Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kάθε μέρα οι ΑΡΔ εξευτελίζονται περισσότερο.

Εγω χαιρομαι που σε αυτη τη χώρα, ο κόσμος πλέον έχει αρχισει έστω και αργα και ξυπνάει και δε τους πιστευουν. Ο καθένας κάνει τη προσωπική του έρευνα και ανακαλυπτει την αλήθεια.

Ναι από τη δεκαετία του 90 και μετά, αράξαμε.

Ειναι αλήθεια. Ηρθε κύμα μεταναστών, ανθρωπων που πειναγαν και δέχτηκαν να δουλεύουν με τα μισά απ ότι οι Ελληνες σε δυσκολες εργασίες.

Στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χωρες αυτό γινόταν. Και εμεις σαν Ελληνες που τρεχαμε σε Αμερικές και σε Γερμανίες δε κάναμε τους επιχειρηματίες...Πιάτα πλέναμε και σε οικοδομές εργαζόμασταν.

Οι αγρότες ήθελαν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ακριβως για να μη περάσουν τα ίδια με αυτους.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ. Διοτι οποιος έχει ασχοληθει έστω και λιγο με χωράφι ή οικοδομή, ξέρει για τη δουλειά μιλάμε και πόσο ρισκο έχει (ειδικά το χωράφι)

Κάναμε λάθη, πέσαμε έξω και τώρα, μια γεννιά που μεγάλωσε σε αναπτυσσόμενο καθεστός, με εταιρίες, τράπεζες, τουρισμό, ειναι υποχρεωμένη να αφησει τα οικονομικά, τα μαρκετινκ, την επιστημη που σπουδασε ο καθένας και να επιστρέψει στα χωράφια???

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Γιατι τα ποσοστά των νέων αγροτών ειναι αυξανόμενα.

Τα ποσοστά των νέων μικροπαραγωγών, επίσης ειναι αυξανόμενα στην επαρχία.

Μάλιστα προσφατα το ίδιο κανάλι που έκανε το ρεπορταζ για τους τεμπέληδες Ελληνες, θαυμαζε τους νέους αγροτες, τους σπουδαγμένους άνθρωπους που άφησαν τα γραφεία να πάνε στα χωράφια...

Πόσο υποκριτικό όμως ε??

• Like 1
  • Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά επειδή αυτό που έγινε στη μανωλαδα ήταν μοντα δεν σημαίνει πως οι Έλληνες ανεργοι σκοτώνονται να πανε στα χωράφια.

Χτες περίπτωση που μου την είπε Έλληνας (50 χρονων ο τυπος δουλευταρας όχι από τα γνωστά καλομαθημενα) που πήγε για δουλεια.

Μάζευαν πάλι μπαλλες τριφύλλι σε μεγάλο αγροτη και πήραν από 150 ευρώ.

Ξεκολοθηκαν βέβαια όλη τη μέρα αλλά πήραν 150 ευρώ μεροκαματο!!!

Οι πιο πολλοί φυσικά μαντέψτε τι εθνικότητα ήταν.

Ο τύπος ο Έλληνας έχει γιο ανεργο 25 χρόνων. Αυτος γιατί δεν πήγε άραγε;

Δημοσ.

Εσύ το χαβά σου, εμείς το χαβά μας.

Για πες μας, οι συνθήκες διαβίωσης είναι όπως αυτές στο video πιο πάνω, ή κάπως έτσι;

Το να προσφέρουν σπίτι για 2-3 άτομα είναι ουτοπικό; Για να ξέρουμε τι λέμε στο κάτω-κάτω.

Εγώ είπα, φεύγω απ' την Αθήνα και πάω στην επαρχία να δουλέψω και για 20€/μέρα ακόμα, αρκεί να μην είμαι όπως εκείνους στο video.

Όσο για τον 25χρονο για του άλλου που λες, για πες μας περισσότερα για την περίπτωσή του, να σου πούμε γιατί δεν πήγε.

Δημοσ.

Ποιες συνθήκες διαβίωσης ρε παλικαρε. Πάλι τα ίδια θα λέμε; Για ντόπιους μιλάμε...

Ο 25χρονος έχει βγάλει ένα τει του κωλου και προσπαθεί με βύσματα να μπει σε κανένα διμηνο του δήμου.

Πρέπει να έχει 2-3χρονια άνεργος με εξαίρεση ένα τρίμηνο που έκανε στο δημο...

Ας είναι καλα ο μαλακας ο πατερας που έχει ξεσκιστει στη δουλεια για να πίνει καφέδες το καμάρι του. Ευθύνες βέβαια εχει και ο πατερας και οι γονείς γενικά που έχουν κάνει τα παιδιά τους καλομαθημενα και χαραμοφαηδες...

Δημοσ.

Τελικά, αν κρίνω από το βίντεο, μια χαρά συμφέρει η κατάσταση αυτή και τους ελληνάρες με τις χωραφάρες τους και τους (λαθρο)μετανάστες. Από εκεί που ήταν τουλάχιστον εδώ τρώνε και ένα κομμάτι ψωμί και όλα μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι τι εννοείς όταν γράφεις "τα έχουν ανάγκη τα χρήματα". Πόσο πολύ ανάγκη τα έχουν?

Αν τους συγκρίνεις πάντως με τους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που είναι άφραγκοι, άστεγοι, που πεινάνε, σίγουρα δεν τα έχουν τόσο πολύ ανάγκη τα χρήματα.

Ανάγκη για τους ίδιους, το πορτοφόλι τους, τα καθημερινά έξοδα, τις οικογένειές τους. Όχι 15χρονα, 25 και βάλε.

Δεν χρειάζεται να φτάσεις σε σημείο να σκυλοπεινάσεις για να εργαστείς. Και οι δικοι μου γονεις όλα μου τα παρείχαν, αλλά σε μήνες καλοκαιρινους εργαζόμουν σκληρα για τα δικα μου χρήματα, για τους μήνες των σπουδών που ακολουθούσαν αλλά και να βοηθήσω οικονομικά στο σπίτι μου.

Τα ζόρικα επαγγέλματα όμως δεν τα πλησιάζουν εύκολα ακόμα και τώρα, που υπάρχει δυστυχως μεγάλη ανεργία, γι'αυτο και πάντοτε απασχολούσαν ξένους. Κατά τα άλλα οι αλλοδαποι μας παίρνουν τις δουλειες. Δεν είναι όμως όλες ευχάριστες ούτε καλοπληρωμένες.

Δημοσ.

Ευθύνες βέβαια εχει και ο πατερας και οι γονείς γενικά που έχουν κάνει τα παιδιά τους καλομαθημενα και χαραμοφαηδες...

Ευθύνες έχει και για άλλους λόγους ο πατέρας και οι γονείς γενικά, αλλά απαγορεύονται πολιτικές συζητήσεις εδώ.

Αυτά όμως δεν τα βάζουμε στην εξίσωση. Όχι. Μόνο ο ανεπρόκοπος γιος/κόρη φταίει.

Υπάρχουν αυτοί που λες που δεν έχουν φιλότιμο και πίνουν καφέδες και ποτά όλη μέρα, αλλά δεν είναι όλοι. Και τα τελευταία χρόνια έχω την εντύπωση πως έχουν μειωθεί μάλιστα.

Δημοσ.

Παιδιά επειδή αυτό που έγινε στη μανωλαδα ήταν μοντα δεν σημαίνει πως οι Έλληνες ανεργοι σκοτώνονται να πανε στα χωράφια.

Υπάρχει μεγάλη αυξηση επιστροφής στην αγροτικη ζωή και εκμεταλλευσης των χωραφιων.

Και μεγάλη ζητηση σε προγράμματα οπως αυτο που εβγαλε η Πειραιώς.

Σου προτείνω να μπεις στο σάιτ των νέων αγροτων (google it) να δεις τα πάντα.

Εχουν πολυ ενδιαφέρον, οπως ενδιαφέρον έχει αυτο που γράφουν πολλοί, οτι παρόλλο που υπάρχει η διάθεση για δουλεια, τα εργαλεία, λιπάσματα, που ειναι εισαγωγης, έρχονται πανάκριβα και ουσιαστικά αποθαρρύνουν τον κοσμο.

Δημοσ.

Εγώ μιλάω για αυτά που βλέπω στην περιοχή μου.

Η οποία φυσικά δεν είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χωρα και ξεχωριστή περίπτωση.

Όπου και να κοιτάξεις τετοιους χαραμοφαηδες θα βρεις.

Η εξαίρεση είναι να βρεις άτομο που θελει να δουλεψει και όχι το αντίθετο.

Και συνήθως οι χαραμοφαηδες είναι αυτοί που έχουν βγάλει πανεπιστήμιο η τει.

ΠΡΟΣΟΧΗ μην αρχίσουμε να εξηγούμε πάλι τα αυτονοητα. Δεν λέω ντέ και καλα μολις βγεις από τη σχολή να πας στα χωράφια. Αλλά αν είσαι άνεργος καιρο χωρίς να εχεις κάτι χειροπιαστό σήκω ρε τεμπελχανα και τραβά για μεροκάματο...

Δημοσ.

Έλα κρούπο μας έβγαλες όλους χαραμοφάηδες. Άντε κλείσε το pc και πήγαινε σε καμια παραλία.

Εγω δεν μιλησα για κανενα εδω γιατι δεν γνωριζω την καθε περιπτωση.

Αν θές πες μου για σενα να σου πω αν είσαι χαραμοφαης η οχι

Δημοσ.

Μου θυμίζεις έναν εργοδότη μου. Είχε βάλει μια φορά κάτω και γαμούσε κάτι σουβλάκια. Και δάγκωνε το σουβλάκι..και μου 'λεγε μπουκωμένος.."ξερεις τι δουλεια εχω ρίξει εγώ στη ζωή μου;" Έξυνε τ' αρχίδια μου μια ζωή.

• Like 1
Δημοσ.

πως να παει να δουλεψει ελληνας στα χωραφια για 20ε;οι αλλωδαποι θα παρουν το 20αρικο και θα τη βγαλουν για κανα 3ημερο με αυτο στην πατριδα τους, ο ελληνας που να παει με ενα 20αρικο;;

αρκετοι ομως δουλευουν,σαν οδηγοι περισσοτερο,οχι τσαπα,μαζεματα και τα λοιπα.νεολερας ομως ουτε μισος,εννοειται!οι περισσοτεροι ειναι χρονια ανεργοι και πανω των 50.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...