Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και ενα 4ημερο με εχει πεθανει στον πονο και αρκετοι φαρμακοποιοι μου ειπαν να παρω το osteoflex plus μια και στους περισσοτερους που το εχουν προτεινει περασε. εκανα μια σχετικη αναζητηση στο internet μα δεν βρηκα τιποτα. ξερει καποιος να μου πει κατι;

να πω επισης πως πηγα και ορθοπεδικο και μου ειπε πως ειναι μια χαρα και θα περασει με ξεκουραση.. πραγμα που δε το βλεπω ισα ισα ειναι στασιμο η και χειροτερευει κιολας.. ευχαριστω..

Δημοσ.

Γκουχ γκουχ, οι φαρμακοποιοί δεν πρέπει να προτείνουν φάρμακα γιατί δεν ξέρουν τι έχεις γιατί απλά δεν είναι γιατροί. Αν δεν σε ικανοποίησε αυτό που σου είπε ο ορθοπεδικός ξανά ενόχλησε τον και πες του ότι δεν πέρασε ή πήγαινε σε άλλον είτε ορθοπεδικό είτε γενικής ιατρικής. Πάντως ΜΗΝ πάρεις φάρμακο γιατί το είπε ο φαρμακοποιός. Απλά δεν ξέρει τι λέει γιατί δεν έχει τις γνώσεις να διαγνώσει και να κρίνει την κατάσταση σου. 

Τέλος αν ο πόνος ήταν τόοοσος που πήγες σε γιατρό αμφιβάλλω ότι ένα σκεύμασμα χωρίς άμεση φαρμακευτική δράση όπως αυτό που σου πρότειναν θα σου λύσει τα χέρια. Σκέψου φυσικοθεραπεία μεριά, βελτίωση φυσική κατάστασης και στάσης και φάρμακα ή υποστηρικτικά σκευάσματα αν και πάλι αν κρίνει κάτι τέτοιο ορθό ο γιατρός σου μόνο. 

Δημοσ.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ενας φαρμακοποιος συγκεκριμενα μου ειπε πως επειδη αυτο περιεχει γλυκοζαμινη και χονδροιτινη βοηθαει ολους τους οργανισμους ανεξαρτητα απο το αν θελει καποια συσταση απο γιατρο η οχι. φυσικη κατασταση εχω αρκετα καλη αφου τρεχω σε καηθμερινη βαση γυρω στα 10-14χμ, μονοζυγο και γενικα διατασεις κανω αρκετα, αλλα τελευταια δεν μπορω να κανω τπτ γιατι οι κραδασμοι με ποναν αρκετα πλην του μονοζυγου

Δημοσ.

Ναι αλλά το θέμα είναι ότι α. δεν ξέρει τι έχεις, β. το σκεύασμα που αναφέρεις δεν έχει εξακριβωμένη δράση απλά μια προφορική εξέταση και γ. αν το πρόβλημα σου είναι έντονος πόνος στη μέση δεν θα στο φτιάξει καθότι δεν θα δράσει τοπικά ή ειδικά στον πόνο. 

Πάνε ξανά στον ορθοπεδικό, συζήτησε το πάλι ή πάρε ένα τηλέφωνο. Ρώτα τον μήπως φταίει ο τρόπος που γυμνάζεσαι (μην είναι καμιά θλάση ή κάτι άλλο σκελετικό) ή αν μπορεί να φταίει κάτι άλλο (καρέκλα γραφείου πχ) και τι μπορείς να πάρεις για α. να ανακουφιστείς τώρα (τι φάρμακο) και β. να μην εμφανιστεί ξανά (τι αλλαγές στην άσκηση ή τι φυσικοθεραπεία ή πόση ξεκούραση). Αυτά που γράφεις για τους κραδασμούς και το μονόζυγο πες τα στον ορθοπεδικό ή τόνισε τα αν τα έχεις πει ξανά. Μπορεί να τον βοηθήσουν στη διάγνωση. 

Περαστικά!

Δημοσ.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ενας φαρμακοποιος συγκεκριμενα μου ειπε πως επειδη αυτο περιεχει γλυκοζαμινη και χονδροιτινη βοηθαει ολους τους οργανισμους ανεξαρτητα απο το αν θελει καποια συσταση απο γιατρο η οχι. φυσικη κατασταση εχω αρκετα καλη αφου τρεχω σε καηθμερινη βαση γυρω στα 10-14χμ, μονοζυγο και γενικα διατασεις κανω αρκετα, αλλα τελευταια δεν μπορω να κανω τπτ γιατι οι κραδασμοι με ποναν αρκετα πλην του μονοζυγου

Καθημερινη βαση ολα αυτα ? εισαι τρελη?..... :shock:  Λογικο ειναι να πονας !

1) Γενικα δεν σου προτεινω να παρεις κανενος ειδος φαρμακου (μονο κακο θα σου κανουν)

2) Γενικα ολοι αυτη τη γυμναστικη να την κανεις μερα παρα μερα οχι καθημερινα... ! λολ

3) Προς το παρον αφου ζορισες το σωμα σου τωρα πρεπει να του δωσεις χρονο να αναρρωσει.

Ακου τι επαθα εγω. Πηγαινα τρεξιμο μερα παρα μερα στο βουνο (σε ασφαλτο ετρεχα οχι χωμα) και παντα το κατεβασμα το εκανα περπατωντας. Μια μερα αποφασισα οτι θα κατεβαινω τρεχοντας (την ειδα συπερμαν). Μετα απο 2 βδομαδες απο εκεινη τη μερα αρχισαν να πονανε τα γονατα μου σε βαθμο που να πονανε ακομα και οταν πηγαινα μια βολτα. Για κανα δυο μηνες εκοψα τελειως τη γυμναστικη και εφτιαξα !

Οσο συμαντικη ειναι η γυμναστικη αλλο τοσο ειναι και η ξεκουραση !!

Πληροφοριακα.

Η ανηφορα ειναι πιο κουραστικη αλλα ειναι ασφαλης. Απο την αλλη με την κατηφορα μπορεις να παθεις ζημια αν το παρακανεις οπως εγω. Ειχα διαβασει καπου για αυτο αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες παρα μονον οτι η κατηφορα θελει προσοχη. Κρατας ολο το βαρως σου με τα γονατα σου, αφου φρεναρεις συνεχεια για να μην φυγεις ! :-D

Οσο για τη μεση σου. Αν καταλαβα καλα λες οτι πονας οταν εισαι ορθια?... Αν ναι, τοτε περπατα (σαν να πηγαινεις βολτα) πιστευω θα βοηθηση.

Ψαξε στο google πληροφοριες (στα αγγλικα ) θα βρεις σιγουρα. Ψαξε για τη σωστη σταση σωματος που πρεπει να εχεις οταν περπατας/τρεχεις. Εχουν σημασια αυτα τα πραγματα.

Γενικα Ψαξε και αλλου πληροφοριες (στα αγγλικα καλυτερα). ΜΠΟΡΕΙ να επαθες κατι αλλο.

Good luck.

Δημοσ.

Tα προβλήματα μέσης δεν περνάνε σε μερικές μέρες. Πρέπει να κάνεις υπομονή. Αν δεν εμπιστεύεσαι τη διάγνωση του γιατρού πήγαινε σε άλλον. Αν πάρεις φάρμακα χωρίς λόγο το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνουν τίποτα (και να κάνουν θα είναι παροδικό. 

Είχα πρόβλημα με το κάτω μέρος της μέσης (lower back). Τώρα το πολύ καθισιό ήταν, καμιά στραβή κίνηση σε τρέξιμο δεν ξέρω. Ο γιατρός δε βρήκε τίποτα αλλά μιλάμε για πονο. Απο καθιστός έκανα μέχρι και 10 secs για να ισιώσω σε όρθια θέση. 

Αυτό που με βοήθησε πολύ είναι το ψάξιμο στο ιντερνετ (lower back problems, excercises for lower back). Mε έσωσε το ποδήλατο (χαλαρά) και το πολύ περπάτημα. Μετά από κανα 2 μήνες εξαφανίστηκαν τα προβλήματα. 

Η συμβουλή μου

Πηγαινε σε άλλο γιατρό αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα

ψάξε στο νετ για το πρόβλημά σου

Υπομονή

Αν ξερεις και τι το προκάλεσε ακόμα καλύτερα

Δημοσ.

Tα προβλήματα μέσης δεν περνάνε σε μερικές μέρες. Πρέπει να κάνεις υπομονή. Αν δεν εμπιστεύεσαι τη διάγνωση του γιατρού πήγαινε σε άλλον. Αν πάρεις φάρμακα χωρίς λόγο το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνουν τίποτα (και να κάνουν θα είναι παροδικό. 

Είχα πρόβλημα με το κάτω μέρος της μέσης (lower back). Τώρα το πολύ καθισιό ήταν, καμιά στραβή κίνηση σε τρέξιμο δεν ξέρω. Ο γιατρός δε βρήκε τίποτα αλλά μιλάμε για πονο. Απο καθιστός έκανα μέχρι και 10 secs για να ισιώσω σε όρθια θέση. 

Αυτό που με βοήθησε πολύ είναι το ψάξιμο στο ιντερνετ (lower back problems, excercises for lower back). Mε έσωσε το ποδήλατο (χαλαρά) και το πολύ περπάτημα. Μετά από κανα 2 μήνες εξαφανίστηκαν τα προβλήματα. 

Η συμβουλή μου

Πηγαινε σε άλλο γιατρό αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα

ψάξε στο νετ για το πρόβλημά σου

Υπομονή

Αν ξερεις και τι το προκάλεσε ακόμα καλύτερα

Φιλε μου τα περισσοτερα προβληματα μεσης ειναι λογο καθιστικης ζωης.

Και πολυ σωστα η θεραπεια ειναι η ασκηση. Πιο συγκεκριμενα ασκησεις μεσης.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...