Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέτοιου τύπου ειδήσεις είναι το λιγότερο προκλητικές. Περισσότερο θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι αυτοί οι "δημοσιογράφοι" της κακιάς ώρας παρά αυτοί οι οποίοι αποτελούν το αντικείμενο της είδησης.

Πληρώνονται για να αερολογούν άραγε; Κι αν ναι, με τι μούτρα κρίνουν άλλους, οι οποίοι είτε είναι άνεργοι είτε έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους εργαστεί χειρονακτικά;

Πρόσφατα δούλεψα υπό ιδιαίτερα παράξενες συνθήκες. Χειρονακτικό αντικείμενο (σχετικό κατά κάποιο τρόπο με τις σπουδές μου), πολλές ώρες, εργασία μέχρι τα ξημερώματα, χωρίς πρόγραμμα - πήγαινα κατόπιν τηλεφωνήματος του "εργοδότη". Εννοείται μαύρα...

Δούλεψα μάλιστα σε πόλη της επαρχίας (μένω Αθήνα), ευτυχώς έμενα στο σπίτι της κοπέλας μου που σπουδάζει εκεί και έτσι δεν είχα έξοδα διαμονής. Για να μην το τραβήξω πολύ, τελικά μπήκα μέσα σχεδόν μετά από ένα μήνα δουλειάς. Όχι απλά έφαγα το αρχικό μου κεφάλαιο (εντάξει λίγα ήταν) αλλά έφτασα σε σημείο να δανειστώ από την κοπέλα μου για τα εισητήρια της επιστροφής! Ο τύπος δεν πλήρωνε παρά την αρχική συμφωνία για καθημερινό μεροκάματο. Έδωσε κάποια στιγμή ένα ποσό και μετά άρχισε το παραμύθι...

Όχι ρε μάγκες, δε θα πάμε να δουλέψουμε τα χωράφια του κάθε π@@στη αν δεν πληρώσει. Όχι γιατί μάθαμε στα λούσα αλλά γιατί θέλουμε από τον κόπο μας να έχουμε κέρδος, όχι να βγαίνουμε και χρεωμένοι από πάνω. Αν αυτά τα λαμόγια ήταν εντάξει και δεν πηγαίναμε, θα δεχόμουν προσωπικά το χαρακτηρισμό του τεμπέλη.

Α, και για όσους δυσκολεύονται να κάνουν το διαχωρισμό: Τα καγκουράκια της επαρχίας που δεν πάνε να δουλέψουν ούτε τα χωράφια του πατέρα τους, παρά αράζουν στις καφετερίες και μιλάνε με τις ώρες για καρμπυρατέρ, φεϊσμπούκ και παπιά αγορασμένα με αγροτικές επιδοτήσεις, δεν συγκρίνονται π.χ. με κάποιον που έβγαλε έστω ένα ΤΕΙ Μηχανολογίας και μένει σε αστικό κέντρο 200 χλμ μακριά από το πλησιέστερο χωράφι.

• Like 3
  • Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια μιλατε ολοι θεωρητικα χωρις να εχετε ιδεα τι γινεται.

Πολυ δυσκολα θα βρεις ελληνα να παει στο χωραφι. Και με μεροκαματο καλο (για την εποχη τουλαχιστον) οχι μαλακιες.

Εμεις σε κατι λιγα χωραφια που εχουμε (οπως και ολοι οι αλλοι που εχουν χωραφια) παιρνουμε αναγκαστικα αλβανους. Και δεν μιλαμε για δουλειες τυπου μανωλαδας.

Η δουλεια βεβαια ειναι περιστασιακη. Οποτε σε χρειαστει ο καθε αγροτης. ΑΛΛΑ αν μαθευτει πως ασχολεισαι με αυτη τη δουλεια υπαρχουν πολλοι αγροτες και τους καλοκαιρινους μηνες τουλαχιστον κανεις πολλα μεροκαματα.

Τις προαλλες εβαλε ο πατερας μου αλβανους να μαζεψουν μπαλλες απο τριφυλλι. Σε 3 ωρες τα ειχαν τελειωσει και πηραν απο 20 ευρω ο καθενας.

Σιγουρα οι δουλειες αυτες ειναι για τους ντοπιους. Ενας ντοπιος ανεργος ομως θα μπορουσε ανετα να βγαλει αρκετα μεροκαματα. Αντιθετα προτιμα να πινει καφε και να ζητα λεφτα απο τον μπαμπα...

Δεν υπαρχει κανενας λογος να προτιμησω να παρω αλβανο απο οτι ελληνα. Αν εβρισκα ελληνα, ελληνα θα επαιρνα... Αλλα ουτε με το κυαλι δεν βρισκεις...

Ο πατέρας σου πήγε πρώτα να ζητήσει ελληνες;

Πήγε στην καφετέρια που αραζουν όλοι;

Να πιεί ένα καφέ μαζί τους κ να κάνει πρόταση;

(όπως γινόταν παλιά,πριν τους αλλοδαπούς)

Όχι βέβαια..

Γιατί;

Γιατί αυτοί σίγουρα θα ζητήσουν παραπάνω,άσε που μετά θα τραγουδάνε κουβέντες στα καφέ αν τους ρίξω....

Οπότε πάμε κατευθείαν στα φθηνά κ σίγουρα...

ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ

• Like 3
Δημοσ.

Καλα τοτε να πανε να γαμ@θουν και τα χωραφια και ολη η χωρα..

Ετσι δεν παμε μπροστα αλλα πισω.. Με γκαζολαμπες θα μας κανουν να ειμαστε..

Οι γκαζόλαμπες καίνε πετρέλαιο... Πολλά τα λεφτά Άρη. Κλεμμένο λάδι από τους πακιστανούς εργάτες γής,και καντηλάκι ή λυχνάρι. :X

Δημοσ.

Ισχύει ότι υπάρχουν έλληνες εργάτες..αλλά το θέμα είναι ότι ο μεγαλογαιοκτήμονας θα κοιτάξει πρώτα το κέρδος.Όταν ο Έλληνας εργάτης ζητά 30 ευρώ,απαιτεί και γνωρίζοντας ότι δεν θα κάνει πίσω αν του καταπατήσεις τα δικαιώματα , διαλέγεις με κλειστά μάτια αλλοδαπό ακόμα και αν δεν σου βγάζει την δουλειά που θα ήθελες.Σίγουρα πράγματα γι αυτούς.

• Like 1
Δημοσ.

Ο πατέρας σου πήγε πρώτα να ζητήσει ελληνες;

Πήγε στην καφετέρια που αραζουν όλοι;

Να πιεί ένα καφέ μαζί τους κ να κάνει πρόταση;

(όπως γινόταν παλιά,πριν τους αλλοδαπούς)

Όχι βέβαια..

Γιατί;

Γιατί αυτοί σίγουρα θα ζητήσουν παραπάνω,άσε που μετά θα τραγουδάνε κουβέντες στα καφέ αν τους ρίξω....

Οπότε πάμε κατευθείαν στα φθηνά κ σίγουρα...

ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ

Σιγα μην παει να τους παρακαλεσει κιολας να ερθουν για δουλεια. Τι λες βρε φιλε...

Αυτος που θελει δουλεια πρεπει να ψαχτει και οχι το αντιθετο.

Μεροκαματο θα επαιρνε οσο ο αλβανος και την ιδια μερα πληρωμη. Εδω πληρωνουμε τους αλβανους τους ελληνες δεν θα πληρωσεις?

Εγω εχω πει σε γνωστους μου ανεργους αν ειναι προθυμοι να ερθουν για δουλεια και εφαγα πορτα.

Και ειμαστε μικρη κοινωνια εδω. Ολοι ξερουν καποιον που εχει χωραφια. Κανενας ομως (ή ελαχιστοι, οι οποιοι μαλιστα συνηθως εχουν και αλλη δουλεια) δεν λεει πως αν υπαρχει μεροκαματο ειμαι διαθεσιμος...

Το ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ειναι λαθος.

Εγω θελω να κανω την δουλεια μου. Αν εχω ενα αλβανο και ενα ελληνα εγω θα προτιμησω τον Ελληνα. Εννοειται ομως πως δεν θα τον παρακαλεσω να ερθει και για δουλεια βεβαια...

Δημοσ.

Σιγα μην παει να τους παρακαλεσει κιολας να ερθουν για δουλεια. Τι λες βρε φιλε...

Μεροκαματο θα επαιρνε οσο ο αλβανος και την ιδια μερα. Εδω πληρωνουμε τους αλβανους τους ελληνες δεν θα πληρωσεις?

Εγω εχω πει σε γνωστους μου ανεργους αν ειναι προθυμοι να ερθουν για δουλεια και εφαγα πορτα.

Και ειμαστε μικρη κοινωνια εδω. Ολοι ξερουν καποιον που εχει χωραφια. Κανενας ομως (ή ελαχιστοι, οι οποιοι μαλιστα συνηθως εχουν και αλλη δουλεια) δεν λεει πως αν υπαρχει μεροκαματο ειμαι διαθεσιμος...

Το ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ειναι λαθος.

Εγω θελω να κανω την δουλεια μου. Αν εχω ενα αλβανο και ενα ελληνα εγω θα προτιμησω τον Ελληνα. Εννοειται ομως πως δεν θα τον παρακαλεσω να ερθει και για δουλεια βεβαια...

Φιλε μου χωρις να θελω να σε κρινω ενσημα κολησες στους εργατες που πηρες ?

Δημοσ.

Φιλε μου χωρις να θελω να σε κρινω ενσημα κολησες στους εργατες που πηρες ?

Η απαντηση ειναι προφανης. Φυσικα και οχι.

Δημοσ.

Η απαντηση ειναι προφανης. Φυσικα και οχι.

Και μετα αναρωτιεσαι γιατι δεν ερχετε ο ελληνας να εργασθει...

Δημοσ.

Και μετα αναρωτιεσαι γιατι δεν ερχετε ο ελληνας να εργασθει...

Δεν ειναι αυτος ο λογος παντως να εισαι σιγουρος... Ασε που τα ενσημα σε αυτη τη φαση δεν πρεπει να ειναι και τιποτα. Απλα δεν αξιζει στον κοπο να μπεις καν.

Δεν μιλαμε για μονιμη δουλεια. Εγω θα σε χρειαστω π.χ. 3 μερες μεσα στην χρονια για 3 ωρες την καθεμια. Τι ενσημα να σου κολλησω...

Αλλα ακομα και ετσι. Δηλαδη εσενα αν σου ελεγαν ελα σε μια δουλεια γραφειου, χωρις ενσημα με 700 ευρω δεν θα πηγαινες?

Δημοσ.

Ισχύει ότι υπάρχουν έλληνες εργάτες..αλλά το θέμα είναι ότι ο μεγαλογαιοκτήμονας θα κοιτάξει πρώτα το κέρδος.Όταν ο Έλληνας εργάτης ζητά 30 ευρώ,απαιτεί και γνωρίζοντας ότι δεν θα κάνει πίσω αν του καταπατήσεις τα δικαιώματα , διαλέγεις με κλειστά μάτια αλλοδαπό ακόμα και αν δεν σου βγάζει την δουλειά που θα ήθελες.Σίγουρα πράγματα γι αυτούς.

Ακριβώς φίλε μου...

Το λαμόγιο ελληνικό αφεντικό αυτό θα κάνει..

Καλύτερά αλλοδαπό που δεν καταλαβαίνει..και να βγαίνει έξω μετά κ να κοκορεύεται ότι οι ξένοι είναι ηλίθιοι και εγώ είμαι αφεντικό κ έξυπνος(γι αυτό πέτυχα στην ζωή μου)παρά τον έλληνα που θα μου ζητάει περισότερα και να μου συστήσει ίσως κ νέους γνωστούς ή θα μου πεί κ δύο νέες ιδέες..

Νέες ιδέες;χαχα..τι μας είπε ο ξεβρακωτος; ιδέες;;τι ξέρει αυτός;

Αλλοδαποί ρε..που δεν αντιμιλάνε..

Την διαφορά που θα πλήρωνα σε έλληνες δεν ξέρω εγώ να την φάω στα κωλομπαρα-μπουζούκια να κάνω κ το κομμάτι μου;

Δημοσ.

Παιδια δεν εχετε επαφη με το αντικειμενο και δεν ξερετε τι λετε.

Τι νεες ιδεες και κουραφεξαλα λετε. Μπαλες με χορταρι θα φορτωνει. Ελεος δηλαδη...

Το μεροκαματο ειναι fix για τις δουλειες. Ειτε για αλβανο ειτε για ελληνα. Οποιος θελει ερχεται.

Ειπα πριν. Για 3 ωρες δουλεια 20 ευρω το ατομο πηραν... Αν πεφτουν λιγα στον καλομαθημενο ελληναρα ας πιει καφε με τα λεφτα που ζητησε απο την φουκαριαρα την μανα του...

Δημοσ.

Ενώ οι αλβανοί-πακιστανοί ψάχνονται;ε:

Πως;σας περνουν τηλ;

Σας στέλνουν email;

πίνουν καφέ στο διπλανό τραπέζι;

Όχι

ξυπνανε στίς 6 κ πάνε στην πιάτσα την αλλοδαπών..συνήθως πλατεία..

Διαθέσιμοι για φθηνό μεροκάματο ανασφάλιστο και σας συμφέρει..!!!

• Like 1
Δημοσ.

20 ευρό για 3 ώρες είναι πολύ καλή περίπτωση. Όσο δύσκολη και αν είναι η δουλειά δεν προλαβαίνεις καν να κουραστείς ενώ 6,6€ ανα ώρα είναι πολύ καλά.

Άμα υπήρχε και εδώ τέτοια περίπτωση θα πήγαινα σίγουρα. Σχεδόν ξεκούραστα και βγήκε το χαρτζιλίκι τάκα τάκα. Και άμα το κάνεις μερικές φορές την εβδομάδα είναι ιδανικά

Δημοσ.

Για 3 ωρες δουλεια 20 ευρω το ατομο πηραν... Αν πεφτουν λιγα στον καλομαθημενο ελληναρα ας πιει καφε με τα λεφτα που ζητησε απο την φουκαριαρα την μανα του...

Εγώ θα ζητούσα 30 για τρείς ώρες (φόρτωμα μπάλες τριφύλι) θα μου τα έδινες;

Εσείς που λέτε αυτά είναι..είναι fix τα μεροκάματα..

Εύχομαι μην γίνει κάποιο ατύχημα εν ώρα εργασίας(δεν είναι κ δουλειά γραφείου..)..γιατί αν γίνει,την πατήσατε...

Γι αυτό ο έλληνας είναι το χειρότερο αφεντικό σε αντίθεση με τον ξένο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...