Joshua21 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, μπορούν να το ισχυριστούν και την λύση τη δίνουν τα δικαστήρια. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, ο οποιοσδήποτε έχει αγοράσει ένα σπίτι με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, κινδυνεύει να το χάσει στην περίπτωση που ο πωλητής το είχε συμπεριλάβει σε διαθήκη που έκανε πιο πριν? Ενδιαφέρουσα άποψη... Πάντως ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε, αλλά κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να ασχοληθεί καν με τόσο αστεία πράγματα. Μήπως τότε και εγώ να έκανα διαθήκη που να έγραφε ότι αφήνω πχ το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων στα παιδιά μου? Ωραία φάση! Έχω κι άλλη παρόμοια περίπτωση, στην οποία υπάρχουν δύο διαθήκες και ο αποθανών αφήνει ένα σπίτι στην πρώτη διαθήκη στον Α (διαθήκη σφραγισμένη σε συμβολαιογράφο), ενώ στη μεταγενέστερη αφήνει το σπίτι στον Β. Όμως η μεταγενέστερη διαθήκη είναι χειρόγραφη και σε περίοδο κατά την οποία ο αποθανών έπασχε από Αλτσχάιμερ. Κατά την άποψή σου δεν μπορεί ο Α να προσβάλει την διαθήκη του Β, παρόλο που ο νόμος λέει ότι η τελευταία διαθήκη προηγείται; Η περίπτωση που αναφέρεις κάθε άλλο παρά παρόμοια είναι. Στην περίπτωση που ανέφερα εγώ το σπίτι ΔΕΝ ανήκε στον αποθανόντα, ενώ στην περίπτωση που αναφέρεις εσύ προφανώς ήταν δικό του. Μια και ζητάς την γνώμη μου όμως θα σου την πω. Εφόσον αποδειχτεί ότι δεν είχε "σώας τας φρένας" όταν την υπόγραψε, τότε μπορεί να προσβληθεί. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η χαρά των δικηγόρων. Άρα αφού κανένας ενοικιαστής δεν ζητάει τίτλους ιδιοκτησίας, όλοι μένουμε εν δυνάμει σε σπίτια που μπορεί να μην ανήκουν στο άτομο στο οποίο αποδίδουμε το μίσθωμα κάθε μήνα; Ωραία φάση. :/ Ναι, τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνουν πολύ συχνά, ειδικά το να εισπράξει κάποιος προκαταβολικά 2 ενοίκια από 5-6 διαφορετικά άτομα χωρίς καν να του ανήκει το σπίτι. Αν εσύ προσωπικά πάθεις κάτι τέτοιο, θα θεωρήσεις ότι δεν ήταν δικό σου το φταίξιμο? Θα κατηγορήσεις το κατεστημένο? Ή θα τα βάλεις με τον εαυτό σου που δεν έψαξες αν όντως ανήκει το σπίτι σε αυτόν που στο νοίκιασε? 1
pinwkolwnies Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, ο οποιοσδήποτε έχει αγοράσει ένα σπίτι με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, κινδυνεύει να το χάσει στην περίπτωση που ο πωλητής το είχε συμπεριλάβει σε διαθήκη που έκανε πιο πριν? Ποιές νόμιμες διαδικασίες;Μέχρι και την υπογραφή των συμβολαίων ο δικηγόρος πρέπει να είναι απίκο στο υποθηκοφυλακείο,αφού έχει ξεσκονίσει τα πάντα σε ότι αφορά το προς μεταβίβαση ακίνητο. Τότε και μόνο τότε (ακριβώς με το τηλέφωνο του δικηγόρου ότι όλα είναι ο.κ. ως αυτή τη στιγμή,την ώρα της αγοραπωλησίας στο συμβολαιογραφείο) αλλάζουν χέρια τα λ7 με τις υπογραφές....
gigisoni Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, μπορούν να το ισχυριστούν και την λύση τη δίνουν τα δικαστήρια. Έχω κι άλλη παρόμοια περίπτωση, στην οποία υπάρχουν δύο διαθήκες και ο αποθανών αφήνει ένα σπίτι στην πρώτη διαθήκη στον Α (διαθήκη σφραγισμένη σε συμβολαιογράφο), ενώ στη μεταγενέστερη αφήνει το σπίτι στον Β. Όμως η μεταγενέστερη διαθήκη είναι χειρόγραφη και σε περίοδο κατά την οποία ο αποθανών έπασχε από Αλτσχάιμερ. Κατά την άποψή σου δεν μπορεί ο Α να προσβάλει την διαθήκη του Β, παρόλο που ο νόμος λέει ότι η τελευταία διαθήκη προηγείται; Δεν ειναι ιδιες οι περιπτώσεις.Στην μία περίπτωση έχουμε διαθήκη και μετά συμβολαιογράφο και κανονικά συμβόλαια ενώ στην άλλη δύο διαθήκες και μάλιστα η δεύτερη χειρόγραφη και με αλτσχάιμερ. Καμία σχέση. Μα καμιά απολύτως. Στην πρώτη περίπτωση ισχύει το συμβόλαιο. Στην δεύτερη περίπτωση προφανώς θα κερδίσει η διαθήκη στον συμβολαιογράφο, ή ο πιο καπάτσος δικηγόρος. 1
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ποιές νόμιμες διαδικασίες; Νόμιμες διαδικασίες = όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τη μεταβίβαση ακινήτου.
pinwkolwnies Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Καλά,πάμε τώρα να δυιλίσουμε τον κόνωπα (τον ανωφελή ) Νόμιμες διαδικασίες = όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τη μεταβίβαση ακινήτου. Είπα ότι η νομιμότητα είναι gtbk και ΔΕΝ σε προστατεύει απ' τους ριχτάδες. Ο μόνος τρόπος εξασφάλισης είναι η πλήρης διαλεύκανση των καταπιστευμένων του ακινήτου/οικοπέδου,έως και τη τελευταία στιγμή. Δηλαδή,στέλνεις εσύ κάποιον τη προηγούμενη να κοιτάξει τους τίτλους,τους βρίσκει μιά χαρά και προχωράς στο παρασύνθημα την επαύριο. Πάει ο μάγκας και το σμπρώχνει υποθήκη,βροντάει αργότερα το φέσι κι εσύ πάς σαν το πόντιο στο ανέκδοτο:Ξωφλάς την υποθήκη,αφού δεν πρόκειται να σε ειδοποιήσει ο υποθηκοφύλακας ότι αλλαξαν οι παράμετροι... Ήταν τρεις φίλοι που αποφάσισαν να κάνουν μιά ληστεία για να ξελασπώσουν.Πράγματι τη κάνουν και σπάνε με τη μπάζα του ο καθένας,ανανεώνοντας το ραντεβού τους μετά από 10 χρόνια... ..ξανανταμώνουν,ο ένας με μερτσέντα,χρυσάφια,ρολεξιές κλπ,ο άλλος με σφίχτες προστασία,ρορλσρόϋς,γκομενέτα,κλπ και ο τρίτος,αποστεωμένος,μπαλωμένα ρούχα,έτοιμος για ευθανασία. Ο πρώτος αναφέρει πως μόλις άνοιξε το τσουβάλι που του δόθηκε στη μοιρασιά,βρήκε κάτι λίρες,κάτι χρυσά,κάτι μαλάματα,πήγε και τάσμπρωξε και με τα λ7 που πήρε έφτιαξε μιά βιοτεχνία και περνάει ζάχαρη. Ο άλλος ανοίγοντας το δικό του μερίδιο βρήκε κάτι μετρητά,λάδωσε κόσμο,έγινε υπουργός και κονομάει από δεκαπέντε μεριές. Ρωτάνε και το τρίτο,πως και δεν πέτυχε η δικιά του μεριά και τους λέει ότι ανοίγοντας το σάκκο βρήκε κάτι σφραγισμένες επιταγές,κάτι διαμαρτυρημένα γραμμάτια,κάτι μετοχές ταπετσαρία και τον ρωτήσανε μετά τι έκανε: -Ε,άρχισα να τα ξοφλάω σιγά-σιγά δουλεύοντας,όπου νάναι τελειώνω!!!!
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Καλά,πάμε τώρα να δυιλίσουμε τον κόνωπα (τον ανωφελή ) Το θέμα είναι ότι αυτά που μου απαντάς εσύ δεν έχουν και τόσο σχέση με αυτά που έγραψα εγώ. Εγώ απορώ για το πως είναι δυνατόν ο κληρονόμος να κληρονομήσει από τον αποθανόντα κάτι που ΔΕΝ ανήκε στον αποθανόντα, και εσύ μου απαντάς για το τι μπορεί να πάει στραβά κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης...
pinwkolwnies Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Το ίδιο πράμα λέμε,απλά στη δικιά σου περίπτωση μεσολαβούν μήνες ή χρόνια. Είπαμε,ΔΕΝ στέλνει ο υποθηκοφύλακας ενημερώσεις για την αλλαγή του status του κάθε ακίνητου.Είναι υποχρέωση του τελικού έχοντος έννομο συμφέρον. Γι αυτό καλοί μου κληρονόμοι,για να μη πάρετε τα @@ μου,να κοιτάτε συνεχώς και αδειαλλείπτως το υποθηκοφυλάκειο!
gigisoni Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Το ίδιο πράμα λέμε,απλά στη δικιά σου περίπτωση μεσολαβούν μήνες ή χρόνια. Είπαμε,ΔΕΝ στέλνει ο υποθηκοφύλακας ενημερώσεις για την αλλαγή του status του κάθε ακίνητου.Είναι υποχρέωση του τελικού έχοντος έννομο συμφέρον. Γι αυτό καλοί μου κληρονόμοι,για να μη πάρετε τα @@ μου,να κοιτάτε συνεχώς και αδειαλλείπτως το υποθηκοφυλάκειο! Ποιο υποθηκοφυλάκειο, έχει καταργηθεί ή είναι στην διαδικασία κατάργισης. Και όσον αφορά τον υποθηκοφύλακα, δεν έχει καμιά σχέση με τα ακίνητα αλλά με τα πρόσωπα που κατέχουν. Μπερδεύεσαι με το κτηματολόγιο.
pinwkolwnies Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Συγνώμη για την επίκληση προσωπικών δεδομένων,αλλά πόσα σπίτια έχεις μεταβιβάσει στη ζωή σου; Εγώ 8. Τέλος από μένα σ' αυτό το topic,δεν θέλετε βοήθεια,τα ξέρετε όλα.
gigisoni Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Συγνώμη για την επίκληση προσωπικών δεδομένων,αλλά πόσα σπίτια έχεις μεταβιβάσει στη ζωή σου; Εγώ 8. Τέλος από μένα σ' αυτό το topic,δεν θέλετε βοήθεια,τα ξέρετε όλα. Συγγνώμη, αλλά πόσες φορές έχεις πάει στο υποθηκοφυλάκιο εσύ προσωπικά; Αν δεν είσαι δικηγόρος, ΚΑΜΙΑ. Και στο υποθηκοφυλάκειο βρίσκεις (ο δικηγόρος, όχι εσύ) τι έχει κάποιος στο όνομά του, όχι σε ποιον ανήκει το τάδε ακίνητο. Αυτό το κάνει το κτηματολόγιο τώρα, που έρχεται να αντικαταστήσει το υποθηκοφυλάκιο.
kanesaxo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Παίδες έχω πρόβλημα (δηλαδή ΘΑ έχω) Νοικιάζω μια επαγγελματική στέγη απο έναν παππού ο οποιος συγχωρέθηκε. Τα ενοίκια, άλλωστε τα έπαιρνε η κόρη του. Το θέμα εινια πως εγώ εξακολουθώ να έχω ενα μισθωτήριο (στο ταξιςνετ) με έναν που πέθανε και εμφανίζεται να εισπράττει ενοίκια. Θέμα κληρονομιάς δεν υπάρχιε, μιας και ειναι μοναχοκόρη, αλλά ελέω οικονομικών δυσχεριών ΔΕΝ έχει κανει αποδοχή κληρονομίας και δε προβλέπεται να κάνει... Τι κάνω εγώ τώρα; Θέλω να μπώ σε ενα προγραμμα εσπα, και μου ειπαν πα'την εταιρεία συμβούλων πως πρέπει να το τακτοποιήσω αυτό...
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ^Αν το αφήσεις έτσι θα ψάξουν από το ΕΣΠΑ να δουν αν πέθανε;
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Η κορη του μπορει να σου κανει νεο μισωτηριο εστω και αν δεν εχει κανει αποδοχη κληρονομιας αφου δεν υπαρχει περιπτωση να διεκδικησει αλλος τον χωρο . Το ιδιο εχει κανει και η γυναικ μου με σπιτι των γονιων της που εχουν πεθανει και ειναι μοναδικο παιδι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα