irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να πάρω απόψεις πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί αυτόν τον καιρό. Εχω τελειώσει τει μηχανολογιας και εχω κανει και ενα σχετικό μεταπτυχιακο. Παρόλα αυτά τώρα μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω διδακτορικό στο πανεπιστημιο πειραια στην πληροφορική. Εμένα όμως μου έχει κολλήσει να δώσω κατατακτήριες για το φυσικό ή τους ημμυ στο πολυτεχνείο επειδή τέλος πάντων αυτές οι σχολές μου άρεσαν πάντα πολύ. Δεν ξέρω τι θα έχει περισσότερη αξία και το έχω καψει το μυαλό μου απο την πολλή σκέψη! Περιμένω απόψεις αν είναι δυνατόν μπας και ξεκολλήσω...
nomikarios Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δεν είμαι του τομέα σου. Αλλά θα σου πω απ' όσα ξέρω εγώ (και έχω κάποια εμπειρία). Παρατηρώ αρκετούς που δίνουν κατατακτήριες ή μπαίνουν στο ΕΑΠ, με τη λογική α) ότι το πρώτο τους πτυχίο δεν είναι αρκετό για την αγορά εργασίας ή β) θέλουν να σπουδάσουν κάτι με το οποίο δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν, δηλ. το έχουν κάτι σαν απωθημένο. Κατά τη γνώμη μου, όσοι εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία, κάνουν μεγάλο σφάλμα, καθώς αυτό που μετράει, όχι μονο σε αυτή τη δύκολη περίοδο αλλά και γενικά, είναι η εξειδίκευση και η απόκτηση στοχευμένων δεξιοτήτων. Με ένα πτυχίο με τοσο γενικό αντικείμενο δεν πρόκειται να έχουν τύχη, αν δεν αποκτήσουν ΚΑΙ εκεί κάποια εξειδίκευση, οπότε πάλι μεταπτυχιακά ή δεν ξέρω τι άλλο. Όσοι, πάλι, ανήκουν στη δεύτερη (το απωθημένο), άποψή μου είναι ότι σπαταλούν πολύτιμο χρόνο, καθώς μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον τους κάποια στιγμή στο μέλλον ή μπορούν να το κάνουν και ερασιτεχνικά. Διότι, αν πάνε για δεύτερο πτυχίο, μπορεί να απογοητευτούν ή να διαπιστώσουν πως δεν ήταν τόσο εύκολο όσο το περίμεναν, να τα βρουν σκούρα και να τα παρατήσουν (πολλοί έκαναν έτσι). Από την άλλη, το διδακτορικό έχει γενικώς παρεξηγηθεί, καθώς πολλοί το βλέπουν σαν εφόδιο στην αγορά εργασίας, ενώ ο σκοπός του είναι να σε βάλει σε μια ερευνητική-ακαδημαική καριέρα...Άλλο βέβαια, που μπορεί, υπό προυποθέσεις, να σε βοηθήσει να βρεις μια θέση υψηλής εξειδίκευσης στην αγορά. Εγώ στη θέση σου θα επέλεγα το διδακτορικό. Απλά να σου τονίσω ότι είναι αρκετά πιο δύσκολο από αυτό που νομίζεις (και πιο δύσκολο από πτυχίο), αλλά αξίζει τον κόπο, αρκεί να το θέλεις πραγματικά (διαφορετικά, υπάρχει και γι' αυτό κίνδυνος να μην το τελειώσεις ποτέ) 3
irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό που με κολλάει στο θέμα του διδακτορικού είναι ότι ζούμε σε μία ελλάδα στην οποία είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρείς μία θέση στο πανεπιστήμιο (πόσο μάλλον όταν θα έχω βασικό πτυχίο τει) και επιπλέον δεν έχουμε εταιρίες που να ζητάνε διδακτορικό στα προσόντα. Το καλό που θα έπαιρνα απο αυτήν την υπόθεση θα ήταν οι γνώσεις, αλλά οι εταιρίες έχουν πλέον να διαλέξουν και απο άλλα νεότερα παιδιά με διδακτορικά και καλύτερες προπτυχιακές σπουδές. Το θέμα των κατατακτηρίων θα μου άρεσε επειδή απο την μία στο φυσικό το αντικείμενο έιναι απλά τέλειο και μου αρέσει και η εκπαίδευση γενικότερα.. στο πολυτεχνείο τα επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και το αντικείμενο. Αν ήμουνα μικρότερος θα διάλεγα τις κατατακτήριες αλλά επειδή έχω πατήσει τα 30 κάθε επιλογή εχει αυξημένη βαρύτητα. Να προσθέσω οτι εργάζομαι και δεν κάθομαι να σκέφτομαι μόνο για σπουδές στην ηλικία που είμαι..
GrafeioTeleton Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Irrenicus και εγώ ΤΕΙ μηχανολογίας τελείωσα και τώρα κάνω τα χαρτιά μου για μεταπτυχιακό στις Α.Π.Ε. Για το θέμα που λες επαγγελματικά δικαιώματα νομίζω (έως και σίγουρος) ότι μπορείς να γραφτείς ΤΕΕ λόγω μεταπτυχιακού και να έχεις το δικαίωμα να υπογράφεις. Άλλα για μένα αυτό που είπε ο nomikarios,εξειδίκευση και δεξιότητες που μόνο από επαγγελματική εμπειρία τα αποκτάς(είμαι από τους τυχερούς που βρήκα εργασία πριν 7 μήνες) και θα σε βοηθήσουν περισσότερο για απασχόληση σε εταιρίες BTW που έκανες μεταπτυχιακό?
irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 μεταπτυχιακό στην ενέργεια εκανα στο τει αθηνας σε συνεργασία με το heriot watt. Υπογραφή έχουμε συγκεκριμένη η οποία δεν αλλάζει με το μεταπτυχιακό. Μία άλλη λύση είναι φυσικά το εξωτερικό, είτε για δουλειά έιτε για διδακτορικό με σίγουρα καλύτερες ποοπτικές απο εδώ αλλά...μεγάλη απόφαση.
viper2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μεγάλη αλήθεια για τα απωθημένα και το ΕΑΠ. Να πω ότι το ΕΑΠ εχει θεσεις στα μεταπτυχιακά του για καθηγητές ΤΕΙ... Οπότε οποίος νομίζει ότι χρειάζονται πολλά χαρτιά για να διδάξει στην "άξια" ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, ας το ξανά σκεφτεί.
GrafeioTeleton Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Άρα η ερώτηση σου είναι τι θέλεις να ασχοληθείς με την ζωή σου. Το να μαζεύεις ακόμα και τώρα χαρτιά δεν θα σε βοηθήσει κάπου και ούτε θα έρθει κάποιος να σε πάρει από το χέρι και να σου πει έλα εδώ για δουλεία.Οι γνώσεις σου είναι αρκετές για να ξεκινήσεις κάπου καλά σε μια μεγάλη εταιρία και ακόμα πιο πολύ για να μπεις στο κόσμο του επιχειρήν. Από κει και πέρα μόνος σου τα ζυγίζεις και κανείς από ένα forum δεν μπορεί να σε βοηθήσει
irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 ξέρεις, καμια φορά και μια απλή κουβεντούλα μπορεί να σε ξεκολλήσει. Το να μαζεύω χαρτια δεν με ενδιαφέρει, το σοβαρότερο θέμα μου είναι αν θα μπορέσω στην ηλικία μου να αλλάξω την πορεία μου πιο κοντά στα ενδιαφεροντά μου και στο αντικεείμενο που μπορώ να αποδόσω καλύτερα. Θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο άνθρωπο της επιστήμης και της έρευνας (σαν διάθεση) και απογοητεύομαι πλήρως γιατί οι επιλογές που μου απομένουν θα με πάνε στα 40...δύσκολο καλοκαίρι παιδιά!
irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 παραλληλα με δουλεια θελει αρκετα..γυρω στα 6 σίγουρα το υπολογιζω, μπαινω στα 31 και το 40 ηταν σχημα λογου, εννοουσα οτι θα τα πλησιασω
revolver1990 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 4 είναι....αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις τότε μπορεί να κρατήσει παραπάνω.Εγώ στην θέση σου θα έκανα το διδακτορικό και θα χωνόμουν και σε κανα ερευνητικό κέντρο για να βγάζω χρήμα.Έχω γνωστούς που πληρώνονται 1000 ευρώ και κάνουν παράλληλα και το μάστερ τους.
epp Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 δεν διαβασα τις απαντησεις γιατι για μενα ειναι απλο εαν μιλαμε για το τι εχει αξια ειμαστε στην εποχη που σημασια εχει να ξερεις πολλα για λιγα αντικειμενα (δλδ εξειδικευση) οχι απο λιγα για πολλα αντικειμενα απο κει και περα εξαρταται απτη διατριβη σου ,την σχολη και τον υπευθυνο σου για το κατα ποσο μπροστα θα σε παει το phd ,προσπαθησε να χωθεις σε οτι ερευνητικο εργο κινειται γυρω σου ακομα και αν σημαινει οτι προσωρινα θα παιρνεις συμβολικα ποσα $ Irrenicus και εγώ ΤΕΙ μηχανολογίας τελείωσα και τώρα κάνω τα χαρτιά μου για μεταπτυχιακό στις Α.Π.Ε. Για το θέμα που λες επαγγελματικά δικαιώματα νομίζω (έως και σίγουρος) ότι μπορείς να γραφτείς ΤΕΕ λόγω μεταπτυχιακού και να έχεις το δικαίωμα να υπογράφεις. προς το παρον δεν ισχυει αυτο(δεν εχω ιδεα αν τελικα το αλλαξουν) ακομα και με διδακτωρικο στο ΤΕΕ τους ενδιαφερει μονο ο βασικος τιτλος σπουδων οσο ακυρο κ αν ακουγεται αυτο, δηλαδη αν στοχος ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα μονοδρομος οι κατατακτηριες εδω ειτε εξωτερικο.............. τωρα τι αξια εχουν προς το παρον σε μια χωρα που δεν χτιζεται τιποτε ειναι μυστηριο
irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 δεν έχουν τοση αξία πια τα δικαιωματα, τωρα παιζουν μπαλα οι μεγαλες εταιριες, οι ελευθεροι επαγγελματιες ασφυκτιουν... οσον αφορά το θέμα, εχω την αισθηση οτι δεν κανω κατι μεγαλης αξιας στο διδακτορικο μου, δεν παιζει να με προχωρησουν, λογω πτυχιου και μονο αλλα ενταξει εχω χρονο να το σκεφτω ακομα, ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις
salazar1991 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Αν ενδιαφέρεσαι για διδακτορικό γιατί δεν κοιτάς κανένα καλοπληρωμένο διδακτορικό στο εξωτερικό??Σε κάποιες χώρες(πχ Ολλανδία,Σουηδία,Ελβετία) τα λεφτά είναι καλά οπότε μπορείς να το δεις σαν δουλειά 1
irrenicus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 είναι στις σκέψεις μου..δεν ξέρω τι ψάρια θα πιάσω απο εκεί, εδώ δουλεύω και είναι μία απόφαση που θέλει σκέψη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα