Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τόσο είναι το ποσοστό ανεργίας στους νέους στην Ελλάδα.

Ε παρόμοιο φαντάζομαι θα είναι και στις πολεις που ανεφερα.

Το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα στατιστικά μόνο για νεους.

Τα ποσοστά ανεργίας γενικά είναι παρόμοια παντως όπως σε όλη την Ελλάδα. Και για τους νεους υποθέτω παρόμοια θα είναι...

Ποια είναι η ένσταση σου δεν καταλαβαίνω...

Δημοσ.

Δε νομίζω. Και δεν το νομίζω επειδή πιστεύω πως τα ποσοστά των νέων στην επαρχία είναι μικρότερα απ' ότι στην Αθήνα. Όχι ανέργων, νέων γενικά.

Συν ότι όπως είπα, αρκετοί νέοι στην επαρχία έχουν συνήθως τη δουλειά της οικογένειας.

Όπως και να 'χει, απ' τη στιγμή που δεν έχουμε επίσημα νούμερα, κάνουμε υποθέσεις.

Δημοσ.

Μιλάς για ποσοστό νέων στο συνολο του πληθυσμού δηλαδή;

Κανείς λάθος νομίζω. Και σου ξαναλέω μιλάμε για πολεις όχι για χωριά. Συνεχιζεις να κανείς το ιδιο λάθος...

Δημοσ.

κάτι άλλο που δε ξέρω αν έχει αναφερθεί. δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστς.

ένας άλλος λόγος που πολλοί αρνούνται μια δουλειά (ολίγων μηνών) η οποία μπορεί να έχει και ένσημα είναι η αντιμετώπιση του κράτους προς τους ανέργους. και κυρίως τι θεωρεί ανέργους.

τι εννοώ:

κάποιος που είναι μακροχρόνια άνεργος (>12 μηνών) έχει κάποια "bonus" ας πούμε. δηλαδή κάποια έκπτωση σε λογαριασμούς ΔΕΗ και άλλα οφέλη τα οποία δε τα γνωρίζω όλα. αν θυμάμαι καλά κατι πρέπει να παίζει και με την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

αν λοιπόν αυτός ο άνεργος πάει να δουλέψει νόμιμα με ένσημα για 1-2 μήνες ας πούμε, ή ακόμα και για 1 μέρα αυτομάτως παύει να θεωρείται μακροχρόνια άνεργος με συνέπεια όλα τα οφέλη που μπορεί να είχε να κόβονται.

δηλαδή χάνει τα προνόμια του ανέργου και όλα αυτά για 1 μεροκάματο.

θα βάλει στην τσέπη του 20-40€ και μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει πολλαπλάσια αφού πλέον δε θα θεωρείται άνεργος. άμα δε δούλευε δε θα πλήρωνε

πείτε τώρα ποιος μαλάκας θα πήγαινε υπο αυτές τις συνθήκες να δουλέψει.

ξέρω άτομο που αρνήθηκε δουλειά νόμιμη γι αυτό το λόγο και ζητούσε να δουλέψει μαύρα.

αυτός είναι τεμπέλης;

δυστυχώς σε αυτή τη χώρα πολλές φορές δε συμφέρει να δουλεύεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...