Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο την μια εχεις δικιο και μαζι σου σε αυτό μιας και εγω μηχανικός σπουδάζω και δεν ξερω αν θα πήγαινα σε τέτοια δουλειά.

Αλλα απο την άλλη είσαι λάθος και για αυτό ήρθε σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα. Δεν λεω οτι φταίνε οι πτυχιούχοι που δεν πάνε στα χωράφια αλλά και οι μη πτυχιούχοι πάλι δεν πάνε.

Μην το ψάχνεις ειναι μπερδεμένη φάση.

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννόείς λέγοντας πως γι αυτό τον λόγο ήρθε σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα?

• Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πάω στα χωράφια
να παίρνω 2 euro την ώρα
να χαλάω ΠΟΣΗ βενζίνη/εισιτήρια για να πάω
και να πληρωθώ μετά απο 6 μηνες?
NO THANKS , θα δοκιμάσω την τύχη μου αλλιώς .
δεν γεννιέσαι , σε κάνουν.

• Like 6
Δημοσ.

Πρωτον ο τιτλος του thread εκτος απο τρατζικ τσουβαλιασμα ειναι και ΨΕΥΔΗΣ γιατι υπαρχουν χιλιαδες Ελληνες που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ στα χωραφια.

Δευτερον με προλαβαν οι συμφορουμιτες και δειξαν ποσο κουκουρουκου ειδηση-ρεπορταζ για δημιουργια εντυπωσεων ειναι αυτο. Το προβλημα δεν ειναι μονο οτι οι συγκεκριμενοι Α.Ρ.Δ. εχουν δικαιωμα εργασιας ακομη αντι να τους ΦΙΜΩΣΟΥΝ με μονωτικη ταινια, αλλα οτι τους πιστευουν και τους αναπαραγουν αμασητους διαφοροι συμπατριωτες μας.

Το point απο ολο αυτο δηλαδη δεν ειναι το αν οι Ελληνες πανε ή οχι στα χωραφια, αλλα το οτι οι Ελληνες ειναι στο 2013, πονηρεμενοι δηθεν λογω κρισης, και ακομα τρωνε αμασητη την Χουκλη, τον ΑΝΤ1 και την αλλη ερασιτεχνη που εκανε το ρεπορταζ.

Ειδικα αυτοι που σπευσανε να μας εξηγησουν "γιατι φτασαμε εδω που φτασαμε" την επομενη φορα πριν ξαναπροφερουν/γραψουν αυτη τη φραση, ας σκεφτουν λιγο τα παραπανω, των οποιων δυστυχως ειναι μερος (οτι τρωνε αμασητες τις παπατζες των media δηλαδη και μετα κανουν και πολιτικου τυπου κυρηγματα, για το γιατι φτασαμε εδω κλπ).

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τότε τα δάνεια πέφταν βροχή και δίνονταν όπως όπως. Τώρα με το σταγονόμετρο και αν.

Μα ναι. Απαιτούνται τουλάχιστον 4 ψηφία για να βάλει κάποιος στο στόμα του λίγο φαγητό και νερό. Άλλη δικαιολογία για να γίνει ο μέσος σπουδαγμένος έλληνας το π**τανακι του κάθε αρρωστημένου εργοδότη;

Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννόείς λέγοντας πως γι αυτό τον λόγο ήρθε σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα?

Θελει να πει μάλλον οτι ολοι σπουδάσαμε για να έχουμε ενα καλύτερο μέλλον. Και μείναν κενές θέσεις εργασίας που με την παγκοσμοιοποίηση και το ανοιγμα των συνόρων καταλλήφθηκαν απο ξενους (και καλά έκαναν, ευκαιρία βρήκαν)

Γεμίσαμε πτυχιουχους και απο εργάτες έκλεισε η κάνουλα. Φαντάσου ένας μετανάστης δεν ήρθε με Ντοκτορά αλλα με χέρια έτοιμα να μάθει την κάθε δουλειά (χτίστης, χωράφια κτλπ)

Εκεινη την δεκαετια εσυ (μην το πάρεις προσωπικά) ισως έβλεπες τις ταινίες του mega και του star. Oτι θα εισαι κουστουμαρισμένος στην γραφειαρα σου και θα πηδάς την γραμματέα σου!

Ολοι χρειάζονται αλλα με μέτρο πάντα.

Όσο αγγούρι και ντομάτα θέλει μια χωριάτικη.

Τωρα που υπάρχουν 500.000 πτυχιούχοι (άνεργοι) και κοιτάμε ο ενας τον αλλο, καποιοι δουλεύουν σε λαστιχαδικα,συνεργεία, ζαχαροπλαστεία, χασάπικα, ταπητοκαθαρηστηρια, "πιασοκωλέ" βέβαια πάντα, αλλα δουλεύουν.

Οι παραπανω επιχειρησεις/εργασιες που ανεφερα οντως δουλευουν 4-5 γνωστοι. Αυτοι ομως δεν σπουδασανε μηχανολόγοι,προγραμματιστες,θεολογοι, κοινωνιολόγοι, μαθηματικοί κτλπ.

17 χρονών και ειπαν: "μανα αυριο ξυπνα με στις 5 παω να δουλέψω, παω και στρατό στα 18 να ξεμπερδεύω και άσε τους άλλους να σπουδάσουν..."

Εχουν στην τράπεζα τωρα ενα 6.000χιλιαρο ενα αμαξι και ενα παπάκι και ας ζούνε σπίτι τους. Και γω σπιτι με τους γονεις μου ειμαι...

Θέλουν να σου πω οτι πηγανε αντιθετα απο το ρεύμα της εποχης και επιβραβευτηκανε!

Αλλοι σπουδαγμένοι τι έχουν; Μυαλό μονο για συζητησεις...

Αλλοι εχουν 2 ξενες γλωσσες πτυχιο μεταπτυχιακο και καμια φορα ξεχνανε και την ορθογραφία παλι καλα που χουν και plug ins οι browsers!Ενας απο την δεύτερη κατηγορία ειμαι εγω.

• Like 2
Δημοσ.

Μα ναι. Απαιτούνται τουλάχιστον 4 ψηφία για να βάλει κάποιος στο στόμα του λίγο φαγητό και νερό. Άλλη δικαιολογία για να γίνει ο μέσος σπουδαγμένος έλληνας το π**τανακι του κάθε αρρωστημένου εργοδότη;

Έχεις εσύ κάποια λύση και δεν μας την λες:

Δημοσ.

Γιατι παντα μυωνουμε τους δικους μας ανθρωπους .

Ενταξει να υπαρχει μια αυτοκριτικη αλλα μην αλληλοπ@διομαστε, δινουμε αφορμες στους αλλους..

Πρωτα δειτε τι γινεται εξω. Π.χ στην αγγλια, μηπως αυτοι εχουν δουλεψει πριν τα 18+? δεν νομιζω, το μονο που εκαναν ηταν να ερχονται στα μερη μας να χαλανε τα λεφτα του πατερα τους.

Μονο τα ελληνοπουλα ειναι αχρηστα και δεν κουνανε τον κωλο τους ενω οι παραεξω ξεσκιζονται μην τρελαθουμε τελευταια.

• Like 4
Δημοσ.

Εχει, ο αρρωστημένος εργοδότης να δινει καλα λεφτα... Γιατι η αρρωστημενη κοινωνια σου παρεχει ακριβα τα αγαθα της (υλικά και υπηρεσίες)

Αλλα δεν το κανει. γιατι χει εναν Βουλγαρο/Πακιστανο/Αφγανο/Μαροκινό  που δουλευει με 20€

Στελνει τα 10€ στην γυναικα του στο Βουλγαρια/Πακιστάν παραλληλα χτίζει σπίτι.

οπότε ή θα χουμε τιμές πακισταν και Βουλγαριας και μεις εδώ ώστε τα 20€ θα ειναι καλα λεφτα ή άστους να λένε (σαν το τραγούδι των Πυξ λαξ).

Ορίστε η λύση. Συμφωνείς;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το πρόβλημα που σου πλασάρουν δεν υφίσταται. Ξεκινάμε από αυτό γιατί λύσεις σε κλαψουρίστικα rantings είναι ανούσια και οδηγούν μόνο σε μπαλώματα.

Δημοσ.

Λίγο πιο προβοκατόρικο τίτλο την επόμενη φορά, μπας και τσιμπήσουν περισσότεροι. Και πιο ψεύτικη είδηση.

Μπορείς.

• Like 4
Δημοσ.

Θελει να πει μάλλον οτι ολοι σπουδάσαμε για να έχουμε ενα καλύτερο μέλλον. Και μείναν κενές θέσεις εργασίας που με την παγκοσμοιοποίηση και το ανοιγμα των συνόρων καταλλήφθηκαν απο ξενους (και καλά έκαναν, ευκαιρία βρήκαν)

Γεμίσαμε πτυχιουχους και απο εργάτες έκλεισε η κάνουλα. Φαντάσου ένας μετανάστης δεν ήρθε με Ντοκτορά αλλα με χέρια έτοιμα να μάθει την κάθε δουλειά (χτίστης, χωράφια κτλπ)

Εκεινη την δεκαετια εσυ (μην το πάρεις προσωπικά) ισως έβλεπες τις ταινίες του mega και του star. Oτι θα εισαι κουστουμαρισμένος στην γραφειαρα σου και θα πηδάς την γραμματέα σου!

Ολοι χρειάζονται αλλα με μέτρο πάντα.

Όσο αγγούρι και ντομάτα θέλει μια χωριάτικη.

Τωρα που υπάρχουν 500.000 πτυχιούχοι (άνεργοι) και κοιτάμε ο ενας τον αλλο, καποιοι δουλεύουν σε λαστιχαδικα,συνεργεία, ζαχαροπλαστεία, χασάπικα, ταπητοκαθαρηστηρια, "πιασοκωλέ" βέβαια πάντα, αλλα δουλεύουν.

Οι παραπανω επιχειρησεις/εργασιες που ανεφερα οντως δουλευουν 4-5 γνωστοι. Αυτοι ομως δεν σπουδασανε μηχανολόγοι,προγραμματιστες,θεολογοι, κοινωνιολόγοι, μαθηματικοί κτλπ.

17 χρονών και ειπαν: "μανα αυριο ξυπνα με στις 5 παω να δουλέψω, παω και στρατό στα 18 να ξεμπερδεύω και άσε τους άλλους να σπουδάσουν..."

Εχουν στην τράπεζα τωρα ενα 6.000χιλιαρο ενα αμαξι και ενα παπάκι και ας ζούνε σπίτι τους. Και γω σπιτι με τους γονεις μου ειμαι...

Θέλουν να σου πω οτι πηγανε αντιθετα απο το ρεύμα της εποχης και επιβραβευτηκανε!

Αλλοι σπουδαγμένοι τι έχουν; Μυαλό μονο για συζητησεις...

Αλλοι εχουν 2 ξενες γλωσσες πτυχιο μεταπτυχιακο και καμια φορα ξεχνανε και την ορθογραφία παλι καλα που χουν και plug ins οι browsers!Ενας απο την δεύτερη κατηγορία ειμαι εγω.

Η κρίση στη Ελλάδα δεν προκλήθηκε επειδή σπουδάσαμε όλοι δεν υπήρχαν εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι ανάγκες του πρωτογενούς τομέα και γι αυτό παρήκμασε. Ο πρωτογεννής τομέας παρήκμασε εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής χρόνων.

Και για να μην υπερβάλουμε δεν σπουδάζουν και όλοι, υπάρχει σεβαστό ποσοστό ατόμων που δεν σπουδάζουν ή που έστω οι σπουδές τους (ΙΕΚ και τέτοια) δεν είναι τόσο μεγάλη επένδυση για να αποκλείσουν τον πρωτογεννή τομέα. Με λίγα λόγια αν υπήρχε πρωτογεννής τομέας εργατικό δυναμικό θα βρίσκαμε αλλά ακόμα και ξένους να βρίσκαμε η οικονομία δεν θα βούλιαζε.

(Πάντως αυτό με την γραμματέα ήταν το όραμά μου)

• Like 1
Δημοσ.

(Πάντως αυτό με την γραμματέα ήταν το όραμά μου)

Eμενα το παρτυ απο τα ματια ερμητικά κλειστά!

• Like 3
Δημοσ.

Τώρα αυτή την είδηση τι την γράψατε πάλι ? Για να μπαίνει ο καθένας και να βγάζει την χολή του οτι εγώ δούλευα μέσα στα σκατά από τα 18 και οι άλλοι δεν πάνε και κάτι τέτοια?

Λογικό και αναμενόμενο να μην πάνε στα χωράφια και ειδικά αν μιλάμε για Μανωλάδα, για να δουλεύουν τζάμπα πάλι με κανέναν μπράβο με το kalashnikov στο χέρι ώστε αν διαμαρτυρηθείς να ρίξουν και καμία προειδοποιητική βολή στον αέρα.

Είχα γνωστό μου που δούλευε ως μηχανικός αυτοκινήτων από τα 15 και στα 27 επειδή δεν έβρισκε τίποτα πήγε μέσω γνωστού να δουλέψει ως αγρότης στην Εύβοια (φανταστείτε ακόμα και για αγρότης μέσον....). Το αφεντικό τον προσέβαλλε συνεχώς μπροστά σε κόσμο και αργούσε να του πληρώσει τον μισθό. Δούλευε από 6 το πρωϊ μέχρι 5-6 το απόγευμα. Τα μάζεψε λιαν συντόμως και έφυγε.

Με τα χωράφια και την αγροτιά αξίζει να ασχοληθείς μόνο αν είναι δικά σου ή των γονιών σου αλλιώς ούτε κατά διάνοια. Καλύτερα σερβιτόρος των 400 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.

Οπα τη βρηκα!!

http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=566&lang=el

Δειτε τι γράφει και ψάξτε να βρειτε αν υπάρχει πουθενά η κανονικη προκύρηξη!!!!

Επισης η ανάρτηση βάση των προηγουμενων πρέπει να ειναι το πολύ 3 ημερών!!!

Η προκυρηξη ειναι για τα πανηγυρια.

Προφανως απευθυνεται σε ατομα απο τους κοντινους νομους κ οχι απο Αττικη που ειναι κ το μεγαλυτερο ποσοστο ανεργων.

Εκει εχει ο καθενας το δικο του χωραφι,σιγα μη παει να γινει βαλει αλλον πανω απ το κεφαλι του.

Αν θελεις να κανεις κατι ,καντο σωστα.

Φτιαξε υποδομες(εργατικες πολυκατοικιες,λυομενα), κ βγαλε μια σοβαρη προκυρηξη που θα αναφερεις τα παντα.

Βαλε διαφημισεις στα ΜΜΕ,στα σισιτια.Οπως εκαναν με τα προγραμματα του ΕΣΠΑ, που μας επρηξαν στις διαφημισεις(βεβαια εκει φαγανε καλα).

Μετα κολοκρατος αν δεν ερθουν οι ελληνες κ νομιμοι μεταναστες κλαψε δικαιολογημενα.

Τωρα να παω για 500 ευρω κ να κοιμαμαι στη λιαστρα;Οχι ευχαριστω.

Καλυτερα να παω στα ορυχεια στη δυτικη Μογγολια να βρω κ την ηρεμια μου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...