Godzilla Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Καλησπερα σε ολους σας αναζητω μια λυση στο εξης προβλημα Νοικιαζω ενα διαμερισμα εδω και 6 χρονια και μου εχει κανει δυο φορες μειωση ενοικιου ο γερος που μου το νοικιαζει Τωρα εχω βρει μια πολυ καλη ευκαιρια και θελω να φυγω Εννημερωσα τον ιδιοκτητη γιαυτο και μου λεει οτι το συμβολαιο επειδη ειναι δηλωμενο στην εφορια και επειδη απομενουν 7 μηνες ακομη απο την 12μηνη διαρκεια του θα πρεπει να τηρηθει στο ακεραιο γιατι θα πληρωσει εφορια για ολη την διαρκεια του συμβολαιου Να του το παρατησω και να φυγω ; Τι μπορω να κανω ;
makfil Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Αυτα που σου λέει δεν στέκουν. Τα συμβόλαια υπογράφονται για να προστατεύουν τον ενοικιαστή, ο οποίος φεύγει όποτε θέλει. Εάν φύγεις πχ την 30/6 αυτός θα δηλώσει το 2014 ότι το σπίτι ήταν νοικιασμένο σ' εσένα για 6 μήνες και πιθανά σε κάποιον άλλο τους υπόλοιπους ή ότι ήταν ήταν κενό. 1
kage Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 το συμβολαιο το ανανεωνατε ή μετα το 1ο χρονο μονο στα λογια? http://www.insomnia.gr/topic/296434-μεγαλο-προβλημα-με-σπιτονοικοκυρη/#entry2712585 http://www.insomnia.gr/topic/433685-διακοπή-συμβολαίου-για-ενοίκιο-σπιτιού/ http://www.spitogatos.gr/gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/2
Godzilla Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Το ανανεωσαμε τον νοεμβριο νομιζω για ενα ετος
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Καλησπερα σε ολους σας αναζητω μια λυση στο εξης προβλημα Νοικιαζω ενα διαμερισμα εδω και 6 χρονια και μου εχει κανει δυο φορες μειωση ενοικιου ο γερος που μου το νοικιαζει Τωρα εχω βρει μια πολυ καλη ευκαιρια και θελω να φυγω Εννημερωσα τον ιδιοκτητη γιαυτο και μου λεει οτι το συμβολαιο επειδη ειναι δηλωμενο στην εφορια και επειδη απομενουν 7 μηνες ακομη απο την 12μηνη διαρκεια του θα πρεπει να τηρηθει στο ακεραιο γιατι θα πληρωσει εφορια για ολη την διαρκεια του συμβολαιου Να του το παρατησω και να φυγω ; Τι μπορω να κανω ; Αν το μόνο πρόβλημα του ιδιοκτήτη είναι η φορολογία για το υπόλοιπο του συμβολαίου, μπορείτε απλά να φτιάξετε ένα χαρτί που να λέει πως από κοινού σπάτε το μισθωτήριο. Αν όμως δεν θέλει να σε αφήσει να φύγεις για να μην μείνει ξενοίκιαστο το διαμέρισμα, τότε να ξέρεις πως δεν μπορείς να σπάσεις μονομερώς το συμβόλαιο.
kage Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 δεν υπαρχει θεμα φορολογιας ρε παιδια απλα ο ιδοκτητης πεταξε μια μλκ για να τον πεισει να μεινει εστω για 6μηνες.αν βαλει δικηγορο μπορει να ζητησει τους υπολοιπους μηνες. οχι μονο τους 6 μηνες αλλα για τα επομενα 2,5χρονια(απο τον νομο ειτε γραψει 1 χρονο ειτε 2 ισχυουν τα 3χρονια!)διαβασε τα λινκς πιο πανω ποτε μπορεις να φυγεις και με ποιον τροπο! 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Αυτα που σου λέει δεν στέκουν. Τα συμβόλαια υπογράφονται για να προστατεύουν τον ενοικιαστή, ο οποίος φεύγει όποτε θέλει. Εάν φύγεις πχ την 30/6 αυτός θα δηλώσει το 2014 ότι το σπίτι ήταν νοικιασμένο σ' εσένα για 6 μήνες και πιθανά σε κάποιον άλλο τους υπόλοιπους ή ότι ήταν ήταν κενό. Πριν μιλησουμε καλυτερα να ξερουμε...Το συμβολαιο δεσμευει και τους δυο και ο ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να απαιτησει τα μισθωματα μεχρι την ληξη του.Το αν θα τα παρει και ποσα και ποτε ειναι μια πικρη ιστορια... Σιγουρα δεν θα δηλωσει τα μισθωματα που δεν θα παρει και δεν θα φορολογηθει για αυτα... Μπορει ομως αν θελει "να στην κανει" να τα δηλωσει και να πει οτι δεν τα εισεπραξε και να τα παραχωργσει υπερ του Δημοσιου το οποιο μπορει να στα απαιτησει. Η πιο καλη λυση ειναι ενα συμφωνητικο που θα κατατεθει στη εφορια και να λεει την απο κοινου λυση του συμβολαιου αν βεβαια το δεχεται.
makfil Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μιλάς, προφανώς, για το τυπικό του θέματος ενώ εγώ μίλησα για το ουσιαστικό, με το οποίο συμφωνείς και εσύ. Γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις ενοικιαστών που αφήνουν τα σπίτια που νοικιάζουν, πολλές φορές χωρίς να ενημερώνουν καν τον ιδιοκτήτη. Φαντάζομαι ότι και εσύ γνωρίζεις κάποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις που στις μέρες μας αποτελούν τον κανόνα (κακώς, βέβαια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα). Το σενάριο που περιγράφεις, για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων από τον ιδιοκτήτη, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ακραίο και δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιοκτήτης που θα μπει σ' αυτή την περιπέτεια. Από την άλλη, το σχόλιό σου "πριν μιλησουμε καλυτερα να ξερουμε" είναι μάλλον άστοχο, χωρίς να επεκταθώ περισσότερο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μιλάς, προφανώς, για το τυπικό του θέματος ενώ εγώ μίλησα για το ουσιαστικό, με το οποίο συμφωνείς και εσύ. Γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις ενοικιαστών που αφήνουν τα σπίτια που νοικιάζουν, πολλές φορές χωρίς να ενημερώνουν καν τον ιδιοκτήτη. Φαντάζομαι ότι και εσύ γνωρίζεις κάποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις που στις μέρες μας αποτελούν τον κανόνα (κακώς, βέβαια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα). Το σενάριο που περιγράφεις, για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων από τον ιδιοκτήτη, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ακραίο και δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιοκτήτης που θα μπει σ' αυτή την περιπέτεια. Από την άλλη, το σχόλιό σου "πριν μιλησουμε καλυτερα να ξερουμε" είναι μάλλον άστοχο, χωρίς να επεκταθώ περισσότερο. Αρα αφου συμφωνουμε αντι να γραψεις : Αυτα που σου λέει δεν στέκουν. Τα συμβόλαια υπογράφονται για να προστατεύουν τον ενοικιαστή, ο οποίος φεύγει όποτε θέλει. Θα μπορουσες να πεις αυτα που εγραψα εγω. 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Σιγουρα δεν θα δηλωσει τα μισθωματα που δεν θα παρει και δεν θα φορολογηθει για αυτα... Μπορει ομως αν θελει "να στην κανει" να τα δηλωσει και να πει οτι δεν τα εισεπραξε και να τα παραχωργσει υπερ του Δημοσιου το οποιο μπορει να στα απαιτησει. Βασικά το λες ανάποδα. Ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ μπορεί να μην δηλώσει τα μισθώματα που δεν θα πάρει εφόσον υπάρχει συμβόλαιο. Άσχετα αν τα έλαβε ή όχι. Για να μπορέσει να μην τα δηλώσει πρέπει ή να κάνει εκχώρηση των μισθωμάτων στο δημόσιο, ή να κάνει με τον ενοικιαστή το χαρτί για τη λύση μισθωτηρίου με κοινή συναίνεση. Τα συμβόλαια υπογράφονται για να προστατεύουν τον ενοικιαστή, ο οποίος φεύγει όποτε θέλει. Αυτή σου η δήλωση παραπλανεί, οπότε θα το αναλύσω λίγο παραπάνω πριν πάρεις κάποιον στο λαιμό σου. Τα συμβόλαια γενικώς υπογράφονται για να υπάρχει έγγραφη συμφωνία μεταξύ δύο ή και περισσότερων ατόμων, και όχι για να προστατεύουν τα συμφέροντα μόνο του ενός εκ των δύο. Τα μισθωτήρια κατοικιών δεν αποτελούν εξαίρεση. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι νόμοι που υπερισχύουν των μισθωτηρίων. Θα σου παραθέσω αυτόν που είναι σχετικός με αυτό που ρωτάει ο ts, δηλαδή τη διάρκεια μίσθωσης: Ν. 1703/1987 - Ρύθμιση Μισθώσεων Κατοικιών 2.- Διάρκεια της μίσθωσης.1. Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστο για (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Η διάταξη αυτή ισχύει και μετά την 1.7.1997. Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα