elpenor Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Θέλω να πάρω ένα BMX για το γιο μου που τώρα έκλεισε τα 9 (137 εκ.) για να κάνει στις πλατείες. Η τελευταία μου επαφή με ποδήλατα ήταν πριν από 35 χρόνια οπότε πρακτικά είμαι ο ποιο άσχετος σχολιαστής σε αυτό το thread, δεν ξέρω ούτε τα βασικά. Μετά από μία πολύ μικρή online έρευνα που έκανα κατέληξα στο Wethepeople CRS 18" FS από το Δανέζικο www.skatepro.gr, μου φαίνεται σαν μία safe επιλογή που θα αντέξει τα επόμενα 2 - 2 1/2 χρόνια και θα επιτρέψει στο μικρό να βελτιώσει τις ικανότητες του. Είναι όντως έτσι; Yπάρχει κάτι που μου διαφέυγει ή κάποια σαφώς καλύτερη πρόταση; Επεξ/σία 2 Ιουνίου από elpenor
majunior Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, elpenor είπε Θέλω να πάρω ένα BMX για το γιο μου που τώρα έκλεισε τα 9 (137 εκ.) για να κάνει στις πλατείες. Η τελευταία μου επαφή με ποδήλατα ήταν πριν από 35 χρόνια οπότε πρακτικά είμαι ο ποιο άσχετος σχολιαστής σε αυτό το thread, δεν ξέρω ούτε τα βασικά. Με μία μικρή έρευνα που έκανα τώρα online κατέληξα στο Wethepeople CRS 18" FS από το Δανέζικο www.skatepro.gr, μου φαίνεται σαν μία safe επιλογή που θα αντέξει τα επόμενα 2 - 2 1/2 χρόνια και θα επιτρέψει στο μικρό να βελτιώσει τις ικανότητες του. Είναι όντως έτσι, υπάρχει κάτι που μου διαφέυγει ή κάποια σαφώς καλύτερη πρόταση; Μια χαρά είναι, απλά λόγω μεγέθους δε θα του κάνει όταν φτάσει στο τελικό του ύψος (αν αυτό τον ενδιαφέρει). Επίσης το υλικό του σκελετού είναι CrMo+hi-ten που ίσως είναι αναμενόμενο γι'αυτή την τιμή. Τα καλά BMX είναι μόνο CrMo, αλλά αυτό δεν ξέρω αν απασχολεί ένα παιδί 9 ετών. 1
batig0al Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου @Glikos https://www.sportokay.com/de_de/giant-revolt-1-28-2022-gravelbike.html Τίμιο low budget Gravel, 1100€ βγαίνει με τα μεταφορικά. (κουπόνι SUMMER15). Μέγεθος ML για 1.74-1.86. Συζήτηση με σχόλια κτλ. εδώ. 2
Glikos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, batig0al είπε https://www.sportokay.com/de_de/giant-revolt-1-28-2022-gravelbike.html Τίμιο low budget Gravel, 1100€ βγαίνει με τα μεταφορικά. (κουπόνι SUMMER15). Μέγεθος ML για 1.74-1.86. Συζήτηση με σχόλια κτλ. εδώ. Ενδιαφέρον το Giant. Για το μέγεθος ίσως το L να μου καθόταν καλύτερα αν και δεν ξέρω με σιγουριά χωρίς να το δοκιμάσω. Τα specs είναι καλά για τα γούστα μου, ιδανικά δεν θέλω να πέσω κάτω από GRX 400 σε σασμάν/φρένα αν και θα συμβιβαζόμουν με κάποια αντίστοιχα της SRAM. Επίσης ωραίο και το παρόμοιο Revolt 0 αλλά ξεφεύγει σε τιμή. Το εν λόγω site τι λέει? Π χ σε σύγκριση με τα προηγούμενα που έχουν αναφερθεί όπως το bike-discount και bike24. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι όπως φαίνεται η αγορά από εξωτερικό είναι μονόδρομος. Το Mydealz.de καλό δείχνει, έχει διάφορα διαμαντάκια. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από Glikos
batig0al Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Συνήθως δεν δίνω μεγάλη σημασία αλλά είναι και καλή μάρκα η Giant. Αυτό με τα μεγέθη που έχει ενδιάμεσο ML μέγεθος μεταξύ M και L μου αρέσει πολύ καθώς πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί σε αυτό το όριο. Στις πιο φτηνές σειρές, εκτιμώ πως η Shimano υπερτερεί της SRAM. Στις ακριβές, ηλεκτρονικές κτλ. είναι παρόμοια και στις πολύ ακριβές υπερτερεί η SRAM. Την έχω καταβρεί με το mydealz.de, αντί να ελέγχω πολλά sites τώρα κοιτάω μόνο αυτό για να κρατάω επαφή με την αγορά. 1
redbullboy Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Τσίμπησα ένα Ideal Μoovic, για καμία βόλτα μαζί με τα πιτσιρίκια μου. Νομίζω καλή τιμή στα 270€. Πήγα στο μαγαζί για να πάρω κάτι άσχετο για το ποδήλατο της κόρης, έκατσα στο moovic και μου άρεσε. Τι άποψη έχουν εδώ οι γνώστες; 1
Glikos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, redbullboy είπε Τσίμπησα ένα Ideal Μoovic, για καμία βόλτα μαζί με τα πιτσιρίκια μου. Νομίζω καλή τιμή στα 270€. Πήγα στο μαγαζί για να πάρω κάτι άσχετο για το ποδήλατο της κόρης, έκατσα στο moovic και μου άρεσε. Τι άποψη έχουν εδώ οι γνώστες; Ειδικός δεν είμαι αλλά θεωρώ για την χρήση - τιμή είναι τίμιο ποδήλατο. Συν ότι το δοκίμασες και το πήρες άμεσα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το εύρος τιμής δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από specs. Μελλοντικά αν θες κάποιο καλύτερο ανεβαίνεις (αρκετά) budget. Καλές βόλτες! Επεξ/σία 8 Ιουνίου από Glikos 2
batig0al Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 4:15 ΜΜ, redbullboy είπε Τσίμπησα ένα Ideal Μoovic, για καμία βόλτα μαζί με τα πιτσιρίκια μου. Νομίζω καλή τιμή στα 270€. Πήγα στο μαγαζί για να πάρω κάτι άσχετο για το ποδήλατο της κόρης, έκατσα στο moovic και μου άρεσε. Τι άποψη έχουν εδώ οι γνώστες; Τώρα δεν έχει σημασία. Όσο περισσότερο ποδήλατο κάνεις εσύ και τα παιδιά σου, τόσο το καλύτερο. Σαν γενική συμβουλή όμως για όσους πάνε για minimum budget χωρίς γνώσεις, καλύτερα από Decathlon. Σε όλες τις δραστηριότητες, όχι μόνο ποδηλασία. 1
giostau Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου καλησπέρα, έχει να προτείνει κάποιος κάποιο ποδηλατάδικο Θεσσαλονίκη ανατολικά; Θέλω να πάρω κάτι για τον μικρό μου (7), όχι πολύ ακριβό, αλλά να μπορέσει να το δοκιμάσει και να έχουμε κάποιον να μας συμβουλέψει που να ξέρει 5 πράγματα και να μην ενδιαφέρεται μόνο να πουλήσει. Ευχαριστώ!
batig0al Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Στις 10/6/2025 στις 12:04 ΜΜ, giostau είπε έχει να προτείνει κάποιος κάποιο ποδηλατάδικο Θεσσαλονίκη ανατολικά; Θέλω να πάρω κάτι για τον μικρό μου (7), όχι πολύ ακριβό, αλλά να μπορέσει να το δοκιμάσει και να έχουμε κάποιον να μας συμβουλέψει που να ξέρει 5 πράγματα και να μην ενδιαφέρεται μόνο να πουλήσει. Δεν νομίζω να πάρεις βοηθητική απάντηση. Βάσει ηλικίας και ύψους διαλέγεις το μέγεθος των τροχών που ταιριάζουν. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα η δοκιμή καθώς παιδί είναι, θα προσαρμοστεί και σε λίγα χρόνια δεν θα του κάνει. Και ακριβώς λόγω αυτού, εγώ θα κοιτούσα σε μεταχειρισμένα που συνήθως είναι φθηνά και σαν καινούρια από ελάχιστη χρήση.
batig0al Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Τίμιες προσφορές για αξιοπρεπή mountain e-bikes. Και ένα ωραίο σύγχρονο full-suspension cross country. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα