me3ikan Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Γεια σας, Καταρχας αν σας φαινεται μεγαλο το ποστ και βαριεστε να διαβασετε και να απαντησετε απλα μην το κανετε! Καποιος προθυμος θα υπαρχει! Λοιπον, θελω να δικτωθω ενσυρματα καθως εχω βαρεθει με το ασυρματο ακομη και αν δεν ειναι και τοσο χαλια αν σκεφτει κανεις οτι το ρουτερ μου βρισκεται στο ισογειο και εγω ειμαι στο δευτερο. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ενα καλωδιο στα μετρα μου. Αυτο που θελω ειναι να μην το αλλαζω καθε χρονο και να ειναι 100% αδιαβροχο και πολυ ανθεκτικο στον ηλιο. Μαλιστα θα περασει στην βεραντα πολυ χαμηλα και θα γινεται μουσκεμα καθε φορα που η μανα μου πλενει τη βεραντα. Ειχα βρει 1 Konig μαυρο που ελεγε πολυ ανθεκτικο αλλα στο cosmodata ελεγε εως 100 Μbit παρολο που ελεγε Cat5e. Επισης μονο το συγκεκριμενο καταστημα το ειχε πιο φτηνα χωρις να εχει ελαχιστη παραγγελια 100 μετρα. Εγω ενδιαφερομαι για: 1) 30 μετρα 2) Εξωτερικου χωρου 3) 1000 Mbps Επισης, θα προτιμουσα να μην ειναι ετοιμο με τα connectors. Θα ηθελα να τα βαλω εγω καθως οσο μικροτερες τρυπες σε τοιχους τοσο το καλυτερο. Εδω παλι υπαρχει ενα προβλημα καθως δεν βρισκω connectors με θωρακιση αλλα μονο απλους. Ακομη, μια αλλη ερωτηση. Το ρουτερ μου ειναι 100 Μbit/s το καλωδιο ομως που θα βαλω θα ειναι 1000 Mbit/s. Αυτο θα το κανω καθως τελη 2013 θα παρει και ο αδερφος μου pc. Ετσι σκεφτομαι να το κοψω στο αποθηκακι να βαλω ενα switch χιλιαρι και απο κει ενα καλωδιο στον αδερφο μου (ισως μπει και κανα ΑP ποιος ξερει?!). Ετσι η ταχυτητα μεταξυ μας δεν θα ειναι 1000 Μbit/s? H περιοριζομαστε απο το ρουτερ? Ξανατονιζω η συνδεση θα ειναι: εκατοσταρι ρουτερ -> καλωδιο χιλιαρι -> switch χιλιαρι -> και απο κει συνεδεω το δικο μου pc και του αδερφου μου με 2 καλωδια χιλιαρια. Απο το ρουτερ ενταξει θα παιρνουμε μονο 100 (εξαλλου οταν θα ερθει το Gigabit Net εδω εγω σιγα μη ζω!) αλλα μεταξυ μας δεν θα εχουμε 1000 Μbit/s? Το ρουτερ μου Linksys WAG200G powered by the big ass CISCO. Παρολα αυτα εχει καλη εμβελεια και ποτε δεν ειχα προβλημα. Συγκρητικα παντα με αλλα που εχουν φιλοι η εχω ο ιδιος δοκιμασει. Τι να πω, το ξερω σας κουρασα λιγο με την βλακεια μου αλλα δεν θελω να προχωρησω σε λαθος αγορες! Να εχετε ενα ευχαριστο καλοκαιρι, και σας ευχαριστω!
grigas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 πήγαινε σε κανένα μεγάλο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού (καυκάς κωνσταντακάτος κλπ) και πάρε όσο καλώδιο θες, τους κοννέκτορες που θες και κάποιο σπιράλ ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία όπως αυτό : http://courbi.com/gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=47&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=85
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 a.ναι θα ειναι 100αρι εφοσον θα πεφτετε και οι 2 σε switch.αν δεν υπαρχει 100αρι Link μεταξυ σας που να παρεμβαλετε θα παιξει 1000.ειτε πας σε κανονικο καλωδιο και βαζεις σωληνα οπως ειπε ο φιλος ειτε πας σε utp για εξωτερικους χωρους.ειναι πολυ πιο σκληρο απεξω.οχι οτι το απλο utp δεν αντεχει σε νερο αλλα μετα απο καποια χρονια θα χαλασει .υπαρχει για εξωτερικους χωρους Utp οπως επισης μπορεις να πας και σε λιγο ακραια Utphttp://www.caledonian-cables.com/product/Fire-Retardant-Cable(FIREGUARD)/CAT6.htmlγενικως οτι utp θες να βρεις υπαρει.μπορεις αντι για rj45 κλιπακια στην ακρη να βαλειςhttp://www.panduit.com/wcs/Satellite?c=Page&childpagename=Panduit_Global%2FPG_Layout&cid=1345564328987&packedargs=classification_id%3D463%26locale%3Den_us&pagename=PG_Wrapperκαι μετα απο εκει με καλωδιο να πας στο pc.στο λεω γιατι αν παρεις cat6 δεν θα μπαινει σε cat5 κλιπ .η θα πρεπει να παρεις cat6 η να παρεις panduit αν θες να το κανεις πιο ομορφο και να μπει σε πριζακι στον τοιχο.
me3ikan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 @poulinos θα προτιμούσα να είναι ftp καθώς θα περνάει από 1 καλώδιο ρεύματος. Επίσης βρήκα αυτό <a href="http://www.intelcom.gr/CMP-OFTP%205R100S">http://www.intelcom.gr/CMP-OFTP%205R100S</a> στο σκρουτζ και ειμαι προβληματισμενος. Λεει cat5e και απο κατω γραφει για δίκτυα εως 100 Mbit/s. Ακόμη, επειδή δεν ξέρω τι να διαλέξω πρότεινε μου κάτι σε παρακαλώ από σκρουτζ, ότι εσυ θεωρείς καλό.
rfc Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ή ειναι 5 και οχι 5e, ή εχουν κανει λαθος διοτι το 5e παιζει γιγα.
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη για να ξεδιαλυνουμε καποια πραγματα. το cat5e παιζει και 1000 αν και εκει προτεινεται 6,6a. τα stp,ftp ειναι για ναι μεν κοντα στα ρευματα αλλα θα ταλαιπωρηθουν απο τον ηλιο. οποτε η θα πας πχ σε ενα 5e 6 η 6a stp μια που λες οτι περναει κοντα απο ρευματα και μετα ολο το καλωδιο το βαζεις σε πλαστικο σωληνα μεσα για να μην παθει τιποτα απο εξωτερικες συνθηκες η μετα θα πας σε Utp εξωτερικου χωρου παλι 5e 6 η 6a που απλα θα ειναι και stp αν θες να γλυτωσεις τα ρευματα.δεν σημαινει οτι αν περασει διπλα στο ρευμα για 1 μετρο οτι θα εχεις σιγουρα προβλημα αλλα καλο ειναι να μην ειναι κοντα η αν ειναι υποχρεωτικα κοντα να ειναι προστατευμενα. αν παρεις τωρα 6 η 6α καλωδιο υπαρχει περιπτωση να μην μπαινει στα απλα 5e κλιπακια και να πρεπει να τερματισεις το καλωδιο σε καποιον αφαλο πχ της Panduit και απο εκει να πας στο pc.ειτε να παρεις πριζακια εξωτερικα με αφαλο panduit στα οποια θα τελειωνει το καλωδιο εκει και μετα θα βαλεις εσυ ενα μικρο Utp απο το pc μεχρι το πριζακι.το καλο με τα πριζακια ειναι οτι ακομα και να τραβηξεις το καλωδιο δεν θα χαλασεις ουτε το πριζακι ουτε το utp . https://www.google.gr/search?q=panduit+5e+keystones&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48705608,d.Yms&biw=1280&bih=598&wrapid=tlif137279699128210&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=QzjTUfGELIzJPYqsgPgB αυτο εννοω με τον ορο αφαλο αλλιως keystones.κοινως με λιγα λεφτα παραπανω ειδικα αμα ειναι δικο σου το σπιτι και δεν θα αλλαξεις σπιτι μπορεις να τα φτιαξεις ολα ωραια και σωστα.απλα ο πλαστικος σωληνας ειναι συνηθως για εξωτερικους χωρους και οχι για εσωτερικους και για οποιον δεν παιρνει Utp εξωτερικου χωρου.αλλιως αν παρεις εξωτερικου χωρου πολυ δυσκολα θα παθει κατι.και προσπαθησε βεβαια να το περασεις απο σημεια που να μην βρεχεται οσο γινεται.οχι οτι θα παθει κατι απλα πχ αντι για 10 χρονια μπορει να βγαλει 5 πριν χαλασει.εκει αν θες παρπαανω προστασια βαζεις και σωληνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα