Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φούσκωσε το λάστιχο και πάρε ένα αζαξ για τα τζάμια και σιγά σιγά πέρασε ολο το λάστιχο και την βαλβίδα. Και δύο φορές αν χρειαστεί. 

Εκεί που θα βλέπεις μπουρμπουλιθρες από εκεί χάνει. 

Βασικά θέλει ένα διάλυμα που να κάνει αφρό.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο ότι χάνει από τη βαλβίδα. Υπάρχουν και διαρροές στο λάστιχο τόσο ψιλές που σου σπάνε τα νέυρα μέχρι να τις βρεις. Πάντως υπάρχουν ανταλλακτικά cores για τη βαλβίδα.

Δημοσ.

Κατά 99% έχει πολύ μικρή τρύπα η σαμπρέλα και χάνει σε βάθος ημερών. Αν σε ενοχλεί, βάζεις τη σαμπρέλα σε ένα κουβά νερό και ψάχνεις που βγαίνουν μπουρμπουλήθρες.

• Like 1
Δημοσ.

(σορρυ ξεχαστηκα  :P

Απο το τελευταιο μηνυμα , εχουν περασει 10 μερες , τοτε ειχα παει και ειχα τιγκαρει το λαστιχο πριν κανω βολτα . 

Ε σημερα που λεω να ξαναβγω , ειναι σαν να μην εχει χασει ουτε φου 😅

Πηρα μια σαμπρελα με βαλβιδα αυτοκινητου , αμα το ξανακανει παει κατευθειαν αλλαγμα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. 

Δεν ξερω αν μπορει καποιος να βοηθησει. Ψαχνω να αγορασω ενα ποδηλατο κυριως για ασκηση, αλλα δεν εχω καμια επαφη με το αθλημα. Βλεπω κατι τρελες τιμες. Δεν θα ειχα προβλημα να παρω ενα ακριβο ποδηλατο, αλλα θα ηθελα πρωτα κατι φθηνο, να δω αν την παλευω και αν μου αρεσει, και μετα βλεπουμε. Μενω Λουξεμβουργο, ειμαι 1,88 100 κιλα. Αν παω σε καποιο μαγαζι τυπου Ιντερσπορτ, τι πρεπει να κοιταξω σε ενα ποδηλατο? Οι διαδρομες που θελω να κανω ειναι σε ασφαλτο και χωματοδρομο.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tutuyo είπε

Ευχαριστω ! Το ειδα αυτο, αλλα εχει απειρα μοντελα. Θα πρεπει να κοιταξω κατι συγκεκριμενο ή στα ποδηλατα αυτης της τιμης δεν εχουν διαφορες? Εκτος φυσικα απο το να με αντεχει 

Δημοσ.

@LabrakisG1992
Μην πας σε μαγαζί τύπου Intersport, supermarket κτλ. Για πολύ φθηνά, μόνο στο Decathlon ψίλοαξίζει.

Όλα σε αντέχουν αλλά ως αρχάριος, τα βασικά είναι πρώτον, να πάρεις το κατάλληλο μέγεθος (συνήθως υπάρχει πίνακας με μεγέθη-ύψη) και δεύτερον, τη σωστή κατηγορία (road, gravel, mountain). Τα ιδανικά για άσφαλτο και χώμα είναι τα gravel (oriented πιο πολύ προς άσφαλτο και στρωτό χώμα χωρίς μεγάλες πέτρες) και τα πιο ελαφριά mountain στην υποκατηγορία cross country (πιο αργά στην άσφαλτο αλλά ανταπεξέρχονται και σε κακό χώμα με μεγάλες πέτρες).

Για να ξεχωρίσεις συγκεκριμένα μοντέλα, χαρακτηριστικά, προσφορές κτλ. είναι χάος οπότε είτε θα χρειαστεί να αφιερώσεις αρκετές ώρες χτίζοντας αυτή τη γνώση, είτε να εμπιστευτείς κάποιον τρίτο. Για το πρώτο μονοπάτι, υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο internet αλλά μπορείς και σε αυτό το thread ή το αδερφάκι του με ηλεκτρικά, να ανατρέξεις σε προηγούμενες συζητήσεις. Για το δεύτερο μονοπάτι, προτείνω να αποφύγεις να εμπιστευτείς πωλητές γιατί συνήθως είναι τσαρλατάνοι.

Αν θες το απολύτως minimum από Decathlon:

Μεταχειρισμένο μεν, αξιόλογο δε. Μέγεθος 56, δηλαδή για ύψη 174 - 180 cm και inseam (καβάλο) 81-85.

Καινούριο, all time classic σε value for money.

Γενικά όμως δεν το συστήνω καθώς πιστεύω πως είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με ένα αξιόλογο ποδήλατο που καινούριο συνήθως απαιτεί τουλάχιστον 1000€. Καλές προσφορές ανεβαίνουν εδώ από τους γείτονες σου τους Γερμανούς και υποθέτω τα περισσότερα αποστέλλονται Λουξεμβούργο οπότε έχεις αβαντάζ σε σχέση με εμάς.

Εξαιρετική προσφορά. Εναλλακτικά αν θες να έχει λασπωτήρες.

Πολύ καλή προσφορά αν έχει το νούμερο σου και στο στέλνουν.

2k με πολύ καλά specs.

2k καλό deal αν θες ηλεκτρικό λόγω ανηφορών ή/και κακής φυσικής κατάστασης.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου μου ήρθε ενημέρωση ότι το επόμενο σκ 28/03-30/03 θα λάβει χώρα το Bike Festival στην Αθήνα με δωρεάν είσοδο.

Μάλιστα ξεχώρισα κάποια workshop της Shimano που δείχνουν σε αρχάριους πως να καθαρίσεις/συντηρήσεις σωστά το ποδήλατο 

Έχει πάει κανείς σε προηγούμενες εκδηλώσεις; Αξίζει σαν εμπειρία;

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι αλλά εφόσον είναι δωρεάν, δύσκολο να μην αξίζει.

Απλά μην παρασυρθείς με τίποτα πωλητές/τσαρλατάνους για οποιοδήποτε προϊόν. Αν δεν ξέρεις, ακούς τι λένε και μετά το ψάχνεις, ρώτα και άλλους να επιβεβαιώσεις αν αξίζει.

Επεξ/σία από batig0al
Δημοσ.

παλιότερα έκανα πολυ ποδήλατο μεχρι που μου το κλέψανε (πανε χρόνια)

μου έχουν γυαλίσει τώρα κάποια και σκεφτομαι μήπως ξαναπαρω, αλλά το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οτι κανείς στην παρέα δεν ενδιαφέρεται για ποδηλατο-εξορμήσεις

ξέρετε αν υπάρχει τίποτα κανενας σύλλογος που μαζεύονται κι αλλοι και κάνουν διαδρομες;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, somt είπε

παλιότερα έκανα πολυ ποδήλατο μεχρι που μου το κλέψανε (πανε χρόνια)

μου έχουν γυαλίσει τώρα κάποια και σκεφτομαι μήπως ξαναπαρω, αλλά το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οτι κανείς στην παρέα δεν ενδιαφέρεται για ποδηλατο-εξορμήσεις

ξέρετε αν υπάρχει τίποτα κανενας σύλλογος που μαζεύονται κι αλλοι και κάνουν διαδρομες;

Αν μιλάμε για Αθήνα όλες σχεδόν οι συνοικίες έχουν ποδηλατοπαρέες που οργανώνουν βόλτες, ψάξε στο FB και θα βρείς.

Για ποιό επίσημα πράματα είναι οι BLE που δεν απαιτούν εγγραφή ή κάτι τέτοιο αλλά το επίπεδο τους είναι πολύ ποιό πάνω από απλού αρχάριου και θες καλή φυσική κατάσταση για να ακολουθήσεις τις βόλτες τους συν ότι είναι και αρκετά μεγάλων αποστάσεων.
Επίσης, στους BLE ψιλοαναγκαστικά θες ποδήλατο κούρσα, όχι απλά trekking.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν μιλάμε για Αθήνα όλες σχεδόν οι συνοικίες έχουν ποδηλατοπαρέες που οργανώνουν βόλτες, ψάξε στο FB και θα βρείς.

τέλειο tip, ευχαριστώ

έχει οντως μπόλικες ομάδες

Δημοσ.

Καλημέρα, πριν κάποια χρόνια είναι πάρει ένα ποδήλατο δρόμου αλλά δεν είχα ιδέα και το πήρα σε μέγεθος 50 που μου είναι προφανώς μικρο. Υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να βρούμε κορμό να το αλλάξουμε; Και να βελτιώσω και κάποια κομμάτια πάνω του για να κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...