Προς το περιεχόμενο

Smartwatch 2: Ένα ακόμη έξυπνο ρολόι από τη Sony


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα «έξυπνα» ρολόγια αναμένεται να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους τα επόμενα χρόνια μιας και αποτελούν πεδίο ενδιαφέροντος για πολλές εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Apple. Η Sony έχει ήδη μια μακρά ιστορία στο χώρο και όπως φαίνεται δε τα παρατάει μιας και παρουσίασε ένα ακόμα έξυπνο ρολόι.Το Sony Smartwatch 2 έχει όμορφο σχεδιασμό και η Sony δε ξεχνά να μας υπενθυμίζει ότι είναι το πρώτο smartwatch στον κόσμο που είναι ανθεκτικό στο νερό αλλά και με δυνατότητα σύνδεσης.

 

Στην ουσία, το Smartwatch 2 είναι μια δεύτερη οθόνη για το android smartphone σας σας, το οποίο όχι μόνο βελτιώνει τις λειτουργίες του τηλεφώνου, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και μοναδικά νέα πλεονεκτήματα.

Ένας τυπικός χρήστης smartphone ασχολείται με το τηλέφωνό του αρκετές φορές μέσα στη μέρα για να διαβάσει μηνύματα, να δει την ώρα, να αναρτήσει social media updates, να χρησιμοποιήσει τις αγαπημένες του εφαρμογές, να τραβήξει φωτογραφίες, να ακούσει μουσική και να παίξει παιχνίδια. Το SmartWatch 2 καλύπτει αυτήν την ανάγκη προσφέροντας μία βολική συσκευή με οθόνη αφής ώστε να μη χρειάζεται πλέον να βγάζετε το τηλέφωνο από την τσέπη ή την τσάντα σας.

 

Κύριο συστατικό για ενδεχόμενη επιτυχία είναι η επεκτασιμότητα των εφαρμογών και παιχνιδιών ενώ μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής.

 

• Χειριστείτε τις κλήσεις σας με ένα απλό άγγιγμα στον καρπό σας

• Τραβήξτε μία φωτογραφία από το SmartWatch, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smart camera

• Χειριστείτε τις παρουσιάσεις σας από μακριά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Presentation Pal

• Βγήκατε για τρέξιμο ή βόλτα με το ποδήλατο; Επιλέξτε μια εφαρμογή χαρτών για το SmartWatch ώστε να ελέγξετε τη διαδρομή με μια γρήγορη ματιά στον καρπό σας

• Μπορείτε να διαβάσετε τα κατεβασμένα mail σας όταν το SmartWatch δεν είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας

• Χρησιμοποιήστε lifestyle εφαρμογές όπως το Runtastic για να παρακολουθήσετε την φυσική σας κατάσταση στο δρόμο

• Αλλάξτε γρήγορα και εύκολα την ένταση και τα τραγούδια στο music player, χωρίς να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσέπη σας .

 

Ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, το SmartWatch 2 έχει νέες λειτουργίες από το υπάρχον SmartWatch, όπως η συνδεσιμότητα NFC για one-touch pairing, το εκπληκτικό του design και μία σειρά από τεχνολογίες όπως υψηλότερη ανάλυση οθόνης, καλύτερη ορατότητα ακόμα και υπό το φως του ήλιου, μεγαλύτερος χρόνος αναμονής μπαταρίας, φιλικότερο προς το χρήστη περιβάλλον, αυτόνομη λειτουργία ρολογιού και μια μεγάλη σειρά από προ-εγκατεστημένες και προτεινόμενες εφαρμογές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολύ καλό φαίνεται και ωράιο σαν project , μαλλον απο εδω και πέρα θα βλέπουμε ολο και πιο πολλές υλοποιήσεις απο τις εταιρίες, το θέμα ειναι ομως να αντέχει και η μπαταρία

 

Πάντως οταν το ειδα μου έφερε στο μυαλό την σειρά του κιτ που μίλαγε στο αμάξι απο το ρολόι :P (λετε να το δούμε και αυτο κάποτε ? :P )

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μόνη πραγματική χρησιμότητα που του βρίσκω είναι σαν οθόνη χρήσης του κινητού σε κάποιο σπορ, πχ τρέξιμο. Δεν είναι καθόλου βολικό να τρέχεις με το κινητό στο χέρι για να ελέγχεις ταχύτητα, απόσταση, μουσική κτλ.

Κατά τα άλλα, γιατί να βγάζω τα μάτια μου στην οθονούλα του; Και να κοιτάξουν την τιμή, υπάρχει ήδη το   απλούστερο, πιο αδιάβροχο, Pebble στα $150, που από όσο φαίνεται κάνει καλή δουλειά. Άλλωστε σε λίγους μήνες θα γεμίσουμε με αντίγραφα, ελπίζω κάτω από τα $100.

Και, φυσικά, επειδή λέει και την ώρα, δεν σημαίνει πως είναι ρολόι, γκατζετάκι είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβασα ότι  έχει την μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε smartwatch και έχει και δείκτη ώστε να βλέπεις πότε τελειώνει η μπαταρία . όσο για τα σκονακιά είναι ότι πρέπει γτ είναι πολύ βολικό να ελέγχεις e-mails , μυνήματα , κλήσεις κ.τ.λ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ότι θα έρθει η μέρα που θα φορτίζουμε και τα ρολόγια δεν το περίμενα,καλό πάντως 

Καλό θα ήταν να φορτιζουν επαγωγικα, σαν τις οδοντοβουρτσες. Να το ακουμπας επανω σε μια επιφανεια και αυτο να φορτιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Όμορφο είναι με το touch screen. 

Και κάπως πιο slick από το Pebble. (Το pebble σε τι φάση είναι τώρα; Βλέπω preorders στη σελίδα.)

Αν είχαν τις sport εφαρμογές (και κανένα gps) σε αυτό το μέγεθος, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς το κινητό μαζί σου θα ήταν άριστο!

 

 


Κανονική χρήση, 3-4 ημέρες*
*Με το ρολόι μόνιμα ενεργοποιημένο

http://www.sonymobile.com/gr/products/accessories/smartwatch-2-sw2/specifications/#tabs

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είχαν τις sport εφαρμογές (και κανένα gps) σε αυτό το μέγεθος, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς το κινητό μαζί σου θα ήταν άριστο!

 

Για αυτήν τη δουλειά υπάρχουν τα εξειδικευμένα ρολόγια για τρέξιμο, garmin, suunto, polar κτλ. Εγώ θα αγοράσω ένα τέτοιο smartwatch  μόνο όταν χαλάσει το ρολόι που έχω για τρέξιμο, απλά και μόνο επειδή θα μου βγει πιο φτηνό..

Ναι, το pebble φαίνεται λίγο ακατέργαστο, αλλά την κάνει την δουλειά του. Τέλειωσε η χρηματοδότησή του και, νομίζω, παραλαμβάνουν ήδη οι pledgers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...