hashashin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Α δηλαδή υπάρχουν δουλειές. Αν δεν ψαξεις για δουλεια πως μπορεις να διαμαρτυρεσαι.Αυτο λεω.
Donalhioy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 διαβαζοντας αυτο το θεμα καταλαβα καποια πραματα... 1) λιγα ατομα απο εδω "για να μην πω κανενα" εχουν ζησει/δουλεψει σε περιφερεια! τωρα τελευταια δε οι μισθοι στα "μεγαλα" μπιτσομπαρα στα high class εστιατορια εχουν πεσει οποιος πιστευει οτι ο οποιοσδηποτε ανεργος μπορει να φτασει τα 40-50 ευρο μεροκαματο "χωρις τα μπουρμπουρια" σαν σερβιτορος ή Dj ειναι απλα εκτος πραγματικοτητας για να μην πω τιποτα αλλο 2) σε μια στιγμη διαβασα οτι αν εχει καποιος χωραφια πρεπει να τα χρησιμοποιησει!! νταξ.. πρεπει να μας κανετε πλακα.. τρολαρισμα για γερα νευρα... ή δεν εχετε μπει καν σε χωραφι στην ζωη σας! 3) οσο για τους μισθους σε χωραφια! 20-25 ευρα στους εργατες στις ελιες.. αν κανεις δε και ενα διαλλειμα για ενα τοστ νερο και τσιγαρο βαλε 15! απο το να ειμαι αστεγος στην περιφερεια με 10 ωρες δουλειας για να φαω κατι και ΜΟΝΟ καλυτερα αστεγος στο κεντρο της αθηνας με μπαγιατικα σουβλακια απο τα φαγαδικα! πραγματικα υπαρχουν ατομα που δεν ξερουν τι συμβαινει γυρω τους! ζουν στην κοσμαρα τους... εγω σαν δημοτης τουριστικης περιοχης ενα ξερω πολυ καλα.. καφε-ταβερνα ΄΄η κατι τετοιο που να ζηταει ατομα.. απο μεσα ιουνη δεν υπαρχει και το μεροκαματο "στην καλυτερη περιπτωση" ειναι ενα 30αρη με 10ωρο αν δεν εχεις καποιο γνωστο δεν παιζει να σε παρουν, οι μονοι που βγαζουν κανα καλο μεροκαματο στην κουτρα ειναι οι γνωστες μουρες της περιοχης που τους ξερουν ολους και γι'αυτο τους βαζουν και καλα dj ¨μην χεσω" με κανα 40αρη το πολυ και που παντα στο τελος η γνωστη μουσικοφατσα ασχετα αν το μαγαζι ειναι μπιτσομπαρο ή κανονικο μπαρ παιζει κατι κλαρινα ξεγυρισμενα "ξερετε τα γνωστα καγκελια-κανεις δεν ειναι κανενος κ.ο.κ!" αν νομιζετε τωρα οτι ο καθενας πρεπει να δεχτει οτι μετα απο 4-5 + χρονια σε αλλη πολη φοιτητης και με ενα πτυχιο απο σχολη του 16-17-18 που εφαγε στην μαπα ενα σωρο κομπλεξικους παπαρες καθηγητες και αλλα τοσα που δεν θυμαμαι ή απλα θελω να ξεχασω.. οτι πρεπει τωρα να δουλεψει 10-12 ωρες για ενα 20ευρο μονο και μονο για να μην τον πουν τεμπελη απλα σας λυπαμαι! 7
michalisv Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 διαβαζοντας αυτο το θεμα καταλαβα καποια πραματα... 1) λιγα ατομα απο εδω "για να μην πω κανενα" εχουν ζησει/δουλεψει σε περιφερεια! τωρα τελευταια δε οι μισθοι στα "μεγαλα" μπιτσομπαρα στα high class εστιατορια εχουν πεσει οποιος πιστευει οτι ο οποιοσδηποτε ανεργος μπορει να φτασει τα 40-50 ευρο μεροκαματο "χωρις τα μπουρμπουρια" σαν σερβιτορος ή Dj ειναι απλα εκτος πραγματικοτητας για να μην πω τιποτα αλλο 2) σε μια στιγμη διαβασα οτι αν εχει καποιος χωραφια πρεπει να τα χρησιμοποιησει!! νταξ.. πρεπει να μας κανετε πλακα.. τρολαρισμα για γερα νευρα... ή δεν εχετε μπει καν σε χωραφι στην ζωη σας! 3) οσο για τους μισθους σε χωραφια! 20-25 ευρα στους εργατες στις ελιες.. αν κανεις δε και ενα διαλλειμα για ενα τοστ νερο και τσιγαρο βαλε 15! απο το να ειμαι αστεγος στην περιφερεια με 10 ωρες δουλειας για να φαω κατι και ΜΟΝΟ καλυτερα αστεγος στο κεντρο της αθηνας με μπαγιατικα σουβλακια απο τα φαγαδικα! πραγματικα υπαρχουν ατομα που δεν ξερουν τι συμβαινει γυρω τους! ζουν στην κοσμαρα τους... εγω σαν δημοτης τουριστικης περιοχης ενα ξερω πολυ καλα.. καφε-ταβερνα ΄΄η κατι τετοιο που να ζηταει ατομα.. απο μεσα ιουνη δεν υπαρχει και το μεροκαματο "στην καλυτερη περιπτωση" ειναι ενα 30αρη με 10ωρο αν δεν εχεις καποιο γνωστο δεν παιζει να σε παρουν, οι μονοι που βγαζουν κανα καλο μεροκαματο στην κουτρα ειναι οι γνωστες μουρες της περιοχης που τους ξερουν ολους και γι'αυτο τους βαζουν και καλα dj ¨μην χεσω" με κανα 40αρη το πολυ και που παντα στο τελος η γνωστη μουσικοφατσα ασχετα αν το μαγαζι ειναι μπιτσομπαρο ή κανονικο μπαρ παιζει κατι κλαρινα ξεγυρισμενα "ξερετε τα γνωστα καγκελια-κανεις δεν ειναι κανενος κ.ο.κ!" αν νομιζετε τωρα οτι ο καθενας πρεπει να δεχτει οτι μετα απο 4-5 + χρονια σε αλλη πολη φοιτητης και με ενα πτυχιο απο σχολη του 16-17-18 που εφαγε στην μαπα ενα σωρο κομπλεξικους παπαρες καθηγητες και αλλα τοσα που δεν θυμαμαι ή απλα θελω να ξεχασω.. οτι πρεπει τωρα να δουλεψει 10-12 ωρες για ενα 20ευρο μονο και μονο για να μην τον πουν τεμπελη απλα σας λυπαμαι! 2)Γιατί τρολαρισμα;Αν έχεις εξοπλισμό,μηχανήματα και όρεξη για δουλειά μια χαρά λεφτά βγάζεις.Ειδικά φέτος οι τιμές των αγροτικών προϊόντων ήταν αυξημένες.3)καθαρά θέμα αγρότη.Ο πατέρας μου δίνει μεροκάματο 30€ μαζί με φαγητό.Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όσοι αγρότες θέλουν να γίνεται γρήγορα η δουλειά δίνουν γενικά γύρω στα 30€. Για τα άλλα τα έχουμε ξαναπεί μιλάμε για ανέργους που δεν έχουν πτυχία και ζουν στην περιφέρεια.
Cossutius. Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Αν έχεις εξοπλισμό,μηχανήματα και όρεξη για δουλειά μια χαρά λεφτά βγάζεις. Τα λεφτα για τον εξοπλισμο που θα τα βρεις??
michalisv Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Τα λεφτα για τον εξοπλισμο που θα τα βρεις??Οι πιο πολλοί που ζουν στην περιφέρεια και έχουν χωράφια,έχουν συνήθως και εξοπλισμό.
crupo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Πάντως οι απόψεις μερικών μου δείχνουν πως δεν έχουν βγει ποτέ στην αγορά εργασίας και λένε απλώς αμπελοσοφιες...
Cossutius. Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Οι πιο πολλοί που ζουν στην περιφέρεια και έχουν χωράφια,έχουν συνήθως και εξοπλισμό. Βρε ναι, αλλά εδω αναφερόμαστε για κάποιον νέο που έτυχε να κληρονομίσει ένα χωραφι....
Donalhioy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 φιλαρακι μου δουλευει σε φυλλαδια και σερβιτορος με λιγα μεροκαματα..τσιμα τσιμα τα εξοδα του βγαζει αν το να γινει εργατης σε χωραφια του εβγαζε κερδος θα γινοταν αγροτης με την μια! 3)καθαρά θέμα αγρότη.Ο πατέρας μου δίνει μεροκάματο 30€ μαζί με φαγητό.Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όσοι αγρότες θέλουν να γίνεται γρήγορα η δουλειά δίνουν γενικά γύρω στα 30€. με ενσημα? με σπιτι? τι σοι δουλεια ειναι αυτο? ετσι ειναι οι δουλειες? αυτο ειναι ευκαιρια για ενα παιδι που μενει εκει και ψανει ενα χαρτζιλικι να αγορασει μηχανακι-διπλωμα-διακοπες με την γκομενα ή για ενα μεταναστη! για ενα τυπο στο κεντρο της Αθηνας που ψαχνει 2-3 χρονια δουλεια και του λες οτι ειναι τεμπελης επειδη δεν παει σε χωραφια πες μου λιγο.. αυτος μπορει να παει? θα κερδισει κατι εκτος απο ταλαιπωρια?
phanispal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Αν δεν ψαξεις για δουλεια πως μπορεις να διαμαρτυρεσαι.Αυτο λεω. Δηλαδή αν έχουν διαρρήξει τη μισή γειτονιά μου αλλά όχι εμένα (ακόμα), δε μπορώ να διαμαρτυρηθώ για το πρόβλημα με τις διαρρήξεις στη γειτονιά μου. Ή επειδή δεν έχω βγάλει δίπλωμα οδήγησης ακόμα, δε μπορώ να ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει οδηγική συνείδηση στους ελληνικούς δρόμους. Οι ίδιες δουλειές (δεν) υπάρχουν εκεί έξω, είτε έχω μπει στη διαδικασία να ψάξω, είτε όχι. Αν τώρα έχεις πρόβλημα που διαμαρτύρομαι επειδή δεν έχω ψάξει, αλλά παρόλ' αυτά αυτό που λέω ισχύει, πάσο. για ενα τυπο στο κεντρο της Αθηνας που ψαχνει 2-3 χρονια δουλεια και του λες οτι ειναι τεμπελης επειδη δεν παει σε χωραφια πες μου λιγο.. αυτος μπορει να παει? θα κερδισει κατι εκτος απο ταλαιπωρια? Η αλήθεια είναι ότι ξεκαθάρισαν την άποψή τους πάνω σε αυτό. Είπαν ότι μιλάνε μόνο για τους ντόπιους που δεν ενδιαφέρονται. Απλά για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι πάρα πολλοί οι νέοι στην επαρχία. Εγώ βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία να έχει μετακομίσει στην Αθήνα. Μάλλον έχουμε καλύτερα μπουζούκια εδώ. Σε όσες επαρχιακές πόλεις έχω πάει, το ηλικιακό group 18-35 είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ειδικά οι γυναίκες. Και οι περισσότεροι από εκείνους που είναι ακόμα ξεχασμένοι στην επαρχία σε αυτές τις ηλικίες, έχουν δουλειά.
Donalhioy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Απλά για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι πάρα πολλοί οι νέοι στην επαρχία. Εγώ βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία να έχει μετακομίσει στην Αθήνα. Μάλλον έχουμε καλύτερα μπουζούκια εδώ. Σε όσες επαρχιακές πόλεις έχω πάει, το ηλικιακό group 18-35 είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ειδικά οι γυναίκες. Και οι περισσότεροι από εκείνους που είναι ακόμα ξεχασμένοι στην επαρχία σε αυτές τις ηλικίες, έχουν δουλειά. ο λογος που εσυ αυτη την στιγμη δεν σκεφτεσαι να μετακομισεις σε επαρχεια ειναι ακριβως ο ιδιος με αυτον που απλα δεν θελει να παραμεινει "σου μιλαω απο πειρα!" δηλαδη τι? επειδη μεγαλωσε σε χωριο ντε και καλα να γινει αγροτης ή εργατης? και αν θελει να γινει γιατρος? το γκρουπ 18-35 φευγει γιατι πολυ απλα δεν εχει επιλογες στο χωριο! στο δικο μου χωριο π.χ ο γιος του φουρναρη εχει τωρα τον φουρνο, ο γιος του μπακαλη το μπακαλικο κοκ και οι υπολοιποι σπουδασαμε! ο αλλος τελειωσε πολιτικος μηχανικος.. τι να κανει στο χωριο? κοτετσια?
crupo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Απλά για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι πάρα πολλοί οι νέοι στην επαρχία. Εγώ βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία να έχει μετακομίσει στην Αθήνα. Μάλλον έχουμε καλύτερα μπουζούκια εδώ.Σε όσες επαρχιακές πόλεις έχω πάει, το ηλικιακό group 18-35 είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ειδικά οι γυναίκες. Και οι περισσότεροι από εκείνους που είναι ακόμα ξεχασμένοι στην επαρχία σε αυτές τις ηλικίες, έχουν δουλειά. ο λογος που εσυ αυτη την στιγμη δεν σκεφτεσαι να μετακομισεις σε επαρχεια ειναι ακριβως ο ιδιος με αυτον που απλα δεν θελει να παραμεινει "σου μιλαω απο πειρα!" δηλαδη τι? επειδη μεγαλωσε σε χωριο ντε και καλα να γινει αγροτης ή εργατης? και αν θελει να γινει γιατρος? το γκρουπ 18-35 φευγει γιατι πολυ απλα δεν εχει επιλογες στο χωριο! στο δικο μου χωριο π.χ ο γιος του φουρναρη εχει τωρα τον φουρνο, ο γιος του μπακαλη το μπακαλικο κοκ και οι υπολοιποι σπουδασαμε! ο αλλος τελειωσε πολιτικος μηχανικος.. τι να κανει στο χωριο? κοτετσια? Μαλλον μπερδευεται τον ορο επαρχια με το χωριο μερικοι. Καμια σχεση το ενα με το αλλο. Επαρχια ειναι και η Λαρισα και οι Σερρες και η Λαμια και η Πατρα κ.ο.κ.
phanispal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μαλλον μπερδευεται τον ορο επαρχια με το χωριο μερικοι. Καμια σχεση το ενα με το αλλο. Επαρχια ειναι και η Λαρισα και οι Σερρες και η Λαμια και η Πατρα κ.ο.κ. Μάλιστα. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το 65% των νέων στις προαναφερθείσες πόλεις είναι άνεργοι.
crupo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μάλιστα. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το 65% των νέων στις προαναφερθείσες πόλεις είναι άνεργοι.Το 65% από που βγηκε; Η ανεργία των νέων είναι μεγάλη πάντως όπως και παντού. Δεν είναι από άλλη χωρα αυτές οι πολεις...
phanispal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Τόσο είναι το ποσοστό ανεργίας στους νέους στην Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις