Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έπαιρνα αυτό το ιπποφαές.Τι γνώμη έχετε γι'αυτό;Επίσης και για τον ζεόλιθο.Λένε οτι βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω εγώ θέμα με το σίδηρο, μιλάω για αλλους. Η γνώμη μου πάντως είναι οτι καλύτερα να παίρνεις απο σπιρουλίνα που είναι σε φυσική μορφή και όχι απο κάποιο συμπλήρωμα .

Εχω βαρεθει με αυτη τη καραμελα.. Ολες οι τροφες που λαμβανεις καθημερινα εισαι σε φυσικη μορφη; ( αναψυκτικα, σοκολατες, παγωτα, χυμοι, μπισκοτα, δημητριακα και αλλα χιλια δυο! )

Ολα τα προϊοντα υγιεινης που χρησιμοποιεις για το σωμα σου ειναι σε φυσικη μορφη; Ουτε το 0,01%.. 

Ψαξε λιγο τις ετικετες..

Η σπιρουλινα και οι λοιπες γελοιοτητες, ειπα και πριν, εχουν ιχνη, δλδ ποσοτητες ωραιες για μυρμηγκι, αλλα οχι για ανθρωπο! Εκτος αν παρεις πανω απο 20-30 την ημερα. Αντεχει η τσεπη σου;

Ξαναλεω ειναι και το placebo. Ουτε πιστευω οτι ειναι σπιρουλινα. Αερας ειναι μεσα και εσυ νιωθεις καλα. Καπως ετσι λειτουργουν τα ομοιοπαθητικα και η εναλλακτικη ιατρικη. Δουλευει  βεβαια, εξαλλου τα παντα ο εγκεφαλος τα δημιουργει και μονο αυτος μπορει να τα γιατρευσει.. 

Εγω παιρνω βιταμινες σε μεγαδοσεις και δε βλεπω καμια διαφορα, δε γινεται να δεις εξαλλου απο βιταμινες. Αλλος παιρνει βιταμινες σε ιχνη και πεταει στα ουρανια. Ο,τι δουλευει στο καθενα. 

Με πιανετε;

Δημοσ.

Επισης προσεχουμε να μην εχει σιδηρο η πολυβιταμινη, γιατι ηδη παιρνουμε αρκετο απο τις τροφες και υπαρχει κινδυνος δηλητηριασης.

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive-Whole-Food-Energizer-Multi-Vitamin-Max-Potency-No-Iron-Added-180-Tablets/4120

Αυτη ειναι απο τις κορυφαιες!

Αυτές από ό,τι λένε ακόμα και αυτοί που την έχουν προτιμήσει, είναι δυσκολοχώνευτη, έχει απαίσια γέυση και τεράστια χάπια.

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με πιο ωραία γεύση και περισσότερο εύπεπτο;

Δημοσ.

Φυσικα και αντέχει η τσέπη μου .τα 20γ έχουν 66 λεπτα. Δεν είναι ακριβή και σου δίνει και 13γ πρωτεινη άριστης μορφής. Μη λες λοιπον οτι είναι για μυρμήγκια τη στιγμή που είναι τροφή αναντικαταστατη.

Και δεν εχεις και τον κίνδυνο δηλητηρίασης που έγραψε παραπανω.. Ξέρω άτομο που έτρωγε 150γ σπιρουλίνα τη μερα για μεγαλο διαστημα.

Και μια συμβουλή. Μην εκνευριζεσαι. Νιώθω οτι είσαι παθιασμένος με τα συμπληρώματα καθως ετσι ημουν και εγω πριν χρονια αλλά η λήψη των στοιχείων απο καλες βιολογικές τροφές δεν αντικαθίσταται με κανένα συμπλήρωμα . μπορείς να μου πεις απο που παίρνεις ασβέστιο μαγνήσιο και κάλλιο;

Ειδικα το τελευταιο αν δεν κανεις αριστη διατροφη δεν καλυπτεται με τιποτα και επισης δεν συνισταται σε συμπληρωμα ουτε υπαρχει στις πολυβιταμινες.

Μαγνήσιο παίρνεις επιπλέον συμπλήρωμα; γιατί οι πιο πολλές πολυβιταμινες δεν έχουν επαρκείς ποσότητες ενω μια απλή διατροφή δίνει το πολύ 300mg.

Τα ιδια και με το ασβεστιο.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα και αντέχει η τσέπη μου .τα 20γ έχουν 66 λεπτα. Δεν είναι ακριβή και σου δίνει και 13γ πρωτεινη άριστης μορφής. Μη λες λοιπον οτι είναι για μυρμήγκια τη στιγμή που είναι τροφή αναντικαταστατη.<br>

Και δεν εχεις και τον κίνδυνο δηλητηρίασης που έγραψε παραπανω.. Ξέρω άτομο που έτρωγε 150γ σπιρουλίνα τη μερα για μεγαλο διαστημα.<br><br>

Και μια συμβουλή. Μην εκνευριζεσαι. Νιώθω οτι είσαι παθιασμένος με τα συμπληρώματα καθως ετσι ημουν και εγω πριν χρονια αλλά η λήψη των στοιχείων απο καλες βιολογικές τροφές δεν αντικαθίσταται με κανένα συμπλήρωμα . μπορείς να μου πεις απο που παίρνεις ασβέστιο μαγνήσιο και κάλλιο; <br>

Ειδικα το τελευταιο αν δεν κανεις αριστη διατροφη δεν καλυπτεται με τιποτα και επισης δεν συνισταται σε συμπληρωμα ουτε υπαρχει στις πολυβιταμινες. <br><br>

Μαγνήσιο παίρνεις επιπλέον συμπλήρωμα; γιατί οι πιο πολλές πολυβιταμινες δεν έχουν επαρκείς ποσότητες ενω μια απλή διατροφή δίνει το πολύ 300mg.<br><br>

Τα ιδια και με το ασβεστιο.

και εγώ είχα και εχω ακόμα νομίζω τρέλα με τα συμπληρώματα.

αλλά πλέον δίνω προτεραιότητα και στη διατροφή μου και δεν περιμένω από ένα χάπι η ακόμα και μια ποικιλία χαπιών να με καλύψει απόλυτα.

θεωρώ ότι οι ΒΙΤΑΜΊΝΕΣ σε χάπια έχουν πολύ μικρή απορρόφηση.

και εγώ εχω θέμα με το σίδηρο και είχα δει διαφορά με σπιρουλινα.

αλλά ίπποφάεσ που έπαιρνα 2+ ΜΉΝΕΣ διαφορά καμία.

εκεί που είδα την μεγάλη διαφορά ήταν βασιλικός πολτός. και ΈΧΟΝΤΑΣ δοκιμάσει άπειρα συμπληρώματα ΒΙΤΑΜΊΝΕΣ βότανα κτλ θεωρώ πωσ δεν ήταν πλασιμπο.

2γρ έπαιρνα παρόλο που λεγαν 1γρ το πολύ.

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Με τις βιταμινες του συμπλεγματος B, δε υπαρχει προβλημα με τις ποσοτητες καθως ειναι υδατοδιαλυτες. Εγω παιρνω καθημερινα 1-2mg B12 που ειναι το 33,333-66,666% της συνιστωμενης ημερησιας ποσοτητας!

Εαν αθλειται καποιος χρειαζεται παραπανω βιταμινες ετσι κι αλλιως.

Επισης καποιες βιταμινες οπως η K,D,E ειναι λιγο δυσκολο να τις παιρνεις απο τις τροφες καθε ημερα.

Ο βασιλικος πολτος, ιπποφαες, σπιρουλινα και λοιπα φυκια ειναι μια απατη και μιση. Εχουν ποσοτητες ικανες να θρεψουν ενα μυρμηγκι και οχι ανθρωπο.. Μη δινετε τζαμπα τα λεφτα σας.

Για γενικοτερη υγεια καθημερινα χρειαζεστε :

Μια καλη πολυβιταμινη

Ωμεγα 3

Καποια φορμουλα με αντιοεξοιδωτικα

Επιπλεον μπορειτε να παρετε :

Συμπληρωμα για το ανοσοποιητικο ( πολυ καλο το beta glycan (epicor))

Q10

Βιταμινες επιπλεον σε ξεχωριστη μορφη : C, D, E, K, Selenium, B12.

Προβιοτικα.

Τα περισσοτερα απο αυτα τα παιρνω και εγω σε καθημερινη βαση.

Σαν να υπερβάλλεις λίγο;  Πως στο καλό παίρνεις τόσα συμπληρώματα σε καθημερινή βάση; και με ποιό τρόπο; σου τα σύστησε επιστήμονας, ή είναι δική σου πρωτοβουλία;

• Like 1
Δημοσ.

Εσενα σου συστησε επιστημονας να πινεις αλκοολ, να καπνιζεις και να τρως χοιρινο κρεας σχεδον καθημερινα;

Μη με τρελαινετε.. Ζηστε τη ζωη σας και πεθανετε απο τις πραξεις σας..

Βασιλικο πολτο εχω παρει και ολοκληρη κουταλια. Τι υποτιθεται οτι επρεπε να νιωσω; Να γινω ο superman ή μηπως ο captain america;

Ξαναλεω, απο βιταμινες δε γινεται να δεις καμια διαφορα, εκτος αν εισαι τρελος ή χαζος. Τις παιρνεις για καλη υγεια.. Εαν γυμναζεσαι, παιρνεις μεγαλυτερες ποσοτητες. 

Εαν εισαι βλακας, πας απο το φαρμακειο και δινεις 20+ ευρω για 20 ταμπλετες. Και τους λες και ευχαριστω, κατα την εξοδο.

Δημοσ.

Δεν είναι το θέμα αυτό.. Υπάρχει ολόκληρη επιστημονική κοινοτητα απο γιατρούς χημικούς και αλλους σοβαρούς επιστήμονες που συνιστούν τη λήψη βιταμινών και μετάλλων σε μέγαδοσεις.

Το ερώτημα είναι αν κανουν όντως δουλεια ή απλα καταλήγουν στον υπόνομο.

Κακό κατα πάσα πιθανότητα δεν κανουν αλλά ίσως δεν κανουν και καλό.

Γι αυτό ξαναλεω οτι καλό είναι να καλύπτουμε όσα περισσότερα στοιχεια μπορούμε απο τη διατροφή και αν μένει κάτι ακάλυπτο τοτε να παιρνουμε κάποιο συμπλήρωμα.

Αλλά πρεπει να ξέρουμε και τι μας λείπει και αυτό μπορεί να γίνει μονο με την ανάλυση της διατροφής μας που πρότεινα παραπανω.

Δημοσ.

Προτιμω να παιρνω βιταμινες σε μεγαδοσεις απο το να τρωω πιτογυρο, τηγανητες πατατες και παγωτα.. Εχω να τα ακουμπησω μηνες.. Ο καθενας κανει τις επιλογες του, ειπαμε.. Και πεθαινει αναλογως..

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη εσυ που χαπακονεσαι εισαι καλυτερος ; Δεν το νομιζω..

Σε βλεπω σε μερικα χρονακια να εχεις εθισμο..

Το μεσιμεριανο σου να ειναι ενα μικρο πιατο με 10 χαπια που θα νομιζεις οτι εισαι κομπλε...

Το να φας ενα σαντουιτς δεν ειναι κακο.. Αρκει να μην γινεται καθε μερα.

Οταν πας και τρως 10 χαμπουρκερ απο το γκουντις ή 3 πιτογυρα τοτε εισαι υπερβολικο... Και το αποτελεσμα ειναι να γινεις παχυσαρκος..

• Like 2
Δημοσ.

Luxx, τι διατροφή κάνεις ώστε χρειάζεται να παίρνεις όλα αυτά τα συμπληρώματα σε καθημερινή βάση;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...