Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Υπάρχουν παρόμοια ήδη ανοιχτά θέματα αλλά επειδή δεν απευθύνονται στο τμήμα της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα και δεν πήρα τις πληροφορίες που ήθελα ανοίγω ένα νέο νήμα.

Ας πω κατ' αρχάς ότι εξ' αρχής στόχευα στο CSD Κρήτης το οποίο απ' όσο έχω ψάξει θεωρώ ότι καλύτερο στην Ελλάδα για πληροφορική και στο οποίο μπορώ να μπω αλλά λόγω κάποιων προσωπικών θεμάτων που προέκυψαν τελευταία το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για Θεσσαλονίκη και με τα μόρια (14920) που συγκέντρωσα στις πανελλήνιες μπαίνω μόνο στο ΤΕΙ (όχι ότι και για το ΑΠΘ ακούγονται τα καλύτερα).

Θα θελα αν είναι εύκολο να ακούσω λίγα λόγια για το τμήμα κυρίως από άτομα που έχουν προσωπική εμπειρία - που φοιτούν τώρα, τελείωσαν πρόσφατα ή έχουν πολύ κοντινούς γνωστούς. Οτιδήποτε που θα μπορούσε να με βοηθήσει να σχηματίσω μια εικόνα. Κυρίως όμως με ενδιαφέρει το επίπεδο των μαθημάτων. Βλέπω ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που ακολουθούν στα πανεπιστήμια, είναι όμως και το περιεχόμενο; Θέλω να πω μήπως λόγω του χαμηλότερου μερικές φορές επιπέδου φοιτητών και κυρίως σε μαθήματα θεωρητικά όπως μαθηματικά, αλγόριθμοι, data structures κτλ. πέφτει και το επίπεδο διδασκαλίας ή δεν δίνεται τόση έμφαση; Γιατί όσο να 'ναι ας πούμε ότι τα υπόλοιπα τα παλεύεις και μόνος, μη γίνουμε και code monkeys όμως.

Γενικά πιστεύετε ότι για κάποιον που αγαπάει το αντικείμενο και ενδιαφέρεται πραγματικά, δίνει τα κατάλληλα εφόδια;

Οποιαδήποτε πληροφορία/σχόλιο/συμβουλή θα μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Και κάτι τελευταίο.
Οκ, από ΤΕΙ μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό.
Μπορείς όμως να κάνεις μεταπτυχιακό σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Εννοώντας βέβαια ότι συνοδεύεσαι από ένα καλό βαθμό πτυχίου και hands-on experience.
Γενικώς παίζει να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε θέμα στο εξωτερικό αν το πτυχίο μου έρχεται από ΤΕΙ;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω κάποιον από αυτή τη σχολή, πιστεύω ότι όπου κι αν περάσεις, αν ασχοληθείς και αν σου αρέσει το αντικείμενο δεν θα χάσεις τον καιρό σου. Και κανονικά μεταπτυχιακό θα μπορείς να κάνεις από ΤΕΙ, και φυσικά να χτυπήσεις καλές δουλειές στο εξωτερικό αν το αξίζεις. 

Παρ' όλα αυτά, αν μπορείς να περάσεις στο ΑΕΙ (και ειδικά στο Ηράκλειο είναι όντως πολύ καλή σχολή) να το προτιμήσεις μόνο και μόνο λόγω παραπάνω ευκαιριών που θα σου δωθούν για πρότζεκτ κλπ και λόγω ευνοϊκότερων συνθηκών για σπουδές (καθηγητές, συμφοιτητές, βιβλία, κλπ). Εννοείται ότι αν δεν μπορείς να φύγεις από Θεσσαλονίκη, μια χαρά δουλειά μπορεί να κάνεις στο ΤΕΙ μιας και φαίνεσαι συνειδητοποιημένος και μικρή διαφορά θα έχει σε βάθος χρόνου.

Δημοσ.

Ολα αυτα γιατι δεν υπαρχουν υποδομες στην τριτοβαθμια εκπαιδευση..

Μου φτιαχνουν το προαυλιο της σχολης και οι εστιες ειναι πιο αθλιες και απο το να κοιμασε εξω.

Οι τουαλετες λες και εισαι στο στρατο, ειδικα για τις γυναικες το θεωρω πολυ κακο.

Αν ειχανε σωστες κτιριακες δομες θα ηταν αλλιως τα πραγματα..

Δημοσ.

Εμείς στη Λάρισα είμαι πολύ καλύτερα . Επίσης , μπορείς να συμμετέχεις και σε Ερασμους καθώς επίσης και σε άλλα προγράμματα .

Δημοσ.

άσε φιλε οι σχολες πληροφορικής στην ελλάδα είναι για τα μπάζα, δεν συγκρίνονται με τα Computer Science Departements στην Αγγλία.

άμα δης τι υποδομές έχουνε.... άσε που κάθε χρόνο φέρνουν απεσταλμένους από Microsoft,Ibm,Apple κλπ για  Lectrures και παρουσιασης.

Δημοσ.

Αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που αποφοίτησα, θα απαντήσω γιατί δεν έχει απαντήσει κανένας σοβαρά.

Σε γενικές γραμμές είναι καλό τμήμα και πολύ καλύτερα από τα περισσότερα ΤΕΙ πληροφορικής που έχει η Ελλάδα. Το πρόγραμμα σπουδών είναι αρκετά δύσκολο και θέλει και παρακολουθήσεις σε θεωρίες, διαφορετικά τις περνάς πολύ δύσκολα. Να πηγαίνεις σε όσες περισσότερες θεωρίες μπορείς, αν και δεν είναι υποχρεωτικές, γιατί θα αποκτήσεις πολλές έξτρα γνώσεις και στην εξεταστική θα χρειάζεσαι λιγότερο διάβασμα. Το επίπεδο των περισσότερων καθηγητών είναι αρκετά υψηλό. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως παντού άλλωστε.

Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά ελλειπείς. Δεν υπάρχουν πολλές αίθουσες εργαστηρίων με αποτέλεσμα είτε να στριμώχνονται οι φοιτητές είτε να δημιουργούνται λίστες αναμονής μπας και αδιάσει καμιά θέση. Οι τουαλέτες που αναφέρθηκαν πιο πάνω έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα. Είχα πάει πέρισυ ως ομιλητής σε μια ημερίδα και το είχα παρατηρήσει.

Να ξέρεις ότι το καθημερινό ταξίδι (γιατί για ταξίδι πρόκειται) μέχρι τη Σινδο θα σε κουράσει, εκτός εάν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο. Στο λεωφορείο γίνεται το αδιαχώρητο.

Αν έχεις καλό βαθμό πτυχίου μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σχεδόν παντού. Αν και το δικό μου το έκανα στην Ελλάδα, όσοι φίλοι μου επέλεξαν το εξωτερικό για το μεταπτυχιακό τους, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Επίσης, πολλοί από τους συμφοιτητές μου εργάζονται στο εξωτςερικό και σε καλά αμοιβόμενες θέσεις.

Γενικά είναι ένα τμήμα το οποίο θα σου δόσει πολλές γνώσεις και εφόδια, αλλά μην περιμένεις να σου τα μάθει όλα. Θα πρέπει να ασχοληθείς μόνος σου σε μεγάλο βαθμό, όπως και σε κάθε τμήμα πληροφορικής.

Αυτά και βρίσκομαι στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία.

Υ.Γ.: Στο έβδομο εξάμηνο έχει δύο μαθήμτα τα "Ειδικά θέματα δικτύων 1" και "Ειδικά θέματα δικτύων 2" (μπορεί να λέγονται και αλλιώς, πάνε χρόνια και τα έχω ψιλοξεχάσει). Αν τα περάσεις αυτά τα δύο μαθήματα, σου δίνει το δικαίωμα η σχολή να δόσεις για πιστοποίηση cisco, πληρώνοντας μόνο τα εξέταστρα.

Δημοσ.

Σπουδάζω σε αυτό το τμήμα. Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Οι περισσότεροι καθηγητές, γουστάρουν αυτό που κάνουν και σε βοηθούν σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι καθηγητές, κυρίως σε αρκετά μεγάλες ηλικίες, που έχουν ξεχάσει αυτό που διδάσκουν και θα πρεπε να είχαν απολυθεί εδώ και πολυυυ καιρό.

Σαν τμήμα, σου δίνει πολλές δυνατότητες και θα μπορούσαμε, αν θέλαμε, σαν φοιτητές να τις διεκδικούσαμε αλλά δυστυχώς μένουμε στο να γκρινιάζουμε και να τεμπελιάζουμε.

Δεν μπορώ να πω ότι το τμήμα είναι δύσκολο. Αν πάρω από τον εαυτό μου,που θεωρίες δεν πηγαίνω αλλά διαβάζω στο τέλος,και ασχολούμαι με τα εργαστήρια εβδομαδιαία, είναι αρκετά βατή και γενικά αν ο φοιτητής είναι συνειδητοποιημένος  και του αρέσει αυτό που κάνει,από το 1ο εξάμηνο, μπορεί να βγει σε 3.5 χρόνια άντε 4.(+ εξάμηνο πρακτικής + εξ. πτυχιακής)

Από άποψη υποδομών, οι μισοί υπολογιστές έχουν pentium 4 και οι άλλοι core2quad και δεδομένη της κατάστασης, δεν θα περίμενα αλλαγές. Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει για το Αθηνά, η ότι θέλουν από Σεπτέμβριο να απολύσουν ένα μεγάλο μέρος των καθηγητών. Και προσωπικά προβλέπω, από Σεπτέμβριο πορείες/απεργίες κλπ.

Γενικά συμβουλεύω, σε όποιον μπαίνει πλέον σε ΤΕΙ, να μην χάνει ούτε μάθημα από εξάμηνο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Μπορώ να πω ότι με βοηθούν να σχηματίσω μια πρώτη εικόνα.

Οποιαδήποτε άλλη προσθήκη ή πληροφορία είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Όπως ξαναείπα πάντως με ενδιαφέρει κυρίως το επίπεδο των μαθημάτων και αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών και όχι τόσο τα οργανωτικά προβλήματα που φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και σε πολλά άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ λιγότερο ή περισσότερο.

Ελπίζω αν αποφασίσω να φοιτήσω εκεί τελικά να μην το μετανιώσω.

Δημοσ.

Ας πω κατ' αρχάς ότι εξ' αρχής στόχευα στο CSD Κρήτης το οποίο απ' όσο έχω ψάξει θεωρώ ότι καλύτερο στην Ελλάδα για πληροφορική

Με ποια λογική μπορείς να το πεις αυτό;

Απο την στιγμή που εισαι 18(?) χρονών δεν εχεις επαφή με ΑΕΙ, ΤΕΙ δεν μπορείς να κρίνεις ουτε να πιστεύεις για το ποια σχολή ειναι καλύτερη με βάση τα search σου στο Google.

Αυτό ειναι θεμα καθαρά υποκειμενικό για το οποίο μπορει να πάρει θέση μόνο κάποιος ο οποίος έχει βρεθεί και εχει παρακολουθείσει μαθήματα ή οτιδήποτε αλλο, σε όλα τα τμήματα πληροφορικής. Αλλα και πάλι η γνώμη που θα εκφέρει θα είναι καθαρά υποκειμενική (σύμφωνα με τα δικά του γούστα).

Για μενα δεν υπάρχει καλύτερη σχολή. Γιατι ο καθένας πενεύεται για την δικιά του σχολή (ειναι σαν τις ομάδες ενα πράμα) και στην τελική δεν βγάζεις άκρη.

Όπως και να εχει θα πρέπει να δείς papers των καθηγητών, έρευνες που εχουν κάνει, θέσεις αποφοίτων στην αγορά εργασίας κτλπ κτλπ ώστε να μπρορείς να κρίνεις για το επίπεδο της σχολής.

Αυτά απο μένα.

Για το ον τοπικ,

Αν καταστάσεις σε αναγκάζουν να πας Θεσσ και θες πληροφορική τότε δήλωσε πληροφορική Θεσσ (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και αλλες σχολές προφανώς και οτι κάτσει.

Αν δεν εχεις αλλες επιλογές σε θέμα πόλεων δεν ξέρω γιατι ψάχνεις για την σχολή αφού εκει μάλλον θα καταλήξεις (μακάρι να πας οσο καλύτερα γίνεται).

Α επίσης να σου πω οτι η πληροφορική Γιαννενα απο τον Σεπτέμβρη γίνεται 5ετής με αλλο όνομα (αντιγραφή της Πάτρας) και νεο πρόγραμμα σπουδών. Μιας και ειναι κοντά στην σαλονικα κοιταξέ το. Δεν ξέρω τι προβλήματα εμφανίστηκαν αλλα μπορεί να σε βολέψει.

(Δεν ξέρω που θα κινηθούν οι βάσεις στην σχολή αλλα δεν θα ανέβουν και τραγικά απο πέρυσι)

Καλη επιτυχία και προσοχή στο μηχανογραφικό.

Δημοσ.

Με ποια λογική μπορείς να το πεις αυτό;

Απο την στιγμή που εισαι 18(?) χρονών δεν εχεις επαφή με ΑΕΙ, ΤΕΙ δεν μπορείς να κρίνεις ουτε να πιστεύεις για το ποια σχολή ειναι καλύτερη με βάση τα search σου στο Google.

Αυτό ειναι θεμα καθαρά υποκειμενικό για το οποίο μπορει να πάρει θέση μόνο κάποιος ο οποίος έχει βρεθεί και εχει παρακολουθείσει μαθήματα ή οτιδήποτε αλλο, σε όλα τα τμήματα πληροφορικής. Αλλα και πάλι η γνώμη που θα εκφέρει θα είναι καθαρά υποκειμενική (σύμφωνα με τα δικά του γούστα).

Για μενα δεν υπάρχει καλύτερη σχολή. Γιατι ο καθένας πενεύεται για την δικιά του σχολή (ειναι σαν τις ομάδες ενα πράμα) και στην τελική δεν βγάζεις άκρη.

Προφανώς και θα στηρίξω την άποψη μου στα search μου στο Google, τι άλλο μπορώ να κάνω; Νομίζω όμως ότι έκανα σαφές ότι εκεί την στηρίζω, καθώς προφανώς και δεν έχω φοιτήσει σε όλα τα τμήματα πληροφορικής. Τι έχω καταλάβει είπα, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας.

Όταν ακούω για ένα τμήμα απ' τους ίδιους τους φοιτητές που φοιτούν σ' αυτό ότι είναι αρκετά δυσαρεστημένοι/απογοητευμένοι (όχι γιατί δεν τους περνάν οι καθηγητές στα μαθήματα, αλλά γιατί περιμένουν περισσότερα, υπάρχει αδιαφορία γι' αυτούς, υπάρχουν διάφορα προβλήματα κλπ.), ενώ αντίθετα για κάποιο άλλο τμήμα ακούω από παντού μόνο καλά λόγια από φοιτητές και μη είναι αρκετό για μένα για να σχηματίσω άποψη.

+ θέσεις σχολών σε σχετικές κατατάξεις, φήμη στο εξωτερικό, βιογραφικά καθηγητών, το ΙΤΕ που υπάρχει λόγου χάρη στο Ηράκλειο και τόσα άλλα...

Δηλαδή αλλιώς πως θα κρίνω; Από το όνομα της σχολής και απ' την βάση της;

Αν δεν εχεις αλλες επιλογές σε θέμα πόλεων δεν ξέρω γιατι ψάχνεις για την σχολή αφού εκει μάλλον θα καταλήξεις (μακάρι να πας οσο καλύτερα γίνεται).

Για να σιγουρευτώ ότι δεν θα χάσω τον χρόνο μου εκεί.

Αν πεισθώ ότι δεν αξίζει να σπαταλήσω 4 χρόνια στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, θα προσπαθήσω να κάνω την «υπέρβαση» (οικονομική κυρίως, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα) και να κατέβω Ηράκλειο.

Α επίσης να σου πω οτι η πληροφορική Γιαννενα απο τον Σεπτέμβρη γίνεται 5ετής με αλλο όνομα (αντιγραφή της Πάτρας)

Φαντάζομαι αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πολυτεχνική, άρα πάλι δεν με ενδιαφέρει αλλά έτσι κι αλλιώς δεν το σκέφτομαι ούτως ή άλλως. Αν είναι να μην πάω Θεσσαλονίκη, θα πάω Ηράκλειο σίγουρα.

Καλη επιτυχία και προσοχή στο μηχανογραφικό.

Σε ευχαριστώ αν και νομίζω βγήκαμε κομματάκι off topic.

Δημοσ.

Όπως ξαναείπα πάντως με ενδιαφέρει κυρίως το επίπεδο των μαθημάτων και αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών και όχι τόσο τα οργανωτικά προβλήματα που φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και σε πολλά άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ λιγότερο ή περισσότερο.

Πιστεύω πως ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό,βέβαια σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις (πχ. μάθημα προγραμματισμός στο Android)

Επίσης, να είσαι προετοιμασμένος για κάθε σχολή πληροφορικής. Ο ρόλος της είναι να σε μάθει τα βασικά από κάθε γλώσσα/κλάδο.

πχ. εγώ όταν μπήκα, στο πρώτο εξάμηνο μόνο η Java ήταν ενδιαφέρον, τα υπόλοιπα ήταν office,ψηφιακά κυκλώματα και ποιες θύρες έχει ο υπολογιστής,βαρετά για κάποιον που ασχολείται!

(Αλλά με το νέο πρόγραμμα σπουδών)απο το 2ο εξάμηνο ξεκινάς unix,html/css/javascript, java.

Το μεράκι είναι το σημαντικό.Αν δε το χεις,και στο ΑΠΘ να μπεις, θα βγεις ένας μέτριος στην καλύτερη πληροφορικάριος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...