Προς το περιεχόμενο
  • 0
Συνδεθείτε  
rafinos

Visual basic και Φόρμες...

Ερώτηση

Γεια σας παιδιά!!!

Μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να κάνω hide την parent φόρμα και με το που κλείσει η child να την ξαναεμφανίσω;;;;;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Εμφανιζεις την child 

me.Visible = false
dim child as new Form2()
child.ShowDialog(me)

και στο Closed event της child 

 Owner.Visible = true

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

το close event είναι το θέμα... γιατί αν το κάνω με κουμπί μέσα στη φόρμα όλα οκ... αλλά αν γίνει με την χρήση του x;;;;;;

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ!!!! :P

 

επίσης... στη vb 6 το να περάσω μεταβλητή από μία φόρμα σε μια άλλη θυμάμαι ότι ήταν εύκολο... στη 2010 τι συμβαίνει :P (αν μπορείς πες μου και αυτό :D)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Η ShowDialog(me) εμφανιζει την child με Owner την "Parent".

 

Οταν πατας το Χ ενεργοποιειται το FormClosed event. Εκει μεσα γράφεις τι θες να γινει αφου κλεισει ( Owner.Visisble=true)

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

το close event είναι το θέμα... γιατί αν το κάνω με κουμπί μέσα στη φόρμα όλα οκ... αλλά αν γίνει με την χρήση του x;;;;;;

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ!!!! :P

 

επίσης... στη vb 6 το να περάσω μεταβλητή από μία φόρμα σε μια άλλη θυμάμαι ότι ήταν εύκολο... στη 2010 τι συμβαίνει :P (αν μπορείς πες μου και αυτό :D)

 

Που την θυμήθηκες αυτή;

 

 

Το να περάσεις μεταβλητή σε φόρμα 2 τρόποι

α) με session (αν χρειάζεσαι τα δεδομένα για παραπάνω χρόνο από την ζωή της φόρμας)

β) με κανονική κλήση. Απλά χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την New() με τις παραμέτρους που θα πάρει αυτή, ως κάνεις με μία μέθοδο. Και φυσικά την καλείς αντίστοιχα.

 

 

Συμβουλή, απέφυγε την χρήση singletons, για τέτοια δουλειά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Που την θυμήθηκες αυτή;

 

 

Το να περάσεις μεταβλητή σε φόρμα 2 τρόποι

α) με session (αν χρειάζεσαι τα δεδομένα για παραπάνω χρόνο από την ζωή της φόρμας)

β) με κανονική κλήση. Απλά χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την New() με τις παραμέτρους που θα πάρει αυτή, ως κάνεις με μία μέθοδο. Και φυσικά την καλείς αντίστοιχα.

 

 

Συμβουλή, απέφυγε την χρήση singletons, για τέτοια δουλειά.

Εγώ μιλάω καθαρά για visual basic 2010 είσαι σίγουροσ ότι υπάρχουν session σε windows forms;;;;;

Το έκανα με module!

 

Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Session όχι δεν υπάρχει αλλά υπάρχουν global μεταβλητές.

 

Το β που σου πρότεινε ο Apoll είναι αυτό που ψάχνεις

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Εγώ μιλάω καθαρά για visual basic 2010 είσαι σίγουροσ ότι υπάρχουν session σε windows forms;;;;;

Το έκανα με module!

 

Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πρέπει να ξεχάσεις την VB6.......

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Γιατί να μην το κάνω με module δηλαδή;;;;

Δώσε μου ένα παράδειγμα με το new() για να το καταλάβω...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.