Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζώνη ασφαλείας SOS

Δέσου με την οικογένεια σου.

Αξίζουν τα 6 λεπτά.

Σκεψου τη ζωή της οικογένειας σου και τη δική σου.

Διάδωσε το.

• Like 6
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι και πάντα απαραίτητο να βάζεις ζώνη

Σκότωσε τη γυναίκα του

Ο Βρετανός Ίαν Λόρενς είχε απενεργοποιήσει τον αερόσακο στο κάθισμα της συζύγου του και αφού έβγαλε τη ζώνη ασφαλείας της....

http://proinimatia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1245.html#.UdAaruHQpmQ

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι δυνατόν, να αναφέρεται ότι δεν είναι απαραίτητο να βάζεις ζώνη ασφαλείας. Μην καταστρέφετε τουλάχιστον ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ας λείπουν τέτοιου είδους σχόλια.

Δεν είναι και πάντα απαραίτητο να βάζεις ζώνη

Σκότωσε τη γυναίκα του

Ο Βρετανός Ίαν Λόρενς είχε απενεργοποιήσει τον αερόσακο στο κάθισμα της συζύγου του και αφού έβγαλε τη ζώνη ασφαλείας της....

http://proinimatia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1245.html#.UdAaruHQpmQ

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος θέλει να δει την χρησιμόητα της ζώνης ας κάνει το εξής πείραμα στον συνοδηγό:´Οταν είμαστε εν κινήση με 20-30χλμ πατάμε απότομο φρένο και ακινητοποιούμε το αμάξι,αν έχετε έναν που αμφισβητεί την αξία της ζώνης έντονα αφήστε τον να κάνει ένα καρουμπαλάκι στο μπαρμπίζ.100% επιτυχία δοκιμάστε το και θα δείτε για πότε θα βάζουν ζώνη συνειδοτηποιημένοι και όχι για τον ενοχλητικό ήχο της ζώνης

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 9
Δημοσ.

Όντως είναι καλή φάση αυτό.  Όταν ήμουν πιτσιρικάς οδηγούσα ένα φορντ Τρανζιτ της δουλειάς κι ένα πρωί είχα βάλει το γκομενάκι που είχε ξεμείνει από την προηγούμενη, ζώνη δεν έβαλε, πατάω ένα απότομο φρένο στην Πατησίων, κι όπως είναι τα καθίσματα ψηλά στα φορτηγά αυτά με το παρμπριζ απέραντο, βρέθηκε ολόκληρη επάνω στο ταμπλώ. Βέβαια δεν ζύγιζε πάνω από 45 κιλά, αλλά έκανα στην άκρη για να μπορέσω να σταματήσω να γελάω.

Δημοσ.

Εγω προσωπικά ήμουν σε αυτοκίνητο φίλου συνοδηγός και πηγαίναμε μέσα στη πόλη το πολύ με 40 (χωρίς ζώνες). Βγαίνει μια τύπισσα απο Stop, πατάει φρένο, αλλά επειδή ήταν γλιστερός ο δρόμος τελικά έγινε σύγκρουση. Να συγκρουστήκαμε εκείνη τη στιγμή με 10-20 klm? χτύπησα το κεφάλι μου στο σίδερο απο το παρμπριζ και ο πόνος ήταν σαν να έφαγα τούβλο στο κεφάλι. Απο τότε πάντα ζώνη :P.

Δημοσ.

Το οτι πρέπει να πάθεις για να μάθεις, το καταλαβαίνω γενικά ΑΛΛΑ σε ορισμένα θέματα δεν μπορώ να το καταλάβω. Όλος ο κόσμος το λέει, η απλή φυσική του γυμνασίου το αποδεικνύει, αλλα πολυς κόσμος δεν βάζει ζώνη.

Εγω πάντως δεν ξεκινάω αν δεν δεθούν όλοι. Βέβαια πιστεύω οτι η ζώνη πλέον έχει γίνει συνήθεια. Με το αλκοόλ κάτι πρέπει να γίνει.

• Like 3
Δημοσ.

Σχεδον σε ολα τα αμαξια φιλων και γνωστων που εχω μπει και εχω κατσει στο πισω καθισμα,
ολοι με ρωτανε την ιδια χαζομαρα: "Γιατι φορας ζωνη πισω?"

Απο την συζητηση που κανω μετα απο την παραπανω ερωτηση,
εχω βγαλει το καταπληκτικο συμπερασμα οτι απο οτι φαινεται
οι πισω δεν παθαινουν τιποτα σε σχεση με τους μπροστα.........

Και μετα απορουμε γιατι εχουμε τοσα πολλα τροχαια δυστυχηματα.

Εμενα η μανα μου δεν ξεκινουσε το αυτοκινητο αν δεν εβαζα ζωνη και ετσι εγινε συνηθεια.

Δημοσ.

πριν χρονια στην εθνικη αθηνων-λαμιας,μετα απο χαρουμενη βραδια με την οικογενεια γυρναγαμε σπιτι.πηγαιναμε κοντα στα 100 km/h και ετσι οπως ειμασταν σε ευθεια στριβει λιγο ο δρομος και στο τελος του στριψίματος ξαφνικα βλεπουμε μια τεραστια κινηση.κανενα αμαξι δεν προχωρουσε.ο father πατησε τα φρενα και οι ζωνες κοκκαλωσαν.εκεινη τη στιγμη λεγαμε απο μεσα μας τη προσευχη αλλα ευτυχως ενα αμαξι εστριψε δεξια και προλαβαμε να σταματησουμε εγκαιρως.με τετοιο φρεναρισμα αν δεν φοραγαμε ζωνες θα ειχαμε οι απο πισω πεταχτει μπροστα και σιγουρα δεν θα ειχαμε γλυτώσει το τρακαρισμα και τα χειρότερα.

δεν περιμενουμε να γινει η μαλακια για να φορέσουμε ζωνη μετα...
και αυτο ισχυει και για τους μπροστα και για τους πισω!

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος θέλει να δει την χρησιμόητα της ζώνης ας κάνει το εξής πείραμα στον συνοδηγό:´Οταν είμαστε εν κινήση με 20-30χλμ πατάμε απότομο φρένο και ακινητοποιούμε το αμάξι,αν έχετε έναν που αμφισβητεί την αξία της ζώνης έντονα αφήστε τον να κάνει ένα καρουμπαλάκι στο μπαρμπίζ.100% επιτυχία δοκιμάστε το και θα δείτε για πότε θα βάζουν ζώνη συνειδοτηποιημένοι και όχι για τον ενοχλητικό ήχο της ζώνης

Sent from my iPhone using Insomnia

πως και πως περιμένω να μου συμβεί κάτι τέτοιο.

έχω ένα φίλο που όποτε μπαίνει στο αμάξι μου δε φοράει σχεδόν  ποτέ ζώνη.

δε με ενδιαφέρει καν αν θα φορέσει.

το θέμα είναι ότι σε όλη τη διαδρομή κάνει παράπονα για τον ήχο που ακούγεται.

αντί να κάνει την απλή κίνηση 3 δευτερολέπτων να φορέσει τη ζώνη, μπορεί να με πρήζει επί 10+ λεπτά γιατί δε τα ξηλώνω αυτά ή γιατί  δε κάνω κάποια πατέντα να σταματήσουν να χτυπάνε.

και θεωρεί ότι αυτά που λέει είναι φυσιολογικά.

ειλικρινά περιμένω να τύχει κάτι και να χρειαστεί να φρενάρω απότομα, αφορμή ψάχνω.

να δω τι μούρη του κολλημένη στο παρπριζ και δε θέλω τίποτα άλλο και ας πληρώνω την αντικατάσταση του. :devil:

Δημοσ.

Αυτό που με κοιτάνε περίεργα που όταν τύχει να κάθομαι πίσω φοράω ζώνη.... Λες και βλέπουν εξωγήινο κοιτάνε. 

• Like 7
Δημοσ.

Παντα φοραω ζωνη. Μονο αν παω εδω στο χωριο να παρω κατι απο το σουπερ δεν φοραω, αποσταση 1 χιλιομετρο, ξερω οτι πακι μπιρει να γινει βλακεια .

Οταν ειναι να παω δρομολογιο μολις μπω στο αμαξι απο το σπιτι κιολας βαζω.

Μου την δινουν αυτοι που βαζουν μονο στα σημεια που ξερουν οτι εχει τροχαια.

Η κληση ειναι 900 ευρω για τον οδηγο, 90 νομιζω για τον συνοδηγο, αλλα και παλι δεν φοραμε.

Δεν πρεπει να πινουμε.

Μερικες φορες που βγηκα με κοπελα εξω με αμαξι. Ηπια ενα ποτο και μετα χυμο πορτοκαλι. Με κοροιδευε η τυπισσα και ελεγε πιες το χυμουλι σου.

Την λεω αμα πιω δεν οδηγαω μετα, θα κατσουμε εδω, με κοιτουσε με μια απορια. Αντε εγω ειμαι χαζος και πινω γιατι να παρω και αλλους στο καινο μου. Αυτο ποτε δεν το θεωρησα σωστο.

Παντα οταν ειμαι συνοδηγος και ο αλλος εχει πιει πιο πολυ απο μενα ή αφερηται στελνονται μυνηματα. Ειμαι σε εγρηγορση, στριβω τιμονι η στην χειροτερη εχω τραβηξει χειροφερνο και οπου παει..

Γιατι και ο καλος συνοδηγος πρεπει να εχει λιγο το νου του στον οδηγο..

Δημοσ.

Μπα, καλυτερα να φορας και στο 1 km, πολλα ατυχηματα γινονται κοντα στο σπιτι,
γιατι ξερεις τα στενα, δεν προσεχεις τοσο γιατι πας με "κλειστα τα ματια",  
του δινεις και λιγο γκαζι και ανετα γινεται ατυχημα. 

Αλλα οπως ειπανε και οι αλλοι, εχω βαρεθει να τσακωνομαι για την πισω ζωνη.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν φοράς την ζώνη ασφαλείας είναι σαν να λες στην τύχη, δέχομαι ότι παίζει να στουκάρω. Είναι ηττοπάθεια. ΠΟΤΕ!

Λέμε όχι στις ζώνες ασφαλείας. Όχι στους αερόσακους. Ναι στην νιτρογλυκερίνη στο πορτ μπαγκαζ!

:) Αυτονόητο είναι ότι ΠΑΝΤΑ φοράμε ζώνη ρε παιδιά...

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...