Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά επειδή τον τελευταίο καιρό έχω έντονες ατονίες και μιρμιγκιάσματα σε χέρια πήγα στον παθολόγο και μου είπε ότι έχω έλλειψη βιταμινων γιατί δεν κάνω και την πιο σωστή διατροφή. Μου συνέστησε λοιπόν να πάρω τις immuvit http://www.helpforhealth.gr/index.php?target=products&product_id=32635. Τις έχει παρει κ κανεις άλλος? Τις παίρνω εδώ και 2 μέρες και μπορώ να πω ότι έχω δει κάποια βελτίωση.

Δημοσ.

Και με αυτη την αηδια που εχει μονο 2 βιταμινιες μεσα, θα εισαι κομπλε.. Ασε που ειναι πανακριβη και εχει και την καρκινογονο ασπαρταμη. Ο γιατρος ειχε πτυχιο; Αηδιαζω πλεον με τους περισσοτερους "γιατρους".

Αν και βασικα δεν ειναι πολυβιταμινη. Την γλυκανη πληρωνεις που εχει ( δε λεει ποσοτητες βεβαια.. οποτε θα εχει ιχνη.. ) που ειναι για την προληψη καρκινου. Αλλα η οποια υπαρχει και στην βρωμη..

Η βελτιωση που ειδες, ειναι καθαρα ψυχολογικο θεμα. Και αερα να ειχαν τα χαπια, παλι βελτιωση θα εβλεπες.

Και εγω με τα ιδια λεφτα παιρνω 100+ ταμπλετες, απο τις καλυτερες πολυβιταμινες., Βεβαια απο Αμερικη.. Γιατι εδω δεν υπαρχει τιποτα αξιολογο. Και ειναι πανακριβα.

Δημοσ.

Και με αυτη την αηδια που εχει μονο 2 βιταμινιες μεσα, θα εισαι κομπλε.. Ασε που ειναι πανακριβη και εχει και την καρκινογονο ασπαρταμη. Ο γιατρος ειχε πτυχιο; Αηδιαζω πλεον με τους περισσοτερους "γιατρους".

Αν και βασικα δεν ειναι πολυβιταμινη. Την γλυκανη πληρωνεις που εχει ( δε λεει ποσοτητες βεβαια.. οποτε θα εχει ιχνη.. ) που ειναι για την προληψη καρκινου. Αλλα η οποια υπαρχει και στην βρωμη..

Η βελτιωση που ειδες, ειναι καθαρα ψυχολογικο θεμα. Και αερα να ειχαν τα χαπια, παλι βελτιωση θα εβλεπες.

Και εγω με τα ιδια λεφτα παιρνω 100+ ταμπλετες, απο τις καλυτερες πολυβιταμινες., Βεβαια απο Αμερικη.. Γιατι εδω δεν υπαρχει τιποτα αξιολογο. Και ειναι πανακριβα.

Για πρότεινε καμιά καλή πολυβιταμίνη και αμερικάνικη να είναι

Δημοσ.

Επισης προσεχουμε να μην εχει σιδηρο η πολυβιταμινη, γιατι ηδη παιρνουμε αρκετο απο τις τροφες και υπαρχει κινδυνος δηλητηριασης.

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive-Whole-Food-Energizer-Multi-Vitamin-Max-Potency-No-Iron-Added-180-Tablets/4120

Αυτη ειναι απο τις κορυφαιες!

Δημοσ.

Με τις πολυβιταμίνες τι διαφορά μπορεί να δει ένας άνθρωπος, ο οποίος κάνει διατροφή και αποφεύγει υδατάνθρακες για να μειώσει σωματικό λίπος??

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως ξέρεις ότι παίρνεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες σε σωστή αναλογία και όχι στοιχειωδώς ώστε να μην έχεις προβλήματα??

Δημοσ.

μεγάλο θέμα αυτό.

και εγώ τρώω όσο πιο σωστά γίνεται αλλά που και που παίρνω καμία πολύβιταμίνη για support ΚΥΡΊΩΣ σε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΈΣ.

η πολύβιταμίνη έγινε μόδα νομίζω.

παλιά στισ έγραφε κανένας γιατρός και αν.

νομίζω η καλύτερη πολύβιταμίνη είναι ένα σωστό πρωινό με δημητριακά φρούτα κανένα αυγό κτλ

ΠΆΝΤΩΣ πολύ δελεαστική η ιδέα να ΠΑΊΡΝΕΙΣ ένα χάπι που τα έχει όλα έτοιμα.

ΠΆΝΤΩΣ αυτή την εποχή ψηνομαι να ξανάδοκιμάσω βασιλικό πολτό. έπαιρνα μια περίοδο που ήμουν στα όρια τησ εξάντλησης σωματικής κ πνευματικής 2γρ κάθε μέρα κ μάλιστα έναν από του φθηνούς και ήταν απίστευτο τι καναν 2γρ.

πρόσφατα πήρα την vm 2000 τησ solgar. μετά πρόσεξα τισ τεράστιες ποσότητες σε ΒΙΤΑΜΊΝΕΣ β.

τώρα 2000% τησ σηδ για κάποιον που τρώει σχεδόν φυσιολογικά είναι υπερβολή. μου αρέσει που λέω στην φαρμακοποιο ότι θέλω απλά ένα μικρό συν στην διατροφή μου. βλακείες άλλη φορά μόνο vital plus

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως ξέρεις ότι παίρνεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες σε σωστή αναλογία και όχι στοιχειωδώς ώστε να μην έχεις προβλήματα??

μπορεί να κατεβάσεις αυτό εδώ

http://cron-o-meter.en.softonic.com/

και να καταγράψεις οτιδήποτε τρώς για καμιά δεκαριά μέρες.

Και μετά να δεις σε ποιά στοιχεία ακριβώς έχεις έλλειψη,και να τα αναπληρώσεις είτε απο τη διατροφή είτε με συμπληρωματα.

Έχει το πρόγραμμα περασμένες κάποιες συνιστώμενες δόσεις και σου λέει τι ποσοστό παίρνεις.

Εγώ για παράδειγμα που προσέχω τη διατροφή μου και τρώω και πολύ (πάνω απο 2500 θερμίδες) έχω έλλειψη σε κάλλιο,μαγνήσιο και ασβέστιο και απο βιταμίνες σε Ε κ Κ..

Μόνο έτσι γίνεται δουλειά.

Επίσης βλέπεις πόση πρωτείνη/υδατ/λίπη/θερμίδες τρως.

Δημοσ.

Με τις βιταμινες του συμπλεγματος B, δε υπαρχει προβλημα με τις ποσοτητες καθως ειναι υδατοδιαλυτες. Εγω παιρνω καθημερινα 1-2mg B12 που ειναι το 33,333-66,666% της συνιστωμενης ημερησιας ποσοτητας!

Εαν αθλειται καποιος χρειαζεται παραπανω βιταμινες ετσι κι αλλιως.

Επισης καποιες βιταμινες οπως η K,D,E ειναι λιγο δυσκολο να τις παιρνεις απο τις τροφες καθε ημερα.

Ο βασιλικος πολτος, ιπποφαες, σπιρουλινα και λοιπα φυκια ειναι μια απατη και μιση. Εχουν ποσοτητες ικανες να θρεψουν ενα μυρμηγκι και οχι ανθρωπο.. Μη δινετε τζαμπα τα λεφτα σας.

Για γενικοτερη υγεια καθημερινα χρειαζεστε :

Μια καλη πολυβιταμινη

Ωμεγα 3

Καποια φορμουλα με αντιοεξοιδωτικα

Επιπλεον μπορειτε να παρετε :

Συμπληρωμα για το ανοσοποιητικο ( πολυ καλο το beta glycan (epicor))

Q10

Βιταμινες επιπλεον σε ξεχωριστη μορφη : C, D, E, K, Selenium, B12.

Προβιοτικα.

Τα περισσοτερα απο αυτα τα παιρνω και εγω σε καθημερινη βαση.

• Like 1
Δημοσ.

Η σπιρουλίνα έχει πολύ σιδηρο..έχω δει μεγάλη βελτίωση σε περιπτωσεις αναιμίας σε συνδυασμό με Βιτ c.

Δημοσ.

Με τις βιταμινες του συμπλεγματος B, δε υπαρχει προβλημα με τις ποσοτητες καθως ειναι υδατοδιαλυτες. Εγω παιρνω καθημερινα 1-2mg B12 που ειναι το 33,333-66,666% της συνιστωμενης ημερησιας ποσοτητας!

Εαν αθλειται καποιος χρειαζεται παραπανω βιταμινες ετσι κι αλλιως.

Επισης καποιες βιταμινες οπως η K,D,E ειναι λιγο δυσκολο να τις παιρνεις απο τις τροφες καθε ημερα.

Ο βασιλικος πολτος, ιπποφαες, σπιρουλινα και λοιπα φυκια ειναι μια απατη και μιση. Εχουν ποσοτητες ικανες να θρεψουν ενα μυρμηγκι και οχι ανθρωπο.. Μη δινετε τζαμπα τα λεφτα σας.

Για γενικοτερη υγεια καθημερινα χρειαζεστε :

Μια καλη πολυβιταμινη

Ωμεγα 3

Καποια φορμουλα με αντιοεξοιδωτικα

Επιπλεον μπορειτε να παρετε :

Συμπληρωμα για το ανοσοποιητικο ( πολυ καλο το beta glycan (epicor))

Q10

Βιταμινες επιπλεον σε ξεχωριστη μορφη : C, D, E, K, Selenium, B12.

Προβιοτικα.

Τα περισσοτερα απο αυτα τα παιρνω και εγω σε καθημερινη βαση.

Μήπως υπερβάλουμε λίγο;

Εγώ πάντως πήρα βιταμίνη Ε χωριστή πρόσφατα για κάτι ουλές που έχω από ακμή αλλά και κάποιες από χειρουργείο να δω μπας και βοηθήσει.

Αλλά για πολυβιταμίνη με ποσότητες πάνω από το 100% δεν ξαναψήνομαι από την στιγμή που τρώω φρούτα, σαλάτες, όσπρια και ξηρούς καρπούς.

Η vital plus έλεγε πολύ λόγω q10 και ginseng και όλες τις βιταμίνες στο 100% απλά αλλά 20€ στα φαρμακεία φωτιά. Μόνο από ίντερνετ...

Δημοσ.

Καλά τα λες γενικά, αλλά αυτό για την ασπαρτάμη είναι αρκετά διαδεδομένο, χωρίς να έχει και σοβαρή επιστημονική βάση...Τουλάχιστον αυτό έχουν δείξει οι δεκάδες μελέτες που έχουν γίνει από τοτε που πρωτοεμφανίστηκε το θέμα.

Ασε που ειναι πανακριβη και εχει και την καρκινογονο ασπαρταμη. Ο γιατρος ειχε πτυχιο;

Για τους γνώστες:

1) Ισχύει αυτό που έχω διαβάσει, ότι η βιταμίνη Β12 πρέπει να είναι μόνο σε μορφή Methylcobalamin και  adenosylcobalamin, διότι αν είναι cyanocobalamin, το σώμα δεν τη μεταβολίζει καλά;

2) Tangy tangerine έχει δοκιμάσει κανείς; Μπορεί να βρεθεί στην Ελλάδα;

3) Τι έχετε διαβάσει για τη σχέση μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουμε έλλειψη όχι τόσο βιταμινών, όσο μεταλλικών στοιχείων, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούν να απορροφηθούν καλά οι βιταμίνες

Δημοσ.

Η σπιρουλίνα έχει πολύ σιδηρο..έχω δει μεγάλη βελτίωση σε περιπτωσεις αναιμίας σε συνδυασμό με Βιτ c.

Αμα εχεις θεμα με τον σιδηρο : http://www.iherb.com/Now-Foods-Iron-18-mg-120-Veggie-Caps/10481

Το παιρνει εδω και χρονια η κοπελα μου. 1 καψουλα την ημερα. Η Ferrochel ειναι η καλυτερη μορφη σιδηρου. Δε χρειαζεσαι παραπανω απο 18mg.

Οσο για το vital plus,η ποσοτητα σε q10 που εχει, ειναι ιχνη!

Για την B12 ισχυει, και καλυτερη μορφη ειναι σε υπογλωσσια χαπια. Εγω παιρνω 2-5mg την ημερα.

Η ΣΗΔ ειναι παπατζα, τα πραγματα εχουν αλλαξει.. Ακομα και η ΣΗΔ καθε χρονο αυξανεται.. Τις βιταμινες συμπλεγματος Β τις βαζουν σε τετοιες ποσοτητες, γιατι ειναι υδατοδιαλυτες, οποτε οση δε χρειαζεται ο οργανισμος την αποβαλλει. Δεν εχει ακουστει κανενα αρνητικο για την βιταμινη Β. Μονο οφελη εχει.

Απλα πρεπει να προσεχουμε με την E, να μην ξεπερναει τα 400IU και η D να μη ξεπερναει τα 2000IU, αν και καποιοι ειναι λατρεις των μεγαδοσεων αυτης.

Βιταμινη C καλο ειναι το 1gr. Ακομα καλυτερα εαν ειναι σταδιακης απελευθερωσης και οχι ασκορβικο οξυ, γιατι ειναι μαπα.

Βιταμινη Α μεχρι 5000IU.

Τα μεταλλα να ειναι σε chelated μορφη, ειναι καλυτερα απορροφησιμη.

Αυτα τα ολιγα προς το παρων!

Δημοσ.

Δεν έχω εγώ θέμα με το σίδηρο, μιλάω για αλλους. Η γνώμη μου πάντως είναι οτι καλύτερα να παίρνεις απο σπιρουλίνα που είναι σε φυσική μορφή και όχι απο κάποιο συμπλήρωμα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...