Προς το περιεχόμενο

Function για αναζητηση και επιστροφη αποτελεσματος στο excel;


snik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην δουλεια που ειμαι υπαρχει ενας βασικος καταλογος με ολα τα προιοντα μας οπου περιλαμβανει τιμες κοστους, περιγραφη, κωδικο και βαση αυτου δημιουργουμε καταλογους για καθε πελατη με την τιμη του (πχ καποιος εχει +20% καποιος αλλος +30% κλπ).

 

Αρα μεχρι στιγμης εχουμε 2 αρχεια ενα που λεει τις τιμες κοστους μας και ενα τις τιμες πελατη. Για να αυτοματοποιησω λιγο την διαδικασια ελεγα να βαλω στο αρχειο με τις τιμες πελατη να "τραβαει" τις τιμες απο το αλλο αρχειο και σε ενα κελι να οριζω το ποσοστο του κερδους που θα εφαρμοζεται σε ολα τα προιοντα του τιμοκαταλογου. Ξερω πως παιρνω δεδομενα απο καποιο αλλο αρχειο excel, αυτο που δεν ξερω ειναι πως μπορω να κανω αναζητηση και επιστροφη δεδομενων.

Δηλαδη το μοναδικο κλειδι για καθε προιον ειναι ο κωδικος του οπου υπαρχει και στα 2 αρχεια, μπορω με καποιον τροπο να του ορισω να κανει αναζητηση για τον ιδιο κωδικο και αν τον βρει να φερει την τιμη του οπου θα ειναι στο διπλανο κελι;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε τα 2 excel σε μια βάση δεδομένων, και πάρε με ένα inner join αυτά που θες με το ON να είναι στο κοινό κλειδί (κωδικός προιόντος) των 2 πινάκων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...