά του, απ' την άλλη δεν καταλαβαίνω δηλώσεις τύπου: "Να αναλάβει το Κράτος τις ευθύνες του"! Η εποχή που οι κυβερνήσεις με διάφορα θαλασσο-δάνεια απο κρατικές τράπεζες, συντηρούσαν προβληματικές επιχειρήσεις έχει τελειώσει. Το έχουμε καταλάβει αυτό; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Δεν ζούμε στο '80. (επίκαιρο θέμα) Ας μην μεταφερθεί πάλι ο λογαριασμός στους φορολογούμενους! (Λες και έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε και άλλα. Απο πού; ). 3
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ε αποφασιστε.. οταν γινονται διαμαρτυριες για τον δημοσιο τομεα .. λετε μονο το δξμοσιο σας νοιαζει. Οταν γινονται διαμαρτρυιες στις ιδιωτικες επιχειρησεις λετε οτι εμποδιζεται το δικαιωμα στην εργασια , διαταραξη κοινης ησυχιας , κλεινουν οι δρομοι. Αν δεν γινει τιποτα απο ολα αυτα . \που ηταν οι φιλοι σας οι αριστεροι να διαμαρτυρηθουν;Απορια θελετε να μας τρελανετε να παμε ολοι μαζι στον ψυχιατρο για να σας ερθει φτηνοτερα;Γτ αλλιως δεν υπαρχει λογικη.. 1
kostas_dr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=395681
deesnider Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μα δεν μπορουμε να κανουμε πολιτικη συζητηση. Τι του κουράζεις? Να σου πω τη ψηφιζω? Μπορεί να μη μπορούμε - ούτε εγώ το ζήτησα, ή το θέλω - να κάνουμε πολιτική συζήτηση, αλλά αδερφάκι μου... απαντάς σαν πολιτικός! Για τελευταία φορά, ασχέτως τού ότι όπως είπες, δε θέλεις να το συνεχίσεις, μήπως και μου δώσει κάποιος απ' τους υπόλοιπους να καταλάβω πού είναι το λάθος τού συλλογισμού μου: Σού ζήτησα να μου πεις ποιος είναι ο τρόπος που έχεις στο μυαλό σου, όχι ποιο κόμμα θεωρείς ότι μπορεί ή πρέπει να τον εφαρμόσει. Το να πεις «Ο τρόπος είναι αυτός», δεν είναι πολιτική συζήτηση, τουλάχιστον βάσει των κανόνων τού forum. Το να πεις «Πρέπει να αναλάβει την εξουσία το τάδε κόμμα (ονομαστικά)», είναι. Αν κατανοείς τη διαφορά των δύο περιπτώσεων και συμπεραίνεις ότι σού ζητώ να μού πεις ...τι ψηφίζεις(!), μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Πες ρε παιδί μου «Δε γουστάρω να πω ποιος είναι ο τρόπος». Κουβέντα κάνουμε, δε σού έβαλε κανείς πιστόλι στο κεφάλι. Μη με δουλεύεις όμως... Οποτε η προσωπική άποψη του καθενός για τη ζωή στην Ελλάδα δε μετράει αφου ο εκάστοτε συγγενης μπορει να στα παρουσιάζει έτσι η αλλιώς. Είπα ότι ενημερώνομαι επίσης από ειδησεογραφικά sites, από δελτία ειδήσεων μέσω δορυφορικής τηλεόρασης κ.τ.λ., αλλά εσύ έμεινες μόνο στο τι μού λέει ο κάθε συγγενής μου... ...Θύμισέ μου: Εσύ ήσουν αυτός ο οποίος πολύ πρόσφατα επεσήμανε - και πολύ σωστά - το ότι κάποιο μέλος εδώ, απομόνωσε ένα τμήμα μόνο από post κάποιου άλλου, με αποτέλεσμα να παραποιείται το νόημα; δε μπορω να πιστεψω οτι υπάρχει άνθρωπος που σου λέει οτι τα πράγματα παραμένουν το ιδιο στο δημόσιο και η εξυπηρέτηση (ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ που σε αυτά δεν έχει σχέση ο υπάλληλος αλλά αυτοι που έχουμε ηδη προαναφέρει) Μού λες εν ολίγοις ότι, η γραφειοκρατία και - ειδικά - οι ουρές ( = δεκάδες κόσμου που περιμένει με τις ώρες για κάτι που απαιτεί κάποια λεπτά), είναι φαινόμενα παντελώς άσχετα με το ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τη δουλειά τους ή λείπουν αδικαιολόγητα από τις θέσεις τους. Εντάξει, συνεννοηθήκαμε! Γιατι παιζει κανα ρόλο? Εφυγαν ή δεν έφυγαν? Αυτο έχει σημασία. Εχεις λιγότερους δ.υ. πλέον σε σχέση με πριν 6 χρονια? Εχεις. Αυτο έχει σημασία. Τωρα αν αυτοι ηταν τεμπέληδες ή οχι δε σε απασχολει στη δεδομένη. Δεν παίζει ρόλο και δεν έχει συνέπειες για τους πολίτες, το ότι κάποιοι τεμπέληδες ή επίορκοι Δ.Υ. συνταξιοδοτήθηκαν χαριστικά και πρόωρα, ενώ θα έπρεπε απλώς να απολυθούν παίρνοντας μόνο τη νόμιμη αποζημίωση - όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα - και δεν πρέπει να με απασχολεί στη ...δεδομένη; Μιλάς σοβαρά; Εντάξει τότε! Να κάνω κι εγώ μια πρόταση; Να κατασχεθεί από το κράτος το σύνολο τής περιουσίας - κινητής και ακίνητης - όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, να ρευστοποιηθεί και μ' αυτά που θα εισπράξει το κράτος, να πληρώσει το εξωτερικό του χρέος. Όσο πεσμένες κι αν είναι οι αξίες, αν εκποιηθούν όλα, μάλλον βγαίνει ο λογαριασμός. Θα έχει σταματήσει η Ελλάδα να χρωστάει σε αντίθεση με πριν; Αυτό έχει σημασία... ...Τώρα, αν τα λεφτά προέκυψαν από την παράνομη κατάσχεση τής περιουσίας των πολιτών, δε μας απασχολεί στη ...δεδομένη! (Κατά το: «Τώρα, αν αυτοί ήταν τεμπέληδες ή όχι, δε σε απασχολεί στη δεδομένη»...) Και ο τάδε ιδιωτικος μπορει να πηγαινε στη δουλεια και να ξυνοταν (ξέρεις πόσους τέτοιους έχω γνωρισει με τη νοοτροπία του δ.υ. που συζητάμε??ασε!) και τωρα του πληρωνει συνταξη το κράτος. Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια! Άμα σου λέω ότι μιλάς σαν πολιτικός, κάτι ξέρω... ...άλλη μία λοιπόν, έστω και χωρίς ελπίδα: Ο τάδε ιδιωτικός που πήγαινε στη δουλειά και ξυνόταν, απολύθηκε, παίρνοντας μόνο τα μέχρι τότε δεδουλευμένα και τη νόμιμη αποζημίωση. Δε ...συνταξιοδοτήθηκε από το κράτος. Φαίνεται όμως ότι δε διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων, οπότε μάλλον έχω δίκιο για το «χωρίς ελπίδα»... Και ναι, πρέπει να υπάρχει αυτος ο κάποιος που δουλειά του θα ειναι να τους βρισκει. Ετσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργουν. Το ξέρεις, το ξέρω, μαλλιασε και η δικη μου γλωσσα να τα λεω και η δικη σου, αλλά έτσι ειναι φιλε μου. Δε γινεται διαφορετικα. Καμια δουλειά δε γινεται χωρις έλεγχο. Πάντα κάποιος θα τεμπελιάζει και αν δε τον τιμωρουν, θα παρασιρονται και οι άλλοι αν δεν έχουν ηδη αγανακτισει πρωτα. Ένα ακόμα «θα έπρεπε»...ευτυχώς, διότι μέχρι τώρα δεν το είχα εμπεδώσει! Εχω στο μυαλο μου τη ΔΕΗ που ουσιαστικά θα ειναι μια ιδιωτικη εταιρία πλέον και σκέφτομαι οτι ειναι μονοπώλιο, αλλά δε μπορω να σκεφτω ένα τροπο να ζησω αξιοπρεπώς χωρις ρευμα. Ούτε σ' εμένα θα άρεσε να ζω χωρίς ρεύμα. Δεν είναι πάρα πολλά τα χρόνια όμως, από τότε που ακόμα και στην Ελλάδα, υπήρχαν ολόκληροι οικισμοί που δεν είχαν ρευματοδότηση. Ακόμα και σήμερα κάποια χωριά και κάποια παραμεθόρια νησιά βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση, ακόμα και επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Δεν είναι ότι το γουστάρουν προφανώς, αλλά δεν αυτοκτόνησαν οι κάτοικοί τους! Ζουν όπως μπορούν. (Με χρήση κάποιων γεννητριών π.χ και μόνο τις ώρες κατά τις οποίες το ρεύμα κρίνεται απολύτως αναγκαίο). Όχι επειδή θεωρούν ...αξιοπρεπή τη διαβίωση χωρίς ρεύμα, αλλά επειδή επί τού παρόντος δεν γίνεται να κάνουν αλλιώς. Συνέβαινε κι εδώ που βρίσκομαι εγώ, πριν από ελάχιστα χρόνια: Παροχή ρεύματος - όχι μόνο στα σπίτια, αλλά ακόμα και στους δρόμους, υπήρχε για ...δύο ώρες συνολικά κάθε μέρα και μάλιστα, ούτε συνεχείς, ούτε σταθερές. Απλώς, ένα δίωρο ημερησίως, το κράτος άνοιγε την παροχή. Μπορεί αυτό να συνέβαινε για μία ώρα τη νύχτα και για άλλη μία το πρωί, μπορεί και για δύο συνεχείς ώρες σε οποιοδήποτε σημείο τού εικοσιτετραώρου. Φαντάζεσαι ότι ο κόσμος ένιωθε ...αξιοπρεπής; Όχι βέβαια! Όμως η αγορά λειτουργούσε, η συγκοινωνία το ίδιο, ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του...όλα γίνονταν στον υψηλότερο βαθμό που οι συνθήκες επέτρεπαν. Ποιος ειπε οτι ο κόσμος ειναι υπερ αυτου του ειδους τον συνδικαλισμο? Ναι...και με το να μην είναι ο κόσμος υπέρ αυτού τού είδους συνδικαλισμού, είδες εσύ το συνδικαλισμό να ...αλλάζει είδος; Ποιος το αποφασίζει αυτο? Εγω? Εσυ? Προφανως αυτοι εκει μέσα που τους ριχνω μονιμα ολη την ευθυνη. Εγω θα πληρωνα για να εχω το σάιτ αυτο. Εσυ όχι. Θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή. Δεν υπάρχει. Ο υπάλληλος τι ευθύνη φέρει για αυτο ομως? Να τον διωξουμε επειδη η βουλη υποχρεωνει τον κοσμο να πληρωνει για τη λειτουργια της δημοσιας τηλεόρασης? Άντε πάλι με τα «θα έπρεπε» και τα ευχολόγια! Πρέπει πάντως να έχει πλάκα το να μη βαριέσαι να λες τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να λες στην ουσία τίποτα. Συνοψίζοντας: Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιλογή, όποια ευθύνη κι αν έχει ο υπάλληλος, ο φορολογούμενος που δεν θέλει να απολαμβάνει την όποια υπηρεσία τής όποιας ΕΡΤ, έχει ακόμα μικρότερη ευθύνη και υποχρέωση να πληρώνει γι' αυτή. Ακόμα κι αν ο υπάλληλος έχει μηδενική ευθύνη, αυτή τού εν λόγω φορολογούμενου έχει ...αρνητικό πρόσημο. Οπότε τελικώς ναι: Ή να εφαρμοστεί αυτός ο περίφημος τρόπος που λες ότι υπάρχει, αλλά τον κρατάς ως επτασφράγιστο μυστικό (άλλη μια φορά: Όχι, λέγοντας το σκέτο «Να γίνει έλεγχος» δεν παρουσιάζεις τον τρόπο. Τον τρόπο τον παρουσιάζεις, λέγοντας σαφώς και συγκεκριμένα το «Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτός ο έλεγχος, τη στιγμή που ακόμα κι αν κάποτε επιχειρήθηκε, οι αρμόδιοι να τον πραγματοποιήσουν βάρεσαν προσοχές μπροστά στους επαγγελματίες συνδικαλιστές») ή να κλείσει η ...τιμημένη! Διότι όπως σου είπα, όσο κι αν δε φταίνε οι εργαζόμενοι και οι «εργαζόμενοι» σ' αυτή, οι πολίτες που δεν εκτιμούν την όποια προσφορά ή υπηρεσία της, φταίνε απείρως λιγότερο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους υποχρεώνει να την πληρώνουν. Ποιο ξεκάθαρο δε γίνεται... Αποψη μου ειναι πως η δημοσια τηλεόραση δε θα έπρεπε καν να πληρωνετε αφου οι χορηγιες ειναι ηδη αρκετές. Η δική μου άποψη, είναι ότι δε θα έπρεπε να υφίστανται καν «χορηγίες» (εφόσον αναφέρεσαι σε κρατικές), αλλά να πορεύεται αποκλειστικά και μόνο από την πώληση διαφημιστικού χρόνου. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι να διαφημιστούν, κρίνουν ότι το πρόγραμμά της έχει την απαιτούμενη θεαματικότητα, ώστε η διαφήμισή των προϊόντων τους να αποδώσει, να την πληρώσουν γι' αυτό. Αν κρίνουν το αντίθετο, να επιλέξουν άλλο σταθμό για να προβληθούν. Βασικός νόμος τής αγοράς είναι αυτός και, πραγματικά, έχω σιχαθεί τη ζωή μου ακούγοντας τόσο χρόνια ότι είναι λογικό να εφαρμόζεται διαφορετικά στους κρατικούς/δημόσιους σταθμούς και διαφορετικά στους ιδιωτικούς. Όποιος γουστάρει να βιάζει την κοινή λογική, θεωρώντας αυτή την κατάσταση λογική και ορθή, είναι δικαίωμά του να το κάνει. Εγώ δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. οπότε η λύση είναι εκλογές. Στις οποίες εκλογές, θα ψηφίσουν άλλοι από αυτούς που ψήφιζαν μέχρι τώρα... ...επιτέλους ρε 'συ! Μού έβγαλες την πίστη ανάποδα, αλλά στο τέλος μου αποκάλυψες τη ...λύση!
deesnider Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ελα νταξει, ηρεμηστε με τα σεντόνια. Γιατί ρε bro; Εγώ τα γράφω, εγώ κουράζομαι. Υποχρεώνω κανέναν να τα διαβάζει αν τον κουράζουν; Να το βάλω σε spoilers, να τα βρούμε κάπου στη μέση; 4
pournaras Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Και ο τάδε ιδιωτικος μπορει να πηγαινε στη δουλεια και να ξυνοταν (ξέρεις πόσους τέτοιους έχω γνωρισει με τη νοοτροπία του δ.υ. που συζητάμε??ασε!) και τωρα του πληρωνει συνταξη το κράτος. ?????????????????????????????????????? 400 ευρω το μηνα εισφορα ικα, επι 14 μηνες επι 40 χρονια, ειναι 225 χιλ. ευρω. Αν δεν εισαι ο ακατανομαστος, μεσο ορο ζωης θα εχεις μεχρι τα 80, αρα θα παρεις συνταξη επι 15 χρονια το φανταστικο ποσο (ενα μεσο ορο), των 800 ευρω, ητοι 800 επι 14 μηνες, επι 15 χρονια 168 χιλ ευρω... Τι ακριβως εβαλε το κρατος; 5
deesnider Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ε αποφασιστε.. οταν γινονται διαμαρτυριες για τον δημοσιο τομεα .. λετε μονο το δξμοσιο σας νοιαζει. Οταν γινονται διαμαρτρυιες στις ιδιωτικες επιχειρησεις λετε οτι εμποδιζεται το δικαιωμα στην εργασια , διαταραξη κοινης ησυχιας , κλεινουν οι δρομοι. Αν δεν γινει τιποτα απο ολα αυτα . \που ηταν οι φιλοι σας οι αριστεροι να διαμαρτυρηθουν;Απορια θελετε να μας τρελανετε να παμε ολοι μαζι στον ψυχιατρο για να σας ερθει φτηνοτερα;Γτ αλλιως δεν υπαρχει λογικη.. Υποθέτω ότι, αν και χρησιμοποιείς πληθυντικό («αποφασίστε»), δεν περιμένεις ...συλλογική θέση. Τόσο για το δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, να σου πω τι θέλω εγώ λοιπόν: Να απεργούν όλοι όσοι θέλουν να απεργήσουν, εφόσον: - Δε δημιουργούν πρόβλημα σε πολίτες άσχετους με το αντικείμενο τής εργασίας τους, π.χ. κλείνοντας δρόμους και στερώντας τους τη δυνατότητα να μετακινηθούν. - Αυτοί που επιθυμούν να απεργήσουν, δεν επιβάλλουν να τους ακολουθήσουν στην απεργία τους και δεν τραμπουκίζουν όσους συναδέλφους τους τυχόν δε θέλουν, δεν έχουν τα ίδια αιτήματα, θέτουν σε προτεραιότητα την ανάγκη τους για δουλειά, ή απλώς δε γουστάρουν να απεργήσουν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν σε κανέναν κερατά το λόγο... ...και, ναι: Η «απεργία», σημαίνει κατ' επέκταση και «διαμαρτυρία», αλλά αυτός που έχει καταλάβει ότι «διαμαρτύρομαι» σημαίνει «γ@μώ το σύμπαν», κάτι έχει καταλάβει λάθος... 2
Cossutius. Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 ?????????????????????????????????????? 400 ευρω το μηνα εισφορα ικα, επι 14 μηνες επι 40 χρονια, ειναι 225 χιλ. ευρω. Αν δεν εισαι ο ακατανομαστος, μεσο ορο ζωης θα εχεις μεχρι τα 80, αρα θα παρεις συνταξη επι 15 χρονια το φανταστικο ποσο (ενα μεσο ορο), των 800 ευρω, ητοι 800 επι 14 μηνες, επι 15 χρονια 168 χιλ ευρω... Τι ακριβως εβαλε το κρατος; Ποιος δινει 400 ευρω το μηνα εισφορά στο κράτος???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσα παιρνεις?? (δε θέλω να μου πεις σαφως...ερώτηση έκπληξης ειναι) Και τι συνταξη θα ειναι αυτη που θα παίρνεις?? Deesnider...Ολο δικό σου σε spoiler, για να μη κουράζω τους άλλους με σεντονια. Σού ζήτησα να μου πεις ποιος είναι ο τρόπος που έχεις στο μυαλό σου, όχι ποιο κόμμα θεωρείς ότι μπορεί ή πρέπει να τον εφαρμόσει. Το να πεις «Ο τρόπος είναι αυτός», δεν είναι πολιτική συζήτηση, τουλάχιστον βάσει των κανόνων τού forum. Το να πεις «Πρέπει να αναλάβει την εξουσία το τάδε κόμμα (ονομαστικά)», είναι. Μα σου εξηγησα, οτι ο τρόπος για εμένα ειναι ο έλεγχος κατι που ξέρουμε και οι δυο οτι δε θα γινει διοτι δε συνέβει επι 30 χρονια οπως ο ιδιος ειπες. Η επομενη ελπίδα για να συμβει, ειναι οι εκλογές και να βγει κάποιος που μέχρι τώρα δεν έχει κυβερνήσει με την ελπιδα οτι ΙΣΩΣ τα πάει καλύτερα. Θύμισέ μου: Εσύ ήσουν αυτός ο οποίος πολύ πρόσφατα επεσήμανε - και πολύ σωστά - το ότι κάποιο μέλος εδώ, απομόνωσε ένα τμήμα μόνο από post κάποιου άλλου, με αποτέλεσμα να παραποιείται το νόημα; Δεν απομονωσα κάτι. Τα ειδησιογραφικά σάιτ ειναι πολύ σχετικά πάντα. Απλά δινω βάση στους συγγενείς, διοτι εισαι ο τριτος μετανάστης στο φορουμ που λέει οτι ενημερώνεται ΚΑΙ απο συγγενεις. Πράγματι δινω πολύ βάση στο να μην παραποιείται το νοημα. Δεν παραποιησα ομως κάτι απ το δικό σου. Απλά στάθηκα σε ένα σημείο. Μού λες εν ολίγοις ότι, η γραφειοκρατία και - ειδικά - οι ουρές ( = δεκάδες κόσμου που περιμένει με τις ώρες για κάτι που απαιτεί κάποια λεπτά), είναι φαινόμενα παντελώς άσχετα με το ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τη δουλειά τους ή λείπουν αδικαιολόγητα από τις θέσεις τους. Εντάξει, συνεννοηθήκαμε! Οχι. Αυτο το συμπέρασμα το βγάζεις εσυ, όντας προκατελημένος. Σου εξηγώ οτι οι ουρές (τις οποιες θα δεις και σε οποιαδηποτε ΙΔΙΩΤΙΚΗ υπηρεσία, δεν ειναι δηλαδή θέμα δημοσιου αυτο, εκτος και αν δεν έχεις πάει ποτέ σου σε τράπεζα ) ειναι καθαρά θέμα μείωσης κόστους και λανθασμένης οργάνωσης και τοποθέτησης των υπαλλήλων. Δε μπορει στο υπουργειο οικονομικων και στη Βουλη να έχεις πληθωρα υπαλλήλων που ειναι άνετοι και στις εφορίες να γινεται πανικός με 5 υπαλλήλους στο μητρώο να μη σηκώνουν κεφάλι. Ούτε να σου λέει ο άλλος οτι θα κλεισει νοσοκομεία και οτι περισσευει κοσμος στην υγεία τη στιγμη που στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν εξυπηρετήσε απο τον κόσμο ούτε με σφεντόνες...Και πίστεψέ με...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ, γιατι αν καθόταν θα έτρωγε και ξύλο πλέον με την αγανάκτιση του κόσμου. Ούτε σ' εμένα θα άρεσε να ζω χωρίς ρεύμα. Δεν είναι πάρα πολλά τα χρόνια όμως, από τότε που ακόμα και στην Ελλάδα,..................................................................................όλα γίνονταν στον υψηλότερο βαθμό που οι συνθήκες επέτρεπαν. Προσπαθω να το σεντονιάσω οσο το δυνατόν λιγότερο γιαυτο σου "κοβω" τη παράθεση. Δεν ζουμε σε χωριό, ζούμε σε πόλη. Δε ζουμε στο 1800, ζουμε στο 2013, πληρωνουμε φορους για το 2013. Σαφως και δε θα αυτοκτονήσεις αν δεν έχεις ρεύμα. Οπως σου ειπα και νωρίτερα και χωρις νερό δεν θα αυτοκτονησουμε, και χωρις δρόμους επισης δε θα μας πέσει ο πισινός και χωρίς συγκινωνια κτλ κτλ (οτι σου ειπα ειναι ή ΘΑ ιδιωτικοποιηθεί). Η αξιοπρέπεια έχει να κάνει και με το πως ζουνε οι άλλοι. Αν ζουσα στην μεταπολεμική Ελλάδα, σιγουρα τα παραπάνω δε θα με απασχολουσαν καθόλου. Ζουμε ομως σε μια πόλη, σε μια κοινωνια. Ας μεινουν λοιπόν όλοι χωρις ρευμα, να νιωθουμε ολοι αξιοπρεπείς. Γιατι αν ζει μονο ο ενας, σορρυ αλλά δεν υπάρχει η παραμικρη αξιοπρέπεια. Αλλωστε σε οτι παράδειγμα μου έδωσες αναφερόσουν σε ομάδες...οχι σε ατομικο επίπεδο. Ναι...και με το να μην είναι ο κόσμος υπέρ αυτού τού είδους συνδικαλισμού, είδες εσύ το συνδικαλισμό να ...αλλάζει είδος; Ο συνδικαλισμός συνδέεται άμεσα με τη πολιτική. Νομιζω σε καλύπτει αυτο. Αντε πάλι με τα «θα έπρεπε» και τα ευχολόγια! Πρέπει πάντως να έχει πλάκα το να μη βαριέσαι να λες τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να λες στην ουσία τίποτα. Συνοψίζοντας: Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιλογή, όποια ευθύνη κι αν έχει ο υπάλληλος, ο φορολογούμενος που δεν θέλει να απολαμβάνει την όποια υπηρεσία τής όποιας ΕΡΤ, έχει ακόμα μικρότερη ευθύνη και υποχρέωση να πληρώνει γι' αυτή. Ακόμα κι αν ο υπάλληλος έχει μηδενική ευθύνη, αυτή τού εν λόγω φορολογούμενου έχει ...αρνητικό πρόσημο. Οπότε τελικώς ναι: Ή να εφαρμοστεί αυτός ο περίφημος τρόπος που λες ότι υπάρχει, αλλά τον κρατάς ως επτασφράγιστο μυστικό (άλλη μια φορά: Όχι, λέγοντας το σκέτο «Να γίνει έλεγχος» δεν παρουσιάζεις τον τρόπο. Τον τρόπο τον παρουσιάζεις, λέγοντας σαφώς και συγκεκριμένα το «Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτός ο έλεγχος, τη στιγμή που ακόμα κι αν κάποτε επιχειρήθηκε, οι αρμόδιοι να τον πραγματοποιήσουν βάρεσαν προσοχές μπροστά στους επαγγελματίες συνδικαλιστές») ή να κλείσει η ...τιμημένη! Διότι όπως σου είπα, όσο κι αν δε φταίνε οι εργαζόμενοι και οι «εργαζόμενοι» σ' αυτή, οι πολίτες που δεν εκτιμούν την όποια προσφορά ή υπηρεσία της, φταίνε απείρως λιγότερο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους υποχρεώνει να την πληρώνουν. Ποιο ξεκάθαρο δε γίνεται... Σορρυ αλλά δε μπορω να κοψω την άποψη μου. Αυτά θα έπρεπε να συμβουν. Εσυ θεωρεις κάτι άλλο. Ο περιφημος τροπος, σου έχω γράψει 50 φορές ποιος ειναι. Δεν τον δέχεσαι, τα ιδια έγραψα και απο πάνω στη πρωτη παράθεση σου. Η δική μου άποψη, είναι ότι δε θα έπρεπε να υφίστανται καν «χορηγίες» (εφόσον αναφέρεσαι σε κρατικές), αλλά να πορεύεται αποκλειστικά και μόνο από την πώληση διαφημιστικού χρόνου. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι να διαφημιστούν, κρίνουν ότι το πρόγραμμά της έχει την απαιτούμενη θεαματικότητα, ώστε η διαφήμισή των προϊόντων τους να αποδώσει, να την πληρώσουν γι' αυτό. Αν κρίνουν το αντίθετο, να επιλέξουν άλλο σταθμό για να προβληθούν. Βασικός νόμος τής αγοράς είναι αυτός και, πραγματικά, έχω σιχαθεί τη ζωή μου ακούγοντας τόσο χρόνια ότι είναι λογικό να εφαρμόζεται διαφορετικά στους κρατικούς/δημόσιους σταθμούς και διαφορετικά στους ιδιωτικούς. Όποιος γουστάρει να βιάζει την κοινή λογική, θεωρώντας αυτή την κατάσταση λογική και ορθή, είναι δικαίωμά του να το κάνει. Εγώ δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Ως χορηγία περιελάμβανα και την έννοια της διαφήμισης εντος, έχοντας μια διαφορετικη φιλοσοφία βέβαια στην έννοια κράτους -πολιτη, αλλά δεν έχει καμια σημασία, διοτι συμφωνω απολυτα με αυτό που γράφεις. Στις οποίες εκλογές, θα ψηφίσουν άλλοι από αυτούς που ψήφιζαν μέχρι τώρα... ...επιτέλους ρε 'συ! Μού έβγαλες την πίστη ανάποδα, αλλά στο τέλος μου αποκάλυψες τη ...λύση! Σορρυ δε μπορω να απαντησω οπως πρέπει στο συγκεκριμένο ποστ, γιατι μου έχουν πει οτι την επομενη φορά που θα μιλησω για πολιτικη βγαίνω εκτος και δυστυχώς η απάντηση μου θα ειχε τον τρόπο με τον οποιο επέλεγε ο κόσμος τόσα χρόνια, όπως και τις 3 τελευταίες αναμετρήσεις και το γιατι πιστευω οτι πλέον δε θα επιλέξουν έτσι (χωρις να σημαινει αυτο οτι θα ειναι καλυτερα).. Μπορω να σου απαντησω σε προσωπικό μνμ αν θέλεις. Είμαι κατά των απολυσεων χωρίς σωστη αξιολόγηση και έλεγχο. Είσαι υπερ αυτων διοτι θεωρείς οτι δε μπορει να υπάρξει σωστη αξιολογηση και έλεγχος αφου οπως λες, "αν θέλει να κάνει κάποιος καλά τη δουλειά του, τον κόβουν οι συνδικαλιστές". Οι συνδικαλιστές οι οποιοι ανήκουν ξεκάθαρα στο πολιτικό σύστημα και το ιδιο το σύστημα δε μπορεί να τους αποβάλει. Δεν δέχεσαι την αλλαγή διοικητικής γραμμής ως λύση (εκλογές) απ ότι κατάλαβα, άρα συμφωνεις με τις μαζικές απολύσεις όπως η ερτ (διορθωσέ με αν κάνω λάθος, αν και νομιζω οτι δε κάνω) αφου δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Δεν μπορουμε να βρουμε κοινή γραμμη. Διαφωνούμε. Άποψή σου και άποψή μου. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο. Μπορει να μην έχει κανεις απ τους 2.
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ποιος δινει 400 ευρω το μηνα εισφορά στο κράτος???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσα παιρνεις?? (δε θέλω να μου πεις σαφως...ερώτηση έκπληξης ειναι) Και τι συνταξη θα ειναι αυτη που θα παίρνεις?? Προ μνημονίου, ένας χαμηλόμισθος υπάλληλος/εργάτης των καθαρών 700 ευρώ είχε εισφορές περίπου 115 ευρώ, ενώ οι εισφορές του εργοδότη του ήταν 225 ευρώ περίπου. Σύνολο 340 ευρώ ο χαμηλόμισθος προ μνημονίου. Δεν είναι κανένα αστρονομικό νούμερο τα 400 ευρώ εισφορές. Είνα οι εισφορές κάποιου που έπαιρνε 800 και 900 ευρώ καθαρά, νούμερα όχι παράλογα τις «παλιές καλές» μέρες. Νούμερα που φυσικά ποτέ δεν επιστρέφονταν στον ασφαλιζόμενο. 2
Cossutius. Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Αν αναφέρεται και στις εισφορές του εργοδότη ειναι άλλο πράγμα. Εγω νομιζα οτι έλεγε καθαρά για τις δικές μας, του καθαρού μισθου, εκεί κολλησα.
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Αν αναφέρεται και στις εισφορές του εργοδότη ειναι άλλο πράγμα. Εγω νομιζα οτι έλεγε καθαρά για τις δικές μας, του καθαρού μισθου, εκεί κολλησα. Γιατί άλλο πράγμα ρε συ; Λεφτά είναι κι αυτά, που υποτίθεται πηγαίνουν για τη σύνταξη του κάθε υπαλλήλου.
Cossutius. Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Γιατί άλλο πράγμα ρε συ; Λεφτά είναι κι αυτά, που υποτίθεται πηγαίνουν για τη σύνταξη του κάθε υπαλλήλου. Μα ναι, δικιο έχεις και δικιο έχει, απλά εγω δεν σκέφτηκα οτι περιελάμβανε μέσα και την εισφορά εργοδότη. Ασχετο αλλά μολις σκέφτηκα οτι ο Πουρνάρας μιλάει με τα παλιά δεδομένα... Μα με τα παλιά δεδομένα, δεν επαιρνες συνταξη στα 65 αλλά μπορουσες να πάρεις και απ τα 50 σε κάποιες περιπτωσεις... Οι περισσότεροι που γνωριζω, πηραν συνταξη περιπου στα 55-57...(δεν αναφέρομαι σε δ.υ.) Παντως με την εννιαία συνταξη που πάνε να προωθησουν, σιγουρα το κράτος πλέον δε θα πληρωνει τιποτε. Δικιο έχει ο Πουρνάρας, my bad.
παπι Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Τωρα ακουσα το απιστευτο, το εργαστασιο Κατσελη εκλεισε γιατι δεν εχει ρευστοτητα επειδη οι τραπεζες δεν την χρηματοδοτουσαν και ο υπευθηνος της εταιρειας ειναι προεδρος της Eurobank!!!! Καποια χοντρη πουστια κρυβετε απο πισω! Ναι για αυτο φουνταρε. Οχι επειδη ο τζιρος τους ειναι 15 εκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα